Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα θα επαναφέρει το ζήτημα αποζημίωσης των μικροομολογιούχων
  • [03] «Οι ΑΝΕΛ θα είμαστε και στην επόμενη κυβέρνηση οι εγγυητές της σταθερότητας»
  • [04] Συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων
  • [05] Βέβαιος είναι ο Κλάους Ρέγκλινγκ ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα
  • [06] Υπέρβαση στόχου στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Αύγουστο
  • [07] Γερμανικός Τύπος: Ο Τσίπρας θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα βοήθειας
  • [08] Ο Γενς Βάιντμαν νέος Πρόεδρος της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών
  • [09] UNICEF: Υπό την απειλή ασθενειών τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών
  • [10] Πέθανε ο ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί βαριά, το 2007, στα Ζωνιανά
  • [11] Να αποδοθούν στον ΕΟΠΥΥ οι παρανόμως παρακρατηθείσες εισφορές ασθενείας από τα ασφαλιστικά ταμεία, ζητά ο ΠΙΣ
  • [12] Αίτημα της Ελλάδας για χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό
  • [13] Αλέξης Τσίπρας: Τα δύσκολα είναι πίσω μας
  • [14] Δ. Κουτσούμπας: «Τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου δεν βελτιώνονται με μέτρα στήριξης του κεφαλαίου»
  • [15] Να αποδοθούν στον ΕΟΠΥΥ οι εισφορές των ταμείων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος
  • [16] Πορείες από πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη
  • [17] Αναβλήθηκε για τις 23 Νοεμβρίου η δίκη του Άλεξ Ρόντου
  • [18] Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό πρόκειται να προσφέρει το Facebook σε μαθητές των ΗΠΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας

    Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που εγγυάται την σταθερότητα της χώρας, τόνισε η Φώφη Γεννηματά, σε προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ της Κυριακής στο εργατικό κέντρο Άργους και πρόσθεσε, πως το κόμμα της θα βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο, ως ο τρίτος πόλος, και θα επιβάλει συνεργασίες.

    «Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είμαστε η θετική έκπληξη αυτών των εκλογών. Είμαστε η χρήσιμη, κρίσιμη, δημιουργική δύναμη. Ζητάμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη των ελλήνων πολιτών για να αναδείξουμε μια 3η δύναμη, που θα επιβάλει την συνεργασία. Θα επιβάλει την σταθερότητα, γιατί αυτό χρειάζεται αυτή την στιγμή η χώρα», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    Πρόσθεσε ότι, «κανένας μόνος του δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Μόνο μαζί μπορούμε. Η ελπίδα χρειάζεται συνεργασίες, εμείς τις πιστεύουμε και μπορούμε να τις επιβάλλουμε».

    Επιπλέον, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συσπειρωθούν στο ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας: «Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, σε όλους εκείνους που βαδίσαμε για πολλά χρόνια μαζί και δεν είναι τώρα κοντά μας, σ' όλους εκείνους που μεγαλώσαμε μαζί, που ονειρευτήκαμε, που αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα και τους λέμε ελάτε πίσω. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει το δικό σας σπίτι».

    [02] Π. Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα θα επαναφέρει το ζήτημα αποζημίωσης των μικροομολογιούχων

    Υπέρ του αιτήματος των μικροομολογιούχων φυσικών προσώπων, των οποίων τα ομόλογα απομειώθηκαν από την εφαρμογή του PSI, τάχθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των ομολογιούχων στη Βουλή.

    Ο κ. Λαφαζάνης προσέθεσε ότι το κόμμα του θα επαναφέρει στην επόμενη Βουλή την παλαιότερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για αποζημίωση των ομολογιούχων με νέα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. «Οι ομολογιούχοι εμπιστεύτηκαν τις αποταμιεύσεις τους στο ελληνικό κράτος, το οποίο τις λήστευσε με τα μνημόνια και καταχράστηκε την εμπιστοσύνη τους. Η αποζημίωσή τους είναι δίκαιο και λογικό αίτημα το οποίο εγκατέλειψε ο εναπομείνας μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ. Η Λαϊκή Ενότητα δεν ξεχνάει, δεν παραιτείται από τις δεσμεύσεις της και συνεχίζει σταθερά τον αγώνα κατά των μνημονίων. Η εμπιστοσύνη πρέπει να αποκατασταθεί σε αυτή τη χώρα, αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει δανεισμός των πολιτών προς το ελληνικό δημόσιο», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Παρόντες στη συνάντηση και οι τέως υπουργοί Δημήτρης Στρατούλης και Νάντια Βαλαβάνη.

    [03] «Οι ΑΝΕΛ θα είμαστε και στην επόμενη κυβέρνηση οι εγγυητές της σταθερότητας»

    «Ξεχασιάρη βουλευτή των τιμολογίων της αμαρτωλής Siemens» και «μνημονιακό οπαδός των μαζικών απολύσεων» που «παριστάνει τον τιμητή και τον κήρυκα της ηθικής» χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας σε δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ.

    «Δεν μας κάνει την παραμικρή εντύπωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπέρασε σε υστερικές κραυγές τον Άδωνι Γεωργιάδη και εξέμεσε εναντίον του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση, ο... ξεχασιάρης βουλευτής των τιμολογίων της αμαρτωλής Siemens και μνημονιακός οπαδός των μαζικών απολύσεων εργαζομένων να παριστάνει τον τιμητή και τον κήρυκα της ηθικής. Ούτε βεβαίως και η σημερινή Νέα Δημοκρατία που έγινε παράρτημα της τρόικας και των σεσημασμένων ακροδεξιών» αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑνΕλ Μαρίνα Χρυσοβελώνη και τονίζει:«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όσο και αν τον ενοχλεί η παρουσία μας, θα είμαστε και στην επόμενη κυβέρνηση οι εγγυητές της σταθερότητας».

    [04] Συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων

    Συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων είχε στα γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού, ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος ,τόνισε ότι αν δεν υπάρξει πολιτική σταθερότητα, είναι δύσκολο να ορθοποδήσει η αγορά. «Χρειάζεται εθνικό κυβερνητικό σχήμα γιατί περνάμε εθνική κρίση, τη χειρότερη μετά το β? παγκόσμιο πόλεμο», ανέφερε και ανακοίνωσε ότι κατέθεσε ισοδύναμα μέτρα ύψους 4,6 δισ. ευρώ.«Από την αρχή της υλοποίησης αυτής της υφεσιακής συμφωνίας, με σωστά επιχειρήματα, μπορούμε να αλλάξουμε το μείγμα για να πάμε σε ανάπτυξη", πρόσθεσε.

    «Απαιτείται πολιτική σοβαρότητα και οικονομική σταθερότητα. Η αγορά δεν θα ανοίξει αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης. Για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές απάντησε χαρακτηριστικά ότι χρειαζόμαστε μια εθνική Ελλάδος στα καλά της ,όπως τότε που πήραμε το Euro, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είπε ότι θα εξαρτηθεί από το τρίτο κόμμα.

    [05] Βέβαιος είναι ο Κλάους Ρέγκλινγκ ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα

    Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα.

    «Δεν έχει καθοριστεί σε τι βαθμό θα συνεισφέρει το ΔΝΤ, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα συμμετάσχει αργότερα φέτος», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του μόνιμου ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, σε συνέδριο στη Λιουμπλιάνα.

    Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι ενώ μειώνεται το μερίδιο του ΔΝΤ στην βοήθεια προς την Ελλάδα, το ΔΝΤ, «ποτέ δεν θα αποχωρήσει εντελώς» από την παροχή βοήθειας προς την κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς αυτές οι χώρες είναι τα μέλη του.

    Ο ίδιος επεσήμανε επίσης ότι τα τελευταία πέντε χρόνια το ΔΝΤ παρείχε στα κράτη-μέλη της ΕΕ περισσότερη βοήθεια απ? ό,τι σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου συνολικά.

    Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε πως είναι βέβαιος ότι η νομισματική ένωση στην ευρωζώνη θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά χωρίς πλήρη δημοσιονομική ένωση. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προχωρήσουμε πολύ παραπέρα για την καλή λειτουργία της ευρωζώνης» δήλωσε.

    [06] Υπέρβαση στόχου στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Αύγουστο

    Υπέρβαση εσόδων του προϋπολογισμού κατά 1,6% σημειώθηκε τον Αύγουστο όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ο προϋπολογισμός προέβλεπε έσοδα 3, 991 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και τελικά έφθασαν τα 4,055 δισ. υπερβαίνοντας τον στόχο.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών υπέρβαση εσόδων τον Αύγουστο σημειώθηκε επίσης στις Δ.Ο.Υ. και στα Ελεγκτικά Κέντρα κατά 617 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014. Δηλαδή σημειώθηκε αύξηση 28,17%.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην αύξηση των εσόδων τον Αύγουστο συνέβαλε και η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος η οποία είχε παραταθεί ( για τις 31 Αυγούστου) για όσους φορολογούμενους είχαν υποβάλει τις δηλώσεις τους μετά την επιβολή των capital controls στις τράπεζες.

    Μεγάλη αύξηση, υπήρξε και στους ελέγχους της τουριστικής περιόδου όπως προκύπτει και από τα στοιχεία. Έτσι το τρίμηνο Ιούνιος - Αύγουστος 2015 πραγματοποιήθηκαν 39.614 έλεγχοι έναντι 7.115 ελέγχων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 και 22.275 ελέγχων το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

    Ο Φ.Π.Α που αντιστοιχεί στην περίοδο αυτή, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένος και θα εμφανιστεί στα έσοδα τον Σεπτέμβριο αλλά κυρίως τον Οκτώβριο, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

    [07] Γερμανικός Τύπος: Ο Τσίπρας θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα βοήθειας

    Στη χθεσινή ομιλία του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.

    «Για τον Τσίπρα το πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι ακόμη οριστικό», γράφει η Frankfurter Allgemeine, η οποία τονίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί το τρίτο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, καθώς στόχος του παραμένει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

    Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε χθες Κυριακή το πρόγραμμα του κόμματός του για τις επερχόμενες εκλογές, σημειώνει από την πλευρά της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.Με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ο Τσίπρας αυτή τη φορά δεν μπορεί να υποσχεθεί πολλά», η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός κατά την ομιλία του δεν αναφέρθηκε στην επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και το κλείσιμο των τραπεζών.

    Επίσης, επισημαίνοντας το γεγονός ότι, σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία εμφανίζονται να έχουν το ίδιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, η Handelsblatt υπογραμμίζει ότι πλέον ο Τσίπας πρέπει να πολεμήσει για τη νίκη, την ώρα μάλιστα που το κόμμα του βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης.

    «Ο Τσίπρας θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα βοήθειας», τιτλοφορείται το περιοδικό Der Spiegel.Το περιοδικό τονίζει ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, το ένα πέμπτο των ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο.

    Η Die Welt σημειώνει ότι τα λάθη της διακυβέρνησής του κινδυνεύουν να πνίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, γι' αυτό τώρα ο πρώην πρωθυπουργός ανεβάζει τους τόνους απέναντι στους πιστωτές της Ελλάδας.

    Το περιοδικό Focus από την πλευρά του διερωτάται αν εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος για ένα grexit, εξηγώντας ότι αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να ισοψηφούν στις εκλογές, η Ελλάδα κινδυνεύει να βυθιστεί σε νέο πολιτικό χάος και περαιτέρω παράλυση.

    [08] Ο Γενς Βάιντμαν νέος Πρόεδρος της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών

    Ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Γενς Βάιντμαν επελέγη ως Πρόεδρος της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), αντικαθιστώντας τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

    Η BIS, που είναι γνωστή ως η κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζιτών, ανακοίνωσε ότι ο Βάιντμαν θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο την τριετή θητεία του. Το Συμβούλιο Διευθυντών της BIS «εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη στον Νουαγιέ για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του προς την τράπεζα».

    Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης υπηρετεί μία δεύτερη θητεία στη θέση του ως Προέδρου της BIS, την οποία κατέχει από το 2010. Θα συνεχίσει να υπηρετεί ως Πρόεδρος του Συμβουλίου μέχρι την αποχώρησή του από τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας στο τέλος Οκτωβρίου.

    [09] UNICEF: Υπό την απειλή ασθενειών τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών

    Τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η UNICEF.

    Όπως σημειώνεται, πολλά παιδιά προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη ζουν στο ύπαιθρο και καθώς πλησιάζει ο χειμώνας η υγεία των μικρών παιδιών διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο, μεταξύ άλλων και από την απειλή ασθενειών, όπως η πνευμονία. Επίσης, πολλά παιδιά ζουν σε υπερπλήρεις εγκαταστάσεις και σε ακατάλληλες συνθήκες, όπου διατρέχουν τον κίνδυνο βίας, εκμετάλλευσης και κακοποίησης, ενώ είναι αυξανόμενος και ο αριθμός των παιδιών που κάνουν επικίνδυνα ταξίδια προς και δια μέσου της Ευρώπης.

    «Τα παιδιά είναι τα πιο ευάλωτα, γι' αυτό η όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική προστασία τους πρέπει να είναι προτεραιότητα» δηλώνει ο γενικός διευθυντής της UNICEF Ελλάδας, Ηλίας Λυμπέρης.

    Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, περίπου το ένα τέταρτο των ατόμων που αναζητούν φέτος καταφύγιο στην Ευρώπη είναι παιδιά. Περισσότερα από 106.000 παιδιά έχουν ζητήσει άσυλο εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015, 75% περισσότερα από το προηγούμενο έτος.

    [10] Πέθανε ο ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί βαριά, το 2007, στα Ζωνιανά

    Πέθανε, σε ηλικία 35 ετών, ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, που είχε τραυματιστεί βαριά τον Νοέμβριο του 2007, στα Ζωνιανά Ρεθύμνου, όταν δέχθηκε σφαίρα από καλάσνικοφ στον αυχένα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών.

    Ο άτυχος ειδικός φρουρός, που πάλευε οκτώ χρόνια για να κρατηθεί στη ζωή, άφησε την τελευταία του πνοή, αργά χθες το βράδυ, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν. Ο Στάθης Λαζαρίδης, που αφήνει πίσω του μία κόρη οκτώ ετών, νοσηλεύτηκε για ένα διάστημα και σε κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό.

    Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στις 16:00, στο Τσοτύλι Κοζάνης.

    [11] Να αποδοθούν στον ΕΟΠΥΥ οι παρανόμως παρακρατηθείσες εισφορές ασθενείας από τα ασφαλιστικά ταμεία, ζητά ο ΠΙΣ

    Τα μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη απόδοση των εισφορών ασθενείας από τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, έθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. Ο κ. Βλασταράκος ζήτησε να κινηθεί κάθε νομική διαδικασία «για την παράνομη παρακράτηση των εισφορών ασθένειας από τα ασφαλιστικά ταμεία», τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την απευθείας μεταφορά των εισφορών ασθένειας προς τον ΕΟΠΥΥ.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Βλασταράκος τόνισε ότι οι εισφορές ασθενείας που οφείλονται στον ΕΟΠΥΥ, και παρανόμως δεν αποδίδονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, ανέρχονται συνολικά σε 1,5 δισ. ευρώ, εκτιμώντας ότι αν είχαν αποδοθεί θα είχαν, ήδη, αποπληρωθεί οι πάροχοι υγείας, και ο Οργανισμός θα ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του.

    Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τον ΕΟΠΥΥ και από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να κάνουν όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του Οργανισμού, να αποπληρωθούν οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας και να διασφαλιστεί η ασφαλής περίθαλψη των πολιτών, χωρίς επιβαρύνσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή περίθαλψη και τη βιωσιμότητα των συμβεβλημένων, με τον ΕΟΠΥΥ, παρόχων.

    [12] Αίτημα της Ελλάδας για χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε το αίτημα της Ελλάδας για την χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης σε σχέση με την διαχείριση των προσφυγικών ροών. Αυτό δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος του επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Νατάσα Μπερτό, σημειώνοντας ότι πρόκειται για χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

    Τέλος, όπως ανέφερε η ίδια, δεν έχει ακόμα υποβληθεί αίτημα από την ελληνική μεριά αίτημα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

    [13] Αλέξης Τσίπρας: Τα δύσκολα είναι πίσω μας

    Τη διαβεβαίωσή του ότι μετά τις εκλογές σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβερνηθεί έδωσε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Εμφανίστηκε δε, βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα και ότι όλοι οι υπόλοιποι με διάφορα κόλπα προσπαθούν να τον εγκλωβίσουν σε σχέση με τις μετεκλογικές συνεργασίες.

    Ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με τους δανειστές λέγοντας ότι για πρώτη φορά ανοίγει προοπτική διεξόδου για τη χώρα.

    Νωρίτερα, πραγματοποίησε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Όπως είπε, ο κ. Μεϊμαράκης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα 40 χρόνια, πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα δυόμισι χρόνια της συγγυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την στάση που κρατούσε το κόμμα του όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν με τους δανειστές.

    Ο κ. Τσίπρας ζήτησε καθαρή εντολή και έβαλε το δίλημμα το εκλογών που όπως είπε είναι αν θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ.

    Ακόμη, απέκλεισε την συνεργασία με τη ΝΔ λέγοντας ότι δεν μπορεί να βρεθεί ένα modus viventi ανάμεσα σε δύο πολιτικές δυνάμεις που είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα.

    "Εγώ υπηρετώ ένα πολιτικό σχέδιο, κάποιοι θα επιχειρήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κομμάτι του παλιού. Δεν θα τους κάνει την χάρη ο ελληνικός λαός, θα του δώσει την δύναμη να συνεχίσει αυτό που άρχισε τον Γενάρη του 2015" δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

    Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ΜΜΕ είπε ότι σπάζουμε το τρίγωνο της διαπλοκής. Υπογράμμισε ότι ήδη το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί για δημόσια διαβούλευση και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές θα γίνει νόμος του κράτους.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε: "Δεν πήγα στη Ρωσία για να ζητήσω λεφτά. Δεν ζήτησα οικονομική βοήθεια".

    "Η Ελλάδα ασκεί πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική και είναι δύναμη σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή".

    Σε ερώτηση του Ν. Ρούμπου, για λογαριασμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, τι απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε τη χώρα με 90 δισ. ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: "Αυτά είναι αστεία πράγματα. Η Ελλάδα με τη συμφωνία εξασφάλισε 83 δισ. τα οποία θα αξιοποιηθούν στην αποπληρωμή ομολόγων της ΕΚΤ και του ΔΝΤ με χαμηλότερα επιτόκια".

    "Άρα αποχρεωνόμαστε και δεν χρεώνουμε τη χώρα όπως λέει η ΝΔ" συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας. Επίσης, είπε ότι "διασφαλίζουμε το τραπεζικό σύστημα και προλαβαίνουμε το bail in που θα ισχύσει στην Ευρώπη από 1η Ιανουαρίου του 2016".

    [14] Δ. Κουτσούμπας: «Τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου δεν βελτιώνονται με μέτρα στήριξης του κεφαλαίου»

    «Ο κ. Τσίπρας ξέχασε να πει ότι ο κορμός των προγραμματικών δηλώσεων της επόμενης κυβέρνησης, είναι ήδη έτοιμος. Περιλαμβάνει το μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ψήφισαν όλα τα άλλα κόμματα και τα οποία, τώρα βέβαια, διεκδικούν μερίδιο στην εφαρμογή του» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ.

    «Τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου δεν βελτιώνονται με μέτρα στήριξης του κεφαλαίου που, όπως ήταν φυσικό, ανακοίνωσε χτες ο κ. Τσίπρας, ούτε με ασπιρίνες για την ανεργία και τη φτώχεια. Τα αντιλαϊκά μέτρα αντιπαλεύονται με δυνατό ΚΚΕ, στον δρόμο της συνολικής ανατροπής», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

    [15] Να αποδοθούν στον ΕΟΠΥΥ οι εισφορές των ταμείων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος

    Τα μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη απόδοση των εισφορών ασθενείας από τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, έθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. Ο κ. Βλασταράκος ζήτησε να κινηθεί κάθε νομική διαδικασία «για την παράνομη παρακράτηση των εισφορών ασθένειας από τα ασφαλιστικά ταμεία», τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την απευθείας μεταφορά των εισφορών ασθένειας προς τον ΕΟΠΥΥ.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Βλασταράκος τόνισε ότι οι εισφορές ασθενείας που οφείλονται στον ΕΟΠΥΥ, και παρανόμως δεν αποδίδονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, ανέρχονται συνολικά σε 1,5 δισ. ευρώ, εκτιμώντας ότι αν είχαν αποδοθεί θα είχαν, ήδη, αποπληρωθεί οι πάροχοι υγείας, και ο Οργανισμός θα ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του.

    Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τον ΕΟΠΥΥ και από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να κάνουν όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του Οργανισμού, να αποπληρωθούν οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας και να διασφαλιστεί η ασφαλής περίθαλψη των πολιτών, χωρίς επιβαρύνσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή περίθαλψη και τη βιωσιμότητα των συμβεβλημένων, με τον ΕΟΠΥΥ, παρόχων.

    [16] Πορείες από πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη

    Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πορείες και συγκρούσεις ξεκίνησε και η σημερινή μέρα στη Μυτιλήνη.

    Νωρίς το πρωί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εγκατέλειψαν τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και πορεύτηκαν προς το λιμάνι της πόλης όπου και ενώθηκαν με χιλιάδες άλλους που ζουν στο λιμάνι. Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο και το κτίριο της Περιφέρειας ενώ αυτή τη στιγμή έχουν καταλάβει την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών και έχουν κόψει την πόλη στη μέση. Αίτημά τους η γρήγορη καταγραφή τους και η μετάβασή τους στην Αθήνα.

    Ισχυρή αστυνομική δύναμη που συνόδευε το πλήθος έχει παραταχθεί στην είσοδο της οδού Ερμού εμποδίζοντας τον τεράστιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών να φτάσει στην κεντρική αγορά της πόλης. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι σε περίπτωση που συμβεί αυτό δεν αποκλείονται λεηλασίες.

    Στο μεταξύ από το πρωί έχουν εκδηλωθεί φωτιές κατά μήκος του δρόμου, από τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ μέχρι την πόλη, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και στο δασικό αλσύλλιο Τσαμάκια. Πηγές της Πυροσβεστικής υπηρεσίας μιλούν για φωτιές αντιπερισπασμού που ανάβουν μετανάστες κινούμενοι προς το λιμάνι.

    [17] Αναβλήθηκε για τις 23 Νοεμβρίου η δίκη του Άλεξ Ρόντου

    Για τις 23 Νοεμβρίου αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση παράνομων χρηματοδοτήσεων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΙΜΙ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», από το 2000 έως το 2004, για την οποία λογοδοτούν οκτώ κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και το πρώην στέλεχος του υπούργειου Εξωτερικών Αλέξανδρος-Γεώργιος Ρόντος.

    Η δικογραφία αφορά χρηματοδοτήσεις που είχε ανακοινωθεί ότι φθάνουν τα 9 εκατομμύρια ευρώ τα οποία φέρεται να έλαβε η ΜΚΟ "International Mine Initiative" από το υπουργείο Εξωτερικών, επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου, για έργα αποναρκοθέτησης σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ιράκ και Λίβανο.

    Για την υπόθεση είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, η σύζυγός του Μαρία-Αναστασία Μακρυνιώτη, ο, τότε, διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος-Γεώργιος Ρόντος, οι τότε, πρέσβεις Νικόλαος Τσαμαδός και Νικόλαος Μπάζας και οι συνταξιούχοι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ Ευάγγελος Ρηγάκος, Αφροδίτη Κωστογιάννη-Κόκκορη και Γεωργία Λυμπέρη, οι οποίοι καλούνται να λογοδοτήσουν, ανά περίπτωση, για το αδίκημα της απάτης από κοινού κατ' εξακολούθηση με σκοπό να προσποριστούν παράνομο περιουσιακό όφελος προκαλώντας ζημία σε βάρος του Δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

    [18] Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό πρόκειται να προσφέρει το Facebook σε μαθητές των ΗΠΑ

    Τα πρώτα του βήματα στον τομέα της εκπαίδευσης φαίνεται ότι κάνει το Facebook, με την ανάπτυξη ενός λογισμικού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης θα επιτρέπει στα παιδιά να μαθαίνουν με τους δικούς τους ρυθμούς.

    Η κίνηση αυτή γίνεται σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική ομάδα Summit Public Schools, η οποία έχει εισαγάγει μια εναλλακτική μέθοδο διδασκαλίας που επιτρέπει στους μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους διαδικτυακά.

    Σε ανακοίνωσή του το Facebook αναφέρει ότι το εγχείρημα αυτό δεν σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο με την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός γύρω από την κίνηση αυτή της εταιρείας τεχνολογίας.

    Ο υπεύθυνος για αυτό το εγχείρημα, Κρις Κοξ, ανέφερε σε ανάρτησή του ότι η εταιρεία ήθελε να δημιουργήσει μια «τάξη με γνώμονα τις φιλοδοξίες των μαθητών». Το εν λόγω λογισμικό επιτρέπει την αποστολή εκπαιδευτικού περιεχομένου στους μαθητές μέσω του διαδικτύου, ενώ κατά τις ώρες που θα περνούν τα παιδιά στην «τάξη» θα διδάσκονται την ύλη των εργαστηριακών μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο.

    «Το πρόγραμμα αυτό απελευθερώνει τον χρόνο διδασκαλίας τόσο για τους εκπαιδευτικούς, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν -να διδάσκουν δηλαδή τους μαθητές με αμεσότητα- όσο και για τους μαθητές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεργάζονται με τους συμμαθητές τους», δήλωσε ο Κοξ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 September 2015 - 12:32:23 UTC