Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση στον Αλ. Τσίπρα από την ΛΑΕ για την ομιλία του στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Σε ντιμπέιτ καλεί τον Αλ. Τσίπρα ο Β. Μεϊμαράκης
  • [03] Από πυροβόλο όπλο επήλθε ο θάνατος του 17χρονου σε θαλαμηγό που μετέφερε 60 με 70 μετανάστες
  • [04] Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Β. Μεϊμαράκης
  • [05] Την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ

  • [01] Επίθεση στον Αλ. Τσίπρα από την ΛΑΕ για την ομιλία του στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

    «Κατ΄ εξοχή εκφραστή της νέας μνημονιακής τάξης», χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας την σημερινή του ομιλία στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματός, η Λαϊκή Ενότητα του κ. Λαφαζάνη. «Ο κ. Τσίπρας απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι έχει μετατραπεί στον κατ΄εξοχή εκφραστή της νέας μνημονιακής τάξης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα και προσθέτει:

    «Αξιοποιώντας αριστερή ρητορεία και «επαναστατικές» εξάρσεις, που στην πραγματικότητα υμνούν το τρίτο μνημόνιο και τις βάρβαρες εφαρμοστικές του διατάξεις, έπεισε και τον πλέον δύσπιστο ότι πήρε επάξια από τους δανειστές στο Βερολίνο τη σκυτάλη που μέχρι χθες κρατούσαν τα παλαιά μνημονιακά κόμματα.

    Είναι βέβαιο ότι η φρασεολογία που χρησιμοποιεί, όπως και τα επιχειρήματά του, θα καθιερώσουν ένα νέο μουσειακό είδος παλαιοκομματικής ρητορικής, καταδικασμένο ήδη στη λαϊκή συνείδηση.

    Όπως βέβαιο είναι, και κάθε μέρα που περνά αυτό επιβεβαιώνει, ότι η Λαϊκή Ενότητα αναδεικνύεται στη νέα ανερχόμενη δημοκρατική, πατριωτική, αντιμνημονιακή δύναμη που μπορεί να σαρώσει ολόκληρο το μνημονιακό λόμπι και να ανοίξει νέους προοδευτικούς ορίζοντες για τον τόπο και το λαό μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] Σε ντιμπέιτ καλεί τον Αλ. Τσίπρα ο Β. Μεϊμαράκης

    Σε "τηλεοπτική μονομαχία" καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε τηλεοπτική του ομιλία, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένας ανοιχτό διάλογος με καθαρές κουβέντες και να αποφευχθεί «κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού, κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των Ελλήνων». Όπως τόνισε, «χρειάζεται ανοιχτός διάλογος και καθαρές κουβέντες» για αυτό και ζήτησε να υπάρξουν δύο τουλάχιστον ντιμπέιτ, ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα δεύτερο με τον κ. Τσίπρα.

    Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως δέχεται προκαταβολικά όποιους όρους και όποιες προϋποθέσεις θέσει ο κ. Τσίπρας φτάνει να γίνει αυτός ο διάλογος καθώς, όπως επεσήμανε, «οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν».

    Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι» καθώς το επόμενο διάστημα «θα κριθεί αν η Πατρίδα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα».

    Μάλιστα έθεσε τρείς άξονες στους οποίους θα στηριχθεί αυτό το νέο ξεκίνημα, τη διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια, την ανάγκη να υπάρξουν συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρα και τέλος στην ανάγκη να εφαρμοστεί ένα «Νέο Εθνικό Προγράμματα μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η Πατρίδα μας στο δρόμο της Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής».

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μια μεγάλη Εθνική Προσπάθεια με επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου, με σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες καθώς όπως τόνισε κανένας δεν περισσεύει.

    «Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Όλοι μαζί, όμως, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες. Απαιτούν απαντήσεις σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα; Τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε για τους Έλληνες;» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ.

    «Είμαι εδώ γιατί, πέρα και πάνω απ? την πολιτική, βάζω τη χώρα μου, την Πατρίδα μου, την Ελλάδα. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ξεκινήσουμε μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά, με σχέσεις, όμως, ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.

    Απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Ελάτε μαζί μας. Όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες. Το χρωστάμε αυτό σε όλους τους Έλληνες. Πάνω απ? όλα το χρωστάμε στις νέες και στους νέους μας. Γι? αυτό ξεκινάμε μια νέα πορεία. Για την Ελλάδα της Ευρώπης.

    Για την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

    [03] Από πυροβόλο όπλο επήλθε ο θάνατος του 17χρονου σε θαλαμηγό που μετέφερε 60 με 70 μετανάστες

    Από πυροβόλο όπλο και όχι από ασφυξία όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, επήλθε ο θάνατος του 17χρονου μετανάστη που βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι νεκρός μέσα σε θαλαμηγό που μετέφερε τουλάχιστον 60 με 70 παράτυπους μετανάστες ανοιχτά της Σύμης.

    Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος ιατρός του Κέντρου Υγείας Σύμης προς το διοικητή της 8ης περιφερειακής διοίκησης του λιμενικού σώματος ο θάνατος του 17χρονου προήλθε όχι από ασφυξία αλλά πιθανόν από ρίψη βολίδας πυροβόλου όπλου.

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το περιστατικό σημειώθηκε όταν σκάφος της frontex εντόπισε τη θαλαμηγό να κινείται ύποπτα και της ζητήθηκε να σταματήσει για έλεγχο.

    Η θαλαμηγός που μετέφερε τους παράτυπους μετανάστες δεν υπάκουσε και άρχισε ελιγμούς. Ακολούθησαν προειδοποιητικά πυρά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ακινητοποιηθεί. Λιμενικοί επιβιβάστηκαν σε αυτήν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με τους διακινητές που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά από γκλοπ ένας λιμενικός.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα ενδεχόμενα για τον τρόπο με τον οποίο επήλθε ο θάνατος του 17χρονου ερευνώνται από το λιμενικό σώμα.

    Οι τρείς δουλέμποροι έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στο λιμεναρχείο της Σύμης όπως και το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες

    [04] Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Β. Μεϊμαράκης

    Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Σε δήλωση του ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως σκοπός της επίσκεψής του ήταν να ζητήσει την ευλογία του Αρχιεπισκόπου "για το καλό της Ελλάδας" καθώς από χθες ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας .

    Όπως είπε "η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη και η εκκλησία έχει βοηθήσει πολύ για να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή" ενώ τόνισε πως "είναι υποχρέωση μας να βοηθήσουμε όλοι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες" . Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα τόνισε πως "πολιτεία και εκκλησία πρέπει να συμπορευτούν".

    Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος επεσήμανε πως "είναι υποχρέωση μας να αποδείξουμε ότι είμαστε όλοι μαζί

    [05] Την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ

    Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαφωνίες του Φώτη Κουβέλη και 31 μελών της, με την μορφή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και πλήρη αναφορά στα ονόματα των κομμάτων που την αποτελούν.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Η συνεργασία αυτή θα είναι μια ισότιμη σχέση μεταξύ κομμάτων που την απαρτίζουν. Άλλωστε οι πολιτικές μας θέσεις με αυθεντικό τρόπο εκφράζονται με την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία, η οποία διασφαλίζεται στο ακέραιο. Η προγραμματική συμφωνία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο αυτής της συνεργασίας. Το λογότυπο του συνεργατικού σχήματος προτείνεται να συμπεριλαμβάνει τον τίτλο Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς και τα ονόματα και σήματα των κομμάτων που την απαρτίζουν. Διασφαλίζεται η οργανωτική και πολιτική αυτονομία της ΔΗΜΑΡ με την εξασφάλιση οργανωτικών και οικονομικών μέσων. Θα υπάρξει κοινή εκλογική επιτροπή η οποία θα έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την διεύθυνση του εκλογικού σχήματος. Κεντρικό ρόλο θα έχουν οι δύο πρόεδροι των κομμάτων της συμπαράταξης, οι οποίοι θα έχουν τον γενικό συντονισμό. Επίσης θα υπάρχει κοινό γραφείο τύπου με δύο εκπροσώπους (ένας από κάθε κόμμα). Η δυνατότητα παρουσίας υποψηφίων της Δημοκρατικής Αριστεράς υπάρχει για όλα τα ψηφοδέλτια της χώρας καθώς και δυνατότητα εξασφάλισης κοινοβουλευτικής παρουσίας».

    Επίσης η Κεντρική Επιτροπή απέρριψε με αρκετή πλειοψηφία την πρόταση για τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου λόγω της αμεσότητας της εκλογικής μάχης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 August 2015 - 18:32:22 UTC