Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρή εντολή, ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης
  • [02] Το ΔΝΤ και οι πιστωτές θα συμφωνήσουν σε ελάφρυνση του χρέους, θεωρεί ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών
  • [03] Αδήλωτες φορολογικές ταμειακές μηχανές έδειξαν οι έλεγχοι του ΥΠΟΙΚ
  • [04] Δύο πίνακες του Ρέμπραντ μπορεί να αγοραστούν από δύο μουσεία από κοινού
  • [05] Π. Λαφαζάνης: Αξιόλογη και πειστική πρόταση απέναντι στα Μνημόνια

  • [01] Ισχυρή εντολή, ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης

    Ισχυρή εντολή για κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, ζήτησε απόψε από το Ηράκλειο, μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Με ιδιαίτερες αναφορές στην Κρήτη και τους Κρητικούς ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στον Νομό Ηρακλείου. "Αξίζει να ψηφίσετε Ν.Δ. για να βγει πρώτη φορά πρωθυπουργός Ηρακλειώτης και Κρητικός μετά το 1993".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για όσα είχε προεκλογικά πει στο Ηράκλειο, κάνοντας λόγο για παραπλάνηση του λαού.

    Ζήτησε από τους πολίτες να συγκρίνουν τις υποσχέσεις, καθώς και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και υποστήριξε ότι ποτέ ένας πρωθυπουργός σε τόσο μικρό διάστημα δεν έκανε τόση ζημιά.

    Ακόμα ζήτησε απ' όλους να γίνουν κήρυκες της ενότητας των Κρητών.

    «Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε» ανέφερε και είπε ότι «όλοι εμείς είμαστε το κόμμα το λαϊκό, το κεντροδεξιό, το φιλελεύθερο».

    [02] Το ΔΝΤ και οι πιστωτές θα συμφωνήσουν σε ελάφρυνση του χρέους, θεωρεί ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών

    Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γιενς Σπαν εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι άλλοι πιστωτές θα συμφωνήσουν σε ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα, επιτρέποντας στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στη διάσωση της χώρας.

    Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Σπαν είπε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει την ευκαιρία να γίνει «ένας πολύ ισχυρός ηγέτης για μεταρρυθμίσεις» εάν κερδίσει την επανεκλογή του αυτό το μήνα, μολονότι μια αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος συνεχίζει να είναι απαραίτητη και «δεν θα είναι εύκολη».

    «Έχουμε μια πολύ ισχυρή δέσμευση από το ΔΝΤ ότι θέλουν να παραμείνουν (στο σχήμα), καθώς και με οικονομική βοήθεια, αλλά πρέπει και πάλι να διαπραγματευτούμε την ελάφρυνση χρέους» είπε ο Σπαν. «Είμαι πολύ σίγουρος ότι θα βρούμε μια λύση» για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, για παράδειγμα μέσω της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των δανείων, είπε.

    Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι προκάτοχοί της και να προωθήσει την αναμόρφωση της οικονομίας, είπε ο Σπαν, που είναι μέλος του κόμματος των ΧριστιανοΔημοκρατών της Άγγελα Μέρκελ.

    «Μετά από τρεις εβδομάδες κλειστών τραπεζών στην Ελλάδα, όλοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη» είπε.

    [03] Αδήλωτες φορολογικές ταμειακές μηχανές έδειξαν οι έλεγχοι του ΥΠΟΙΚ

    Ποσοστό παραβατικότητας 17,75% έδειξαν οι έλεγχοι που πραγματοποίησε ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και ΣΔΟΕ). Διεξήχθησαν συγκεκριμένα 5.286 έλεγχοι σε 5.246 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 931 από αυτές. Για άλλη μια φορά, στα ευρήματα των ελέγχων περιλαμβάνονται αδήλωτες φορολογικές ταμειακές μηχανές, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των παραβάσεων αφορούν στη μη έκδοση αποδείξεων.

    Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, διεξήχθησαν 28.191 έλεγχοι σε 27.392 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 5.367 (ποσοστό παραβατικότητας 19%).

    [04] Δύο πίνακες του Ρέμπραντ μπορεί να αγοραστούν από δύο μουσεία από κοινού

    Δύο έργα του Ρέμπραντ (1606-1669) ενδέχεται να αγοραστούν από κοινού από το Λούβρο και το Ράικσμουζεουμ του Άμστερνταμ και να εκτίθενται εναλλάξ στη Γαλλία και την Ολλανδία, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό μουσείο.

    "Θα μπορούσαμε να φροντίσουμε οι δύο πίνακες αυτού του ιδιοφυούς Ευρωπαίου ζωγράφου του 17ου αιώνα να παραμείνουν στην Ευρώπη, μοιραζόμενοι την ιδιοκτησία τους" δήλωσε ο πρόεδρος του Λούβρου, Ζαν-Λικ Μαρτινέζ. "Μοιάζει εφικτό όμως ακόμη δεν έχει γίνει κάτι, θα πρέπει να εργαστούμε για να επιτύχουμε αυτή τη λύση", πρόσθεσε.

    Οι δύο πίνακες του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου, οι προσωπογραφίες του ευγενούς Μάρτεν Σούλμανς και της συζύγου του, Όπγιεν Κόπιτ, χρονολογούνται από το 1634. Εδώ και έναν αιώνα ανήκουν στην οικογένεια Ρότσιλντ. Οι ιδιοκτήτες τους ήρθαν σε επαφή με το Λούβρο την άνοιξη του 2013 δηλώνοντας διατεθειμένοι να τους αποχωριστούν έναντι του ποσού των 160 εκατομμυρίων ευρώ. Η τιμή θεωρήθηκε πολύ υψηλή από το μουσείο το οποίο μετά από έναν χρόνο διαπραγματεύσεων αποφάσισε να μην προχωρήσει στην αγορά.

    [05] Π. Λαφαζάνης: Αξιόλογη και πειστική πρόταση απέναντι στα Μνημόνια

    Η κατάργηση των μνημονίων και ο τερματισμός της λιτότητας και της φορολεηλασίας είναι στις βασικές προτεραιότητες της Λαϊκής Ενότητας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρουσιάζοντας νωρίτερα το μεσημέρι την προγραμματική διακήρυξη του κόμματός του.

    Μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνονται στην διακήρυξη είναι η κατάργηση όλων των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, των αυξήσεων του ΦΠΑ και η σταδιακή αύξηση του κατώτερου μισθού, ανάλογα με την οικονομική ανάπτυξη.

    Στην προγραμματική διακήρυξη της ΛΑΕ, περιλαμβάνονται ακόμη:

    Η καθιέρωση αφορολόγητου ορίου 12.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αντικατάστασή του από άλλα φορολογικά μέτρα που θα αφορούν τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

    Η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, ο τερματισμός των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν ήδη εξαγγελθεί, όπως των αεροδρομίων, των λιμανιών, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Ελληνικού, καθώς και η αποτροπή της διάλυσης και της συρρίκνωσης της ΔΕΗ.

    Η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

    Ο δημόσιος έλεγχος των επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα και η δημιουργία προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Η εθνικοποίηση τραπεζών και η εγγύηση των καταθέσεων.

    Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και η αποκατάσταση ισχυρής ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

    «Φέρνουμε τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο με το λαό συμμέτοχο» είπε ο επικεφαλής της ΛΑΕ και εκτίμησε, ότι δεν έχουμε δημοκρατία έχουμε μνημονιακή δικτατορία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και του ευρώ. Δεν θα δεχθούμε τυραννικές εντολές. Δε θα γίνουμε εκβιαζόμενοι»

    Ο κ. Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής «έξω από τον ευρωατλαντικό κλοιό», ενώ εκτίμησε ότι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας για τον αγωγό φυσικού αερίου. Εξέφρασε όμως τον φόβο ότι η συμφωνία αυτή «μπορεί να μείνει μετέωρη μετά το τρίτο μνημόνιο».

    Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, τάχθηκε υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη, την οποία θεωρεί ως προϋπόθεση για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος.

    «Είναι αδύνατο εντός ευρώ να εφαρμόσουμε ένα τέτοιο προοδευτικό πρόγραμμα», είπε και πρόσθεσε ότι «το εθνικό νόμισμα δεν είναι φετίχ, αλλά εργαλείο, για να ανοίξουμε προοδευτικό και αναπτυξιακό δρόμο για τη χώρα. Θα μας δώσει ευχέρεια για ανεξάρτητη οικονομική πολιτική, θα αυξήσει τις εξαγωγές, θα μειώσει τις εισαγωγές και θα τονώσει τον τουρισμό».

    Ωστόσο, προσέθεσε ότι δεν θέτει θέμα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως στην περίπτωση που η συμμετοχή σε αυτή θέτει εμπόδια στην εφαρμογή του προγράμματος θα απευθυνθεί στον λαό με δημοψήφισμα.

    Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος, το χαρακτήρισε «μη βιώσιμο» και εκτίμησε ότι η μόνη επιλογή είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, ενώ επικαλέστηκε το παράδειγμα του Ιράκ και της Ουκρανίας όπου υπήρξε διαγραφή χρέους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 September 2015 - 18:32:13 UTC