Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Τσίπρας και Μεϊμαράκης δίνουν στην Θεσσαλία «παράσταση της αρπαχτής» για τους αγρότες
  • [02] Η στρατηγική της ΝΔ για τις μετεκλογικές συνεργασίες
  • [03] Επαφές Μπ. Ομπάμα με Ελλάδα και Ιταλία με επίκεντρο την προσφυγική κρίση
  • [04] Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Χίο
  • [05] Συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του Ρ/Σ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9 με το ΑΠΘ
  • [06] Αλ. Τσίπρας: Όχι σε συνεργασία με τη ΝΔ, αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Τσίπρας και Μεϊμαράκης δίνουν στην Θεσσαλία «παράσταση της αρπαχτής» για τους αγρότες

    «Οι καθαρές θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, μας δίνουν το δικαίωμα να ζητάμε από τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να του δώσουν αυτή τη φορά την ψήφο τους στις εκλογές. Γιατί ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν τους είπε, ούτε θα τους πει ποτέ ψέματα, δεν θα προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη τους και δεν θα πάψει ποτέ να παλεύει γι' αυτούς, μαζί τους».

    Τα παραπάνω επεσήμανε απόψε από την Λάρισα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, στην Κοίτη του Πηνειού, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο αγροτικό ζήτημα και σχολίασε ότι «Τσίπρας και Μεϊμαράκης δίνουν στην Θεσσαλία -παράσταση της αρπαχτής- για τους αγρότες».

    Παράλληλα ζήτησε «δυνατό ΚΚΕ» από τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.

    Κάλεσε δε την νεολαία «να ρίξει κόκκινο» στην νύχτα της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, της υποβάθμισης της ζωής.

    [02] Η στρατηγική της ΝΔ για τις μετεκλογικές συνεργασίες

    Tη στρατηγική του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Θέλουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και συλλογική κυβέρνηση για να συζητήσουμε τα προβλήματα» τόνισε ο Β. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Μπορούμε να βρούμε, με τη διαχωριστική γραμμή λογικό - παράλογο, λύσεις σε πολλά ζητήματα, που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό - αριστερό, αλλά ένα πλαίσιο κοινής λογικής. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πράγματα επιστημονικής λογικής που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό -αριστερό. Κι αυτό θέλω να γίνει πριν τις εκλογές».

    Σχετικά με το ασφαλιστικό και την ανεργία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ζητά συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και πρόσθεσε: «Έχουμε αλλάξει 7 πρωθυπουργούς από την αρχή της κρίσης. Δεν μπορεί ανά πεντάμηνο να αλλάζει η κυβέρνηση. Έχουμε μπροστά μας 3 ωφέλιμα χρόνια, χωρίς εκλογές. Είναι η τελευταία ευκαιρία για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας. Να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις της συμφωνίας που εκείνος έφερε στη χώρα, τις οποίες δεν τις πιστεύει, ενώ εμείς τις είχαμε ξεκινήσει, και γενικά να φέρουμε επενδύσεις, για να έρθουν θέσεις εργασίας». Τόνισε, ωστόσο, ότι η ΝΔ δεν έχει μαγικές λύσεις. «Δεν πρόκειται όλα αυτά να γίνουν γρήγορα» υπογράμμισε.

    Ανέφερε ακόμα ότι «δεν είναι κόλπο εξυπνάδας, η συνεννόηση. Στην τρικομματική, με χιλιάδες αγανακτισμένους απ' έξω από τη Βουλή, ως πρόεδρος της Βουλής, κατάφερα να συνθέσω όλες τις απόψεις. Δεν είναι κόλπο τακτικής, υπάρχει εγγύηση από την προηγούμενη θητεία μου».

    Επίσκεψη Β. Μεϊμαράκη στην Πρώτη Σερρών

    Την Πρώτη Σερρών, τη γενέτειρα του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωσταντίνου Καραμανλή, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ξεναγήθηκε στο σπίτι του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού.

    Στην πλατεία της Πρώτης του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή κυρίως νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

    Μπροστά από το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Είμαι βαθιά συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ. Ηρθαμε να τιμήσουμε την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Για μας αποτελεί τον δρόμο για το μέλλον που θα ακολουθήσουμε".

    [03] Επαφές Μπ. Ομπάμα με Ελλάδα και Ιταλία με επίκεντρο την προσφυγική κρίση

    O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ελλάδα και την Ιταλία προκειμένου να υπάρξει «βελτίωση των θαλάσσιων επιχειρήσεων» με στόχο τη μεγαλύτερη επιτήρηση ενάντια στο ενδεχόμενο οι Σύροι και άλλοι πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την χώρα τους με λέμβους να χάνουν την ζωή τους κατά το διάπλου.

    Ο ίδιος άλλωστε αναφερόμενος στη προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ότι η υφήλιος θα πρέπει να αναμένει ότι θα υπάρχουν προβλήματα με τους πρόσφυγες για δεκαετίες.

    Σε ομιλία που εκφώνησε σε μία εκδήλωση με στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε ότι οι στρατιωτικές συρράξεις και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα συμβάλουν στο ξέσπασμα προσφυγικών κρίσεων.

    [04] Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Χίο

    Την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έλαβε πλήθος πιστών που συνέρρευσε στην Πλατεία Βουνακίου της Χίου, για να παραστεί στην τελετή υποδοχής του, που οργάνωσε η Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Τον Προκαθήμενο του Οικουμενικού Θρόνου καλωσόρισε και προσφώνησε ο δήμαρχος Χίου, Εμμανουήλ Βουρνούς. Στην αντιφώνησή του, ο κ.κ. Βαρθολομαίος"αγκάλιασε"με θέρμη όλους τους πιστούς και αναφέρθηκε στις σχέσεις του νησιού με το Φανάρι, με τις μονές και ιδιαίτερα με τη Σταυροπηγιακή Νέα Μονή, αλλά και στη θρησκευτική παράδοση της Χίου. Εν συνεχεία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Χίου μετέβησαν στον Δημοτικό Κήπο, όπου ο κ.κ. Βαρθολομαίος συνομίλησε με πρόσφυγες του νησιού και μοίρασε είδη πρώτης ανάγκης από την Ιματιοθήκη Αγάπης της Μητρόπολης Χίου.

    Νωρίτερα, τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, 18 χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο πλήθος προσωπικοτήτων από τη θρησκευτική και πολιτική ηγεσία της χώρας.

    Στη Χίο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα περιοδεύσει για τέσσερις ημέρες, με αφορμή την εορτή της συνάξεως των Αγίων της Χίου.

    Εξάλλου, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου επισκέπτεται την Χίο και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 θα μεταβεί στην Λέσβο.

    [05] Συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του Ρ/Σ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9 με το ΑΠΘ

    Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη, σήμερα, μεταξύ του "Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΑΕ" και του ραδιοφωνικού σταθμού "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM", που εκπέμπει από τη συχνότητα της ΔΕΘ στους 104,9, και του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

    Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος και ο πρόεδρος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, αναπληρωτής καθηγητής, Γρηγόρης Πασχαλίδης, στα γραφεία του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

    Στόχοι του παρόντος συμφώνου, μεταξύ άλλων, είναι η συλλογή κι αξιοποίηση της συσσωρευμένης εμπειρίας που διαθέτει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας καθώς και η διάχυσή της προς την εκπαιδευτική κοινότητα και τους νέους δημοσιογράφους του ΑΠΘ, καθώς επίσης η ανάπτυξη και η προώθηση της συνεργασίας σε θέματα δημοσιογραφίας, εκπαίδευσης κι επιμόρφωσης.

    Με βάση το σύμφωνο συνεργασίας, το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ αναλαμβάνει την οργάνωση, παραγωγή, παρουσίαση βραδινών εκπομπών στο "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM" επικεντρωμένων στα μουσικά και θεατρικά σχήματα και εν γένει στις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις στο πανεπιστήμιο και στην πόλη.

    Η ανάληψη της εκπομπής αφορά την εκπαιδευτική δραστηριότητα των μαθητών υπό την εποπτεία καθηγητών του τμήματος και θα πραγματοποιείται σε συνεργασία με δημοσιογράφους του ραδιοφώνου που θα έχουν και την τελική ευθύνη της.

    Επιπλέον, στους φοιτητές και τους πτυχιούχους θα δίνεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε όλα τα είδη του ρεπορτάζ, στη σύνταξη ειδήσεων, στη χρήση των social media, στις ραδιοφωνικές εκπομπές λόγου και μουσικής του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ 104,9 FM".

    [06] Αλ. Τσίπρας: Όχι σε συνεργασία με τη ΝΔ, αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ

    Επίθεση στον αρχηγό της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε κατά την σύντομη στάση του στην Κομοτηνή, την Παρασκευή ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον ως «εκπρόσωπο του πολιτικού αναχρονισμού και των κατεστημένων συμφερόντων που έφεραν την χώρα στην σημερινή δεινή οικονομική θέση».

    «Ζητάμε την ενίσχυση του ελληνικού λαού, γιατί εμείς δεν έχουμε την στήριξη των μεγάλων συμφερόντων, εμείς μόνο σε σάς λογοδοτούμε και μαζί σας θα προχωρήσουμε μπροστά την προσπάθεια που ξεκινήσαμε», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος στο εκλογικό στέκι του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή.

    «Απαντώ από την Κομοτηνή στον κ. Μεϊμαράκη ο οποίος τη μια λέει ότι θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό ακόμα και τον Τσίπρα και την άλλη λέει ότι δεν θέλει τον Τσίπρα για πρωθυπουργό, ότι μας έχει ζαλίσει με τις παλινωδίες του, ότι θα κερδίσουμε με τέτοιο σκορ έτσι ώστε στην επόμενη Βουλή να έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών για να μην είμαστε όμηροι των δυνάμεων που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

    Ομιλία Αλ. Τσίπρα στην Καβάλα

    Την ανάγκη ο ελληνικός λαός να στείλει ένα σαφή μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, που έχουν εκλογές μετά τις ελληνικές, ώστε ν' αλλάξουν οι συσχετισμοί των ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων και να υπάρξει ένα μήνυμα ελπίδας ότι πρέπει να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Καβάλα όπου μίλησε χθες το βράδυ στη διάρκεια ανοιχτής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στην πλατεία Ελευθερίας.

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το μήνυμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου δεν πρέπει να είναι «ένα μήνυμα απογοήτευσης για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν μπροστά τους εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι προχωράμε μπροστά και περιμένουμε να έρθουν κι αυτοί μαζί μας. Σκεφτείτε πόσο διαφορετική θα είναι η εικόνα στις Βρυξέλλες όταν στις συναντήσεις κορυφής αντί στην αίθουσα να υπάρχουν εκπρόσωποι των συντηρητικών δυνάμενων να υπάρχουν εκπρόσωποι που θα σηματοδοτούν την ανάπτυξη και την πρόοδο».

    Δηλώσεις Αλ. Τσίπρα από την Αλεξανδρούπολη

    Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

    «Πιστεύουμε ότι η τελευταία βδομάδα είναι αυτή η οποία θα κρίνει, όχι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος, αυτό κατά την άποψή μου είναι δεδομένο, αλλά αν θα πάρει μια νίκη που θα του δώσει τη δυνατότητα να κυβερνήσει και να κάνει τις μεγάλες τομές και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Όσο πλησιάζουμε προς την τελική ευθεία, λίγες μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, που θα κρίνει ποιοι θα κυβερνήσουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τόσο ξεκαθαρίζουν και τα πραγματικά διλήμματα που τίθενται πριν από την κάλπη σε κάθε πολίτη. Τα διλήμματα έχουν να κάνουν με το αν θα συνεχίσουμε μια δύσκολη προσπάθεια να κερδίσουμε οξυγόνο, αέρα ,προοπτική να ξεφύγουμε απ' το παρελθόν που μας κρατάει κολλημένους, να ξεφύγουμε από το καθεστώς της διαπλοκής, της διαφθοράς, που δημιούργησε τα μνημόνια, που δημιούργησε την εξάρτηση της χώρας, αν λοιπόν θα ξεφύγουμε από το χθες ή θα μείνουμε κολλημένοι, θα επιστρέψουμε πίσω.

    'Αρθρο του Αλ. Τσίπρα στην εφημερίδα «Αγορά»

    Τις προκλήσεις της χώρας στον οικονομικό τομέα, κυρίως στο θέμα της ανάπτυξης, εστιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στην εφημερίδα «Αγορά», συγκρίνοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., τονίζοντας ότι «οι μεγάλες προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας», ενώ ταυτόχρονα θέτει και το δίλημμα ως προς το μοντέλο ανάπτυξης.

    Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι το δίλημμα αυτών των εκλογών συνοψίζεται στο εξής: «Θα επιτρέψουν οι ζωντανές και παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας την επιστροφή στο μοντέλο της ευνοιοκρατίας, της διαπλοκής, της διαφθοράς και των καρτέλ που λυμαίνονται την αγορά ή θα δώσει την δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει μια πολιτική εκκαθάρισης των πραγματικών στρεβλώσεων της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της δημόσιας διοίκησης με σοβαρό παραγωγικό σχεδιασμό, αξιοκρατική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, και στήριξη των καινοτομικών πρωτοβουλιών;»

    Η απάντηση που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει, είναι ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια κατήφειας και παρακμής ο ελληνικός λαός και ο κόσμος της παραγωγής μπορεί να αισθάνεται αισιόδοξος ότι υπάρχει τόσο η βούληση όσο και η γνώση για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τις χρόνιες στρεβλώσεις του ελληνικού παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου που συσσωρεύθηκαν τις δεκαετίες κυριαρχίας του χρεοκοπημένου πολιτικού και οικονομικού συστήματος.

    Υπό αυτό το πρίσμα, σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δεν έχουν τον χαρακτήρα επιλογής διαχείρισης της Συμφωνίας με τους εταίρους μας. Αντιθέτως, φέρνουν στην επιφάνεια τα μεγάλα στρατηγικά διλήμματα για τον προσανατολισμό της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τις επόμενες δεκαετίες. Διότι μετά από επτά χρόνια συνεχόμενης ύφεσης, η ελληνική οικονομία έχει συμπιεστεί τόσο, ώστε είναι δεδομένο ότι σύντομα θα αρχίσει η διαδικασία της ανάκαμψης. Το θέμα είναι ο ρυθμός αυτής της ανάκαμψης αλλά κυρίως ο χαρακτήρας και ο προσανατολισμός της, δηλαδή τα κοινωνικά συμφέροντα τα οποία θα ικανοποιεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 September 2015 - 22:32:25 UTC