Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδείες Μεϊμαράκη σε όλη τη χώρα
  • [02] Αυτή την ώρα η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης
  • [03] Γ. Σταθάκης: «Επιβεβλημένη, αλλά οριακή» η αύξηση των εισφορών στο υγειονομικό ταμείο
  • [04] Κολομβία και Βενεζουέλα ανακαλούν πρεσβευτές λόγω της κρίσης στα σύνορά τους
  • [05] Ένα «Πρακτορείο» Ειδήσεων στα ερτζιανά

  • [01] Περιοδείες Μεϊμαράκη σε όλη τη χώρα

    Περιοδείες σε όλη τη χώρα ξεκίνησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκε τη Θήβα και τη Λιβαδειά ενώ το απόγευμα θα βρεθεί στη Χαλκίδα. Το Σάββατο 29 Αυγούστου ο κ. Μεϊμαράκης θα επισκεφθεί τον Ασπρόπυργο, την Κυριακή 30 Αυγούστου την Κόρινθο, ενώ τη Δευτέρα 31 Αυγούστου θα επισκεφθεί περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

    Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην Αττική όπου το βράδυ στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση στα παλιά γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης. Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη ο κ. Μεϊμαράκης θα περιοδεύσει σε περιοχές της Κρήτης, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην Αττική, ενώ το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου θα είναι στη Θεσσαλία.

    Μιλώνταςμε δημάρχους, παραγωγικούς φορείς και πολίτες, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα.

    «Ζητώ από τους πολίτες να αποκτήσουν ξανά εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και για να γίνει αυτό χρειάζεται συνδιαμόρφωση λύσεων και προτάσεων», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή και κυρίως για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

    [02] Αυτή την ώρα η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης

    Πρόσωπα με γνώση των χαρτοφυλακίων που αναλαμβάνουν είναι αυτά που θα συμμετέχουν στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση η οποία έχει κύρια αποστολή της, την διεξαγωγή των εκλογών με αδιάβλητη και διαφανή διαδικασία.

    Η ορκωμοσία της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα ακολουθήσει στις δύο και μισή υπουργικό συμβούλιο και μετά θα γίνουν τελετές παράδοσης παραλαβής στα υπουργεία.

    Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ροδόλφος Μορώνης, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, ανακοίνωσε, από το Μέγαρο Μαξίμου, τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

    Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης έχει ως εξής:

    Πρωθυπουργός: Βασιλική Θάνου

    -Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης

    -Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Σπύρος Φλογαΐτης

    -Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης

    -Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αντώνης Μακρυδημήτρης

    -Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Ιωάννης Μουζάλας

    -Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Φίλιππος Τσαλίδης

    -Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Χουλιαράκης

    -Αναπληρωτής Υπουργός: Τρύφων Αλεξιάδης

    -Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού : Νίκος Χριστοδουλάκης

    -Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας: Χρήστος Ζώης

    -Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού: Άλκηστις Πρωτοψάλτη

    -Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Ιωάννης Γιάγκος

    -Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων: Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου

    -Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού: Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα

    -Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Ιωάννης Γκόλιας

    -Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος: Κωνσταντίνος Μουσουρούλης

    -Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Δημήτριος Μελάς

    -Υπουργός Δικαιοσύνης: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος,

    -Υπουργός Εργασίας: Δημήτρης Μουστάκας

    -Υπουργός Υγείας: Αθανάσιος Δημόπουλος

    -Υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά: Παναγιώτης Νικολούδης

    -Υπουργείο Επικρατείας: Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος

    -Υφυπουργός παρά τη πρωθυπουργώ - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ξενοφών Ροδόλφος Μορώνης

    [03] Γ. Σταθάκης: «Επιβεβλημένη, αλλά οριακή» η αύξηση των εισφορών στο υγειονομικό ταμείο

    «Επιβεβλημένη, αλλά οριακή» χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης την αλλαγή στο ύψος των υγειονομικών εισφορών που πηγαίνουν στον ΕΟΠΠΥ, επισημαίνοντας ότι «τα χρήματα επιστρέφουν στους συνταξιούχους».

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτει ότι η άρση των capital controls θα εξαρτηθεί από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και επισημαίνει την ανάγκη να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση που θα προωθήσει μέτρα για την στήριξη της απασχόλησης και της νεανικής επιχειρηματικότητας, με δεδομένες μάλιστα τις προβλέψεις για θετικό πρόσημο στον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, στην αρχή του 2016.

    Χαρακτηρίζει δε, «αρκετά προβληματική έως αδύνατη» κάθε μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

    [04] Κολομβία και Βενεζουέλα ανακαλούν πρεσβευτές λόγω της κρίσης στα σύνορά τους

    Οι κυβερνήσεις της Βενεζουέλας και της Κολομβίας ανακοίνωσαν ότι ανακαλούν τους πρεσβευτές τους, εν μέσω της διπλωματικής κρίσης εξαιτίας της απόφασης του Καράκας να κλείσουν δύο συνοριακές διελεύσεις στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο και να απελαθούν από το έδαφος της Βενεζουέλας χίλιοι και πλέον Κολομβιανοί.

    Ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διέταξε να μείνουν κλειστές οι διελεύσεις για 60 ημέρες την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από μια ανταλλαγή πυρών μεταξύ λαθρεμπόρων και στρατιωτικών, κατά την οποία τραυματίστηκαν τρεις στρατιώτες κι ένας πολίτης. Κατόπιν έδωσε εντολή οι διελεύσεις να παραμείνουν κλειστές επ' αόριστον, ενώ τόνισε πως οι απελάσεις εντάσσονται σε μια προσπάθεια πάταξης παραστρατιωτικών συμμοριών.

    «Τάσσομαι υπέρ του διαλόγου και της διπλωματίας και θα συνεχίσω να το κάνω, αλλά δεν μπορώ να επιτρέψω στη Βενεζουέλα να μεταχειρίζεται την Κολομβία και τους Κολομβιανούς κατ' αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο κεντροδεξιός πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος στην Μπογοτά.

    «Οι οικογένειες αυτές δεν είναι παραστρατιωτικοί, είναι φτωχές οικογένειες. Και τις πέταξαν έξω, όπως μου είπαν, σαν σκυλιά», πρόσθεσε.

    Ο Σάντος έδωσε εντολή στην ΥΠΕΞ της Κολομβίας Μαρία Άνχελα Ολγκίν να ζητήσει τη «σύγκληση μιας έκτακτης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών» της UNASUR (της Ένωσης των Χωρών της Νότιας Αμερικής) ώστε να «πούμε στον κόσμο (...) τι έχει συμβεί, διότι αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», όπως είπε.

    Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Σάντος ότι ανακαλεί τον πρεσβευτή της χώρας του στο Καράκας, η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροδρίγκες ανέφερε σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter πως ο πρόεδρος Μαδούρο έδωσε εντολή να ανακληθεί ο πρεσβευτής της χώρας στην Μπογοτά.

    Περίπου 1.100 Κολομβιανοί που ζουν στη Βενεζουέλα απελάθηκαν μετά το κλείσιμο των συνόρων και ο Σάντος είπε ότι περίπου 5.000 ως 6.000 ακόμη έφυγαν οικειοθελώς.

    Πολλοί από τους ανθρώπους που απελάθηκαν κατήγγειλαν ότι τα σπίτια τους καταστράφηκαν. Εκατοντάδες πέρασαν έναν ποταμό

    [05] Ένα «Πρακτορείο» Ειδήσεων στα ερτζιανά

    Πρακτορείο 104,9 στα FM. Είναι η νέα συχνότητα των ερτζιανών στην οποία θα εκπέμπει το ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από τη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την ΔΕΘ - Helexpo.

    Προσδιορίζοντας το στόχο του νέου εγχειρήματος, ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΑΠΕ ?ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος σημειώνει: «Το «Πρακτορείο FM» φιλοδοξεί να φέρει ένα νέο πνεύμα, έναν καινούργιο άνεμο στην ενημέρωση της Θεσ/κης μέσα από τη χρήση της φιλόξενης συχνότητας του ράδιο ΔΕΘ. Το «Πρακτορείο FM» είναι παιδί του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων της χώρας. Στόχος μας είναι να κάνουμε πράξη το νέο όραμά μας, που δεν είναι άλλο από το να στρέψουμε την ενημέρωση στην κοινωνία και στα προβλήματά της «με ειδήσεις όπως τις μάθαμε». Αυτό είναι και το σλόγκαν του νέου μας σταθμού».

    Σύσσωμοι οι 220 δημοσιογράφοι του εθνικού πρακτορείου, καθώς και οι 15 ανταποκριτές του στο εξωτερικό, θα παρουσιάζουν στο μικρόφωνο του «Πρακτορείου FM» τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Με εκπομπές, συνεντεύξεις, αποκλειστικά ρεπορτάζ, ειδήσεις για την οικονομία, την παιδεία, τον πολιτισμό τον αθλητισμό, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ - ΜΠΕ θα προσφέρει στους ακροατές πλουραλισμό στην ενημέρωση αλλά και ψυχαγωγία. Προτεραιότητα θα δίνεται στη θεματολογία της Βόρειας Ελλάδας. Το Πρακτορείο FM θα λειτουργεί και σαν βήμα έκφρασης για τις επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ιδιαίτερη δράση όπως οι start up companies.

    O Θ. Τσίγγανας δ/ντής του «Πρακτορείου FM 104,9» επισημαίνει : «Δίνουμε έμφαση στα τοπικά θέματα, στα θέματα της πόλης, αλλά και στα θέματα της Βόρειας Ελλάδας. Σε ό,τι συμβαίνει σ΄ όλη την Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα καλό ραδιόφωνο, ένα σοβαρό ραδιόφωνο και πιστεύουμε ότι με την εγκυρότητα του Πρακτορείου θα το πετύχουμε».

    Προσωπικότητες της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πανεπιστημιακής κοινότητας, του αθλητισμού αλλά και τοπικοί φορείς χαιρετίζουν την άφιξη του νέου ραδιοφωνικού σταθμού της συμπρωτεύουσας.

    Oι ακροατές του από την Αττική και την υπόλοιπη χώρα και τον κόσμο θα μπορούν να ακούνε το ραδιόφωνο μέσω διαδικτύου.

    Δείτε το βίντεο στη Webtv του ΑΠΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

    https://www.youtube.com/watch?v=mTUCWOMiOGw


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 August 2015 - 10:32:19 UTC