Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος
  • [02] Υποβολή δηλώσεων έως τις 4 Σεπτεμβρίου χωρίς πρόστιμα
  • [03] Νεκρός ο ύποπτος για τις δολοφονίες δύο δημοσιογράφων στη Βιρτζίνια
  • [04] Θεσσαλονίκη: Στον «αέρα», στις 31 Αυγούστου, το «Πρακτορείο 104,9» στα FM
  • [05] Στ. Θεοδωράκης: Διεκδικούμε να καθορίσουμε την επόμενη κυβέρνηση

  • [01] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος

    Την τελευταία της φράση ως πρόεδρος της Βουλής είπε απόψε από την έδρα της Ολομέλειας η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας για «ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος» και καλώντας σε υπεράσπιση των ιστορικών αγώνων που δόθηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Κηρύσσοντας τη ματαίωση (λόγω έλλειψης απαρτίας) της συνεδρίασης για το δημόσιο χρέος, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι θέλει ως τελευταία της φράση, ως Προέδρου της Βουλής, να καταγραφεί ότι αντιλαμβάνεται και βιώνει ως «ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος» «αυτή την εκβιαστική επίθεση στην κοινοβουλευτική λειτουργία, τη βίαιη κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, τη βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βίαιη κατάργηση κεκτημένων ελευθεριών για τις οποίες άνθρωποι έδωσαν και την ζωή τους».

    «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η κληρονομιά που θα παραδώσουμε και καλούμαστε να παλέψουμε ώστε κανείς να μην κλαδέψει αυτά που άλλοι μας κληροδότησαν κι αυτά για τα οποία πολλοί έδωσαν ιστορικούς αγώνες, αντιστάθηκαν, τίμησαν τη Δημοκρατία, την Αντίσταση και την Αριστερά» είπε χαρακτηριστικά.

    Προηγουμένως ο Π. Λαφαζάνης, στην πρώτη του τοποθέτηση ως πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, είπε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δημοκρατία αλλά μια ιδιόμορφη δικτατορία του μνημονίου, υπερασπιζόμενος το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος που το χαρακτηρίζει «παράνομο και επονείδιστο». Ακόμη, επανέφερε την πρότασή του για κατάργηση του «μπόνους» των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι και σε αυτό υπαναχώρησε ως κυβέρνηση από τα όσα έλεγε προεκλογικά.

    [02] Υποβολή δηλώσεων έως τις 4 Σεπτεμβρίου χωρίς πρόστιμα

    Μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου 2015 θα μπορούν να υποβάλλονται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων χωρίς την επιβολή του προστίμου εκπρόθεσμης καταβολής. Παράλληλα μέχρι και την ίδια ημερομηνία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Ειδικότερα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, για το χρονικό διάστημα από 31.08.2015 μέχρι 4.9.2015 για τα νομικά πρόσωπα και από 01.09.2015 μέχρι 4.9.2015 για τα φυσικά πρόσωπα, αποφασίστηκε να γίνεται χωρίς την επιβολή των αυτοτελών προστίμων του άρθρου 54 του ν.4174/13. Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να επιβάλλεται ο τόκος εκπρόθεσμης καταβολής 0,73% του άρθρου 53 του ίδιου νόμου.

    Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί η παράταση ως και τις 30 Αυγούστου της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων που έληγε στις 28 Αυγούστου.

    Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (έχει υποβληθεί έως σήμερα το 92% των δηλώσεων) παραμένει η 31.08.2015, ημέρα Δευτέρα.

    [03] Νεκρός ο ύποπτος για τις δολοφονίες δύο δημοσιογράφων στη Βιρτζίνια

    Ο ύποπτος για τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων στη Βιρτζίνια, σε ζωντανή μετάδοση, πέθανε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος, ανέφερε η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη την πολιτειακή αστυνομία.

    Ο Βέστερ Φλάναγκαν, 41 ετών, αυτοπυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του από αστυνομικούς στον αυτοκινητόδρομο 66 της Βιρτζίνιας.

    Ο σερίφης της κομητείας Φράνκλιν, που χειρίζεται την υπόθεση, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Φλάναγκαν. Όπως είπε, η έρευνα που έχουν ήδη ξεκινήσει οι αρχές για τις εν ψυχρώ δολοφονίες θα είναι μακρά ενώ σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το κίνητρο του δράστη.

    "Ο ύποπτος πέθανε στο νοσοκομείο του Φέρφαξ Αϊνόβα, στη βόρεια Βιρτζίνια, λόγω του τραύματος που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του" είπε ο σερίφης.

    [04] Θεσσαλονίκη: Στον «αέρα», στις 31 Αυγούστου, το «Πρακτορείο 104,9» στα FM

    Στον «αέρα» των FM κάνει «πρεμιέρα» στις 31 Αυγούστου, στις έξι το πρωί, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Πρακτορείο 104,9», ερτζιανό «παιδί» του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Θεσσαλονίκη, από τη συχνότητα «104,9» της ΔΕΘ - Helexpo.

    Το «Πρακτορείο 104,9» βγαίνει στον «αέρα» με την πλήρη υποστήριξη του ΑΠΕ-ΜΠΕ, του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων, με τους 250 επαγγελματίες δημοσιογράφους σε όλη τη χώρα και σε ξένες πρωτεύουσες, το οποίο συμπληρώνει φέτος 110 χρόνια ζωής και αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα ενημέρωσης της χώρας, καθώς υπολογίζεται ότι το 90% των ειδήσεων που αναπαράγονται στο διαδίκτυο προέρχονται από το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    Το «Πρακτορείο 104,9» στελεχώνεται από έμπειρους δημοσιογράφους του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μουσικούς παραγωγούς και τεχνικούς, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει πόλο έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης για τα δημόσια πράγματα, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες, τις ιδέες και τις απόψεις, την ανάπτυξη και την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, μέσα από τα νέα, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ, τις «ειδήσεις, όπως τις μάθαμε» από το ΑΠΕ- ΜΠΕ, στη μακρόχρονη ιστορία του.

    [05] Στ. Θεοδωράκης: Διεκδικούμε να καθορίσουμε την επόμενη κυβέρνηση

    Από το Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς, παρουσία των βουλευτών και στελεχών του, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία το Ποτάμι, και ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, απάντησε στο ερώτημα ποιος θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο, λέγοντας: «Εμείς μπορούμε. Κι αυτός είναι ο λόγος που μπήκαμε στην πολιτική», τόνισε και πρόσθεσε: «Τώρα όλοι μαζί Ποτάμι». «Διεκδικούμε» υποστήριξε «να καθορίσουμε την επόμενη κυβέρνηση».

    «Η επιτυχία μας ήταν ότι γίναμε η δύναμη που τελικά κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη. Υπήρξαν κι άλλες δυνάμεις. Υπήρξε μια μεγάλη συμμαχία στη Βουλή, που ξεπέρασε τις αγκυλώσεις της και τελικά συνεργάστηκε, δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία στη χώρα. Υπήρξε ένα κίνημα, που δε φοβήθηκε να βγει στο δρόμο και να φωνάξει "Ναι στην Ευρώπη". Αλλά το δρόμο, τον άνοιξε το Ποτάμι», υπογράμμισε εξηγώντας ότι στήριξε τη συμφωνία γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 August 2015 - 20:32:17 UTC