Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] To μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Πρ. Παυλόπουλου-Π. Μολυβιάτη
  • [02] Π. Παυλόπουλος: Η FRONTEX να αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων
  • [03] Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου από τον ΟΑΕΕ για την πληρωμή εισφορών και δόσεων
  • [04] Η Κομισιόν δεν ζήτησε να αλλάξει η νομοθεσία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
  • [05] Για δίκτυο διακίνησης πλαστών συριακών διαβατηρίων, προειδοποιεί η Frontex
  • [06] Προγράμματα για τους πρόσφυγες που θα επιτρέψουν την αποφόρτιση των νησιών
  • [07] Στον Πειραιά θα καταπλεύσουν δύο πλοία από τη Μυτιλήνη, με 4.230 μετανάστες
  • [08] Λουκέτο στο ιστορικό σχολείο «Μιχαλοπούλειον», έπειτα από 83 χρόνια λειτουργίας.
  • [09] Ένας ουρανός γεμάτος φως!
  • [10] Φ. Γεννηματά: Διατεταγμένη υπηρεσία με στόχο το ΠΑΣΟΚ, εμένα και την οικογένειά μου
  • [11] «Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη για αναζήτηση πρωθυπουργού "αυτοφωράκια" είναι επιεικώς σουρεαλιστικές», δηλώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • [12] Yποχωρούν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου κατά 3%

  • [01] To μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Πρ. Παυλόπουλου-Π. Μολυβιάτη

    Το μεταναστευτικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ανάγκη για άμεση σύγκλιση συνόδου κορυφής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι το μεταναστευτικό ξεπερνά την Ελλάδα, και παρατήρησε ότι ολόκληρη η Ευρώπη δίνει εξετάσεις, όχι μόνο η χώρα μας.

    «Ως χώρα δεν ανταποκριθήκαμε πάντα στις υποχρεώσεις τις οποίες είχαμε» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ωστόσο σημείωσε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι και να κατανοήσουμε ότι τέτοιοι είδους μεταναστευτικές ροές δεν υπήρξαν ποτέ στο παρελθόν». «Τα προβλήματα δεν οφείλονται μόνο σε αδυναμίες της ελληνικής κρατικής μηχανής, αλλά σε ένα είδος ανωτέρας βίας, το οποίο μάς εμποδίζει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας» πρόσθεσε.

    Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι πρέπει και η Ευρώπη να συνειδητοποιήσει αυτήν τη στιγμή ότι έχει υποχρεώσεις, διότι το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται από τα κράτη-μέλη μόνα τους, ιδίως εκείνα που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές.

    «Είναι ζήτημα ασφάλειας αλλά, κυρίως, ζήτημα ανθρωπισμού. Δεν μπορεί να το παραβλέψει η Ευρώπη, με τις αρχές και τις αξίες που έχει» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπενθύμισε ότι ήδη από το 2008 υπάρχει το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Μάλιστα, ανέφερε ότι «το Σύμφωνο αυτό καταγράφει και περιγράφει την πολιτική της Ευρώπης» και υπογράμμισε την ανάγκη να ενεργοποιηθεί και να εφαρμοσθεί. Υπενθύμισε, δε, τη σύγκλιση της συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, με ημερήσια διάταξη αφιερωμένη στο μεταναστευτικό, στις 14 Σεπτεμβρίου.

    Αναφερόμενος στον κ. Μολυβιάτη, ο κ. Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πείρα και το ήθος του και τον ευχαρίστησε θερμά που δέχθηκε να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι θα βοηθήσει πολύ σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.

    Ο κ. Μολυβιάτης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, ανέφερε ότι θα ήθελε να τον ενημερώσει για ορισμένα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και κυρίως για ορισμένες πτυχές του μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο, όπως είπε, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

    Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε το ενδιαφέρον του κ. Παυλόπουλου για το μεταναστευτικό, σημειώνοντας ότι ήταν εκείνος που έθεσε τις βάσεις για τη διαμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας, υπό την ιδιότητα του υπουργού Εσωτερικών.

    Στις 14:00, ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Σπύρο Φλογαϊτη.

    [02] Π. Παυλόπουλος: Η FRONTEX να αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων

    Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Σπύρο Φλογαϊτη στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για άμεση ενεργοποίηση της FRONTEX και την μετατροπή της σε ένα είδος Europol, καθώς τα σύνορα των κρατών-μελών, είναι και σύνορα της Ευρώπης.

    «Με τέτοιες μεταναστευτικές ροές την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων την έχει και η Ευρώπη και πρέπει να ενεργοποιηθεί πολύ περισσότερο η FRONTEX για την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και χαιρέτισε την τοποθέτηση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μανφρεντ Βέμπερ, στη Suddeutsche Zeitung «ότι τα σύνορα των κρατών-μελών είναι και σύνορα της Ευρώπης και ότι η FRONTEX πρέπει να αναλάβει αυτή την ευθύνη».

    Ο κ Παυλόπουλος ανέφερε ότι αρχίζουν να κατανοούν το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι ο κ. Φλογαϊτης από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να αναδείξει στην επικείμενη έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών, που συγκαλείται από το Λουξεμβούργο, αυτή την ιδιομορφία που η Ελλάδα την τονίζει εδώ και χρόνια.

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης έχει καθορισθεί από το 2008 με το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το 'Ασυλο και πρόσθεσε ότι «εκείνο που πρέπει να θυμηθεί σήμερα η Ευρώπη και να αναλάβει τις ευθύνες της είναι ότι αυτό το Σύμφωνο πρέπει να εφαρμοσθεί. Ιδίως οι 4 πυλώνες του που αφορούν την Παράνομη Μετανάστευση και το 'Ασυλο πρέπει να εφαρμοστούν στο ακέραιο».

    Από την πλευρά του ο κ. Φλογαϊτης ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Πέτρο Μολυβιάτη, θα είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην επικείμενη έκτακτη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ που συγκαλείται από το Λουξεμβούργο και η οποία θα ασχοληθεί κυρίως με το Μεταναστευτικό και υπογράμμισε ότι οι κατευθύνσεις και οι σκέψεις του Προέδρου θα είναι πολύ χρήσιμες.

    [03] Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου από τον ΟΑΕΕ για την πληρωμή εισφορών και δόσεων

    Παράταση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, για την καταβολή εισφορών και δόσεων δίνει ο ΟΑΕΕ για τους ασφαλισμένους του. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, αναγνωρίζονται οι δυσκολίες της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω των capital controls.

    Στη νέα παράταση εντάσσονται:

    - Εισφορές 3ου διμήνου 2015.

    - Μηνιαίες δόσεις ρυθμίσεων Ιουλίου και Αυγούστου που εξοφλούνται με άμεση χρέωση τραπεζικού λογαριασμού (θα καταβληθούν με τις ροές Σεπτεμβρίου).

    - Διμηνιαίες δόσεις της 31/7/2015 παλαιότερων ρυθμίσεων.

    - Πρώτη δόση ρύθμισης εφόσον η αίτηση έχει υποβληθεί κατά το χρονικό διάστημα από τις 22/6/2015 έως τις 31/7/2015.

    - Πρώτη δόση μετάπτωσης προσωρινού διακανονισμού Ν.3943/2011 στη νέα ρύθμιση.

    Με τη νέα παράταση, οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν τα ευεργετήματα και τα δικαιώματά τους, όπως ρύθμιση, κατάταξη σε κατώτερη κατηγορία, ασφαλιστική ικανότητα, ενημερότητα κ.λπ., με την προυπόθεση ότι θα καταβάλλουν τις εισφορές και τις δόσεις που οφείλουν μέχρι τη νέα προθεσμία.

    [04] Η Κομισιόν δεν ζήτησε να αλλάξει η νομοθεσία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να αλλάξουν τη νομοθεσία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

    Ερωτηθείσα σχετικά με το θέμα,η κ. Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι η Επιτροπή είναι ενήμερη για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλει ΦΠΑ 23% στους παρόχους υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης. Σημείωσε ότι αυτό δεν είναι κάτι που ζήτησε η Επιτροπή και ότι το Μνημόνιο δεν προβλέπει τίποτα για το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

    Συνεχίζοντας, η κ. Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι ο ΦΠΑ ήταν μέρος του νομοθετικού πακέτου που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 14 Αυγούστου.

    Τέλος, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν ότι εκ πρώτης όψεως η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν φαίνεται να αντιβαίνει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

    [05] Για δίκτυο διακίνησης πλαστών συριακών διαβατηρίων, προειδοποιεί η Frontex

    Ένα δίκτυο διακίνησης πλαστών συριακών διαβατηρίων έχει στηθεί, κυρίως στην Τουρκία, για να διευκολύνει την είσοδο μεταναστών στην ΕΕ, δήλωσε ο επικεφαλής της Frontex Φαμπρίτσε Λεγκέρι.

    «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στην Τουρκία και αγοράζουν πλαστά συριακά διαβατήρια επειδή έχουν καταλάβει ότι θα έχουν ένα απρόσμενο κέρδος καθώς οι Σύροι εξασφαλίζουν το δικαίωμα χορήγησης ασύλου σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ», δήλωσε ο ίδιος στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

    «Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα πλαστά συριακά διαβατήρια μιλούν συχνά στα αραβικά. Μπορεί να προέρχονται από την βόρεια Αφρική, την Μέση Ανατολή, αλλά έχουν ως επί το πλείστον ένα προφίλ οικονομικού μετανάστη», σημείωσε εξάλλου ο Λεγκέρι.

    Το δίκτυο αυτό δεν δείχνει προς το παρόν να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα ασφάλειας στην ΕΕ. «Σήμερα δεν έχουμε κάποιο αντικειμενικό στοιχείο που να μας επιτρέπει να πούμε ότι πιθανοί τρομοκράτες εισήλθαν στην Ευρώπη με αυτόν τον τρόπο», επισήμανε, αλλά ζήτησε παράλληλα να υπάρχει «επαγρύπνηση σε όλα τα σύνορά μας».

    Ο επικεφαλής της Frontex επανέλαβε εξάλλου το αίτημά του να αποσταλούν επιπλέον μεθοριακοί φρουροί από τις χώρες της ΕΕ στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτραπεί η καταγραφή όλων των μεταναστών και προσφύγων που υπάρχουν στην χώρα.

    «Λόγω της μεγάλης ροής (μεταναστών), υπάρχει ένας κορεσμός των συστημάτων καταγραφής και ως εκ τούτου δεν καταγράφονται όλοι οι μετανάστες. Έχουμε μια ιδέα για τις εθνικότητες (...) αλλά όχι συνολική εικόνα για το ποιος μπαίνει και ποιο είναι πραγματικά το προφίλ όλων αυτών των μεταναστών», επισήμανε.

    [06] Προγράμματα για τους πρόσφυγες που θα επιτρέψουν την αποφόρτιση των νησιών

    Την ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική που αφενός θα απαλύνει τον πόνο των προσφύγων, αλλά παράλληλα να θεραπεύσει και την όχληση που η τοπική κοινωνία δέχεται» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι. «Αν δεν το κάνεις μαζί κινδυνεύει να βγει η τοπική κοινωνία ενάντια» και «να κατισχύσουν φασιστικές απόψεις» προσέθεσε.

    Ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου είναι οξυμένη, ωστόσο γίνονται προσπάθειες απ΄ την πλευρά του υπουργείου ώστε να εξομαλυνθεί, επισημαίνοντας ότι το γεγονός ότι μιλάμε πλέον για προσφυγικό ζήτημα ?και όχι για μεταναστευτικό- είναι μια ποιοτική αλλαγή, «βοηθάει να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα», καθώς «η άποψη είναι ενοποιημένη».

    Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η αντιμετώπιση του ζητήματος έχει δύο άξονες. Όσον αφορά την Ελλάδα, χρειάζεται «να φτιάξεις τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής» και «να δυναμώσεις τη καταγραφή, ώστε σε δυο τρεις ημέρες να μπορούν οι άνθρωποι να φύγουν». «Άρα χρειάζεται να αυξηθεί το προσωπικό» επισήμανε, προσθέτοντας πως υπάρχει σχεδιασμός από το υπουργείο και «μέχρι το τέλος της βδομάδας θα έχουν γίνει κάποια προγράμματα που θα επιτρέψουν την αποφόρτιση των νησιών».

    Ο δεύτερος άξονας, αφορά την ΕΕ. «Φαίνεται ότι και στην Ευρώπη ωριμάζουν τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε κ. Μουζάλας, σημειώνοντας πως χρειάζεται να γίνει αφενός δικαιότερη κατανομή των προσφύγων και αφετέρου να υπάρξει μεγαλύτερη χρηματοδότηση στις χώρες του Νότου και άρα και την Ελλάδα, γιατί ως χώρες εισόδου των προσφύγων στην Ευρώπη δέχονται μεγάλες πιέσεις.

    Τέλος, αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν στη Κω, την οποία επισκέφθηκε χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε πως οι συνθήκες στις οποίες βρίσκονται πρόσφυγες είναι κακές, και από την άλλη υπάρχουν παράπονα από τους κατοίκους του νησιού, καθώς «τους κόστισε οικονομικά, μέσα στην τουριστική περίοδο».

    [07] Στον Πειραιά θα καταπλεύσουν δύο πλοία από τη Μυτιλήνη, με 4.230 μετανάστες

    Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν εντός της ημέρας δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία από τη Μυτιλήνη, μεταφέροντας περίπου 4.230 μετανάστες.

    Συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι αναχώρησε από τη Λέσβο το καταμαράν "ΤΕRA JET" με σημαία Κύπρου αφού παρέλαβε 1.730 μετανάστες. Αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 9.30 το βράδυ.

    Στο νησί βρίσκεται αυτή τη στιγμή και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριο Βενιζέλος" που αναμένεται να αναχωρήσει εντός της ημέρας με άλλους 2.500 μετανάστες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις επόμενες ημέρες τα εμπλεκόμενα υπουργεία σχετικά με την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, αναμένεται να απλοποιήσουν τις διαδικασίες σχετικά με τις ταυτοποιήσεις προσφύγων στα νησιά αλλά και τη διάθεση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, προκειμένου να μπορέσει να γίνει μια πρώτη αποσυμφόρηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται και διάθεση τρίτου πλοίου για μεταφορά μεταναστών.

    Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό "Κρήτη 1" που αυτή τη στιγμή βρίσκεται για επισκευές στην Ουκρανία και αναμένεται στον Πειραιά πιθανότατα από Δευτέρα.

    Στο μεταξύ τουλάχιστον 1192 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή σε 31 περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα περιστατικά αυτά εκτυλίχθηκαν στα νησιά Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου, Κω και Μεγίστης.

    [08] Λουκέτο στο ιστορικό σχολείο «Μιχαλοπούλειον», έπειτα από 83 χρόνια λειτουργίας.

    Λουκέτο έβαλε ένα από τα πλέον ιστορικά ιδιωτικά σχολεία, το Μιχαλοπούλειον του Πειραιά, έπειτα από 83 χρόνια λειτουργίας. «Η απόφασή μας είναι οριστική» δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιδιοκτήτης του εκπαιδευτηρίου, Ευάγγελος Πλαφουτζής.

    Ο λόγος της απόφασης, όπως εξηγεί ο κ. Πλαφουτζής, είναι η οικονομική κρίση. «Η επιβολή του ΦΠΑ ήταν το κερασάκι στην τούρτα» σημειώνει, ενώ ήδη το εκπαιδευτήριο είχε δεχθεί πολύ μεγάλη πίεση από τους περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων που επιβλήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο και το κλείσιμο των τραπεζών. Η διαρροή των μαθητών, πάντως, είχε ξεκινήσει νωρίτερα. «Πριν από τέσσερα χρόνια είχαμε 600 μαθητές. Η περυσινή χρονιά έκλεισε με 200» αναφέρει ο ιδιοκτήτης του σχολείου, γιος της ιδρύτριας, ο οποίος διευθύνει το εκπαιδευτήριο από το 1969.

    Το Μιχαλοπούλειον ιδρύθηκε το 1931 από τη Γιούλα Μιχαλοπούλου-Πλαφουτζή, πτυχιούχο δασκάλα του Αρσακείου Διδασκαλείου. Το σχολείο της, όχι μόνο επέζησε στη γερμανική κατοχή, αλλά λειτούργησε και ως καταφύγιο των μαθητών του και των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών. Από τις τάξεις του πέρασαν χιλιάδες Πειραιώτες, πολλοί από τους οποίους διέπρεψαν στην ενήλικη ζωή τους στον επαγγελματικό ή τον κοινωνικό στίβο.

    Οι πρώτες εγκαταστάσεις του δημοτικού, τη δεκαετία του '30, δημιουργήθηκαν στην Καλλίπολη, κοντά στον ναό της Αγίας Μαρίνας, ο οποίος έδωσε στο σχολείο και την αρχική του ονομασία: Ιδιωτικόν Δημοτικόν Σχολείον Μιχαλοπούλου-Πλαφουτζή «Η Αγία Μαρίνα». Λίγα χρόνια αργότερα, το σχολείο θα μετονομαστεί σε «Μιχαλοπούλειον» από το πατρώνυμο της ιδρύτριας, ενώ στη συνέχεια θα εξελιχθεί σε πλήρη εκπαιδευτική μονάδα με γυμνάσιο και λύκειο, με τη δημιουργία νέων υποδομών.

    Τα τελευταία χρόνια, το Μιχαλοπούλειο περιελάμβανε και βρεφονηπιακό σταθμό, ο οποίος, επίσης, παύει να λειτουργεί. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, το λουκέτο στο εκπαιδευτήριο θα οδηγήσει στην ανεργία περισσότερες από 60 οικογένειες. «Η Ομοσπονδία είχε προειδοποιήσει με επιστολές της προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και με επίσημες ανακοινώσεις της, ότι το συγκεκριμένο μέτρο (σ.σ. της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%) θα αποτελέσει την ταφόπλακα για το μεγαλύτερο αριθμό μικρών και μεσαίων ιδιωτικών σχολείων στη χώρα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, ενώ προειδοποιεί για «ανυπολόγιστες συνέπειες».

    [09] Ένας ουρανός γεμάτος φως!

    Έντονη μουσική, χρώματα, φως και ο μαύρος ουρανός μετατρέπεται σε έναν καμβά ζωγραφικής. Η παραλία στο Knokke Heist του Βελγίου, απέκτησε στα τέλη του Αυγούστου τη δική του μαγεία φιλοξενώντας το παγκόσμιο φεστιβάλ πυροτεχνημάτων.

    Και η έκπληξη για όσους δεν γνωρίζουν ήρθε από την ελληνική συμμετοχή που κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο διαγωνιστικό κομμάτι του φεστιβάλ.Για όσους γνωρίζουν όμως η πρωτιά των αδελφών Νάνου δεν ήταν έκπληξη, αφού και στον περσινό διαγωνισμό που έγινε στο Brno της Τσεχίας, η ελληνική ομάδα είχε αποσπάσει και τότε την πρώτη θέση.

    Φέτος χρησιμοποιώντας ήχο και φως παρουσίασαν μία πρωτοποριακή χορογραφία πυροτεχνημάτων με θέμα τον «χρόνο». Το εντυπωσιακό show είχε διάρκεια 20 λεπτά και για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν σχηματισμοί πυροτεχνημάτων που προσομοίωναν ρολόγια, κλεψύδρες καθώς και λατινικούς αριθμούς. Το soundtrack περιείχε τραγούδια με θέμα το χρόνο όπως Only Time Enya, Clocks των Coldplay, Seven Seconds Youssou N?Dour, Rock around the clock Bill Haley κ.α. που συνδυάστηκαν με γνωμικά ιστορικών προσωπικοτήτων.

    Στους τελικούς η Ελλάδα αντιμετώπισε την Hοjen και Magic Fyrvaerkeri ApS., Sugyp SA - Feux d'artifice Switzerland, Luso Pirotecnia - Portugal και τη χώρα του Βελγίου. Οι κριτές καθώς και οι 20 χιλιάδες θεατές εντυπωσιάστηκαν από την δημιουργικότητα, το συγχρονισμό και τις ασυνήθιστες εικόνες που παρουσίασαν στο πρόγραμμα τους ο Παύλος και Φίλιππος Νάνος.

    Στην Ελλάδα, τα πρώτα πυροτεχνήματα τα έφερε ο Σπετσιώτης προπάππους του Παύλου Νάνου. Με σπουδές στο Πολυτεχνείο και έχοντας μάθει την τέχνη των πυροτεχνημάτων μέσα από την οικογένεια, ο 32χρονος Παύλος Νάνος συνεχίζει την παράδοση διευθύνοντας την εταιρεία Nanos Fireworks και Special Effects στο Μαρούσι.

    Έχει ήδη κατακτήσει έξι πρώτα παγκόσμια βραβεία και έχει λάβει μέρος σε διεθνείς εκδηλώσεις όπως τελετές έναρξης και λήξης Ολυμπιακών Αγώνων, Tomorrowland, Eurovision. Έχει επιμεληθεί ειδικά εφέ σε μεγάλες συναυλίες των Rihana, Jlo, AC/DC κα.

    [10] Φ. Γεννηματά: Διατεταγμένη υπηρεσία με στόχο το ΠΑΣΟΚ, εμένα και την οικογένειά μου

    Σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο «για διατεταγμένη υπηρεσία με στόχο τόσο το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, όσο και εμένα προσωπικά και την οικογένειά μου».

    Η κα Γεννηματά τονίζει ότι «τα δημοσιεύματα αυτά με τους τίτλους και με το περιεχόμενό τους είναι απολύτως παραπλανητικά και συκοφαντικά, γιατί δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα».

    Αναφέρει δε πως «έχει δοθεί εντολή στους νομικούς μου συμβούλους να καταθέσουν τη σχετική αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση».

    [11] «Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη για αναζήτηση πρωθυπουργού "αυτοφωράκια" είναι επιεικώς σουρεαλιστικές», δηλώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

    Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη για αναζήτηση πρωθυπουργού «αυτοφωράκια» είναι επιεικώς σουρεαλιστικές και αποκαλύπτουν την απόλυτη γύμνια πολιτικών επιχειρημάτων από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αξίζουν περαιτέρω σχολίων», δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή την συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο Mega.

    «Όσο για το ερώτημα που θέτει "με ποιο κόμμα θα συγκυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ", κάτι που δείχνει να απασχολεί ιδιαίτερα τον κ. Μεϊμαράκη, καθώς και άλλους, η απάντηση είναι: με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο ελληνικός λαός θα εκτιμήσει την υπεύθυνη και πατριωτική στάση μας στην επτάμηνη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει, στη δήλωσή της, η κ. Χρυσοβελώνη.

    [12] Yποχωρούν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου κατά 3%

    Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα πάνω από 3%, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε πωλήσεις για να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους μετά την άνοδο πάνω από 8% χθες του μπρεντ και του αμερικανικού αργού. Η τιμή του μπρεντ υποχωρεί 1,8 δολάρια στα 54 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 1,6 δολάρια στα 47,6 δολάρια.

    Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου, γνωστού και ως West Texas Intermediate, εκτοξεύθηκε συνολικά κατά 27,5% στο τέλος ενός τριήμερου ράλι που ολοκληρώθηκε χθες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη τριήμερη άνοδο σε όρους δολαρίων από τον Φεβρουάριο του 2011 και τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο τριημέρου από τον Αύγουστο του 1990.

    Η εκτίναξη προκλήθηκε από ένα σχόλιο του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών ότι το καρτέλ επιθυμεί να συζητήσει με άλλους παραγωγούς για την επίτευξη λογικών τιμών πετρελαίου, καθώς και από την προς τα κάτω αναθεώρηση των στοιχείων για την αμερικανική παραγωγή από την Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης των ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 September 2015 - 12:32:18 UTC