Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Ο Αλ. Τσίπρας επιλέγει την απόδραση
  • [02] Εγκρίθηκε η σύνθεση της μεταβατικής τουρκικής κυβέρνησης
  • [03] Στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία
  • [04] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Φυλή
  • [05] Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι, κοντά στο σπίτι του προέδρου της Ν.Δ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Ο Αλ. Τσίπρας επιλέγει την απόδραση

    Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως επιλέγει την απόδραση οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές.

    Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Τσίπρας πηγαίνει πολύ γρήγορα για να μην φανεί ο λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. «Προσπαθεί να κλέψει τις ψήφους των ευκολόπιστων, σήμερα οι Έλληνες έχουν να συγκρίνουν τα πεπραγμένα του κ. Τσίπρα με το ροζ συννεφάκι που έλεγε προεκλογικά» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Χαλκίδα, κατηγορώντας τον για απειρία και ανεπάρκεια.

    «Φάνηκε ότι δεν είχε κανένα σχέδιο. Υπόσχονταν στους πάντες τα πάντα» είπε, υπενθυμίζοντας πως ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί πως θα έσκιζε τα μνημόνια. «Εμείς του λέμε 20 ψηφίζουμε, 21 έρχεται ξανά το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα για αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία καθώς, όπως είπε, δεν ήθελε καμία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και καμία συνεννόηση.

    «Τώρα τους ξέρουμε, τώρα τους μάθαμε και τώρα δεν τους εμπιστευόμαστε» ανέφερε, επισημαίνοντας πως τώρα «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και τώρα θα κριθεί αν η χώρα κάνει ένα νέο ξεκίνημα ή θα μείνει στο δρόμο της ανασφάλειας».

    Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, η χώρα θα κινηθεί σε τρεις άξονες, τη διασφάλιση πολιτικής σταθερότητας, τις συναινέσεις και τις συνεργασίες όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που θέλουν να πάει η χώρα μπροστά, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο εθνικό πρόγραμμα για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο.

    «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την πραγματική οικονομία και να σταματήσουμε τα νέα λουκέτα και την ανεργία» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

    [02] Εγκρίθηκε η σύνθεση της μεταβατικής τουρκικής κυβέρνησης

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενέκρινε απόψε τη σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης που του παρουσίασε ο πρωθυπουργός, η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

    Η συμφωνία μεταξύ του Τούρκου προέδρου και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

    Νέος υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Φεριντούν Σινιρλίογλου, ανακοίνωσε ο Νταβούτογλου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά.

    Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ορίστηκε ο Τουγκρούλ Τουρκές του εθνικιστικού κόμματος MHP.

    Οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Μεχμέτ Σιμσέκ και Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους και στο νέο σχήμα.

    Για πρώτη φορά εξάλλου στην ιστορία της Τουρκίας θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση ένα φιλοκουρδικό κόμμα, το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), με δύο υπουργεία. Ο Αλί Χαϊντάρ Κοντζά και ο Μουσλούμ Ντογάν αναλαμβάνουν αντίστοιχα τα χαρτοφυλάκια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Ανάπτυξης.

    Με βάση το Σύνταγμα, η μεταβατική κυβέρνηση δεν χρειάζεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, καθώς αρκεί για τον σχηματισμό της η σύμφωνη γνώμη του προέδρου.

    [03] Στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

    Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης, αν και εξετάστηκε το ενδεχόμενο να γινόταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου (Δευτέρα), δεν κατέστη, ωστόσο, εφικτό, καθώς οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο είναι αρκετά χρονοβόρες, οπότε η ιδέα απορρίφθηκε.

    Εξάλλου, είχε γίνει πρόταση στο υπουργείο να γίνει η έναρξη της σχολικής χρονιάς μετά τις εκλογές, αλλά και αυτή απορρίφθηκε, καθώς δεν θα μπορούσε να συμπληρωθεί μέχρι τέλος Μαΐου το διδακτικό έτος και, πρακτικά, θα σήμαινε τη μεταφορά του κλεισίματος των σχολείων τον Ιούνιο και την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τον Ιούλιο.

    Τέλος, όσον αφορά τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το υπουργείο, υπηρεσιακά οι διαδικασίες είναι στο τελευταίο στάδιο, ενώ οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών έχουν προχωρήσει.

    [04] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Φυλή

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στη Φυλή, κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου.

    Αυτή την ώρα επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 29 ατόμων.

    [05] Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι, κοντά στο σπίτι του προέδρου της Ν.Δ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη

    Πυροβολισμοί ακούστηκαν στις 6:15 το πρωί, στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Βοιωτίας στο Χαλάνδρι.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το περιστατικό δεν συνδέεται με το γεγονός ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το σπίτι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 August 2015 - 20:32:11 UTC