Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Pro Rata
  • [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Θα στραφώ στον ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση συνεργασίας
  • [03] Μήνυμα της υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου για τη νεα σχολική χρονιά
  • [04] Σόιμπλε: Οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν μόνες τους να επιλύσουν τα οικονομικά προβλήματα
  • [05] Υποχωρεί εκ νέου η διεθνής τιμή του πετρελαίου
  • [06] «Η αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο»
  • [07] Μπενουά Κερέ: Περιθώρια για αλλαγές στο μνημόνιο μετά τις εκλογές
  • [08] Α. Μέρκελ: Το δικαίωμα στο άσυλο δεν μπορεί να έχει όρια
  • [09] Ο Ζ.Γκάμπριελ προειδοποίησε ότι η ΕΕ θα καταρρεύσει, αν δεν αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό
  • [10] Ενήλικες και κρατούμενοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου, επιστρέφουν στα θρανία.
  • [11] Αποσυμφόρηση στη Λέσβο
  • [12] Την αμοιβή της από τρεις συναυλίες της θα διαθέσει για τους πρόσφυγες η Αλκ. Πρωτοψάλτ
  • [13] Χρειάζεται κοινή δράση για την οικονομία, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Τσιάρας
  • [14] Μήνυμα της υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου για τη νεα σχολική χρονιά
  • [15] Η Ευρωζώνη δεν δημιουργεί επαρκείς θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ
  • [16] Ποιο σπορ μοντέλο σπάει το κοντέρ των πωλήσεων

  • [01] Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Pro Rata

    Διευρύνει την διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Pro Rata για την «καταγραφή των επιλογών για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου», που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 28,5%, από το 23% που συγκέντρωνε στην αντίστοιχη έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 25 Αυγούστου. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 23,5%, από το 19,5%.

    Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου και η εκτίμηση ψήφου για τα υπόλοιπα κόμματα είναι : Χρυσή Αυγή 6,5%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ 4,5%, Το Ποτάμι 4%, Ένωση Κεντρώων 3,5%. Η Λαϊκή Ενότητα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο 2,5%, ποσοστό που δεν εξασφαλίζει την είσοδό τους στη Βουλή.

    Υψηλό παραμένει το ποσοστό το αναποφάσιστων- στο 17,5%, ενώ το 7% εκτιμάται ότι θα απέχει από τις κάλπες.

    Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας από το 37%, του εκλογικού Σώματος, έναντι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που συγκεντρώνει ποσοστό 25%. Ωστόσο το 25% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι «κανένας» δεν είναι κατάλληλος για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με την έρευνα της Pro Rata, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών.

    [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Θα στραφώ στον ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση συνεργασίας

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επιδιώξει πρώτα συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ εάν κερδίσει τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, επιμένοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να χάσει την "τελευταία ευκαιρία" για την έξοδο από την πενταετή κρίση.

    Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ότι το κόμμα του θα στραφεί προς τα άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίψει τις προτάσεις του.

    "Το πρώτο κόμμα στο οποίο θα στραφώ θα είναι το δεύτερο κόμμα. Εάν το δεύτερο κόμμα δεν θέλει να συνεργασθεί, θα στραφώ προς τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και με τα οποία μπορεί κανείς τουλάχιστον να συμφωνήσει ως προς ένα σχέδιο για μία βιώσιμη κυβέρνηση, ελπίζω τετραετούς θητείας", λέει.

    Η προκήρυξη νέων εκλογών αυτή τη φορά θα βυθίσει τη χώρα σε πολιτική αστάθεια, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. "Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας. Είμαι ώριμος. Είμαι έτοιμος, έχω σχέδιο, έχω μαζί μου τα στελέχη του κόμματος και μία ενωμένη κοινοβουλευτική ομάδα για να βγάλω τη χώρα από την κρίση".

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι έδιωξε τους επενδυτές με το κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και το πάγωμα πολλών ιδιωτικοποιήσεων.

    Η Ελλάδα πρέπει να άρει τον αποκλεισμό των μεγάλων σχεδίων για έργα υποδομής που έχουν παγώσει υπό την προηγούμενη κυβέρνηση και να προωθήσει τις επενδύσεις. "Πρώτος μας στόχος θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη χώρα", λέει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο Ρόιτερς.

    [03] Μήνυμα της υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου για τη νεα σχολική χρονιά

    Να γίνουν συνεχιστές της παράδοσης που η χώρα μας έχει από την αρχαιότητα να τροφοδοτεί με πνευματικούς ανθρώπους και σπουδαίους επιστήμονες τον κόσμο που καλούνται να οραματιστούν και να οικοδομήσουν, ευχήθηκε στους μαθητές η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

    «Επ΄ ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους απευθύνω τις ευχές μου, τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές, όλων των βαθμίδων, να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τον πλούτο της ελληνικής παιδείας, ώστε να μπορέσετε οι νέοι να κατακτήσετε όχι μόνο την γνώση, τις τέχνες και την αγωγή, αλλά και τη συνείδηση της ταυτότητας που διατηρεί την Ελλάδα ζωντανό δίδαγμα για την ανθρωπότητα.

    Η παιδεία δεν είναι μόνο πρώτη ύλη για την ατομική σας πρόοδο, είναι και το συλλογικό μας όχημα προς μια κοινωνία του πολιτισμού, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας» ανέφερε η κ. Θάνου.

    [04] Σόιμπλε: Οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν μόνες τους να επιλύσουν τα οικονομικά προβλήματα

    Η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας ότι η υπερβολική ρευστότητα μπορεί να οδηγήσει σε φούσκες τιμών.

    Ο Σόιμπλε απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο, έχει κατ? επανάληψη προειδοποιήσει κατά της υπερβολικής εξάρτησης από τα κίνητρα που παρέχει η κεντρική τράπεζα, τη στιγμή μάλιστα που η ΕΚΤ ανοίγει το δρόμο για την παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

    «Δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως ένας τρόπος να αποφύγει κανείς ή να παραμελήσει αυτό που είναι απαραίτητο ? δηλαδή τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Σόιμπλε αναφορικά με την πολιτική των κεντρικών τραπεζών.

    «Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτά που μάθαμε από την τελευταία κρίση» είπε ο Σόιμπλε στην ένωση Atlantik-Bruecke στο Βερολίνο, που έχει ως στόχο της την προώθηση της φιλίας μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

    [05] Υποχωρεί εκ νέου η διεθνής τιμή του πετρελαίου

    Πτωτικά κινούνταν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα αφού η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για το αργό, επικαλούμενη την παγκόσμια πλεονάζουσα προσφορά και τις ανησυχίες για την πορεία της κινεζικής οικονομίας.

    Η Goldman Sachs αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την τιμή του αμερικανού αργού στα 48,10 δολάρια από τα 52 δολάρια το βαρέλι για το 2015 και στα 45 δολάρια από τα 57 δολάρια το βαρέλι για το 2016.

    Η Goldman αναθεώρησε πτωτικά και τις εκτιμήσεις της για το πετρέλαιο μπρεντ στα 53,70 δολάρια από τα 58,20 δολάρια για το 2015 και στα 49,50 δολάρια από τα 62 δολάρια για το 2016.

    Το πετρέλαιο μπρεντ παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρούσε νωρίτερα κατά 1 δολάριο στα 47,89 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κατέγραφε απώλειες 1,05 δολαρίων στα 44,87 δολάρια το βαρέλι.

    [06] «Η αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο»

    Οι πιστωτές της Ελλάδας αναμένουν ότι η πρώτη αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από το τελευταίο πρόγραμμα για τη χώρα θα αρχίσει τον Οκτώβριο, οπότε θα γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις και θα ανοίξει ο δρόμος για μια συζήτηση με την Αθήνα για την αναδιάρθρωση του χρέους, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα συζητήσουν τις προετοιμασίες για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις στην άτυπη σύνοδο που θα έχουν το Σάββατο στο Λουξεμβούργο. Δεν είναι εφικτή όμως κάποια αξιολόγηση πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

    "Γίνονται εκλογές στην Ελλάδα. Θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα" είπε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμενιά, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο.

    "Το επόμενο βήμα είναι μια αξιολόγηση τον Οκτώβριο. Μετά την αξιολόγηση θα πρέπει να συζητήσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους επειδή υπάρχει ομοφωνία ότι το χρέος είναι υπερβολικά υψηλό. Πώς θα το αναδιαρθρώσουμε; Υπάρχει διάσταση απόψεων" είπε ο Γκραμενιά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    [07] Μπενουά Κερέ: Περιθώρια για αλλαγές στο μνημόνιο μετά τις εκλογές

    Περιθώρια «ελιγμών» στο πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές της, μετά τις εκλογές, διαβλέπει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ.

    Σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα από τον όμιλο EBRA newspaper group επισημαίνει ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις σχέσεις της Ελλάδος με τους εταίρους της, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να γίνουν οι όποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα που συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας με τους άλλους 11 Ευρωπαίους ηγέτες.

    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Benoit Coeur? «το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της εμπιστεύονται και πάλι ο ένας τον άλλο και πάλι. Σε αυτή τη βάση, θα υπάρξουν περιθώρια ελιγμών όταν πρόκειται για την προσαρμογή του προγράμματος μετά τις εκλογές, για παράδειγμα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και την αντιμετώπιση των κεκτημένων συμφερόντων, υπό την προϋπόθεση ότι οι στόχοι του προγράμματος έχουν επιτευχθεί».

    [08] Α. Μέρκελ: Το δικαίωμα στο άσυλο δεν μπορεί να έχει όρια

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν επιθυμεί να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που θα δεχθεί η χώρα της, ενώ ευχαρίστησε τους Γερμανούς που έσπευσαν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην εφημερίδα Rheinische Post, η Μέρκελ επεσήμανε ότι «η Γερμανία έδειξε μια εικόνα η οποία μπορεί να μας κάνει υπερήφανους για τη χώρα μας», όταν ρωτήθηκε για την παραδειγματική αλληλεγγύη που έδειξε η χώρα στην υποδοχή μεταναστών.

    «Χαίρομαι για την ανθρωπιά και την ετοιμότητα να βοηθήσουν που τόσοι πολλοί πολίτες επέδειξαν σε αυτή την όχι εύκολη κατάσταση», πρόσθεσε.

    Σχετικά με τη φωτογραφία του μικρού πρόσφυγα Αϊλάν Κούρντι που εντοπίστηκε νεκρός στις ακτές της Τουρκίας, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι «με συγκλόνισε και με λύπησε».

    [09] Ο Ζ.Γκάμπριελ προειδοποίησε ότι η ΕΕ θα καταρρεύσει, αν δεν αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό

    Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προειδοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταρρεύσει, αν δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση.

    «Είτε οι Ευρωπαίοι θα έρθουν στα συγκαλά τους, είτε η Ευρώπη θα καταλήξει στα σκυλιά», είπε ο Γκάμπριελ μιλώντας στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

    Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ΕΕ είναι τα ανοικτά σύνορα, σημείωσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι η ανατολική Ευρώπη είναι αρκετά μακριά από τον στόχο αυτό.

    «Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων θα έρθουν στα συγκαλά τους», τόνισε ο αντικαγκελάριος, ενώ επέκρινε και τους ευρωβουλευτές της Σλοβακίας οι οποίοι δήλωσαν ότι η χώρα τους δεν επιθυμεί να υποδεχθεί πρόσφυγες.

    [10] Ενήλικες και κρατούμενοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου, επιστρέφουν στα θρανία.

    Ενήλικες και κρατούμενοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου, επιστρέφουν στα θρανία.

    Μια δεύτερη ευκαιρία για απόκτηση γνώσεων, αλλά και τίτλων σπουδών, που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν μια καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση, έχουν οι ενήλικες που επιλέγουν να φοιτήσουν στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας. Τις ίδιες ευκαιρίες έχουν και κρατούμενοι των φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, οι οποίοι μπορούν και αυτοί να φοιτήσουν στο παράρτημα του σχολείου που λειτουργεί στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

    «Είναι μία ξεχωριστή εμπειρία, τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους εκπαιδευόμενους» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η διευθύντρια του σχολείουΦρύνη Κωσταρά και όπως τονίζει χαρακτηριστικά «αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας».

    Μιλώντας για το σχολείο, η κ. Φρύνη Κωσταρά αναφέρει ότι μπορούν να φοιτήσουν ενήλικοι από 18 ετών και άνω, ενώ περιγράφοντας τις ηλικιακές ομάδες, σημειώνει ότι διαχέονται σε διάφορες κατηγορίες. Υπάρχουν δηλαδή αρκετοί εκπαιδευόμενοι νεαρής ηλικίας, μεταξύ 20 έως 30 ετών, μια μεγάλη ομάδα μεταξύ 35 - 45 ετών, που συνήθως είναι και οι περισσότεροι, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ακόμα και 60 - 70 ετών.

    [11] Αποσυμφόρηση στη Λέσβο

    Άδεια είναι, πλέον, η Μυτιλήνη από μετανάστες και πρόσφυγες, αφού από τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, μέχρι και χθες το βράδυ αναχώρησαν 29.260 άτομα με έκτακτα και τακτικά δρομολόγια πλοίων.

    Από χθες η εικόνα της πόλης έχει αλλάξει. Στους δημόσιους χώρους δεν υπάρχουν οι τεράστιοι καταυλισμοί, ενώ συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΜ εργάζονται προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί. Χθες, πραγματοποιήθηκαν εργασίες για τη μετατροπή του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στον Καρά Τεπέ σε κέντρο απογραφής. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ, όπου στήθηκαν σκηνές από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, θα χρησιμοποιείται για τους Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι θα απογράφονται στο πρώην πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και θα διαμένουν στον καταυλισμό. Στο Κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια θα διαμένουν και θα απογράφονται οι μετανάστες άλλων εθνοτήτων. Κανείς δεν θα φεύγει από τον καταυλισμό, παρά μόνο για να επιβιβασθεί στο πλοίο. Γίνονται, δε, προσπάθειες να πραγματοποιείται στους καταυλισμούς ακόμα και η έκδοση εισιτηρίων.

    Η άφιξη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στη Μυτιλήνη, την περασμένη Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, ήταν η αφορμή να ξεκινήσει η διαδικασία της εξόδου όλων αυτών των εγκλωβισμένων και να υλοποιηθεί. Σημαντική ήταν η παρουσία της υποστρατήγου προϊσταμένης του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, μαζί με την τόλμη του δημάρχου Μυτιλήνης, Σπύρου Γαληνού, να εισηγηθεί και να γίνει δεκτή η χρήση του γηπέδου «Γεώργιος Σκούφος» ως χώρος απογραφής χιλιάδων ανθρώπων. Κανείς δεν πίστευε ότι όλος αυτός ο κόσμος που βρισκόταν εγκλωβισμένος στους δημόσιους χώρους, στα σοκάκια και τις αυλές σπιτιών της Μυτιλήνης θα απογραφόταν και σήμερα το πρωί το γήπεδο θα υποδεχόταν τους γείτονες μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων.

    [12] Την αμοιβή της από τρεις συναυλίες της θα διαθέσει για τους πρόσφυγες η Αλκ. Πρωτοψάλτ

    Την αμοιβή της, από τρεις συναυλίες της (Βεάκειο, Πάτρα και Μαραθώνα), θα διαθέσει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Άλκηστη Πρωτοψάλτη, για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών που προκύπτουν από τη συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων προς τα νησιά και ιδίως στη Λέσβο.

    Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες η κ. Πρωτοψάλτη στην περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Νίκου Χριστοδουλάκη.

    Η περιφερειάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες της και ευχήθηκε η κίνηση της κ. Πρωτοψάλτη να αποτελέσει παράδειγμα για να ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες.

    «Oι εικόνες που αντικρύζουμε καθημερινά με συγκλονίζουν.Η κίνησή μου αυτή, είναι το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω» δήλωσε σχετικά η αν. υπουργός.

    [13] Χρειάζεται κοινή δράση για την οικονομία, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Τσιάρας

    «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι η πραγματικότητα στην ελληνική οικονομία δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Και χρειάζεται κοινή δράση και κοινή προσπάθεια, ενός μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος, αν θέλουμε η επόμενη ημέρα να είναι μία καλή μέρα για την πατρίδα μας, για την ελληνική κοινωνία» τονίζει ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς σε αυτή την προεκλογική καμπάνια δεν μιλάμε καθόλου για τον ιδιωτικό τομέα, που έχει υποστεί μία μεγάλη ζημία με τα capital controls».

    Ο κ. Τσιάρας υποστηρίζει ότι «η ΝΔ έχει πάρει μαθήματα, ωστόσο πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το να πιστεύουμε σε ουτοπικές υποσχέσεις, οι οποίες ποτέ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν, κάνει κακό ως πρακτική και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα, πολύ περισσότερο στην ίδια την κοινωνία», καθώς «δεν υπάρχουν περιθώρια για να μείνει κανείς στην επικοινωνία. Πρέπει με πραγματισμό και ρεαλισμό να πει την αλήθεια στον κόσμο». «Η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές διεκδικεί «μία άλλη οικονομική πολιτική, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις, μέσα από τη συγκεκριμένη στήριξη του ιδιωτικού τομέα και κυρίως μέσα από κίνητρα τα οποία θα φέρουν εκ νέου τις επενδύσεις».

    «Αν δεν υπάρχει μία ευρεία συνεργασία υγιών πολιτικών δυνάμεων μετά από αυτές τις εκλογές, δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε, όχι απλά τις προγραμματικές συνθήκες της συμφωνίας του μνημονίου, που ευρέως ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου, αλλά ούτε να σταθούμε ελάχιστα υπεύθυνοι απέναντι σε υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει» σημειώνει ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.

    [14] Μήνυμα της υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου για τη νεα σχολική χρονιά

    Να γίνουν συνεχιστές της παράδοσης που η χώρα μας έχει από την αρχαιότητα να τροφοδοτεί με πνευματικούς ανθρώπους και σπουδαίους επιστήμονες τον κόσμο που καλούνται να οραματιστούν και να οικοδομήσουν, ευχήθηκε στους μαθητές η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

    «Επ΄ ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους απευθύνω τις ευχές μου, τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές, όλων των βαθμίδων, να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τον πλούτο της ελληνικής παιδείας, ώστε να μπορέσετε οι νέοι να κατακτήσετε όχι μόνο την γνώση, τις τέχνες και την αγωγή, αλλά και τη συνείδηση της ταυτότητας που διατηρεί την Ελλάδα ζωντανό δίδαγμα για την ανθρωπότητα.

    Η παιδεία δεν είναι μόνο πρώτη ύλη για την ατομική σας πρόοδο, είναι και το συλλογικό μας όχημα προς μια κοινωνία του πολιτισμού, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας» ανέφερε η κ. Θάνου.

    Πρώτο κουδούνι στα σχολεία

    Την πεποίθηση ότι «η γνώση είναι ο καλύτερος φίλος» εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου, η οποία παρευρέθη στον αγιασμό του 12ου Γενικού Λυκείου Αθηνών.

    Ωστόσο, η υπουργός, απευθυνόμενη στους μαθητές, επεσήμανε: «Το σχολείο σημαίνει δυσκολίες, σημαίνει προσπάθεια, αλλά η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες και είναι καλό να μάθεις να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες χωρίς να σε πτοούν και να συνεχίζεις παραπέρα».

    Η κ. Κιάου ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν καλή σχολική χρονιά. «Να έχουμε σχολεία με περισσότερο γελαστά και χαρούμενα πρόσωπα» πρόσθεσε.

    Μετά το πέρας του αγιασμού, η υπουργός μίλησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του. Το 12ο Ενιαίο Λύκειο Αθηνών, σημειώνει, σταθερά, υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά είναι και το μοναδικό, πανελλαδικά, σχολείο που έχει τμήμα ένταξης για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ειδικής αγωγής), το οποίο λειτουργεί τα τελευταία επτά χρόνια.

    Χθες, η κ. Κιάου αναφερόμενη στα ζητήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, τόνισε ότι έχουν προχωρήσει οι αποσπάσεις 2.600 μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα προχωρούν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό. «Τα 2/3 των αποσπάσεων (σ.σ. εξωτερικού) είχαν ολοκληρωθεί από την προηγούμενη ηγεσία», ανέφερε.

    Στη συνέχεια, η υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των αναπληρωτών, λέγοντας ότι έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για 19.000 εκπαιδευτικούς από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους, ωστόσο, λόγω των περιορισμών που έχει φέτος το ΕΣΠΑ, θα δυσκολέψει η κατανομή της χρηματοδότησης, εξού και τα κενά που μένουν ακάλυπτα στην έναρξη της χρονιάς. Ειδικότερα, οι 12.000 θέσεις θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ, ανά περιφέρεια, με δεσμευτικούς όρους. Οι υπόλοιπες 7.000 θα καλυφθούν από εθνικούς πόρους: 3.000 από τον τακτικό προϋπολογισμό και 4.000 και ίσως παραπάνω, από τη μεταφορά 72 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στο υπουργείο Παιδείας.

    [15] Η Ευρωζώνη δεν δημιουργεί επαρκείς θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ

    Η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης είναι ακόμη πολύ αδύναμη για να δημιουργήσει επαρκείς θέσεις εργασίας, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μπενουά Κερέ στον γαλλικό όμιλο εφημερίδων EBRA.

    «Η ανάπτυξη δεν είναι ακόμη αρκετά ισχυρή για να δημιουργήσει έναν επαρκή αριθμό θέσεων απασχόλησης», δήλωσε ο Κερέ. «Όταν ο πληθωρισμός είναι χαμηλός, ο καλύτερος τρόπος να αυξηθεί προς τον στόχο του 2% είναι να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα. Γι' αυτό, σήμερα, η ανάπτυξη και η απασχόληση είναι προαπαιτούμενα για τη σταθερότητα των τιμών», πρόσθεσε ο Κερέ.

    [16] Ποιο σπορ μοντέλο σπάει το κοντέρ των πωλήσεων

    Ο στόχος κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι τα μοντέλα της να διακριθούν στη παγκόσμια αγορά και να κάνουν υψηλές πωλήσεις. Στη σύγχρονη ιστορία του αυτοκινήτου, υπάρχουν πολλά επιτυχημένα μοντέλα τα οποία εξασφάλισαν απίστευτα κέρδη στις εταιρείες αλλά και μεγάλος αριθμός αποτυχημένων προτάσεων που επιβάρυναν δυσανάλογα τα ταμεία των εταιρειών.

    Η Ford, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα της νέας γενιάς του Mustang, πρόσεξε κάθε λεπτομέρεια, ποντάρισε στα ξεχωριστά στοιχεία του αυτοκινήτου καθώς και στην ένδοξη ιστορία του. Οι προβλέψεις της επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για το παγκόσμιο Best seller στην κατηγορία σπορ αυτοκινήτων, το πρώτο εξάμηνο του 2015. Πάνω από 8.000 Mustang πουλήθηκαν στην Ευρώπη, με κύρια προτίμηση σε αμάξωμα fastback, κινητήρα 5.000 κ.εκ. V8 421 ίππων και αποχρώσεις αμαξώματος Race Red & Magnetic Grey.

    Σε όλο τον κόσμο ταξινομήθηκαν 76.124 οχήματα κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015, αύξηση 56% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι. Η προτίμηση των ευρωπαίων οδηγών στα κιβώτια, κατανέμεται σχεδόν ομοιόμορφα, με το 51% να επιλέγει εξατάχυτο μηχανικό και το 49% εξατάχυτο αυτόματο. Ωστόσο, το αυτόματο κιβώτιο αποδεικνύεται πιο δημοφιλές μεταξύ των αγοραστών της ισχυρής έκδοσης 5000 κ.εκ. V8 (57%) ενώ μεγαλύτερη προτίμηση στη μηχανική έκδοση δείχνουν οι πελάτες του 2.3 EcoBoost 317 ίππων (65%).

    Διατίθεται τώρα σε περισσότερες από 100 αγορές σε όλο τον κόσμο. Σύντομα θα εξάγεται σε άλλες 25 αγορές σε όλο τον κόσμο, όπως Ηνωμένο Βασίλειο, Ν. Αφρική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Κύπρο, Μάλτα και κάποια από τα νησιά της Καραϊβικής.

    Νέοι αγοραστές οδηγούν την αύξηση πωλήσεων στις ΗΠΑ, κυρίως σε περιοχές όπως η Ν. Καλιφόρνια ? η μεγαλύτερη αγορά σπορ αυτοκινήτων της χώρας ? όπου οι λιανικές πωλήσεις έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος.

    Έκανε για πρώτη φορά την είσοδό της στην κινεζική αγορά και είναι ήδη ένα από τα δημοφιλέστερα σπορ μοντέλα της περιοχής, με τις υψηλότερες πωλήσεις να καταγράφονται σε Πεκίνο, Γκουανγκντόγκ και Σαγκάη.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 September 2015 - 10:32:20 UTC