Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Τα παιδιά του κομματικού σωλήνα αδιαφορούν για την πραγματική οικονομία
  • [02] Η οικονομική ανάκαμψη Ελλάδας και Κύπρου, στο επίκεντρο του Eurogroup της 12ης Σεπτεμβρίου
  • [03] Οι πιλότοι της Lufthansa σε νέα απεργία
  • [04] Υπέρβαση στόχου στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Αύγουστο
  • [05] Εκατοντάδες Αμερικανοί δηλώνουν την πρόθεσή τους να ανοίξουν τα σπίτια τους σε Σύρους πρόσφυγες
  • [06] Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [07] Πέθανε ο ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί βαριά, το 2007, στα Ζωνιανά
  • [08] Δ. Κουτσούμπας: Η μόνη εναλλακτική και υπέρ του λαού πρόταση κατατίθεται από το ΚΚΕ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Τα παιδιά του κομματικού σωλήνα αδιαφορούν για την πραγματική οικονομία

    «Ο κ. Τσίπρας σήμερα είπε ότι "ο Θεοδωράκης είναι λαϊκιστής". Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα της προεκλογικής περιόδου. Ο άνθρωπος που υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και δεν υλοποίησε τίποτα από αυτά που υπόσχονταν αποκαλεί εμάς λαϊκιστές» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ξεκίνημα της ομιλίας του, το βράδυ της Δευτέρας από την πλατεία ΗΣΑΠ στο Μαρούσι.

    Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος συνομίλησε με τον κόσμο σε μια ανοιχτή συζήτηση, τόνισε ότι η απερίσκεπτη συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του προέδρου τους, θυμίζει «ένα πλουσιόπαιδο που δεν μπορεί να αντιληφθεί τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Είναι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στα πούπουλα και αδιαφορούν για την πραγματική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

    Σε ό,τι αφορά τη Ν.Δ. και τον μεταβατικό πρόεδρό της, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Φοβάμαι ότι και στη ΝΔ υπάρχει ένας πανικός μπροστά στο ενδεχόμενο να κερδίσει τις εκλογές. Πρόκειται για ένα κόμμα που δεν τόλμησε να εκλέξει αρχηγό και θέλει τώρα να εκλέξει πρωθυπουργό;».

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού σκιαγράφησε παράλληλα το τοπίο των εκλογών λέγοντας: «Σ' αυτές τις εκλογές κατεβαίνουν μόνο τρία κόμματα. Το πρώτο κόμμα είναι αυτό της απομόνωσης, οι άνθρωποι που δεν θέλουν την Ευρώπη και που θέλουν τη δραχμή. Το δεύτερο κόμμα, είναι το κόμμα του παλαιοκομματισμού. Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Οι άνθρωποι που έχουν την ίδια λογική για την εξουσία: πάνω απ' όλα η καρέκλα. Το τρίτο κόμμα είναι το κόμμα της μεταρρύθμισης, της αλλαγής, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εργασίας, το κόμμα των ανθρώπων που έχουν εργαστεί και των ανθρώπων που πιστεύουν ότι η δουλειά είναι η λύση για την επόμενη ημέρα, και αυτό είναι το Ποτάμι».

    [02] Η οικονομική ανάκαμψη Ελλάδας και Κύπρου, στο επίκεντρο του Eurogroup της 12ης Σεπτεμβρίου

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) θα συζητήσουν την πρόοδο στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και της Κύπρου όταν συναντηθούν στις 12 Σεπτεμβρίου στο Λουξεμβούργο, είπε μια πηγή στη γραμματεία της ομάδας χθες.

    «Οι υπουργοί θα συζητήσουν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση [στην Ευρωζώνη], και τρόπους να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Θα ενημερωθούν επίσης και για τα τρέχοντα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα και τη Κύπρο», είπε η πηγή στο πρακτορείο RIA Novosti.

    Την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) αποδέσμευσε την πρώτη δόση - περίπου 30 δισ. ευρώ - από ένα δάνειο αξίας 86 δισ. ευρώ στην Ελλάδα στο οποίο συμφώνησε το Eurogroup στις 14 Αυγούστου.

    [03] Οι πιλότοι της Lufthansa σε νέα απεργία

    Το γερμανικό συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit (VC) αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα απεργία έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, συνεχίζοντας την απεργία που διακήρυξε για σήμερα, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στην διοίκηση της Lufthansa για τους χαμηλούς μισθούς και τις μειώσεις στις συντάξεις των πιλότων.

    Η απεργία θα επηρεάσει πτήσεις μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων της θυγατρικής του γερμανικού αερομεταφορέα, Germanwings.Σε ανακοίνωσή του, το συνδικάτο είπε ότι συνέχιζε την απεργία γιατί η Lufthansa είχε δείξει απροθυμία συμβιβασμού.

    Το συνδικάτο και η Lufthansa βρίσκονται σε ανοικτό πόλεμο πάνω από χρόνο για θέματα που αφορούν την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της εταιρείας και έχουν οδηγήσει σε μείωση προσωπικού.Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, το συνδικάτο εξηγεί ότι παρά τις σημαντικές υποχωρήσεις που έχει κάνει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με την διοίκηση της, η οποία θέλει να διαρρήξει τις «κοινωνικές δομές» εντός της Lufthansa και να «αποδυναμώσει το συνδικάτο».Το 2014, ο γερμανικός αερομεταφορέας έχασε γύρω στα 232 εκατομμύρια ευρώ, ή σχεδόν ένα τέταρτο των κερδών της, από τις απεργίες πιλότων.

    [04] Υπέρβαση στόχου στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Αύγουστο

    Υπέρβαση εσόδων του προϋπολογισμού κατά 1,6% σημειώθηκε τον Αύγουστο όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ο προϋπολογισμός προέβλεπε έσοδα 3, 991 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και τελικά έφθασαν τα 4,055 δισ. υπερβαίνοντας τον στόχο.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών υπέρβαση εσόδων τον Αύγουστο σημειώθηκε επίσης στις Δ.Ο.Υ. και στα Ελεγκτικά Κέντρα κατά 617 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014. Δηλαδή σημειώθηκε αύξηση 28,17%.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην αύξηση των εσόδων τον Αύγουστο συνέβαλε και η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος η οποία είχε παραταθεί ( για τις 31 Αυγούστου) για όσους φορολογούμενους είχαν υποβάλει τις δηλώσεις τους μετά την επιβολή των capital controls στις τράπεζες.

    Μεγάλη αύξηση, υπήρξε και στους ελέγχους της τουριστικής περιόδου όπως προκύπτει και από τα στοιχεία. Έτσι το τρίμηνο Ιούνιος - Αύγουστος 2015 πραγματοποιήθηκαν 39.614 έλεγχοι έναντι 7.115 ελέγχων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 και 22.275 ελέγχων το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

    Ο Φ.Π.Α που αντιστοιχεί στην περίοδο αυτή, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένος και θα εμφανιστεί στα έσοδα τον Σεπτέμβριο αλλά κυρίως τον Οκτώβριο, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

    [05] Εκατοντάδες Αμερικανοί δηλώνουν την πρόθεσή τους να ανοίξουν τα σπίτια τους σε Σύρους πρόσφυγες

    Εκατοντάδες Αμερικανών πολιτών προσφέρθηκαν χθες να φιλοξενήσουν Σύρους μετανάστες στα σπίτια τους, λέγοντας σε ηλεκτρονική αναφορά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες όφειλαν να επιτρέψουν την είσοδο σε περισσότερους μετανάστες που εγκαταλείπουν τη χώρα τους λόγω του εμφυλίου.

    Σχεδόν 1.300 άτομα είχαν υπογράψει την αναφορά στον προοδευτικό ιστότοπο MoveOn.org μέχρι χθες, καλώντας τη κυβέρνηση να άρει τους περιορισμούς στον αριθμό των Σύρων προσφύγων καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αριθμούς-ρεκόρ αιτούντων άσυλο.

    Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι 4 εκατομμύρια άτομα έχουν φύγει από τη χώρα από την αρχή του εμφυλίου το 2011. Οι ΗΠΑ έχουν επιτρέψει την είσοδο σε περίπου 1.500 πρόσφυγες και ο Λευκός Οίκος είπε ότι εξέταζε μια σειρά θέσεων για το θέμα.

    [06] Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί, στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης της δράσης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, με την διαδικασία να βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της υποβολής ενστάσεων και αιτημάτων.

    Μετά από δώδεκα συνεδριάσεις από την έναρξη της δίκης στις 20 Απριλίου, σε καμία από τις οποίες δεν παραβρέθηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και η πλειονότητα των βουλευτών της, πρώην και νυν, η διεξαγωγή της εξακολουθεί να προσδιορίζεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή νέας αίθουσας στο Εφετείο, ώστε με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης να διατεθεί ο νέος αυτός χώρος και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για την ιστορική διαδικασία. Το αίτημα για τη μεταφορά της δίκης που τέθηκε από την Πολιτική Αγωγή και βρήκε σύμφωνη την Υπεράσπιση, απασχόλησε το δικαστήριο σε αρκετές συνεδριάσεις. Η μεταφορά της δίκης υποστηρίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από τοπικούς φορείς της περιοχής, καθώς σε κάθε συνεδρίαση κλείνουν δρόμοι γύρω από τις φυλακές οι οποίες γειτνιάζουν με σχολεία.

    Μέχρι στιγμής, η πλέον σημαντική απόφαση που έχει λάβει το δικαστήριο, πλην αυτών που αφορούν ζητήματα για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης και τεχνική υποστήριξη ώστε να καταγράφεται η διαδικασία, για την τήρηση πρακτικών, ήταν αυτή της 29ης Ιουνίου, οπότε και έκρινε πως η Πολιτική Αγωγή δεν δικαιούται να παρίσταται κατά της ηγεσίας του κόμματος, αλλά και όσων εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

    [07] Πέθανε ο ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί βαριά, το 2007, στα Ζωνιανά

    Πέθανε, σε ηλικία 35 ετών, ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, που είχε τραυματιστεί βαριά τον Νοέμβριο του 2007, στα Ζωνιανά Ρεθύμνου, όταν δέχθηκε σφαίρα από καλάσνικοφ στον αυχένα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών.

    Ο άτυχος ειδικός φρουρός, που πάλευε οκτώ χρόνια για να κρατηθεί στη ζωή, άφησε την τελευταία του πνοή, αργά χθες το βράδυ, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν. Ο Στάθης Λαζαρίδης, που αφήνει πίσω του μία κόρη οκτώ ετών, νοσηλεύτηκε για ένα διάστημα και σε κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό.

    Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στις 16:00, στο Τσοτύλι Κοζάνης.

    [08] Δ. Κουτσούμπας: Η μόνη εναλλακτική και υπέρ του λαού πρόταση κατατίθεται από το ΚΚΕ

    Αυτές οι εκλογές δεν μοιάζουν με τις προηγούμενες, ο λαός πλέον τους δοκίμασε όλους και τώρα μπορεί να κάνει το βήμα που δεν έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενισχύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το ΚΚΕ, ανάφερε ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το βράδυ της Δευτέρας.

    Μάλιστα, στην αρχή της συνέντευξής του σχολίασε με την λέξη «έλεος» τα όσα μετέδωσε ρεπορτάζ από τα τεκταινόμενα στην Βουλή, όπου, όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, «υπάρχουν τόσα προβλήματα και ασχολούνται με το ποιο γραφείο θα κατοχυρώσουν για μετά τις εκλογές...»

    Ερωτηθείς γιατί δεν φαίνεται να ακολουθούν οι πολίτες το ΚΚΕ, αφού υπενθύμισε τα μεγάλα ποσοστά που συγκέντρωναν, παλαιότερα, κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, φθάνοντας αθροιστικά και στο 80% του εκλογικού σώματος, προσέθεσε ότι αυτό που φαίνεται εφικτό προεκλογικά -και με βάση τα προεκλογικά συνθήματα- δεν είναι πάντα και η καλύτερη λύση για τον λαό.

    «Ο ψηφοφόρος, πρέπει να στηρίξει στην κάλπη αυτόν που θεωρεί ότι καταθέτει πρόταση που ανοίγει δρόμο» για πραγματική φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση, προσέθεσε.

    Τόνισε ότι η μόνη εναλλακτική και υπέρ του λαού πρόταση κατατίθεται από το ΚΚΕ, με λυδία λίθο την αναγκαιότητα κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής με λαϊκή εξουσία, προκειμένου να οργανωθεί προγραμματισμένα η οικονομική ανάπτυξη, πράγμα που δεν συμβαίνει τώρα, καθώς η ιδιοκτησία του παραγόμενου πλούτου και ταυτόχρονα οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας βρίσκονται στα χέρια της αστικής τάξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 September 2015 - 4:32:12 UTC