Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΠΟΤΑΜΙ απάντησε στις κατηγορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνηγορεί υπέρ των καναλαρχών.
  • [02] Διήμερη περιοδεία Μεϊμαράκη στην Κρήτη, Τετάρτη και Πέμπτη
  • [03] Ο Μοσκοβισί υπέρ μιας οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης
  • [04] Κατατέθηκαν στο ΣτΕ οι πρώτες αιτήσεις για κατ' εξαίρεση προσλήψεις στο Δημόσιο κατά την προεκλογική περίοδο
  • [05] Μουσικός Σεπτέμβριος στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

  • [01] Το ΠΟΤΑΜΙ απάντησε στις κατηγορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνηγορεί υπέρ των καναλαρχών.

    Επίθεση στην «παρέα του Μαξίμου», όπως την αποκαλεί , εξαπέλυσε το Ποτάμι, με αφορμή τον ισχυρισμό , όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι συνηγόρησε να μοιραστούν μερικά εκατομμύρια στα κανάλια.

    «Η παρέα του Μαξίμου» -όπως την αναφέρει ο Μ. Γλέζος-εδω και επτά μήνες παζαρεύει με τους καναλάρχες και τους εκδότες τη προβλή της και τώρα τελευταία τη διάσωσή της», υποστηρίζει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι «τα αποτελέσματα τα βλέπει όλος ο κόσμος και γελάει με τους ξαφνικούς λιβανωτούς που κάνουν διάφορα ΜΜΕ στον κ. Τσίπρα και τους συνεργατές του».

    « Η θέση μας είναι σαφής. Δωρεάν διαφημιστικός χρόνος προβλέπεται από το νόμο. Τα κανάλια υποχρεώνται να τον παραχωρήσουν στα κόμματα , χωρίς συμψηφισμούς ή ανταλλάγματα. Η κατανομή όμως πρέπει να να υπολογιστεί ανάλογα με την ώρα προβολής και η αποτίμηση να γίνει με όρους διαφημιστικού χρόνου. ΄Αλλη είναι η τηλεθέαση στις 2 τα ξημερώματα κι άλλη στις 8 το βραδυ. Αυτό λοιπόν που ζητάμε είναι η δίκαιη κατανομή του δωρεάν χρόνου ανάμεσα στα κόμματα, χωρίς τις αλχημείες των μηχανορράφων του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει το Ποτάμι.

    [02] Διήμερη περιοδεία Μεϊμαράκη στην Κρήτη, Τετάρτη και Πέμπτη

    Περιοδεία στην Κρήτη θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, 2 και 3 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Αύριο, ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει αύριο συναντήσεις με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και με παραγωγικούς φορείς στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, ενώ στις 19:30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον κινηματογράφο «Αστόρια».

    Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού Ηρακλείου ενώ αργότερα θα έχει επαφές σε Ρέθυμνο και Χανιά με παραγωγικούς φορείς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    [03] Ο Μοσκοβισί υπέρ μιας οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης

    Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί τάχθηκε σήμερα υπέρ της εγκαθίδρυσης μιας οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης, μια ιδέα που επανέφερε χθες, Δευτέρα, ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν.

    «Υποστηρίζω εδώ και χρόνια μια καλύτερη διακυβέρνηση της ευρωζώνης, με μια ειδική κυβέρνηση που να έχει τον δικό της προϋπολογισμό για περισσότερη σύγκλιση, υπό την αρχή ενός είδους υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης ο οποίος, για μένα, θα μπορούσε να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»,δήλωσε ο Μοσκοβισί, πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

    «Αυτή η συζήτηση για την εμβάθυνση της ΟΝΕ άνοιξε χάρη στην έκθεση των πέντε προέδρων τον περασμένο Ιούνιο», ένα κείμενο που είχε υπογραφεί από τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπενθύμισε ο Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας πως«θέλει να δώσει αυτή τη μάχη».

    Ο κ.Μοσκοβισί πρόσθεσε ότι για τον ίδιο, αυτή η ενισχυμένη οικονομική διακυβέρνηση είναι μια«δημοκρατική απαίτηση»η οποία«θα επέτρεπε μια ταχύτερη και περισσότερο ορθολογική διαδικασία αποφάσεων»για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης.

    [04] Κατατέθηκαν στο ΣτΕ οι πρώτες αιτήσεις για κατ' εξαίρεση προσλήψεις στο Δημόσιο κατά την προεκλογική περίοδο

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκαν οι πρώτες αιτήσεις για κατ' εξαίρεση προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές κατά την προεκλογική περίοδο στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, κ.λπ.

    Υπενθυμίζεται ότι από την ημέρα ανακήρυξης των βουλευτικών εκλογών απαγορεύονται οι προσλήψεις και οι μεταθέσεις υπαλλήλων στο Δημόσιο.

    Όμως, μπορεί να πραγματοποιηθούν προσλήψεις, μεταθέσεις, κ.λπ. εφ' όσον προηγηθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2190/1994, η προηγούμενη θετική γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θα κρίνει την αναγκαιότητα των προσλήψεων, μεταθέσεων, κλπ. Η εν λόγω επιτροπή του ΣτΕ συγκροτείται, αμέσως μετά την ανακήρυξη των βουλευτικών εκλογών και κατ? αυτή την προεκλογική περίοδο, προεδρεύει η σύμβουλος Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ.

    [05] Μουσικός Σεπτέμβριος στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

    Με λυρική και ανάλαφρη διάθεση αρχίζει ο Σεπτέμβριος στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που προσκαλεί το κοινό ν' αφεθεί στη μαγεία της κλασικής μουσικής, καθισμένο στο γρασίδι με φόντο τα μακρινά φώτα της πόλης. Τις φθινοπωρινές συναυλίες εγκαινιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), η οποία θα παρουσιάσει αύριο (2 Σεπτεμβρίου στις 20:30 ) αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες των Βέμπερ, Πουτσίνι, Ντονιτσέττι, Γιόχαν Στράους (υιού), καθώς και από οπερέτες των Χατζηαποστόλου και Σακελλαρίδη. Την ΚΟΑ διευθύνει ο διακεκριμένος Ολλανδός μαέστρος Γιαν Βερμάνινχ, ενώ τα φωνητικά μέρη αποδίδουν η Γερμανίδα υψίφωνος Κάρεν Λάιμπερ και ο τενόρος και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιάννης Χριστόπουλος.

    Στις 4 Σεπτεμβρίου ακολουθεί η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου με τίτλο «Πώς η ιστορία γίνεται σιωπή». Μια παράσταση με οδηγό τα τραγούδια «Ο Ντικ», «Ρόζα», «Άννα, μην κλαις», «Kuro Siwo», «Σταυρός του Νότου», «Θεσσαλονίκη», «Επέστρεφε», «Το τραγούδι του Χριστού» αλλά και το «Μιλώ» του Μίκη Θεοδωράκη... και πολλά άλλα. «Είναι ανάγκη μου να μιλήσω τώρα με αυτό τον τρόπο. Θέλω να ξαναμαζέψω τα πολύτιμα και να τα δείξω στον κόσμο, ιδίως στους νεότερους, για να μάθουν τι κληρονομούν». Με αυτά τα λόγια δίνει ο Θάνος Μικρούτσικος το στίγμα της μουσικής εκδήλωσης στον Κήπο του Μεγάρου, στην οποία συναντά την Αφροδίτη Μάνου και τη γεμάτη πάθος και ακρίβεια ερμηνεία του Κώστα Θωμαΐδη. Τους πλαισιώνουν ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά και ο Θοδωρής Οικονόμου στο πιάνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 September 2015 - 16:32:22 UTC