Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατέθηκαν οι δηλώσεις συμμετοχής στις εθνικές βουλευτικές εκλογές
  • [02] Με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο
  • [03] Ο Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί σύμβουλος του Πάμπλο Ιγκλέσιας του Podemos
  • [04] Δ. Αβραμόπουλος: Για να ξεπεραστεί η προσφυγική κρίση η ΕΕ πρέπει να δράσει με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη
  • [05] Γ. Μουζάλας: Ελπίζουμε ότι μέσα στο ερχόμενο πενθήμερο θα βελτιωθεί η κατάσταση στη Μυτιλήνη

  • [01] Κατατέθηκαν οι δηλώσεις συμμετοχής στις εθνικές βουλευτικές εκλογές

    Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, 19 κόμματα και 5 συνασπισμοί κομμάτων.

    Να σημειωθεί ότι την τελική απόφαση για το πόσα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα τον έχει το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα προβεί στην ανακήρυξη τους.

    Τώρα. έληξε η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής των κομμάτων, κ.λπ.

    Συγκεκριμένα, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 τα εξής 19 κόμματα:

    1) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ΣΥΡΙΖΑ (Αλέξης Τσίπρας),

    2) Νέα Δημοκρατία - Ν.Δ. (Ευάγγελος Μειμαράκης),

    3) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Νικόλαος Μιχαλολιάκος),

    4) Το Ποτάμι (Σταύρος Θεοδωράκης),

    5) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας - Κ.Κ.Ε. (Δημήτρης Κουτσούμπας),

    6) Ανεξάρτητοι Έλληνες - Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία (Πάνος Καμμένος),

    7) Ένωση Κεντρώων (Βασίλης Λεβέντης),

    8) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος - Ο.Κ.Δ.Ε. (Διοικούσα επιτροπή: Σωφρόνιος Παπαδόπουλος, Σοφία Θεοδωροπούλου και Χρήστος Ζάκας),

    9) Εθνική Ελπίδα (Γεώργιος Παπαδόπουλος),

    10) Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση - ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ (Κων. Παπανικόλας),

    11) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος - ΠΑ.Ε.Κ.Ε. (Μιλτιάδη Τζαλαζίδης),

    12) Κοινωνία- Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια (Μιχαήλ Ηλιάδης),

    13) Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ - ΟΑΚΚΕ (Διοικούσα επιτροπή: Ηλίας Ζαφειρόπουλος, Διονύσιος Γουρνάς και Ελένη Κωνσταντινοπούλου,

    14) Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο - Ε.ΠΑ.Μ. (Δημήτριος Καζάκης),

    15) Λαϊκή Ενότητα (Παναγιώτης Λαφαζάνης),

    16) Θεσμός (Σπυρίδων Αντωνίου),

    17) Δημοκρατικό Κόμμα - ΔΗΚΟ (Χρήστος Αναγνώστου),

    18) Δημιουργία, ξανά ! Θάνος Τζήμερος,

    19) Ελληνικό Κίνημα 'Αμεσης Δημοκρατίας (Γεώργιος Κόκκας),

    Παράλληλα, κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής στις εκλογές και οι εξής 5 συνασπισμοί κομμάτων:

    1) Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποτελούμενος από τα κόμματα: α) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - ΠΑΣΟΚ και β) Δημοκρατική Αριστερά - ΔΗΜΑΡ (Φωτεινή Γεννηματά και Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος),

    2) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ -Τροτσκιστές (17μελής κεντρική συντονιστική επιτροπή),

    3) Κ.Κ.Ε.(μ-λ) και Μ-Λ Κ.Κ.Ε.- Εκλογική Συνεργασία (Διευθύνουσα επιτροπή: Κωνσταντίνος Μπεκιάρης, Αντώνιος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Μπαμπίλης και Πέτρος Κουφοβασίλης),

    4) Δημοκρατικοί - Κοινωνία Αξιών - Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ευγένιος Καλαιτζόπουλος, Στυλιανός Φενέκος και Αθανάσιος Γούναρης) και

    5) Πατριωτική Ένωση - Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση «Ε.ΛΑ.Σ», αποτελούμενος από τα κόμματα: α) Εθνεγερσία, β) Ανατολή της Ρωμιοσύνης και γ) Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός - Ε.ΛΑ.Σ (Γεώργιος Ανφαντής, Παναγιώτης Ξανθόπουλος και Οδυσσέας Τηλιγάδας).

    Επίσης, εκπρόθεσμα κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δήλωση συμμετοχής ο συνασπισμός κομμάτων, ΑΚΚΕΛ, αποτελούμενο από τα κόμματα: α) Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (Ευάγγελος Τσιομπανίδης), β) Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων - Λευκό (Κωνσταντίνος Ντάλιος) και γ) Πυρίκαυστος Ελλάδα (Γεώργιος Καλεάδης).

    Τέλος υπενθυμίζεται, ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2105 συμμετείχαν 18 κόμματα και 4 συνασπισμοί κομμάτων.

    [02] Με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο

    Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να διασπά ανοδικά τα επίπεδα των 650 μονάδων.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 655,33 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,35%.

    Όμως, η άνοδος των τιμών των μετοχών πραγματοποιήθηκε με πενιχρό τζίρο, ο οποίος διαμορφώθηκε κάτω από τα επίπεδα των 20 εκατ. ευρώ.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 17,042 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος διαμορφώθηκε στα 102.074.134 τεμάχια.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,60%.

    [03] Ο Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί σύμβουλος του Πάμπλο Ιγκλέσιας του Podemos

    Ο επικεφαλής του κόμματος Podemos της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς Πάμπλο Ιγκλέσιας στρατολόγησε σήμερα τον Γάλλο οικονομολόγο Τομά Πικετί στην εκστρατεία του εναντίον της λιτότητας στην Ευρώπη, καταγγέλλοντας τη «δειλή πολιτική» του Φρανσουά Ολάντ που, σύμφωνα με τον ίδιο, εξυπηρετεί την άκρα δεξιά.

    Ο Τομά Πικετί, συγγραφέας του διεθνούς μπεστ-σέλερ «Το κεφάλαιο τον 21ο αιώνα», θα συμβουλεύει επισήμως το Podemos και τον Πάμπλο Ιγκλέσιας, υποψήφιο στις εκλογές του Δεκεμβρίου για τη θέση του πρωθυπουργού, ανακοίνωσαν οι δύο άνδρες στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

    Οι Πικετί και Ιγκλέσιας θα εργασθούν πάνω «σ' ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αγώνα εναντίον της φτώχειας»στην Ισπανία, δήλωσε ο Νάτσο Άλβαρεθ, ένας οικονομολόγος του Podemos.

    «Έχουμε ανάγκη από νέες πολιτικές δυνάμεις για να αλλάξουμε τη συνολική πλειοψηφία στην Ευρώπη», δήλωσε ο Τομά Πικετί, ο οποίος είχε ήδη συναντηθεί με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας τον Ιανουάριο στη Μαδρίτη.

    Ο οικονομολόγος επανέλαβε τις επικρίσεις του για το νέο σχέδιο αρωγής και λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα υποστήριξε την ιδέα για τη δημιουργία ενός κοινοβουλίου της ευρωζώνης που προωθείται από τον Φρανσουά Ολάντ.

    [04] Δ. Αβραμόπουλος: Για να ξεπεραστεί η προσφυγική κρίση η ΕΕ πρέπει να δράσει με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δράσει με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη ως πραγματική Ένωση για να ξεπεραστεί η προσφυγική κρίση, η οποία δεν είναι κάπου μακριά, χτυπά την πόρτα ενός κράτους-μέλους της μετά το άλλο, τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του κέντρου πρώτης υποδοχής αιτούντων άσυλο στο Τράισκιρχεν της Αυστρίας, νότια της Βιέννης.

    Επισήμανε ταυτόχρονα την ανάγκη να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να κερδηθεί ο πόλεμος εναντίον των διακινητών, πρέπει να εργασθούν όλοι μαζί, να συνενώσουν όλους τους διαθέσιμους πόρους και να ενισχύσουν την πανευρωπαϊκή τους συνεργασία, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση των διακινητών.

    Η Ευρώπη, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, έχει καθήκον να προστατεύει αυτούς που έχουν ανάγκη, δεν μπορεί και δεν θα γυρίσει την πλάτη της στα κράτη-μέλη που χρήζουν στήριξης ή στα άτομα που χρειάζονται προστασία, καθώς οτιδήποτε λιγότερο θα ήταν ανάξιο των αρχών και των αξιών στις οποίες αυτή οικοδομήθηκε. Η απόδοση ασύλου δεν είναι μια απλή χειρονομία, είναι ευθύνη που απορρέει όχι μόνο από τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά, πάνω απ 'όλα, από τις ανθρωπιστικές αξίες και αρχές της Ευρώπης, συμπλήρωσε.

    [05] Γ. Μουζάλας: Ελπίζουμε ότι μέσα στο ερχόμενο πενθήμερο θα βελτιωθεί η κατάσταση στη Μυτιλήνη

    «Κατά πάσα πιθανότητα, άμεσα, δηλαδή τις επόμενες μέρες, θα λειτουργήσει δεύτερο λιμάνι, ώστε να μην κατεβαίνουν όλοι οι πρόσφυγες στη Μυτιλήνη, να πηγαίνουν και προς αλλού. Στο Σίγρι. Λειτουργούσε παλιά και ετοιμάζεται σε λίγες μέρες. Να μπορεί να δέσει καράβι και να πάρει πρόσφυγες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα, ο αναπληρωτής υπουργός είπε, επίσης, πως «βγήκανε ήδη πολλά καράβια, στείλαμε προσωπικό και μηχανήματα για την ταυτοποίηση και την καταγραφή». «Δημιουργούνται χώροι πρώτης φιλοξενίας, στοιχειώδη πράγματα, ώστε οι καταγραφές να γίνονται πιο γρήγορα και να φεύγουν» συμπλήρωσε.

    Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία απ? όλες τις υπηρεσίας, στη Μυτιλήνη βρίσκονται τώρα 15.000 με 17.000 πρόσφυγες και προσέθεσε: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σταθερή βάση, όπου οτιδήποτε προστίθεται να είμαστε σε θέση πια, ήρεμα, να το διώξουμε από το νησί -και να είναι και οι κάτοικοι ήρεμοι και σίγουροι ότι δεν θα ξαναδημιουργηθεί αυτή η κατάσταση. Ελπίζουμε ότι μέσα στο ερχόμενο πενθήμερο οι Μυτιληνιοί, αλλά και οι πρόσφυγες, θα έχουν σαφή σημάδια ότι η κατάσταση βελτιώνεται. Αυτή τη στιγμή, δίνουμε το βάρος στη Μυτιλήνη, γιατί πραγματικά εκεί πέρα, είναι λίγο πριν την έκρηξη».

    Ανέφερε ακόμη ότι στη Λέρο φτιάχτηκε χώρος και επισήμανε: «Ξεκινάει μια αντιμετώπιση. Εμείς προσπαθούμε να διαχειριστούμε το πρόβλημα, ώστε οποιαδήποτε κυβέρνηση έρθει, να έχει μια ήρεμη βάση, να δει τι θα κάνει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 September 2015 - 16:32:09 UTC