Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Άρτα και Ιωάννινα μεταβαίνει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Ανάγκη για ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση
  • [03] Η Αριστερά δεν μπορεί να τρέμει στην προοπτική της διακυβέρνησης, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης στο Πρακτορείο FM 104,9
  • [04] Παράνομη κρίθηκε η απεργία των πιλότων της Lufthansa
  • [05] Μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία, σε άλλα κράτη της ΕΕ, πρότεινε η Κομισιόν
  • [06] Μέρκελ: Δώσαμε στην Ελλάδα την ευκαιρία να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να αυξήσει την απασχόληση
  • [07] Σουηδοί αστυνομικοί συνέλαβαν 32χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος... χλοοκοπτικό μηχάνημα στον κήπο του
  • [08] Το ΣτΕ αποφάσισε την άρση αναστολής προσλήψεων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • [09] Ομαλοποιείται σταδιακά η εικόνα της Μυτιλήνης
  • [10] Ευρωμπάσκετ: Ελλάδα-Σλοβενία 62-53 (τέλος 3ης περιόδου)
  • [11] Αλ. Φλαμπουράρης: Η εθνική ενότητα είναι σοβαρός στόχος, όχι φτηνή προεκλογική διακήρυξη
  • [12] Να προσκομίσει το έγγραφο για τα υποβρύχια ή να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του αγώνα, καλεί τον Β. Μεϊμαράκη ο πρόεδρος των ΑνΕλ
  • [13] Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με τη νέα της σύνθεση
  • [14] Θα διασφαλίσουμε τις εκλογές από κάθε κακόβουλη ενέργεια, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μ. Σφακιανάκης
  • [15] Μάρκο Σίλβα: «Οδηγός η φιλοσοφία μου»

  • [01] Σε Άρτα και Ιωάννινα μεταβαίνει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας

    Περιοδεία στην Άρτα και στα Γιάννενα θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Ειδικότερα, η περιοδεία του κ. Τσίπρα στην 'Αρτα ξεκινάει στις 11:00 το πρωί, ενώ στις 19:30 θα απευθύνει ομιλία στα Ιωάννινα στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «DU LAC» (Λεωφόρος Καρόλου Παπούλια).

    [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Ανάγκη για ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση

    Την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας την επομένη των εκλογών, τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα news247.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως αν η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα θα λάβει την εντολή και θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης με τον ίδιο πρωθυπουργό.

    «Μπορούμε να συνεργαστούμε με τις πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, στη βάση προγραμματικών κατευθύνσεων και στόχων στα οποία θα συμφωνήσουμε» δήλωσε, υποστηρίζοντας πως ο τόπος έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση μακράς θητείας που θα μπορέσει να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

    «Εμείς πιστεύουμε στην αναγκαιότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας, γιατί μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα. Πολύ περισσότερο σήμερα, με τα δεδομένα που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο τόπος έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Χρειάζεται μια κυβέρνηση μακράς θητείας, που θα μπορέσει να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ασφαλώς, μπορούμε να συνεργαστούμε με τις πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, στη βάση προγραμματικών κατευθύνσεων και στόχων στα οποία θα συμφωνήσουμε» επανέλαβε ο κ. Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που διαπραγματεύτηκε, έφερε και ψήφισε το Μνημόνιο. Είναι ο αρχιτέκτονας του πιο επώδυνου Μνημονίου» ανέφερε. Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, η επόμενη κυβέρνηση θα έχει δύσκολο έργο, για αυτό και έκανε λόγο για «μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση», η οποία «με την απαιτούμενη εθνική συναίνεση θα στέλνει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας», επισημαίνοντας ότι «από τα κόμματα που θα συνεργαστούν εξαρτάται η βιωσιμότητά της».

    [03] Η Αριστερά δεν μπορεί να τρέμει στην προοπτική της διακυβέρνησης, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης στο Πρακτορείο FM 104,9

    Θετικό χαρακτήρισε ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης το γεγονός ότι θα διεξαχθεί απόψε το ντιμπέιτ ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

    "Σας θυμίζω ότι είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε αυτή τη μορφή αντιπαράθεσης και η ευθύνη ήταν πολύ συγκεκριμένη, διότι ο κ. Σαμαράς με κάθε τρόπο αρνιόταν αυτού του είδους τον διάλογο", δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9".

    Σε ερώτηση για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας, απάντησε: "Νομίζω ότι κάθε απώλεια είναι δυσάρεστη από έναν πολιτικό χώρο και νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να επιχαίρει. Αλλά ξέρετε, το τι είναι αριστερό, προσδιορίζεται από διάφορα πράγματα. Αριστερό για μας είναι αυτό που στην πράξη μπορεί και είναι επ' ωφελεία των πιο κοινωνικά αδύναμων. Και εγώ γνωρίζω πολύ καλά ότι με αυτή την συμφωνία, αποφύγαμε τα χειρότερα για τους πιο φτωχούς αυτής της χώρας, για τους πιο οικονομικά αδύνατους, για τους μικροκαταθέτες, αποφύγαμε την άτακτη χρεωκοπία. Φέραμε μια συμφωνία που δεν προβλέπει ούτε μια απόλυση στον δημόσιο τομέα, όταν οι απολύσεις είχαν γίνει, το σπορ των προηγούμενων κυβερνώντων, έβγαιναν στις τηλεοράσεις και καμάρωναν για το ποιος θα απολύσει περισσότερους. Φέραμε μια συμφωνία που δεν μειώνει ούτε κατά ένα λεπτό τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Έχει φορολογικά σκληρά μέτρα αλλά την ίδια ώρα παρουσιάζουμε ένα παράλληλο πρόγραμμα ακριβώς για να αντισταθμίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις αυτών των μέτρων. Και δημιουργούμε τους όρους της σταδιακής απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας. Αυτό θεωρώ ότι είναι μια αριστερή πρόταση. Η Αριστερά δεν μπορεί να είναι μια δύναμη που φοβάται να πάρει ευθύνες, να τρέμει στην προοπτική της διακυβέρνησης, απλώς να έχει την πολυτέλεια μιας αυστηρής κριτικής".

    [04] Παράνομη κρίθηκε η απεργία των πιλότων της Lufthansa

    Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι οι πιλότοι της Lufthansa πρέπει να σταματήσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, η οποία οδήγησε στην ακύρωση περίπου 1.000 πτήσεων και την οποία είχαν προκηρύξει στο πλαίσιο της διαμάχης με τη διοίκηση της εταιρίας για περικοπές κόστους και μισθολογικά ζητήματα.

    Το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit ανακοίνωσε ότι η απόφαση σημαίνει πως όλοι οι πιλότοι πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους, αν και δεν ήταν ξεκάθαρο πότε θα επαναληφθούν οι πτήσεις. Συχνά, έπειτα από απεργίες, χρειάζεται επιπλέον χρόνος προκειμένου τα επιστρέψουν τα αεροσκάφη στα αεροδρόμια που πρέπει να βρίσκονται προκειμένου να εκτελεστούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

    Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των πιλότων ξεκίνησαν πριν από περίπου 18 μήνες. Αρχικά, ο στόχος ήταν να αποφευχθούν οι αλλαγές στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά τους τελευταίους μήνες οι πιλότοι αντιδρούσαν και στην επέκταση των πτήσεων χαμηλού κόστους στη Lufthansa.

    [05] Μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία, σε άλλα κράτη της ΕΕ, πρότεινε η Κομισιόν

    Τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το μέτρο αυτό για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, έρχεται να προστεθεί στην πρόταση για μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων που είχε ήδη παρουσιάσει η Επιτροπή τον περασμένο Μάιο, αυξάνοντας το συνολικό προτεινόμενο αριθμό προσφύγων προς μετεγκατάσταση από τις πρώτες χώρες εισόδου σε 160.000.

    Συγκεκριμένα, η Επιτροπή προτείνει τη μετεγκατάσταση συνολικά 66.400 προσφύγων από την Ελλάδα (50.400 βάσει της σημερινής πρότασης της Επιτροπής και 16.000 βάσει της πρότασης του Μαΐου). Επίσης, προτείνει τη μετεγκατάσταση συνολικά 39.600 προσφύγων από την Ιταλία και 54.000 προσφύγων από την Ουγγαρία. Οι μηχανισμοί επείγουσας μετεγκατάστασης προσφύγων που προτείνει η Επιτροπή, θα πρέπει να εγκριθεί από το έκτακτο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων για τη μετανάστευση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες (με ειδική πλειοψηφία) και σε διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    «Αν υπάρχει μια περίπτωση όπου θα έπρεπε να εκδηλωθεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, είναι το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης. Είναι καιρός να επιδείξουμε συλλογικό θάρρος και να δώσουμε τώρα αυτή την ευρωπαϊκή απάντηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο οποίος κάλεσε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια.

    Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, η μετεγκατάσταση προσφύγων θα πραγματοποιηθεί βάσει αντικειμενικών και μετρήσιμων κριτηρίων (40% του μεγέθους του πληθυσμού, 40% του ΑΕΠ, 10% του μέσου αριθμού προηγούμενων αιτήσεων ασύλου, 10% του ποσοστού ανεργίας). Επίσης, η Επιτροπή προτείνει την οικονομική στήριξη των κρατών-μελών που θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή, με 780 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου ποσοστού προχρηματοδότησης 50%, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι κυβερνήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο έχουν τα μέσα για να ενεργούν ταχύτατα.

    [06] Μέρκελ: Δώσαμε στην Ελλάδα την ευκαιρία να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να αυξήσει την απασχόληση

    Φτιάξαμε ένα περιεκτικό πρόγραμμα που δίνει στην Ελλάδα την ευκαιρία να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, στη βάση της αρχής «αλληλεγγύη έναντι ίδιας ευθύνης», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στην Ευρωζώνη είναι καλύτερη από ό,τι πριν από έναν χρόνο.

    «Εργαζόμαστε επίμονα για να ξεπεράσουμε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Αυτό το καλοκαίρι δημιουργήσαμε ένα περιεκτικό πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει στην Ελλάδα μία ευκαιρία- στην κλασική προσέγγιση "αλληλεγγύη έναντι ίδιας ευθύνης"- να φτάσει και πάλι σε οικονομική ανάπτυξη και περισσότερη απασχόληση», ανέφερε η κ. Μέρκελ μιλώντας, νωρίτερα σήμερα, στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2016.

    Η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι αν κοιτάξουμε προς το σύνολο της Ευρωζώνης, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει οικονομική ανάκαμψη. «Η οικονομική κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι πριν από έναν χρόνο, και ιδιαίτερα, χώρες δυνατές στις μεταρρυθμίσεις, όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία, αναπτύσσονται πάνω από τον μέσο όρο. Η Ισπανία αναπτύσσεται τώρα όσο γρήγορα αναπτυσσόταν πριν από την κρίση και μπορούμε να πούμε ότι η μεταρρυθμιστική πορεία άξιζε τον κόπο», τόνισε.

    Σε ό,τι αφορά ειδικά το χρέος στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι «το λεγόμενο ποσοστό χρέους το 2015 θα μειωθεί για πρώτη φορά- στην Ευρωζώνη στο 94% του ΑΕΠ και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο 88%», για να προσθέσει, αναφερόμενη στην Ελλάδα: «Αν είμαστε ειλικρινείς, και η Γερμανία έχει εδώ ακόμη δρόμο, αν δούμε τους όρους του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης. Χώρες όπως η Πολωνία, αλλά και η Σουηδία και η Δανία, έχουν σημαντικά λιγότερα χρέη σε σχέση με το ΑΕΠ τους από ό,τι εμείς. Άρα πρέπει κι εμείς να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

    [07] Σουηδοί αστυνομικοί συνέλαβαν 32χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος... χλοοκοπτικό μηχάνημα στον κήπο του

    Ένας 32χρονος Σουηδός συνελήφθη σήμερα επειδή οδηγούσε μεθυσμένος ένα... χλοοκοπτικό μηχάνημα στον κήπο του σπιτιού του, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

    Ο άνδρας εντοπίστηκε ενώ έκοβε το γκαζόν με το χλοοκοπτικό τρακτέρ στην περιοχή του Ούντνας, κοντά στο Έρεμπρο της κεντρικής Σουηδίας. "Μας κάλεσαν αυτόπτες μάρτυρες που τον είδαν να οδηγεί το τρακτέρ, εμφανώς σε κατάσταση μέθης, τόσο στον κήπο του όσο και στη γειτονιά", είπε ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.

    Ο ύποπτος οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και υποβλήθηκε σε αλκοτέστ που έδειξε ότι το αλκοόλ στο αίμα του ήταν 0,77 μιλιγκράμ ανά λίτρο, δηλαδή επτά φορές πάνω από το νόμιμο όριο.

    Ο εκπρόσωπος σημείωσε πάντως ότι ο "μεθυσμένος κηπουρός", αφού συνέλθει, ενδέχεται να μην παραπεμφθεί σε δικαστήριο αλλά να του γίνουν μόνο συστάσεις.

    [08] Το ΣτΕ αποφάσισε την άρση αναστολής προσλήψεων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κατ? εξαίρεση διενέργεια προσλήψεων και ανανέωση συμβάσεων.

    Το αίτημα υποβλήθηκε από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη και αφορά την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι αμείβονται από πιστώσεις προερχόμενες κατά κύριο λόγο από κοινοτικούς πόρους, με μικρή εθνική συμμετοχή. Η αναστολή της πρόσληψής τους θα είχε ως αποτέλεσμα και την αναστολή λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

    Το ΣτΕ έκανε δεκτή και την άρση της αναστολής πρόσληψης/ανανέωσης των συμβάσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης κοινοτικών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, τα οποία αποσκοπούν στην προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

    Πρόκειται για την πρόσληψη ή ανανέωση σύμβασης 7.017 υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Από αυτές τις θέσεις, οι 5.095 αφορούν δήμους και οι 1.922 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των δήμων.

    Η απόφαση αφορά επίσης και την πρόσληψη ή ανανέωση σύμβασης 13 ατόμων σε δήμους για την ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας.

    [09] Ομαλοποιείται σταδιακά η εικόνα της Μυτιλήνης

    Αλλάζει σταδιακά η εικόνα της πόλης της Μυτιλήνης μετά τη συντονισμένη επιχείρηση καταγραφής και αποχώρησης προσφύγων που έχει ξεκινήσει την Δευτέρα το βράδυ και εξελίσσεται με αποτελεσματικότητα,

    Ήδη έχουν καταγραφεί 17.500 μετανάστες και πρόσφυγες από τους οποίους 3.500 είναι παιδιά! Η καταγραφή έγινε στα κέντρα καταγραφής που λειτουργούν στο γήπεδο «Γιώργος Σκούφος» στη Μυτιλήνη και στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια.

    Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες και πρόσφυγεςέχουν αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη μέσα σε ένα 24ωρο ωστόσο παραμένει μεγάλος ο αριθμός που ζει σε δημόσιους χώρους της πόλης.

    Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που υπήρχαν στο νησί μέχρι προχθές Δευτέρα ξεπερνούσε τις 30.000 χιλιάδες, ενώ γίνονται προσπάθειες μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν αποσυμφορηθεί τουλάχιστον το κέντρο, το λιμάνι και οι πλατείες της Μυτιλήνης.

    [10] Ευρωμπάσκετ: Ελλάδα-Σλοβενία 62-53 (τέλος 3ης περιόδου)

    Η εθνική προηγείται της Σλοβενίας με διαφορά 9 πόντων (62-53) στο τέλος της 3ης περιόδου της αναμέτρησης για την 4ηαγωνιστική του 3ουομίλου (Ζάγκρεμπ) του Ευρωμπάσκετ.

    [11] Αλ. Φλαμπουράρης: Η εθνική ενότητα είναι σοβαρός στόχος, όχι φτηνή προεκλογική διακήρυξη

    Στην πρόταση για σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές, αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ALPHA 989.

    Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε, μεταξύ άλλων.

    - Επιδιώκουμε πλειοψηφία στη Βουλή για να μπορούμε να κυβερνήσουμε σε σταθερό πολιτικό περιβάλλον.

    - Αν δεν έχουμε πλειοψηφία, πράγμα που θα φανεί μετά την ψήφο του ελληνικού λαού, τότε με βάση το νέο διαμορφωμένο πολιτικό σκηνικό (που θα κρύβει εκπλήξεις) θα καθορίσουμε τη στάση μας με βασικό κριτήριο την αποφυγή νέων εκλογών.

    - Η εθνική ενότητα είναι σοβαρός στόχος κι όχι φτηνή προεκλογική διακήρυξη, όπως την έχουν καταντήσει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

    «Η εθνική ενότητα, με 1,5 εκατ. ανέργους, 3 εκατ. κάτω από τα όρια της φτώχειας, χιλιάδες κλειστά μικρά μαγαζιά, με την παιδεία και τον πολιτισμό σε παρακμή, την υγεία και περίθαλψη να παραπαίουν, φαντάζει κοροϊδία. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ζητάει ισχυρή εντολή για να αρχίσει να βελτιώνει την κατάσταση με στόχο να ανατραπεί αυτή η πραγματικότητα. Σ' αυτή την εθνική ενότητα καλούμε τον κόσμο να συσπειρωθεί, να παλέψει μαζί μας, και, αν χρειαστεί, και κόντρα στην κυβέρνησή του» τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης.

    [12] Να προσκομίσει το έγγραφο για τα υποβρύχια ή να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του αγώνα, καλεί τον Β. Μεϊμαράκη ο πρόεδρος των ΑνΕλ

    Για «ψέματα», «επικαλούμενος έγγραφα που δεν κατέχει» κατηγόρησε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τη Δευτέρα στο Star, αναφέρθηκε και στην υπόθεση των υποβρυχίων λέγοντας ότι «ο εισαγγελέας είπε πως μετά από έρευνα δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για Μεϊμαράκη».

    Χθες το βράδυ, σε συνέντευξή του στη ΕΡΤ, ο κ. Καμμένος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ είτε να προσκομίσει σήμερα το έγγραφο αυτό που αφορά αυτήν τη δικογραφία ή να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του αγώνα. «Δεν μπορεί να διεκδικεί τη πρωθυπουργία της χώρας και να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό, επικαλούμενος μάλιστα έγγραφα τα οποία δεν κατέχει», συμπλήρωσε.

    Επισήμανε, επιπλέον, ότι ο ίδιος την υπόθεση αυτή την έφερε σε σχέση με την κ. Κωνσταντοπούλου και την πορεία των υποθέσεων διαφθοράς στη Βουλή.

    «Έξι εισαγγελείς, και συγκεκριμένα δύο στρατιωτικοί εισαγγελείς, τρεις εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς και δύο εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, έχουν διαπιστώσει κατόπιν διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίστηκε, 4.000 σελίδων, αξιόποινες πράξεις που εμπίπτουν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Και μάλιστα, με βαριές κατηγορίες, που είναι απιστία σε βάρος του Δημοσίου και επιβαρυντικές περιστάσεις, που αναφέρονται σε καταχραστές του δημοσίου» είπε ο κ. Καμμένος και προσέθεσε ότι όλα αυτά τα στοιχεία τα καταθέτει στην ΕΡΤ. «Αύριο θα είναι στην ΕΡΤ ο κ. Μεϊμαράκης. Οφείλει να φέρει τα έγγραφα τα οποία λέει», τόνισε.

    Διευκρίνισε ότι τα στοιχεία αυτά είναι των αρμοδίων υπηρεσιών και επισήμανε ότι «όταν εμπλέκονται υπουργοί, η εισαγγελία σταματάει την έρευνα και στέλνει την υπόθεση στη Βουλή για να πάρει άδεια».

    [13] Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με τη νέα της σύνθεση

    Συνήλθε σήμερα στην πρώτη συνεδρία της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 159ης Συνοδικής Περιόδου.

    Μετά την ιερή ακολουθία για την έναρξη των εργασιών της Συνόδου πραγματοποιήθηκε ομιλία του αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο οποίος καλωσόρισε τα νέα μέλη της ΔΙΣ και ευχήθηκε ευόδωση των εργασιών της Συνόδου σε πνεύμα αγάπης και συνεργασίας.

    Εκ μέρους των συνοδικών συνέδρων έλαβε το λόγο ο αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ο οποίος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτής της Συνοδικής Περιόδου θα υπάρξει άψογη συνεργασία.

    Μετά την επικύρωση των πρακτικών της εξουσιοδοτήσεως από τη λήξη της προηγούμενης Συνόδου έως σήμερα, συγκροτήθηκαν τα Συνοδικά Δικαστήρια σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

    Επιπρόσθετα, διορίσθηκαν οι συνοδικοί σύνδεσμοι-μέλη των Συνοδικών Επιτροπών κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του Νόμου 590/1977, καθώς και τα συνοδικά μέλη στα διοικητικά συμβούλια Αποστολικής Διακονίας, Εφορευτικής Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου και Υποεπιτροπής «Διπτύχων». Επίσης, έγινε η συγκρότηση του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Εκκλησίας (ΑΥΣΕ) και των λοιπών Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

    Ειδικότερα, ως συνοδικοί σύνδεσμοι των Συνοδικών Επιτροπών, διορίσθηκαν: Στη Συνοδική Επιτροπή επί της Αρχιγραμματείας, ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος. Στη Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Τέχνης και Μουσικής ο μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος. Στη Συνοδική Επιτροπή Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος. Στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός. Στη Συνοδική Επιτροπή επί του Μοναχικού Βίου ο μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος.

    [14] Θα διασφαλίσουμε τις εκλογές από κάθε κακόβουλη ενέργεια, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μ. Σφακιανάκης

    «Θα διασφαλίσουμε τις εκλογές, ώστε να μην έχουμε κάποια κακόβουλη ενέργεια», τονίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Όπως επισημαίνει υπάρχει αποτελεσματικότητα και σωστή διαχείριση κινδύνου από όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία. Επίσης, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι ένα κλικ πιο μπροστά από τους κακοποιούς.

    [15] Μάρκο Σίλβα: «Οδηγός η φιλοσοφία μου»

    Τους στόχους της νέας σεζόν έθεσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αθλητική εφημερίδα της Πορτογαλίας «Record». Ο 37χρονος προπονητής μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις, για τις ελλείψεις που διαπίστωσε αρχικά και για τις μεταγραφές που έγιναν, για τους αγώνες με την Μπάγερν και την Άρσεναλ, για το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ υπογράμμισε πως στόχος είναι η κατάκτηση του νταμπλ και φυσικά μια καλή πορεία στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

    «Εκτός από το πρωτάθλημα ο σύλλογος θέλει να κερδίσει το κύπελλο, φυσικά. Και στη συνέχεια υπάρχει η επιθυμία για μία καλή παρουσία στο Champions League», τονίζει χαρακτηριστικά και για το αν ο Ολυμπιακός θα έχει το ίδιο παιχνίδι, όπως η Σπόρτινγκ και η Εστορίλ με την κατοχή της μπάλας, λέει:

    «Ναι, φυσικά. Αυτή είναι η φιλοσοφία του παιχνιδιού μου. Ήδη το έκανα στην Εστορίλ, η οποία δεν είχε καθόλου αυτό το στοιχείο, είναι κάτι που χρειάζονται οι μεγάλες ομάδες. Είναι αυτό που θέλω και εδώ. Έχουμε την μπάλα και πρέπει να την χρησιμοποιούμε στο γήπεδο με συγκεκριμένο σκοπό. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κανόνα. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε πάνω από 70% την κατοχή. Στο Champions League μπορεί να είναι διαφορετικά, ανάλογα με τη ποιότητα του αντιπάλου, αλλά και εμείς θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ταυτότητά μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 September 2015 - 14:32:22 UTC