Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Άρτα και Ιωάννινα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Το ΙΚ κρατά όμηρο έναν Νορβηγό, επιβεβαίωσε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας
  • [03] Ντ. Τουσκ: Η Ευρώπη θα παραμείνει ανοιχτή για τους πρόσφυγες
  • [04] Γυναίκα στις ΗΠΑ έκρυψε όπλο στον κόλπο της
  • [05] Τζον Κέρι: Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να υποδεχθούν περισσότερους Σύρους πρόσφυγες
  • [06] Θα διασφαλίσουμε τις εκλογές από κάθε κακόβουλη ενέργεια, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μ. Σφακιανάκης
  • [07] Ασταμάτητη η εθνική μπάσκετ νίκησε με 83-72 τη Σλοβενία
  • [08] Σταμάτησαν τα τρένα από Γερμανία για Δανία λόγω των προσφύγων - Έκλεισε αυτοκινητόδρομος

  • [01] Σε Άρτα και Ιωάννινα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

    Περιοδεία στην Άρτα και στα Γιάννενα θα πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Ειδικότερα, η περιοδεία του κ. Τσίπρα στην 'Αρτα ξεκινάει στις 11:00, ενώ στις 19:30 θα απευθύνει ομιλία στα Ιωάννινα στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «DU LAC» (Λεωφόρος Καρόλου Παπούλια).

    [02] Το ΙΚ κρατά όμηρο έναν Νορβηγό, επιβεβαίωσε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας

    Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ επιβεβαίωσε χθες ότι ένας Νορβηγός υπήκοος είχε συλληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος.«Είναι ένα σοβαρό και σύνθετο θέμα. Ο σκοπός των προσπαθειών μας είναι να παρέχουμε ασφάλεια στους υπηκόους μας» είπε η Σόλμπεργκ σύμφωνα με το νορβηγικό περιοδικό Dagbladet.

    Νωρίτερα χθες, το περιοδικό προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους Dabiq ανακοίνωσε ότι ζητούσε λύτρα για δύο ομήρους, έναν υπήκοο της Κίνας και έναν της Νορβηγίας. Ο Νορβηγός είπε ονομάζεται Όλε Γιόχαν Γκρίμσγκαρντ Όφσταντ, 48 ετών, από το Όσλο και ο Κινέζος ονομάζεται Φαν Σινχούι, σύμβουλος εταιρειών από το Πεκίνο.

    Το περιοδικό εξέδωσε επίσης τις διευθύνσεις κατοικίας των δύο ομήρων και άλλες προσωπικές πληροφορίες, αλλά δεν αποκάλυψε πότε τους συνέλαβε.

    [03] Ντ. Τουσκ: Η Ευρώπη θα παραμείνει ανοιχτή για τους πρόσφυγες

    Η Ευρώπη δεν θα κλείσει τα σύνορα της στους πρόσφυγες και θα παραμείνει η πιο ανεκτική κοινωνία του κόσμου, δεσμεύτηκε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    «Η Ευρώπη θα παραμείνει η πιο ανοικτή, η πιο ανεκτική κοινωνία στον κόσμο. Επίσης για τους πρόσφυγες» δήλωσε ο Τουσκ σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, σύμφωνα με το λογαριασμό του στο Twitter.

    Ο Τουσκ επαίνεσε τις δράσεις της ΕΕ να σώσει ζωές μεταναστών και δεσμεύτηκε να «δράσει πιο σθεναρά από ποτέ».

    Κάλεσε παράλληλα για επίδειξη αλληλεγγύης από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την κριτική κάποιων ανατολικών ευρωπαϊκών κρατών για τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις, τονίζοντας πως «το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών δεν θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης».

    Μιλώντας στα περιθώρια της συνάντησης του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χαρακτήρισε προτεραιότητα τη συνεργασία με την Τουρκία για το θέμα των μεταναστών. Σημείωσε πως η Τουρκία μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο κλειδί στην διασφάλιση της σταθερότητας στην Συρία, όπου ο πόλεμος με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έχει προκαλέσει την μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων.

    [04] Γυναίκα στις ΗΠΑ έκρυψε όπλο στον κόλπο της

    Μία Αμερικανίδα συνελήφθη από αστυνομικούς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι είχε κρύψει ένα όπλο ...στον κόλπο της, καθώς και μεταμφεταμίνες στην τσάντα της.

    Η Άσλεϊ Καστανέδα, 31 ετών, ταξίδευε μαζί με έναν 30χρονο, τον Γκαμπριέλ Γκαρθία, όταν αστυνομικοί τούς σταμάτησαν στο Βόρειο Γουέικο του Τέξας για τροχαία παράβαση.

    Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 32,6 γραμμάρια μεταμφεταμίνες, εκ των οποίων τα 2,7 ήταν κρυμμένα κάτω από το κάθισμα του οδηγού και τα υπόλοιπα 29,9 μέσα στην τσάντα της γυναίκας.

    Καθ΄οδόν προς το κρατητήριο, η Καστανέδα είπε μόνη της στους αστυνομικούς ότι είχε κρύψει στον κόλπο της ένα όπλο γιατί φοβήθηκε μήπως αυτό...εκπυρσοκροτήσει.

    «Οι αστυνομικοί σταμάτησαν αμέσως το όχημα και μία γυναίκα αστυνομικός πραγματοποίησε σωματική έρευνα στην Καστανέδα για να διαπιστώσει ότι είχε πράγματι κρύψει στο συγκεκριμένο σημείο του σώματός της ένα ημιαυτόματο όπλο τύπου Smith & Wesson και μάλιστα γεμάτο» ανέφερε σε ανακοίνωσή της που ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook η αστυνομία, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι οι διαστάσεις του όπλου ήταν περίπου όσο ένα iPhone 6 Plus, μήκους περίπου 11,9 εκατοστών.

    [05] Τζον Κέρι: Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να υποδεχθούν περισσότερους Σύρους πρόσφυγες

    Oι ΗΠΑ σκοπεύουν να αυξήσουνκατά 5.000τον αριθμό των προσφύγων που θα δεχθούν στο έδαφός τους το 2016, φτάνοντας συνολικά τους 75.000, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στην Ουάσινγκτον, χωρίς όμως να διευκρινίζει το ποσοστό των Σύρων προσφύγων ανάμεσά τους, ενώ σύμβουλοι στο Κονγκρέσο είπαν αργότερα ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί αρκετά παραπάνω.

    «Μόλις συνάντησα τα στελέχη (του Κογκρέσου) σήμερα το πρωί και δεσμευόμαστε να αυξήσουμε τον αριθμό (των Σύρων προσφύγων) που θα αναλάβουμε», επισήμανε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, εξερχόμενος από μια συνεδρίαση στο Καπιτώλιο με επίκεντρο το θέμα των μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη.

    Η δήλωση του Κέρι αλλάζει τη μέχρι πρότινος θέση της Ουάσινγκτον, που παρέμενε αμετακίνητη στον αριθμό των 1.500 Σύρων προσφύγων που έχει υποδεχθεί από το 2011, μετά την έναρξη του εμφύλιου πολέμου στη Συρία. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε ότι άλλοι 300 αναμένεται να γίνουν δεκτοί έως τον Οκτώβριο.

    [06] Θα διασφαλίσουμε τις εκλογές από κάθε κακόβουλη ενέργεια, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μ. Σφακιανάκης

    «Θα διασφαλίσουμε τις εκλογές, ώστε να μην έχουμε κάποια κακόβουλη ενέργεια», τονίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Όπως επισημαίνει υπάρχει αποτελεσματικότητα και σωστή διαχείριση κινδύνου από όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία. Επίσης, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι ένα κλικ πιο μπροστά από τους κακοποιούς.

    [07] Ασταμάτητη η εθνική μπάσκετ νίκησε με 83-72 τη Σλοβενία

    Η Εθνική Ανδρών, μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στους «16» του Ευρωμπάσκετ 2015, «κλείδωσε» και την πρώτη θέση του 3ου ομίλου, που φιλοξενείται στο Ζάγκρεμπ, διευρύνοντας το απόλυτό της σε τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 83-72 της Σλοβενίας, υποχρεώνοντας την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς στη 2η ήττα της. Επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη η Ολλανδία (10/9, 22:00), στο κλείσιμο της «αυλαίας» της Α΄ φάσης της διοργάνωσης.

    Η Εθνική βασίστηκε στο γρήγορο τέμπο που ακολούθησε στο πρώτο ημίχρονο και δικαιώθηκε, όπως και στα επιθετικά ξεσπάσματα του πρώτου σκόρερ της, Βασίλη Σπανούλη (19π., 6ασ., 1κλ.), στο δεύτερο και το τελευταίο δεκάλεπτο. Παράλληλα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξαργύρωσε την υπεροχή του στα ριμπάουντ (33 έναντι 23), όπως και το 61.5% στα σουτ εντός πεδιάς. Σταθερός στην απόδοση του ο Γιώργος Πρίντεζης με 16 πόντους, όπως και οι «δίδυμοι-πύργοι», Γιάννης Μπουρούσης (11π., 8ρ.) και Κώστας Κουφός (10π.). Ο Νίκος Ζήσης με 10 πόντους έδωσε τέλος, με το τρίποντο που διαμόρφωσε το 80-67 στο 37΄, στα όνειρα ανατροπής των Σλοβένων, ενώ σταθερή αξία αποδείχθηκε ο Νικ Καλάθης με 12 πόντους και 3 ασίστ. Γιάκα Μπλάζιτς (27π., 4/5τρ.) και Ζόραν Ντράγκιτς (22π.) ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν στην επίθεση οι Σλοβένοι.

    Τα δεκάλεπτα: 23-17, 46-31, 62-53, 83-72.

    [08] Σταμάτησαν τα τρένα από Γερμανία για Δανία λόγω των προσφύγων - Έκλεισε αυτοκινητόδρομος

    Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Δανίας και Γερμανίας διακόπηκαν σήμερα ενώ και ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος που συνδέει τις δύο χώρες έκλεισε καθώς τον διέσχιζαν περίπου 300 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Η σιδηροδρομική εταιρεία DSB ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τα δρομολόγιά της, κατ' εντολή της αστυνομίας, μετά την άρνηση ορισμένων προσφύγων να κατέβουν από τα τρένα. "Η αστυνομία μας ζήτησε να το κάνουμε" είπε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Πολλοί πρόσφυγες προσπαθούν να φτάσουν από τη Γερμανία στη Σουηδία, διασχίζοντας τη Δανία. Πολλοί από αυτούς αρνούνται να καταγραφούν στη Δανία, η κεντροδεξιά κυβέρνηση της οποίας έχει περικόψει τα επιδόματα και τα προνόμια που χορηγούνταν μέχρι πρόσφατα στους πρόσφυγες.

    Σχεδόν 200 πρόσφυγες που επέβαιναν σε τρία τρένα που προέρχονταν από τη Γερμανία αρνήθηκαν να κατέβουν από τα βαγόνια στην πόλη Ρόντμπι, φοβούμενοι ότι αν τους κατέγραφε η αστυνομία θα αναγκάζονταν να ζητήσουν άσυλο στη Δανία και όχι στη Σουηδία, όπως επιθυμούν. "Ξέρουμε ότι πολλοί θέλουν να πάνε στη Σουηδία όμως φυσικά δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό. Για αυτό τους ζητήσαμε να ξεκινήσουμε διάλογο. Περιμένουμε υπομονετικά να συμφωνήσουν κάποιοι και να βγουν από τα τρένα", είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Κάρστεν Άντερσεν.

    Λίγο νωρίτερα, μια ομάδα προσφύγων, περίπου 300 άνθρωποι, έφυγαν από το σχολείο της πόλης Πάντμποργκ, στη νότια Δανία και άρχισαν να βαδίζουν προς τα βόρεια σε έναν αυτοκινητόδρομο, προφανώς για να φτάσουν πεζή στη Σουηδία. "Προσπαθούμε να τους μιλήσουμε για να τους πούμε ότι είναι πραγματικά κάκιστη ιδέα να περπατούν στον αυτοκινητόδρομο" είπε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να πει αν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί βία για να φύγουν οι άνθρωποι αυτοί από τον δρόμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 September 2015 - 4:32:17 UTC