Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη: Το τρίτο μνημόνιο θα εφαρμοστεί όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση
  • [02] Επισκεψιμότητα αυξημένη κατά 37% σε σχέση με πέρυσι κατά την πρώτη ημέρα της 80ης ΔΕΘ
  • [03] Επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και μετανάστες στη Μυτιλήνη

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη: Το τρίτο μνημόνιο θα εφαρμοστεί όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση

    Μήνυμα προς την κεντρική διοίκηση ότι θα πρέπει να θυμάται τους ανθρώπους των ακριτικών περιοχών που φυλούν Θερμοπύλες, απηύθυνε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Είτε πρόκειται για τις πλημμύρες, είτε για τη νόσο των βοοειδών, είτε για τα έργα του ΕΣΠΑ που κινδυνεύουν να χαθούν, δυστυχώς η ανυπαρξία δράσης είναι απαράδεκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο επιμελητήριο της πόλης, η κ. Μπακογιάννη εκτιμά ότι η δημοσκοπική άνοδος της Ν.Δ. οφείλεται αφενός στo ότι ο λαός συνειδητοποίησε πως η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε σ? ένα εξαιρετικά δυσμενές μνημόνιο, που διέψευσε τις όποιες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί και αφετέρου στο ότι και η Ν.Δ. συνειδητοποίησε τα λάθη της και ότι δεν υπάρχει περιθώριο αλαζονικών συμπεριφορών. «Σήμερα πλέον οι πολίτες ξέρουν ότι το σκίσιμο του μνημονίου ήταν μύθος, ότι η 13η σύνταξη όχι μόνο δεν δόθηκε, αλλά μειώθηκαν οι συντάξεις, ότι οι υποσχέσεις τις οποίες έδωσε συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ , το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο δεν μπορούσε να εφαρμοστεί , αλλά ήταν πραγματικά όπως είπαν τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ένα πρόγραμμα που βασιζόταν σε μηδενικά δεδομένα. Βεβαίως μάθαμε κι εμείς απ? τα δικά μας λάθη. Εμείς λοιπόν ευθέως και κατηγορηματικά λέμε στον ελληνικό λαό ότι ναι σου ζητάμε να μας εμπιστευτείς, σου ζητάμε να μας αναδείξεις πρώτο κόμμα, αλλά θα ξέρεις ότι εμείς θα συνεργαστούμε».

    Η κα Μπακογιάννη εξήγησε ότι το τρίτο μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί και με τη ΝΔ στην κυβέρνηση καθώς έχει ψηφιστεί. «Αν είμαστε κυβέρνηση πρέπει να το εφαρμόσουμε. Απλώς θα προσπαθήσουμε σε ακραίες περιπτώσεις, όπως η περίπτωση φορολόγησης αγροτών, το οποίο κατά τη γνώμη μας είναι η απόλυτη υπονόμευση της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας, ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και ορισμένες άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις, να τις μειώσουμε και να πετύχουμε στο τέλος το στόχο μιας ευρύτερης μείωσης της φορολογίας για να πάει η οικονομία μπροστά».

    [02] Επισκεψιμότητα αυξημένη κατά 37% σε σχέση με πέρυσι κατά την πρώτη ημέρα της 80ης ΔΕΘ

    Επισκεψιμότητα αυξημένη κατά 37% σε σχέση με πέρυσι πέτυχε χτες η 80ή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), κερδίζοντας το ?στοίχημα? της πρώτης ημέρας της διοργάνωσής της, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της διοργανώτριας ΔΕΘ-Helexpo AE.

    ?Ο κόσμος έσπευσε στην Έκθεση και όταν οι δρόμοι άνοιξαν έδωσε τον παλμό στο χώρο της υπαίθριας σκηνής στην Πύλη Τόξο, όπου ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το συναυλιακό πρόγραμμα της 80ης ΔΕΘ? υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    Πέραν των συναυλιών που περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα, αλλά και του Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους, τους επισκέπτες της ΔΕΘ περιμένει η έκθεση με τις σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των Αρχαίων Ελλήνων, στο περίπτερο 3.

    [03] Επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και μετανάστες στη Μυτιλήνη

    Μάχες σώμα με σώμα στο λιμάνι της Μυτιλήνης αλλά και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ όλη μέρα σήμερα, ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και κυρίως Αφγανών μεταναστών και Αράβων προσφύγων.

    Οι μεν Αφγανοί διεκδικούν ισότιμη μεταχείριση με τους Άραβες και κυρίως Σύρους πρόσφυγες οι δε δεύτεροι απαιτούν άμεση αποχώρηση τους από το νησί. Όλα αυτά βέβαια έχουν σαν αποτέλεσμα οι προσπάθειες καταγραφής να μην αποδίδουν και χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να συνωστίζονται χωρίς δυνατότητα αποχώρησης από το νησί.

    Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί με την άφιξη του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πολλές εκατοντάδες Αφγανοί κυρίως μετανάστες επεχείρησαν να μπουν στο λιμάνι και να εισβάλουν χωρίς ταυτοποίηση και χωρίς εισιτήριο στο πλοίο. Το γεγονός αντιμετωπίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που αναχαίτισαν τους Αφγανούς που ας σημειωθεί ότι έσειαν και μια σημαία του Αφγανιστάν!

    Ακολούθησε η προσπάθεια να διοχετευτεί μεγάλος αριθμός Σύρων προσφύγων στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ απ? όπου θα έπαιρναν αμέσως το απαραίτητο δικαιολογητικό ώστε να επιστρέψουν στο λιμάνι και να επιβιβαστούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που ας σημειωθεί ήταν άδειο! Και εκεί υπήρξαν συγκρούσεις από ομάδες νεαρών Αράβων που προσπαθούσαν να μπουν στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού και να επιβιβασθούν πρώτοι στα λεωφορεία προς τον καταυλισμό.

    Το σκηνικό συγκρούσεων μεταφέρθηκε στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των Σύρων προσφύγων. Μισή ώρα αφ ότου ξεκίνησε διακόπηκε η καταγραφή όταν μεγάλες ομάδες νεαρών επιτέθηκαν στο χώρο της καταγραφής ζητώντας να προηγηθεί η δική τους καταγραφή. Τελικά η καταγραφή διακόπηκε. Ενώ οι Σύροι αντιμετωπίσθηκαν από δυο διμοιρίες των ΜΑΤ. Από τις συγκρούσεις τραυματίσθηκαν δυο άνδρες του Λιμενικού Σώματος και τρεις μετανάστες και πρόσφυγες. Πολλοί ακόμα τραυματίες κυρίως γυναίκες και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα από το συνωστισμό στο λιμάνι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    Περί τις 7 το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσει τελικά από τη Μυτιλήνη το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.500 επιβαίνοντες. Άλλοι 400 μετανάστες και πρόσφυγες πρόκειται να επιβιβασθούν στο «Αριάδνη» που πραγματοποιεί στις 8 το βράδυ το τακτικό δρομολόγιο προς Πειραιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 September 2015 - 16:32:11 UTC