Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Τα παιδιά του κομματικού σωλήνα αδιαφορούν για την πραγματική οικονομία
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα θα επαναφέρει το ζήτημα αποζημίωσης των μικροομολογιούχων
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Η μόνη εναλλακτική και υπέρ του λαού πρόταση κατατίθεται από το ΚΚΕ
  • [04] Βέβαιος είναι ο Κλάους Ρέγκλινγκ ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα
  • [05] Γλυπτό στη μνήμη του Αϊλάν σε παραλία της Γάζας
  • [06] Στον Άγγελο Πλέσσα το φετινό βραβείο ΔΕΣΤΕ
  • [07] «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια. Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος- 19ος αιώνας»
  • [08] Αλέξης Τσίπρας: Ζητάμε ισχυρή εντολή για να κυβερνήσει η Αριστερά
  • [09] Κατσικάρης: «Βρήκαμε το γονίδιο της ομάδας»
  • [10] Ο Τόνι Πάρκερ ξεπέρασε τον Γκάλη
  • [11] Αιχμές για Πλατινί από τον Αλ Χουσεΐν
  • [12] «Θέλουμε το χρυσό στο Ρίο», λένε Νικολαϊδου και Ασουμανάκη
  • [13] Έτοιμος να επιστρέψει ο Αθανασιάδης

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Τα παιδιά του κομματικού σωλήνα αδιαφορούν για την πραγματική οικονομία

    «Ο κ. Τσίπρας σήμερα είπε ότι "ο Θεοδωράκης είναι λαϊκιστής". Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα της προεκλογικής περιόδου. Ο άνθρωπος που υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και δεν υλοποίησε τίποτα από αυτά που υπόσχονταν αποκαλεί εμάς λαϊκιστές» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ξεκίνημα της ομιλίας του, το βράδυ από την πλατεία ΗΣΑΠ στο Μαρούσι.

    Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος συνομίλησε με τον κόσμο σε μια ανοιχτή συζήτηση, τόνισε ότι η απερίσκεπτη συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του προέδρου τους, θυμίζει «ένα πλουσιόπαιδο που δεν μπορεί να αντιληφθεί τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Είναι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στα πούπουλα και αδιαφορούν για την πραγματική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

    Σε ό,τι αφορά τη Ν.Δ. και τον μεταβατικό πρόεδρό της, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Φοβάμαι ότι και στη ΝΔ υπάρχει ένας πανικός μπροστά στο ενδεχόμενο να κερδίσει τις εκλογές. Πρόκειται για ένα κόμμα που δεν τόλμησε να εκλέξει αρχηγό και θέλει τώρα να εκλέξει πρωθυπουργό;».

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού σκιαγράφησε παράλληλα το τοπίο των εκλογών λέγοντας: «Σ' αυτές τις εκλογές κατεβαίνουν μόνο τρία κόμματα. Το πρώτο κόμμα είναι αυτό της απομόνωσης, οι άνθρωποι που δεν θέλουν την Ευρώπη και που θέλουν τη δραχμή. Το δεύτερο κόμμα, είναι το κόμμα του παλαιοκομματισμού. Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Οι άνθρωποι που έχουν την ίδια λογική για την εξουσία: πάνω απ' όλα η καρέκλα. Το τρίτο κόμμα είναι το κόμμα της μεταρρύθμισης, της αλλαγής, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εργασίας, το κόμμα των ανθρώπων που έχουν εργαστεί και των ανθρώπων που πιστεύουν ότι η δουλειά είναι η λύση για την επόμενη ημέρα, και αυτό είναι το Ποτάμι».

    [02] Π. Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα θα επαναφέρει το ζήτημα αποζημίωσης των μικροομολογιούχων

    Υπέρ του αιτήματος των μικροομολογιούχων φυσικών προσώπων, των οποίων τα ομόλογα απομειώθηκαν από την εφαρμογή του PSI, τάχθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των ομολογιούχων στη Βουλή.

    Ο κ. Λαφαζάνης προσέθεσε ότι το κόμμα του θα επαναφέρει στην επόμενη Βουλή την παλαιότερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για αποζημίωση των ομολογιούχων με νέα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. «Οι ομολογιούχοι εμπιστεύτηκαν τις αποταμιεύσεις τους στο ελληνικό κράτος, το οποίο τις λήστευσε με τα μνημόνια και καταχράστηκε την εμπιστοσύνη τους. Η αποζημίωσή τους είναι δίκαιο και λογικό αίτημα το οποίο εγκατέλειψε ο εναπομείνας μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ. Η Λαϊκή Ενότητα δεν ξεχνάει, δεν παραιτείται από τις δεσμεύσεις της και συνεχίζει σταθερά τον αγώνα κατά των μνημονίων. Η εμπιστοσύνη πρέπει να αποκατασταθεί σε αυτή τη χώρα, αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει δανεισμός των πολιτών προς το ελληνικό δημόσιο», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Παρόντες στη συνάντηση και οι τέως υπουργοί Δημήτρης Στρατούλης και Νάντια Βαλαβάνη.

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Η μόνη εναλλακτική και υπέρ του λαού πρόταση κατατίθεται από το ΚΚΕ

    Αυτές οι εκλογές δεν μοιάζουν με τις προηγούμενες, ο λαός πλέον τους δοκίμασε όλους και τώρα μπορεί να κάνει το βήμα που δεν έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενισχύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το ΚΚΕ, ανάφερε ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

    Μάλιστα, στην αρχή της συνέντευξής του σχολίασε με την λέξη «έλεος» τα όσα μετέδωσε ρεπορτάζ από τα τεκταινόμενα στην Βουλή, όπου, όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, «υπάρχουν τόσα προβλήματα και ασχολούνται με το ποιο γραφείο θα κατοχυρώσουν για μετά τις εκλογές...»

    Ερωτηθείς γιατί δεν φαίνεται να ακολουθούν οι πολίτες το ΚΚΕ, αφού υπενθύμισε τα μεγάλα ποσοστά που συγκέντρωναν, παλαιότερα, κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, φθάνοντας αθροιστικά και στο 80% του εκλογικού σώματος, προσέθεσε ότι αυτό που φαίνεται εφικτό προεκλογικά -και με βάση τα προεκλογικά συνθήματα- δεν είναι πάντα και η καλύτερη λύση για τον λαό.

    «Ο ψηφοφόρος, πρέπει να στηρίξει στην κάλπη αυτόν που θεωρεί ότι καταθέτει πρόταση που ανοίγει δρόμο» για πραγματική φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση, προσέθεσε.

    Τόνισε ότι η μόνη εναλλακτική και υπέρ του λαού πρόταση κατατίθεται από το ΚΚΕ, με λυδία λίθο την αναγκαιότητα κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής με λαϊκή εξουσία, προκειμένου να οργανωθεί προγραμματισμένα η οικονομική ανάπτυξη, πράγμα που δεν συμβαίνει τώρα, καθώς η ιδιοκτησία του παραγόμενου πλούτου και ταυτόχρονα οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας βρίσκονται στα χέρια της αστικής τάξης.

    [04] Βέβαιος είναι ο Κλάους Ρέγκλινγκ ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα

    Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα.

    «Δεν έχει καθοριστεί σε τι βαθμό θα συνεισφέρει το ΔΝΤ, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα συμμετάσχει αργότερα φέτος», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του μόνιμου ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, σε συνέδριο στη Λιουμπλιάνα.

    Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι ενώ μειώνεται το μερίδιο του ΔΝΤ στην βοήθεια προς την Ελλάδα, το ΔΝΤ, «ποτέ δεν θα αποχωρήσει εντελώς» από την παροχή βοήθειας προς την κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς αυτές οι χώρες είναι τα μέλη του.

    Ο ίδιος επεσήμανε επίσης ότι τα τελευταία πέντε χρόνια το ΔΝΤ παρείχε στα κράτη-μέλη της ΕΕ περισσότερη βοήθεια απ? ό,τι σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου συνολικά.

    Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε πως είναι βέβαιος ότι η νομισματική ένωση στην ευρωζώνη θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά χωρίς πλήρη δημοσιονομική ένωση. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προχωρήσουμε πολύ παραπέρα για την καλή λειτουργία της ευρωζώνης» δήλωσε.

    [05] Γλυπτό στη μνήμη του Αϊλάν σε παραλία της Γάζας

    Kάτοικοι της Γάζας φιλοτέχνησαν σήμερα σε μια παραλία ένα τεράστιο γλυπτό από άμμο που απεικονίζει τον Αϊλάν Κούρντι προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στο παιδί από τη Συρία που πνίγηκε καθώς επιχειρούσε να φθάσει στην Ευρώπη και η φωτογραφία του οποίου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Το γλυπτό, μήκους πολλών μέτρων, αναπαριστά την εικόνα της σορού του Αϊλάν όπως κειτόταν νεκρός σε μια ακτή της Τουρκίας, φορώντας τη μπλε του βερμούδα και το κόκκινο μπλουζάκι του.

    Η υπόθεση αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στους κατοίκους αυτής της περιοχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη: σε κοντινή απόσταση 4 παιδιά από τη Γάζα έχασαν την ζωή τους από έναν ισραηλινό πύραυλο ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2014, υπενθύμισε μια νεαρή κάτοικος, η Άρουα Αρμπιτζάν.

    «Όταν είδα αυτό το άγαλμα που αναπαριστά τον Αϊλάν Κούρντι, το παιδί που πνίγηκε, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη Συρία, αισθάνθηκα βαθειά θλίψη και μεγάλη συγκίνηση» υπογράμμισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    «Αυτό μου θύμισε τα παιδιά της οικογένειας Μπακρ που σκοτώθηκαν στην παραλία της Γάζας κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου» (με το Ισραήλ), συνέχισε να λέει συγκινημένη.

    [06] Στον Άγγελο Πλέσσα το φετινό βραβείο ΔΕΣΤΕ

    Το βραβείο Σύγχρονης Τέχνης ΔΕΣΤΕ κέρδισε ο 'Άγγελος Πλέσσας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. "Για το έργο μου με ενέπνευσε πολύ το ότι ζούμε σε μια ανοχύρωτη πόλη με πολλά προβλήματα και το μοναδικό αυθεντικό πράγμα στον κόσμο είναι η φύση. Οπότε κάλεσα όλους τους φίλους μου από το Ίντερνετ, που δεν τους ήξερα, να συγκεντρωθούμε σε έναν τόπο, στη φύση για να δημιουργήσουμε και να επανεκτιμήσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις που έχουν γίνει πολύ διαφορετικές από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το Ίντερνετ" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 'Αγγελος Πλέσσας.

    Η Αιώνια Ιντερνετική Αδελφότητα του 'Αγγελου Πλέσσα είναι μια εγκατάσταση με τη μορφή σταντ προώθησης για το πρότζεκτ, το οποίο ξεκίνησε το 2012 όταν ο καλλιτέχνης προσκάλεσε online "φίλους" να κατασκηνώσουν για λίγες ημέρες στην Ανάφη. Πρόθεσή του ήταν να εγκαταλειφθούν οι υπάρχουσες online κοινωνικές συμβάσεις και να συγκεντρωθούν στη φύση ώστε να δημιουργήσουν ad hoc γεγονότα προσβλέποντας στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου για να βιώνεται η ζωή και η τέχνη.

    [07] «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια. Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος- 19ος αιώνας»

    Τι συνδέει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τους Δυτικοευρωπαίους περιηγητές που ταξίδεψαν στη χώρα μας πριν την ίδρυση του ελληνικού κράτους; Η νέα ενδιαφέρουσα περιοδική έκθεση «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια. Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος- 19ος αιώνας», που εγκαινιάστηκε σήμερα το βράδυ από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, παρουσία της υπηρεσιακής αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού Μαρίνας Λαμπράκη- Πλάκα. Η έκθεση, που σχεδιάστηκε για να προσφέρει ένα νοητό περίπατο στη μνημειακή Αθήνα της περιόδου από τον 17ο μέχρι και τον 19ο αιώνα, συνδέεται με το μεγάλο μουσείο και με ένα ακόμα γεγονός. Αποτελεί τον προάγγελο μιας σειράς δράσεων οι οποίες θα κορυφωθούν το 2016, έτος που συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη θεμελίωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

    Ως «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα», αλλά και «επίκαιρη» χαρακτήρισε την έκθεση η κ. Θάνου, «καθώς προβάλλει», όπως είπε, «την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των ξένων επισκεπτών με τις ωραιοποιήσεις και τις προκαταλήψεις του χθες, με έναν ενθουσιώδη φιλελληνισμό -λατρεία για τα αρχαία μάρμαρα- παρά την άγνοια για τις ζωές των τότε κατοίκων της Ελλάδας. Σε μια εποχή σαν τη σημερινή, που και πάλι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ίσως περισσότερο απ' ότι θα της αναλογούσε με βάση το πληθυσμιακό ή οικονομικό μέγεθος της χώρας, αλλά ανάλογο με τη βαρύτητα της ιστορίας και του πολιτισμού της, ακριβώς επειδή, χάρη και στους περιηγητές του παρελθόντος, έγινε κοινή συνείδηση στην Ευρώπη ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι και κληρονομιά ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου», συμπλήρωσε.

    Για «μια έκθεση που μας επιτρέπει να κάνουμε ένα ρομαντικό περίπατο, όπως οι περιηγητές και να ταυτιστούμε και λίγο μαζί τους», έκανε λόγο η κ. Λαμπράκη στη δική της ομιλία, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα μια από τις πολλές εκπλήξεις που τη συνοδεύουν, όπως η «συνομιλία» αρχαίων και νεότερων εκθεμάτων, καθώς πολλές φορές αρχαιότητες που απεικονίζονται μέσα στις ζωγραφικές αναπαραστάσεις των περιηγητών, εκτίθενται ακριβώς πλάι τους. «Είναι όμως κι ένας περίπατο αυτογνωσίας που μας χρειάζεται αυτή τη στιγμή που η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές, γιατί η τέχνη και ο πολιτισμός είναι μια ευκαιρία να ξεφεύγουμε από τις δύσκολες στιγμές και ίσως αυτό μας επιτρέπει να γινόμαστε πιο νηφάλιοι και να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις για τη ζωή του τόπου μας», τόνισε.

    [08] Αλέξης Τσίπρας: Ζητάμε ισχυρή εντολή για να κυβερνήσει η Αριστερά

    Μήνυμα μάχης για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, έστειλε από την Κοζάνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

    «Ο λαός είναι όρθιος, όλοι είμαστε όρθιοι και διεκδικούμε όλοι μαζί όχι μια δεύτερη ευκαιρία, όπως λέγεται συνήθως, αλλά μια πρώτη. Μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει επιτέλους η Αριστερά. Γιατί στην πρώτη μας περίοδο, που κράτησε μόλις εφτά μήνες, οι δυνατότητες να κυβερνήσουμε ήταν ελάχιστες», είπε ο κ.Τσίπρας.

    Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει δείγμα γραφής για τις αλλαγές που θέλει και μπορεί να κάνει.

    Ανέφερε ενδεικτικά τη ρύθμιση για τις εκατό δόσεις, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το κυνήγι της φοροδιαφυγής, το γεγονός ότι καταργήθηκε το χαράτσι στα νοσοκομεία, την περίθαλψη των ανασφάλιστων, το «φρένο» στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας.

    Τώρα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «είμαστε πιο διαβασμένοι, για να δώσουμε τη μάχη της διακυβέρνησης. Κι ας το κάνω για άλλη μια φορά καθαρό εδώ μπροστά σας: Εμείς δεν είμαστε, ούτε έχουμε σκοπό να γίνουμε, επαγγελματίες της εξουσίας. Η διακυβέρνηση για μας δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέσο για να ανοίξουμε την πόρτα της δημοκρατίας και της συμμετοχής».

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο παρουσίασε χθες στην 80η ΔΕΘ και είπε ότι «δεν αποτελεί συρραφή σχεδίων επί χάρτου κάποιων σοφών. Δούλεψαν βέβαια γι' αυτό άνθρωποι με γνώσεις, επιστημονική κατάρτιση, προοδευτικές ιδέες. Αλλά το πρόγραμμά μας αποτελεί πρώτα-πρώτα προϊόν της ίδιας της πάλης των εργαζομένων σε όλα τα μέτωπα. Συμπυκνώνει τα συμπεράσματα και τα αιτήματα των αγώνων εκατομμυρίων ανθρώπων. Πατάει γερά στην πραγματικότητα της σημερινής Ελλάδας. Και μαζί με το ρεαλισμό, που χαρακτηρίζει κάθε πρότασή του, είναι, και θέλουμε να είναι, ένα μανιφέστο αγώνα ενάντια στο παλιό».

    Τόνισε πως «το πρόγραμμά μας δεν είναι προϊόν ούτε κάποιου κομματικού σωλήνα, ούτε κάποιων εγκεφάλων ξεκομμένων από το λαό και τις αγωνίες του. Είναι ο οδικός χάρτης της απελευθέρωσης που προτείνουμε στο λαό. Και ζητάμε την ισχυρή εντολή του, αλλά και την ακόμα πιο ισχυρή συμμετοχή του, για να περπατήσουμε στους νέους δύσκολους δρόμους».

    Διαβάστε επίσης:

    Αλέξης Τσίπρας: Τα δύσκολα είναι πίσω μας

    [09] Κατσικάρης: «Βρήκαμε το γονίδιο της ομάδας»

    Στη σημασία της νίκης επί της Κροατίας, η οποία ήρθε με σπουδαία ανατροπή, στάθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώτης Κατσικάρης, σε δηλώσεις του μετά την προπόνηση της εθνικής στο «Ντράζεν Πέτροβιτς». O Έλληνας προπονητής εστίασε στην επόμενη αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Γεωργία, επισημαίνοντας με νόημα... «Μόνο με το όνομα και την προϊστορία δεν κερδίζεις τα ματς».

    «Βρήκαμε το γονίδιο αυτής της ομάδας», είπε αρχικά ο Φώτης Κατσικάρης και συνέχισε: «Την πίστη για τη νίκη σε δύσκολες καταστάσεις. Με ψυχραιμία, πάθος, χαρακτήρα αυτά τα παιδιά, που έχουν παίξει τα πιο πολλά χρόνια στην Εθνική, τα κατάφεραν. Μια νίκη που μπορεί να μας δώσει πολλά στη διάρκεια του τουρνουά. Ήταν κάτι καλό και για την ίδια ομάδα, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, στην έδρα του. Ήταν μια σημαντική νίκη και με τον τρόπο που ήρθε. Τώρα κοιτάμε τη συνέχεια και το ματς με τη Γεωργία. Μόνο με το όνομα και την προϊστορία δεν κερδίζεις τα ματς. Εμείς παίζουμε για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που μπορεί να προσαρμοστεί σε οτιδήποτε σου παρουσιάσει ο αντίπαλος. Πρέπει να έχεις έτοιμες απαντήσεις και αυτή την ομάδα έχει την εμπειρία να ανταπεξέλθει. Είναι επικίνδυνη αντίπαλος. Ομάδα με κοντό ροτέισον, με παίκτες κλειδιά που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Ο προπονητής τους έχει ένα play book που είναι ατελείωτο. Έχει ενδιαφέρον η φιλοσοφία του στο επιθετικό κομμάτι. Ο παίκτης κλειδί τους είναι ο Σενγκέλια, τον οποίο γνωρίζω από την Βαλένθια. Με τον τρόπο που παίζει είναι πάρα πολύ επικίνδυνος».

    [10] Ο Τόνι Πάρκερ ξεπέρασε τον Γκάλη

    Με μία ημέρα καθυστέρηση, λόγω της χθεσινής «σύγχυσης» στο μέτρημα των πόντων, ο Τόνι Πάρκερ πρόσθεσε ακόμη ένα ρεκόρ στην πλούσια καριέρα του. Ο «αστέρας» των Σαν Αντόνιο Σπερς και των «τρικολόρ» προσπέρασε στη σημερινή -εν εξελίξει- αναμέτρηση με την Πολωνία τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών σε Ευρωμπάσκετ, τον «δικό» μας, Νίκο Γκάλη. Στο 4΄ ο Πάρκερ έγραψε το 2-2 για τη Γαλλία και έφτασε τους 1.032 πόντους στην Ιστορία του θεσμού σε 61 αγώνες. Ο Γκάλης είχε 1.030 πόντους σε 33 αγώνες, ενώ ακολουθεί ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 1.013 πόντους σε 46 αγώνες.

    [11] Αιχμές για Πλατινί από τον Αλ Χουσεΐν

    Σαφείς αιχμές για τον νυν πρόεδρο της UEFA και υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές της FIFA, Μισέλ Πλατινί, άφησε με δηλώσεις του ο Ιορδανός πρίγκιπας Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα στις αρχαιρεσίες του περασμένου Μαΐου, αλλά αποσύρθηκε πριν από το β? γύρο της εκλογικής διαδικασίας.

    «Εκτιμώ τον Πλατινί, τόσο σαν πρόεδρο της UEFA όσο και σαν ποδοσφαιριστή, αλλά υπάρχει μία διαφορά μεταξύ UEFA και FIFA: η είσοδός του στη διοίκηση του ποδοσφαίρου ήταν ως προστατευόμενου του Μπλάτερ. Χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα. Τον έχω ακούσει, αλλά θέλω να ξέρω ότι το μέλλον θα είναι διαφορετικό από το παρελθόν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος γι? αυτό. Πάντως δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του», είπε ο Αλ Χουσεΐν.

    Από την κριτική του Ιορδανού πρίγκιπα δεν ξέφυγε πάντως ούτε ο απερχόμενος πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας. «Θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από καιρό. Αν είχε πραγματικά τις καλύτερες προθέσεις για το ποδόσφαιρο στην καρδιά του, θα το είχε κάνει», ήταν το σχόλιό του.

    [12] «Θέλουμε το χρυσό στο Ρίο», λένε Νικολαϊδου και Ασουμανάκη

    Αποθεωτική υποδοχή στην Εθνική ομάδα που επέστρεψε από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών του Εγκμπελέτ επιφύλαξαν περίπου είκοσι νεαροί κωπηλάτες και κωπηλάτριες του ΕΝΟΑ, όπου ανήκει η Σοφία Ασουμανάκη, όπως επίσης και ο αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Μωυσίδης και ο υπεύθυνος ανάπτυξης και δις Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοια υποδοχή», τόνισε η Σοφία Ασουμανάκη. «Ο στόχος μας στη Γαλλία ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν όμως περάσαμε στον τελικό θέλαμε και το μετάλλιο. Τώρα θέλουμε το χρυσό στο Ρίο. Όταν πριν δυο χρόνια ξεκινούσα να ασχολούμαι με την κωπηλασία ούτε στα όνειρά μου δεν είχα δει όσα έχω ζήσει», κατέληξε η 18χρονη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

    Η Κατερίνα Νικολαϊδου από την πλευρά της δήλωσε: «Μετά την πρόκρισή μας στον τελικό σχεδιάσαμε πως θα φτάσουμε στο μετάλλιο, το θέλαμε πολύ, μας βγήκε η τακτική και είμαστε πολύ χαρούμενες. Μέσα στην κούρσα το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι αν θέλεις πολύ ένα μετάλλιο μπορείς να το κατακτήσεις. Τώρα θα ξεκουραστούμε, θα γεμίσουμε μπαταρίες και του χρόνου τέτοια εποχή ελπίζουμε να γυρίσουμε με το χρυσό. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, αλλά και... τους μεγάλους χορηγούς μας τους γονείς μας, που μας βοήθησαν να κάνουμε πράξη το όνειρο μας. Είμαστε πέντε μήνες πλήρωμα και η πορεία μας δείχνει ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης».

    [13] Έτοιμος να επιστρέψει ο Αθανασιάδης

    Έτοιμος για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους είναι μετά από δυο μήνες ο Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης, που πιθανώς να κάνει την πρώτη του φετινή εμφάνιση στη Βέροια το προσεχές Σάββατο, στον αγώνα της ομάδας του με την γηπεδούχο ομάδα. Ο διεθνής φορ, πήρε μέρος μάλιστα χωρίς προβλήματα στο φιλικό του Σαββάτου της ομάδας του με την Κ 20 όπου σκόραρε.

    Οι Νίκος Κοροβέσης και Χάρης Χαρίσης βρέθηκαν στο περίπτερο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ΔΕΘ το απόγευμα, όπου μοίρασαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν, ενώ έκαναν και δηλώσεις για την ομάδα τους. Ο πρώτος τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Φαίνεται το θετικό κλίμα που υπάρχει από την μεταγραφή του Μπερμπάτοφ. Η καλύτερη ευχή για εμάς από τον κόσμο είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία».

    Για το ματς με την Βέροια είπε: «Είναι σημαντικό το ματς. Πρέπει να πάρουμε την νίκη και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Είμαστε μεγάλη ομάδα».

    Για το αν η απόκτηση Μπερμπάτοφ ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ: «Οι απαιτήσεις στον ΠΑΟΚ ήταν έτσι κι αλλιώς μεγάλες. Με μια τέτοια επένδυση όμως, όπως η απόκτηση του Μπερμπάτοφ, καταλαβαίνουμε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάει καλά. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε καλά φέτος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 September 2015 - 20:32:13 UTC