Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλο συνασπισμό προτείνει για μετά τις εκλογές ο Γ. Πανούσης
  • [02] Η Ο. Γεροβασίλη στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM»: Θα αντιστραφεί το μούδιασμα των δημοσκοπήσεων
  • [03] Ο Κ. Καραγκούνης στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM»: Oι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια αλλαγή πολιτικού σκηνικού
  • [04] Συνολικό φόρο περιουσίας, με ακίνητα και καταθέσεις στο εξωτερικό, προτείνει ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [05] ΕΚΤ: Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα κυριότερα επιτόκια
  • [06] «Υπαρκτός ο κίνδυνος για τσουνάμι στις ελληνικές θάλασσες»
  • [07] Στις 8 Σεπτεμβρίου η επανάληψη της δίκης της Χρυσής Αυγής
  • [08] Οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες
  • [09] «Η χώρα χρειάζεται συναίνεση, συνεργασίες, διάλογο»
  • [10] «Είναι μεγάλη η ευθύνη της Ευρώπης στο μεταναστευτικό»
  • [11] Ιντέγε: «Όλοι μαζί για να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας»
  • [12] Αναχώρησε για Ζάγκρεμπ η εθνική μπάσκετ

  • [01] Μεγάλο συνασπισμό προτείνει για μετά τις εκλογές ο Γ. Πανούσης

    "Το άνοιγμα του κ. Τσίπρα θα φανεί τώρα σε πρόσωπα και βέβαια στην Κεντροαριστερά, αλλά έχει σημειολογία σημαντική το ποιους θα βάλει. Αν ανακατέψει την κουτάλα και βάλει τα ίδια πρόσωπα που ήταν σε άλλους ρόλους ή τα ξαδέλφια τους, αυτό θα δείχνει ότι δεν σκοπεύει να κάνει πραγματικά το κεντροαριστερό άνοιγμα που του είχα πει εγώ από τότε" δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα ο πρώην υπουργός Γ. Πανούσης.

    Πρόσθεσε πως "Θα ήθελα να είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, διότι είναι πιο φρέσκοι, είναι λιγότερο φθαρμένοι, λιγότερο διεφθαρμένοι και όλα αυτά. Ο λαός θα μοιράσει τις ψήφους και θα δώσει τη δυνατότητα, κατά τη γνώμη μου, ενός μεγάλου συνασπισμού, γιατί αυτό πρέπει να γίνει. Όλα τα άλλα, με τρία κόμματα, ψάχνεις να βρεις ποιοι είναι, τι δουλειά κάνουν, πού συμφωνούν και πού δεν συμφωνούν...Είτε είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι πρώτη η Ν.Δ., δεν θα βγει πουθενά".

    Τάχθηκε υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ λέγοντας "Να το αντέξει (ο ΣΥΡΙΖΑ ,να αντέξει να κάνει κυβέρνηση με τη Ν.Δ.). Αν η Ν.Δ. πάει λίγο πιο κεντροδεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πιο κεντροαριστερά, να συναντηθούν και για 3-4 χρόνια να λύσουν τα προβλήματα των μνημονίων και του κράτους, μετά έχουν 100 χρόνια να μαλώνουν, αλλά η ιστορία θα τους γράψει ως σωτήρες αν κάνουν αυτή τη δουλειά".

    [02] Η Ο. Γεροβασίλη στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM»: Θα αντιστραφεί το μούδιασμα των δημοσκοπήσεων

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα μούδιασμα, αλλά αυτό είναι ένα κλίμα, το οποίο θα αντιστραφεί όσο προχωρά η προεκλογική συζήτηση, αν πραγματικά γίνεται συζήτηση, είπε σήμερα στην εκπομπή «Ανοιχτά Μικρόφωνα» του «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM» η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

    «Όταν οξύνεται η πόλωση, οι ψηφοφόροι απομακρύνονται από μικρότερα κόμματα και απαντούν στο δίλημμα «ποιος θέλω να με κυβερνήσει». Το δίλημμα μπαίνει αρκετά έγκαιρα, μπαίνει από τώρα, αν θα κυβερνήσει η ΝΔ και ο Μεϊμαράκης ή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας», είπε η κ Γεροβασίλη, η οποία προσέθεσε ότι «η ΝΔ έχει αγγίξει τα όρια της και με ποσοστό συσπείρωσης 75%, δεν έχει δυναμική να το αυξήσει περαιτέρω, ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμφάνισε συσπείρωση 50%, έχει λόγους, που είναι υπαρκτοί, να πιστεύει, ότι η εικόνα αντιστρέφεται υπέρ του κάθε μέρα που περνάει».

    Αναφερόμενη στη ΝΔ, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «στην πολιτική Σαμαράς ίσον Μεϊμαράκης, τα πρόσωπα άλλαξαν, αλλά η πολιτική, η νεοφιλελεύθερη αντίληψη και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν σκληρά τα τελευταία χρόνια και με ταύτιση του πρώην σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που λεγόταν ΠΑΣΟΚ, δεν έχει αλλάξει, δεν έχει ακουστεί άλλος προγραμματικός λόγος, αλλά λαϊκές εκφράσεις της πιάτσας, προκειμένου να αποδομηθεί ο αντίπαλος».

    [03] Ο Κ. Καραγκούνης στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM»: Oι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια αλλαγή πολιτικού σκηνικού

    «Θα κερδίσουμε τις εκλογές γιατί αυτό δείχνουν όλα τα ποιοτικά στοιχεία», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτά Μικρόφωνα» του «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM» ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, εκφράζοντας την άποψη ότι «οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια αλλαγή πολιτικού σκηνικού».

    «Εμείς ζητάμε τη θετική ψήφο από τον ελληνικό λαό, πρέπει να ξεφύγουμε από την εθνική μελαγχολία, που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και το διακύβευμα των εκλογών θα είναι ποια πολιτική παράταξη μπορεί να δώσει πραγματική ελπίδα στον τόπο», είπε ο κ.Καραγκούνης.

    «Είναι διάχυτο στην κοινωνία, ότι τους τελευταίους 7 μήνες, εγκληματικά λάθη και παλινωδίες έφεραν την Ελλάδα να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο, αναιρώντας όλα όσα έλεγαν πριν τις εκλογές, είναι το λιγότερο το ότι αναίρεσαν τις υποσχέσεις τους», είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος τόνισε ότι μετεκλογικά η ΝΔ «θα δώσει βάση στις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη, διότι τα αντίρροπα δεν μπορεί να είναι οι φόροι».

    [04] Συνολικό φόρο περιουσίας, με ακίνητα και καταθέσεις στο εξωτερικό, προτείνει ο Τρ. Αλεξιάδης

    Πρόταση για την εφαρμογή ενός συνολικού φόρου περιουσίας σε αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ, που θα περιλαμβάνει εκτός από την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων στο εσωτερικό και ακίνητα που τυχόν έχουν στο εξωτερικό, όπως και τις καταθέσεις τους στις ξένες τράπεζες, ρίχνει στο τραπέζι της συζήτησης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, ο αναπληρωτής υπουργός μιλά για την ανάγκη ενός κοινωνικού διαλόγου που πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές με τη συμμετοχή πολιτών και φορέων για τη διαμόρφωση του πλαισίου ενός νέου φόρου περιουσίας που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ για το 2016 και αναφέρει ότι το επιτελείο του έχει ετοιμάσει προτάσεις για τη μορφή του νέου φόρου και τι πρέπει αυτός να περιλαμβάνει.

    «Δεν μπορώ να καταλάβω, δηλαδή, σε καμία περίπτωση, γιατί πρέπει στον ΕΝΦΙΑ ή στον φόρο ακίνητης περιουσίας, όπως κι αν τον ονομάσουμε, να υπάγεται το διαμέρισμα εμπορικής αξίας 50.000 ευρώ, το οποίο έχουν δύο συνταξιούχοι και να πληρώνουν έστω και 1 ευρώ ΕΝΦΙΑ και να μην πληρώνει 1 ευρώ φόρο ακίνητης περιουσίας ή ΕΝΦΙΑ -πείτε το όπως θέλετε- για το εξοχικό που έχει κάποιος στις Άλπεις, το σπίτι που έχει κάποιος στο Λονδίνο ή στη Γαλλική Ριβιέρα, επειδή υπάρχουν Έλληνες που έχουν τέτοια ακίνητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης και προσέθεσε: «Πολυτελή ακίνητα που έχουν Έλληνες πολίτες στην Ελβετία, στο Λονδίνο και σε άλλες περιοχές εκτός της χώρας μας, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν σε τράπεζες του εξωτερικού (σε καταθέσεις, σε γερμανικά και άλλα ξένα ομόλογα) θα υπάγονται στον νέο φόρο».

    [05] ΕΚΤ: Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα κυριότερα επιτόκια

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, αποφάσισε, όπως αναμενόταν, να διατηρήσει τα κυριότερα επιτόκια αναφοράς του ευρώ αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους.

    Συγκεκριμένα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος παρέμεινε αμετάβλητο στο επίπεδο του 0,05%, το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο επίπεδο του 0,30% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο επίπεδο του -0,20%.

    Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 15:30 ώρα Ελλάδος ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

    [06] «Υπαρκτός ο κίνδυνος για τσουνάμι στις ελληνικές θάλασσες»

    Ο κίνδυνος για ένα μελλοντικό τσουνάμι στις ελληνικές ακτές έπειτα από σεισμό είναι υπαρκτός και η χώρα μας χρειάζεται την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πολιτικός μηχανικός Αχιλλέας Σαμαράς, μεταδιδακτορικός ερευνητής του ιταλικού Πανεπιστημίου της Μπολόνια. Η Κρήτη, άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, οι ηπειρωτικές ακτές και τα νησιά του Ιονίου, καθώς και οι ακτές του Κορινθιακού Κόλπου αποτελούν την ομάδα υψηλού κινδύνου για τσουνάμι.

    Σε πρόσφατο άρθρο του, μαζί με άλλους Έλληνες και Ιταλούς ερευνητές, το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ωκεανογραφίας "Ocean Science" της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EGU), γίνεται η εκτίμηση ότι ένας ισχυρός σεισμός περίπου επτά βαθμών στα ανοιχτά των ακτών θα προκαλούσε ένα μεγάλο τσουνάμι, που θα μπορούσε να πλημμυρίσει τις παράκτιες περιοχές της νότιας και νοτιοδυτικής Κρήτης σε ύψος έως πέντε μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Σε μια τέτοια περίπτωση, συνολικά γύρω στα 3,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα ξηράς κατά μήκος των ακτών της Κρήτης πιθανώς θα βρίσκονταν κάτω από το νερό.

    Ο Αχ.Σαμαράς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982 και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, από όπου πήρε με διάκριση και το διδακτορικό του το 2010. Διετέλεσε επισκέπτης λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (2011-12), ενώ έκτοτε διεξάγει μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια.

    Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα σε Ελλάδα και Ιταλία και τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται, μεταξύ άλλων, στην παράκτια μηχανική, τη δυναμική των τσουνάμι και των πετρελαιοκηλίδων, τα υδραυλικά και λιμενικά έργα, καθώς και την επίδραση της κλματικής αλλαγής στον παράκτιο χώρο.

    [07] Στις 8 Σεπτεμβρίου η επανάληψη της δίκης της Χρυσής Αυγής

    Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου επαναλαμβάνεται, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη της Χρυσής Αυγής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες για τη μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών. Ήδη, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του κτιρίου θα είναι έτοιμη έως τις 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποφασίσει τη μεταφορά της δίκης στον συγκεκριμένο χώρο.

    Σημειώνεται, ότι ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, σε αίτημά τους που είχαν απευθύνει προς στο δικαστήριο, είχαν ζητήσει από την έδρα τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, καθώς, όπως είχαν υποστηρίξει, οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί δεν επιτρέπουν αυτή η δίκη να γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου βρίσκονται δεκάδες σχολικές μονάδες και σπίτια.

    Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε δηλώσει, ρητά, ότι εάν το υπουργείο έχει στη διάθεσή του κατάλληλη αίθουσα, το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει τη μεταφορά της δίκης.

    [08] Οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες

    Οκονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές και που αντιμετώπισαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης στη σημερινή συνέντευξη τύπου για το προσφυγικό.

    Ο ίδιος τόνισε ότι δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα διατεθούν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    «Τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες αυτή την ώρα στην Τουρκία ίσως περιμένουν να περάσουν απέναντι, και τα στοιχεία αυτά έχω την υποχρέωση να μην τα αποκρύψω και πρέπει να τα πούμε στους εταίρους μας», παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το προσφυγικό.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Ζώης, από τα 240 πλοία του Λιμενικού, το 36% είναι ακινητοποιημένα, ενώ από τα επτά αεροπλάνα τα τέσσερα είναι σε ακινησία, και από τα έξι ελικόπτερα μόνο το ένα πετάει, λόγω καταπόνησης και δυσκολίας εύρεσης χρημάτων.

    [09] «Η χώρα χρειάζεται συναίνεση, συνεργασίες, διάλογο»

    «Τα προβλήματα δεν λύνονται με λόγια και με μοναξιά... Μόνο με διάλογο, συναίνεση και κοινή προσπάθεια». Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος επισκέπτεται το Ρέθυμνο και μέχρι αυτή την ώρα έχει επισκεφθεί το Πέραμα στον Δήμο Μυλοποτάμου, ενώ είχε συναντήσεις στην Αντιπεριφέρεια, και στο Επιμελητήριο του νομού.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μία πορεία προς την νίκη του κόμματος, που στόχο έχει -όπως είπε- την αναγέννηση της χώρας με τη βοήθεια των δημιουργικών ανθρώπων και όλων όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική. Κύριο μέλημα της ΝΔ είναι να χτιστεί μία σχέση εμπιστοσύνης της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της περιφέρειας, δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι τους είναι επί της ουσίας οι γνώστες των προβλημάτων και εκείνοι που μπορούν να υποδείξουν τις λύσεις και να προτείνουν τια αλλαγές προς το καλύτερο, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

    [10] «Είναι μεγάλη η ευθύνη της Ευρώπης στο μεταναστευτικό»

    "Η εικόνα του νεκρού παιδιού, που είδαμε, είναι ένας εφιάλτης που δεν μπορεί να αφήσει καμία συνείδηση να κοιμάται ήσυχη" τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Δανιήλ Έσδρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος " Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αγνοήσει αυτή την εικόνα που από μόνη της δείχνει πως αυτές τις ώρες όχι μόνο είμαστε ανέτοιμοι, αλλά δεν φροντίσαμε, ενώ τα φαινόμενα ήταν ορατά, να αντιμετωπίσουμε από κοινού το πρόβλημα".

    Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι " η ευθύνη της Ευρώπης στον τομέα αυτόν είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί από το 2008, όταν πήρε η Ευρώπη την μεγάλη πρωτοβουλία για την δημιουργία του Συμφώνου για την Μετανάστευση και το 'Ασυλο ήταν μπροστά μας τα ζητήματα αυτά, φαινόντουσαν, ιδίως με τις φωτιές του πολέμου στη Μέση Ανατολή".

    Μάλιστα, παρατήρησε ότι "είναι ώρα, τώρα, αμέσως να κινητοποιηθούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση και κυρίως να ρίξουμε το βάρος στον ανθρωπισμό, στην προστασία του ανθρώπου, στην ευαισθησία που πρέπει να υπάρχει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς" και πρόσθεσε ότι σε αυτόν τον τομέα η παρουσία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης μπορεί και πρέπει να είναι κορυφαία.

    [11] Ιντέγε: «Όλοι μαζί για να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας»

    Ο Μπράουν Ιντέγε ολοκλήρωσε και τυπικά τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, υπογράφοντας το σχετικό συμβόλαιο, ενώ στη συνέχεια φωτογραφήθηκε με τη φανέλα των νταμπλούχων Ελλάδας. Ο Νιγηριανός επιθετικός, στις πρώτες δηλώσεις του ως «ερυθρόλευκος», είπε μεταξύ άλλων στο "Olympiacos TV": «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, θέλω να απολαύσω το ποδόσφαιρο και εύχομαι τα πράγματα να πάνε καλά για μένα και για την ομάδα. Εύχομαι να σκοράρω πολλά γκολ, επειδή ως επιθετικός στόχος μου είναι να σκοράρω και να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει».

    Τέλος, για τον κόσμο της ομάδας ανέφερε: «Έχω λάβει πολλά μηνύματα από τους οπαδούς της ομάδας στην επίσημη σελίδα μου και θέλω να τους πω, πως τους ευχαριστώ πάρα πολύ και ότι πρέπει να... προχωρήσουμε μαζί, έτσι ώστε να πετύχουμε όλους τους στόχους που έχει η ομάδα μας».

    [12] Αναχώρησε για Ζάγκρεμπ η εθνική μπάσκετ

    Η εθνική ανδρών αναχώρησε για το Ζάγκρεμπ, όπου το Σάββατο (5/9) αντιμετωπίζει την ΠΓΔΜ στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Ευρωμπάσκετ. Κατά την αναχώρηση της αποστολής όλοι τόνισαν πως η ομάδα είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Αυτό υποστήριξε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

    «Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τη δουλειά που έγινε και η ομάδα είναι έτοιμη. Έτοιμη και πνευματικά και σωματικά. Σε κάθε διεθνή διοργάνωση αυτή η εθνική στοχεύει ψηλά. Η ομάδα έχει δυνατότητες. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι παίκτες, έχει προσωπικότητα και χαρακτήρα. Ελπίζουμε όλα αυτά που έχουμε δουλέψει και αυτά που μπορούν να δώσουν οι παίκτες να τα βγάλουμε στο γήπεδο και ειδικά στα νοκ άουτ παιχνίδια που τα κατακτά η ομάδα που είναι σε καλύτερη μέρα. Είναι ευλογία να μπορείς να δουλεύεις και να ζεις με αυτά τα παιδιά κάθε μέρα. Κάνουν τη δουλειά σου πιο εύκολη γιατί έχουν και το ταλέντο, ώστε να βρίσκουν λύσεις όταν χρειαστεί και γενικά μαθαίνεις από τους παίκτες αυτούς».

    Από την πλευρά του, ο αρχηγός της εθνικής, Νίκος Ζήσης, είπε ανάμεσα σε άλλα: «Όλα γίνονται ώστε στις 5 Σεπτεμβρίου να είμαστε έτοιμοι. Σε κάθε παιχνίδι του Ευρωμπάσκετ θα βελτιωνόμαστε, αλλά πιστεύω ότι πλέον είμαστε σε ένα σημείο που από τον πρώτο αγώνα θα πούμε ότι είμαστε έτοιμοι. Πλέον, θα πάμε βήμα βήμα. Ξέρουμε ότι έχουμε μεγάλες δυνατότητες, αλλά, για να πετύχεις κάτι μεγάλο, θα πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή. Στόχος μας είναι να προκριθούμε και να είμαστε όσο πιο έτοιμοι στον πρώτο χιαστί. Η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Δεν κρυβόμαστε. Ακόμη και να μπει στην τετράδα και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Πρέπει να περάσεις μια διαδικασία, όμως, πρώτα για να φτάσεις ψηλά. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά όλοι θέλουμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο».

    Τέλος, ο Κώστας Κουφός επισήμανε μεταξύ άλλων: «Έχουμε καλή ομάδα. Παίζουμε καλύτερα τώρα και έχουμε δύο μέρες ακόμη για προετοιμασία και νομίζω πως θα πάμε πολύ καλά στον όμιλο. Πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί και να παίζουμε σκληρά στο παρκέ και νομίζω πως θα πάμε καλά στο τέλος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 September 2015 - 12:32:14 UTC