Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Η τρόικα είναι πολύ χειρότερη από «Χούντα»
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Ισχυρή γροθιά στο στομάχι της ΕΕ οι εικόνες με τα νεκρά παιδιά και τους χιλιάδες πρόσφυγες
  • [03] Λ. Κατσέλη: Yπό προϋποθέσεις η άρση περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων ως το τέλος του έτους
  • [04] Τριάντα έως σαράντα μετανάστες πνίγηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης
  • [05] Τελευταία πράξη στο δράμα του Αϊλάν
  • [06] Στάινμαϊερ: Η Ευρώπη δεν έχει το δικαίωμα να διχάζεται μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση
  • [07] Έκκληση του ΠΙΣ για υγειονομική κάλυψη μεταναστών και προσφύγων
  • [08] Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί
  • [09] Τρεις νεκροί από πυρκαγιά στο Ψυχιατρείο στο Δαφνί
  • [10] Πρωτιά και διαμάντι για την Κυριακοπούλου
  • [11] Τα «αστέρια» του Ευρωμπάσκετ στο ...τζάμπολ
  • [12] Η ΔΟΕ θα συστήσει ταμείο για τους πρόσφυγες

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Η τρόικα είναι πολύ χειρότερη από «Χούντα»

    «Η τρόικα είναι πολύ χειρότερη από χούντα» υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ALPHA, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    «Είναι πολύ χειρότερη» συνέχισε «διότι καθορίζει και τις τελευταίες λεπτομέρειες της ζωής μας. Ακόμα και το πότε θα ανοίξουν τα φαρμακεία ή το αν θα ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές θα το καθορίζει η τρόικα. Έχουμε φτάσει σε σημείο τέτοιας νεοαποικιοποίησης, ώστε το προτεκτοράτο να μην παίζει κανένα ρόλο και να μην έχει καμία αξία. Εκεί έχουμε καταντήσει πλέον. Συνώνυμο ταπείνωσης και αναξιοπρέπειας. Αυτή, δυστυχώς, είναι η κατάσταση στην Ελλάδα».

    Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις είπε, ότι «έχουν καταρρεύσει, όπως έχει καταρρεύσει και ένα συστημικό πολιτικό σκηνικό», ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχουν πολλά συμφέροντα που θέλουν να υποβαθμίζουν, να υποεκτιμούν και να χαμηλώνουν τη «Λαϊκή Ενότητα». Δεν μας ενοχλεί αυτό. Θα περάσουν οι ημέρες, θα ανοίξουν οι κάλπες και τότε η πραγματικότητα θα φανεί. Για άλλη μια φορά, οι δημοσκοπήσεις θα τρίβουν τα μάτια τους».

    "Αυτή την ώρα οι Έλληνες πολίτες είναι στην ουσία σκλάβοι. Σκλάβοι αδίστακτων κηδεμόνων και εκβιαστών, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να εξοντώνουν καθημερινά αυτή τη χώρα και τον ελληνικό λαό", τόνισε σε άλλο σημείο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Διαβάστε επίσης:

    Π. Λαφαζάνης: Να τελειώσουμε με τα μνημόνια και τη λιτότητα

    [02] Αλ. Τσίπρας: Ισχυρή γροθιά στο στομάχι της ΕΕ οι εικόνες με τα νεκρά παιδιά και τους χιλιάδες πρόσφυγες

    «Ισχυρή γροθιά στο στομάχι της ΕΕ», χαρακτήρισε σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τις εικόνες με τα νεκρά παιδιά και τους χιλιάδες πρόσφυγες , ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ για την μεταναστευτική της πολιτική και την απουσία δομών και μηχανισμών από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει αποτύχει πλήρως η πολιτική της καταστολής από την ΕΕ και τώρα, πρόσθεσε , υπάρχει αμηχανία , μπροστά σε ένα παγκόσμιο δράμα που προκάλεσαν κυρίως οι στρατιωτικές επεμβάσεις. Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την κατηγόρησε για «μεγάλη ανευθυνότητα» και ότι επιχείρησε να εκμεταλλευθεί το πρόβλημα και να απευθυνθεί στα πιο ακραία λαικά ένστικτα. Την κατηγόρησε επίσης για ανικανότητα να διαχειριστεί στοιχειωδώς το πρόβλημα.

    Ωστόσο, είπε ο πρώην πρωθυπουργός, ο λαικισμός και η ψηφοθηρία, έχουν και τα όριά τους. Η ΝΔ μας παρέδωσε το απόλυτο τίποτα, ενώ περιμέναμε τα κύματα των προσφύγων, είπε ο κ. Τσίπρας. Η ΝΔ , πρόσθεσε, είναι επίσης υπόλογη γιατί μας παρέδωσε ανεπαρκέστατες υποδομές και σημείωσε ότι οι άνθρωποι που πεθαίνουν στα σύνορα, είναι πρόσφυγες, τους οποίους, η Ελλάδα έχει υποχρέωση με βάση το διεθνές δίκαιο να προστατεύσει και να τους εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

    Επιπλέον, ο κ.Τσίπρας στάθηκε στην κριτική της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τα περί ανοικτών συνόρων, λέγοντας: «Τι αλήθεια ζητάγανε από την κυβέρνηση; να βυθίζουμε με τα πλοία του ελληνικού λιμενικού τις φουσκωτές λέμβους προσφύγων και να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε υγρό τάφο χιλιάδων παιδιών σαν τον Αιλάν;».

    Τέλος, ο κ. Τσίπρας έκανε σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου στο θέμα αυτό και σημείωσε ότι το πρόβλημα αυτό, είναι πλέον το πιο σημαντικό ζήτημα που απειλεί την Ευρώπη. Δοκιμάζεται η ανθρωπιά μας, η αποτελεσματικότητά μας, η ικανότητα της Ευρώπης να μοιράζεται τα βάρη με αλληλεγγύη , ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

    [03] Λ. Κατσέλη: Yπό προϋποθέσεις η άρση περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων ως το τέλος του έτους

    Την πεποίθηση ότι ως το τέλος του 2015 είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες πιθανότατα θα ικανοποιηθούν, εξέφρασε σήμερα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

    Η κ. Κατσέλη βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει σε κλειστό γεύμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με ακροατήριο τις διοικήσεις των παραγωγικών φορέων της πόλης και επιχειρηματίες.

    «Στόχος όλων είναι να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οι προϋποθέσεις είναι γνωστές. Θα πρέπει να έχουμε τα αποτελέσματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και πιστεύω επίσης ότι θα έχουμε μπει σε μια κανονικότητα ως προς τη χρηματοδότηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου αυτές οι δύο προϋποθέσεις θα έχουν ικανοποιηθεί»υπογράμμισε η κ. Κατσέλη.

    Απαντώντας νωρίτερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με το αν η εκλογική διαδικασία μπορεί να επηρεάσει με κάποιον τρόπο τη διαδικασία αυτή, η κ. Κατσέλη επεσήμανε:«Το κλίμα το πολιτικό είναι πάντοτε πάρα πολύ σημαντικό για τη λειτουργία της οικονομίας και επομένως μια πολιτική ομαλότητα και σταθερότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ».

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, σημείωσε ότι οι παραγωγικοί φορείς θα θέσουν στην κ. Κατσέλη ζητήματα που σχετίζονται με τη διευκόλυνση της στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδίως δε εκείνων της περιφέρειας, από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    [04] Τριάντα έως σαράντα μετανάστες πνίγηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης

    Περίπου 30-40 άνθρωποι πνίγηκαν στη Μεσόγειο όταν ξεφούσκωσε φουσκωτή λέμβος που μετέφερε 120-140 Σομαλούς, Σουδανούς και Νιγηριανούς, προκαλώντας πανικό στους επιβαίνοντες, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

    Οι μετανάστες είχαν αναχωρήσει από τη Μισράτα της Λιβύης, όμως έπειτα από 6-7 ώρες η λέμβος τους άρχισε να ξεφουσκώνει και μερικοί από τους επιβαίνοντες έπεσαν στο νερό, αναφέρει στην ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Φλάβιο ντι Τζάκομο. Υπάρχουν 91 επιζώντες, προσθέτει.

    Νωρίτερα ο ΔΟΜ είχε ανακοινώσει πως είχε πληροφορίες για 40-50 αγνοούμενους.

    [05] Τελευταία πράξη στο δράμα του Αϊλάν

    Δύο αγοράκια από τη Συρία που πνίγηκαν μαζί με τη μητέρα τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ελλάδα οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία, στη συριακή πόλη Κομπάνι, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Ρόιτερς.

    Η φωτογραφία του άψυχου κορμιού του ενός από τα νήπια, του τρίχρονου Αϊλάν Κούρντι, που ξεβράστηκε σε τουρκική παραλία, έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και των εφημερίδων προκαλώντας συμπόνια αλλά και οργή για αυτό που θεωρείται ως αδράνεια των ανεπτυγμένων χωρών να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

    Ο Αμπντουλάχ Κούρντι, ο πατέρας τους, έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια της "Τελετής των Μαρτύρων" βλέποντας τις σορούς να ενταφιάζονται η μία δίπλα στην άλλη στην κουρδική πόλη Κομπάνι ή Άιν αλ-Άραμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Μιλώντας στο συνοριακό πέρασμα, ο Κούρντι εξέφρασε την ελπίδα ο θάνατος της οικογένειάς του να κάνει τα αραβικά κράτη να βοηθήσουν τους σύρους πρόσφυγες.

    "Ζητώ από τις αραβικές κυβερνήσεις ?όχι από τις ευρωπαϊκές χώρες? να δουν (τι συνέβη) στα παιδιά μου και με αφορμή αυτό να βοηθήσουν τον κόσμο", είπε, σύμφωνα με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό που ανάρτησε στο διαδίκτυο τις δηλώσεις του.

    [06] Στάινμαϊερ: Η Ευρώπη δεν έχει το δικαίωμα να διχάζεται μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση

    O υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους να σταματήσουν «να διαμαρτύρονται» και να «συνεργαστούν» προκειμένου να ανταποκριθούν στη μεταναστευτική κρίση που διχάζει βαθιά τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Η Ευρώπη δεν έχει το δικαίωμα να διχάζεται μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση» δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ κατά την άφιξή του στο Λουξεμβούργο για μια συνάντηση με τους ομολόγους του.

    «Τα παράπονα δεν θα βοηθήσουν να καταστεί ελέγξιμο το πρόβλημα», επισήμανε ο Στάινμαϊερ.

    «Δεν θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας εάν δε σταματήσουμε να εκτοξεύουμε κατηγορίες ο ένας εναντίον του άλλου», προσέθεσε ο υπουργός και απηύθυνε έκκληση στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ να «προχωρήσουν σε έναν άλλο τρόπο συνεργασίας».

    Ο ίδιος άλλωστε υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήλθε αντιμέτωπη με μία πρωτόγνωρη κρίση με επίκεντρο την οικονομική στήριξη της Ελλάδας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

    «Πριν ακόμα από μερικές εβδομάδες ελπίζαμε ότι θα υπήρχε μια κάποια ανάπαυλα», ωστόσο «επρόκειτο για μια ψευδαίσθηση», παραδέχθηκε.

    «Η πρόκληση την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα και τους πρόσφυγες που συρρέουν όλο και περισσότεροι είναι πολύ σημαντικότερη» σε σύγκριση με την ελληνική κρίση, επισήμανε.

    [07] Έκκληση του ΠΙΣ για υγειονομική κάλυψη μεταναστών και προσφύγων

    Τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν λόγω της αυξημένης προσέλευσης προσφύγων και μεταναστών, κρούει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Μάλιστα, θεωρεί επιβεβλημένη την αποστολή κινητής υγειονομικής μονάδας και γιατρών στη Μυτιλήνη, όπου καταφεύγει βασικός όγκος των προσφύγων και μεταναστών, καθώς «τίθεται σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας».

    «Αν δεν έχουμε προετοιμαστεί καταλλήλως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όταν παραστεί ανάγκη» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος.

    Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπολογίζει ότι στο νησί βρίσκονται περί τους 15.000 μετανάστες και καταγγέλλει ότι παρά τις υποσχέσεις για αποστολή κινητής υγειονομικής μονάδας και γιατρών «δεν έγινε τίποτε, παρά μόνο εστάλη στο νησί όχημα τύπου ασθενοφόρου, το οποίο εκτός του ότι δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού, ουδέποτε τέθηκε σε λειτουργία».

    [08] Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί

    Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, που ξέσπασε το μεσημέρι και κόστισε τη ζωή σε τρία άτομα. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν την έρευνα, μήπως υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο ισόγειο κτίριο, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά. Στο Νοσοκομείο πηγαίνει ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Θανάσης Δημόπουλος.

    [09] Τρεις νεκροί από πυρκαγιά στο Ψυχιατρείο στο Δαφνί

    Τρεις είναι οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ισόγειο κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί.

    Ο θάνατος των θυμάτων προήλθε, κατά πάσα πιθανότητα, από ασφυξία, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

    Η πυρκαγιά τέθηκε το απόγευμα υπό έλεγχο.

    Νωρίτερα,η Πυροσβεστική, προχώρησε σε εκκένωση όλων των δωματίων των ασθενών που βρίσκονται στο ισόγειο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί.

    [10] Πρωτιά και διαμάντι για την Κυριακοπούλου

    Εξαιρετική εμφάνιση, την οποία συνδύασε με νίκη και την κατάκτηση του διαμαντιού στη σειρά αγώνων του Diamond League, πραγματοποίησε η Νικόλ Κυριακοπούλου στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στη Ζυρίχη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και «χάλκινη» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου, μετά από έναν δραματικό αγώνα στο επί κοντώ, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, αναδείχθηκε νικήτρια με 4.77μ.

    Και αυτό αφού επικράτησε των βασικών αντιπάλων της, της Κουβανής Γιαρισλέι Σίλβα και της Βραζιλιάνας Φαμπιάνα Μούρερ, που κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και οι οποίες έμειναν στα 4.72μ. Η Κατερίνα Στεφανίδη κατετάγη στην 5η θέση με 4.57μ, ολοκληρώνοντας με ικανοποιητικό τρόπο μια δύσκολη χρονιά με αρκετούς τραυματισμούς.

    Έτσι η Κυριακοπούλου κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα της το διαμάντι της IAAF στη διοργάνωση, αφού κατετάγη 1η στην εφετινή σειρά αγώνων με 24 βαθμούς, με 2η τη Μούρερ με 14β. και 3η τη Σίλβα με 11β. Τέταρτη ήταν η Σιντόροβα με 5β. και στην 5η θέση η Στεφανίδη με 3β.

    [11] Τα «αστέρια» του Ευρωμπάσκετ στο ...τζάμπολ

    Το Ευρωμπάσκετ του 2015 που θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο στα 80 χρόνια του θεσμού που συνδιοργανώνεται από τέσσερις χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Λετονία και Κροατία) ανοίγει την «αυλαία» του. Οι αγώνες της φάσης των ομίλων θα διεξαχθούν σε Βερολίνο, Μονπελιέ, Ρίγα και Ζάγκρεμπ (5-11 Σεπτεμβρίου), με την εθνική Ελλάδας να αγωνίζεται στον 3ο όμιλο (Ζάγκρεμπ) με πρώτη αντίπαλο την ΠΓΔΜ (5/9, 19:00). Ακολουθούν η οικοδέσποινα Κροατία (6/9), η Γεωργία (7/9), η Σλοβενία (8/9) και η Ολλανδία (10/9).

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής Φώτης Κατσικάρης διαθέτει 12 παίκτες υψηλής κλάσης, 12 ηγετικές προσωπικότητες που καλείται να διαχειριστεί για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των Ελλήνων φιλάθλων. Η επιστροφή στο βάθρο ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2009 (χάλκινο στην Πολωνία) και γιατί όχι χρώματος... χρυσού! Μία δεκαετία συμπληρώνεται φέτος από την τελευταία φορά που η Εθνική ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε Ευρωμπάσκετ, στο Βελιγράδι το 2005. Πως να μην είναι κρυφός πόθος των Ελλήνων διεθνών να χρηστούν άξιοι διάδοχοι εκείνης της «χρυσής» εθνικής του Παναγιώτη Γιαννάκη, στις 20 Σεπτεμβρίου, στη Λιλ... Να χαρίσουν δηλαδή στην Ελλάδα το τρίτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ, μετά τους άθλους του 1987 στο ΣΕΦ και του 2005!

    Την πρόκριση στη φάση των «16» εξασφαλίζουν οι τέσσερις πρώτοι από τους έξι κάθε ομίλου. Η πρόκριση μέχρι τους «8» φαίνεται εφικτός στόχος για την Εθνική ομάδα, καθώς μέχρι εκεί αποφεύγει τα «μεγαθήρια» Γαλλία, Ισπανία, Σερβία, αλλά και Ιταλία. Το κίνητρο είναι υψηλό για τις συμμετέχουσες ομάδες, αφού το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016). Συγκεκριμένα, οι δύο φιναλίστ θα εξασφαλίσουν άμεση πρόκριση στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των ανδρών, ενώ οι πέντε ομάδες που θα ακολουθήσουν στην κατάταξη (3-7) θα κερδίσουν μία δεύτερη ευκαιρία, με τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό Τουρνουά (θα διεξαχθούν για πρώτη φορά 3 Προολυμπιακά Τουρνουά), από όπου θα κριθεί η παρουσία τους ή όχι, στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

    [12] Η ΔΟΕ θα συστήσει ταμείο για τους πρόσφυγες

    Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αποφάσισε να δημιουργήσει άμεσα ένα ταμείο δύο εκατομμυρίων δολαρίων για τους πρόσφυγες, την ώρα που η μεταναστευτική κρίση μεγαλώνει. Τις τελευταίες εβδομάδες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν από τις συγκρούσεις στη Συρία και επιχειρούν μέσω Τουρκίας και Ελλάδας να φτάσουν στην κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη.

    Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, τονίζει σε δήλωσή του για το θέμα: «Μας έχουν όλους αγγίξει τα φοβερά νέα και οι σπαρακτικές ιστορίες των τελευταίων ημερών. Με αυτή την τρομερή κρίση που εκτυλίσσεται στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη, ο αθλητισμός και το Ολυμπιακό Κίνημα ήθελε να παίξει το ρόλο του στο να φέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες. Πήραμε μια γρήγορη απόφαση ότι έπρεπε να λάβουμε μέτρα και να κάνουμε αυτό το ταμείο διαθέσιμο άμεσα».

    Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι το ποσό θα διανεμηθεί μέσω των πρότζεκτ που θα προτείνουν οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, ενώ ολόκληρη η διαδικασία θα γίνει «εξαιρετικά γρήγορα», δεδομένης της φύσης της κρίσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 September 2015 - 16:32:14 UTC