Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην 80η ΔΕΘ ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας
  • [02] Το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας παρουσιάζει απόψε στις 20:00 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην 80η ΔΕΘ
  • [03] Υποχωρεί εκ νέου η διεθνής τιμή του πετρελαίου
  • [04] «Η αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο»
  • [05] Σχέδιο ύψους 3 δισ. ευρώ προτείνει ο Ούγγρος πρωθυπουργός για το μεταναστευτικό
  • [06] Ογδονταεφτά νεκροί από κατάρρευση γερανού στη Μέκκα
  • [07] Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Χίο
  • [08] Δ. Κουτσούμπας: Τσίπρας και Μεϊμαράκης δίνουν στην Θεσσαλία «παράσταση της αρπαχτής» για τους αγρότες
  • [09] Μπενουά Κερέ: Περιθώρια για αλλαγές στο μνημόνιο μετά τις εκλογές

  • [01] Στην 80η ΔΕΘ ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται, σήμερα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για την 80η Διεθνή Έκθεση.

    Στις 10 ο κ. Κουτσούμπας θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO, στις 12 θα δώσει συνέντευξη Τύπου και στις 9.30 το βράδυ θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

    Αύριο το πρωί θα περιοδεύσει σε χωριά του νομού Κιλκίς και στις 8μ.μ. θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

    [02] Το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας παρουσιάζει απόψε στις 20:00 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην 80η ΔΕΘ

    Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ θα περιγράψει και τις κινήσεις που θα κάνει στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, στην ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, στις 8 απόψε, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ.

    Ο κ. Μεϊμαράκης βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Επισκέφθηκε, επίσης, την Πρώτη Σερρών και τίμησε την παρακαταθήκη του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    Το σημερινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει σύσκεψη με πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, συνάντηση με τον μητροπολίτη Άνθιμο και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.Αύριο, στις 11.30 το πρωί, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και θα κάνει περιοδεία στις εγκαταστάσεις της 80ης Διεθνούς Εκθεσης.

    [03] Υποχωρεί εκ νέου η διεθνής τιμή του πετρελαίου

    Πτωτικά κινήθηκαν χθεςοι τιμές του πετρελαίου, αφού η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για το αργό, επικαλούμενη την παγκόσμια πλεονάζουσα προσφορά και τις ανησυχίες για την πορεία της κινεζικής οικονομίας.

    Η Goldman Sachs αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την τιμή του αμερικανού αργού στα 48,10 δολάρια από τα 52 δολάρια το βαρέλι για το 2015 και στα 45 δολάρια από τα 57 δολάρια το βαρέλι για το 2016.

    Η Goldman αναθεώρησε πτωτικά και τις εκτιμήσεις της για το πετρέλαιο μπρεντ στα 53,70 δολάρια από τα 58,20 δολάρια για το 2015 και στα 49,50 δολάρια από τα 62 δολάρια για το 2016.

    Το πετρέλαιο μπρεντ παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρούσε νωρίτερα κατά 1 δολάριο στα 47,89 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κατέγραφε απώλειες 1,05 δολαρίων στα 44,87 δολάρια το βαρέλι.

    [04] «Η αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο»

    Οι πιστωτές της Ελλάδας αναμένουν ότι η πρώτη αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από το τελευταίο πρόγραμμα για τη χώρα θα αρχίσει τον Οκτώβριο, οπότε θα γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις και θα ανοίξει ο δρόμος για μια συζήτηση με την Αθήνα για την αναδιάρθρωση του χρέους, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα συζητήσουν τις προετοιμασίες για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις στην άτυπη σύνοδο που θα έχουνσήμερα στο Λουξεμβούργο. Δεν είναι εφικτή όμως κάποια αξιολόγηση πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

    "Γίνονται εκλογές στην Ελλάδα. Θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα" είπε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμενιά, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο.

    "Το επόμενο βήμα είναι μια αξιολόγηση τον Οκτώβριο. Μετά την αξιολόγηση θα πρέπει να συζητήσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους επειδή υπάρχει ομοφωνία ότι το χρέος είναι υπερβολικά υψηλό. Πώς θα το αναδιαρθρώσουμε; Υπάρχει διάσταση απόψεων" είπε ο Γκραμενιά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    [05] Σχέδιο ύψους 3 δισ. ευρώ προτείνει ο Ούγγρος πρωθυπουργός για το μεταναστευτικό

    Σχέδιο για την παροχή βοήθειας ύψους 3 δισεκ. ευρώ για τις γειτονικές χώρες της Συρίας προτείνει σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild , προκειμένου να λυθεί η μεταναστευτική κρίση.

    «Έχουμε ένα σχέδιο το οποίο θα παρουσιάσω στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την επόμενη συνάντησή μας», το οποίο «προβλέπει τη μαζική οικονομική υποστήριξη των γειτονικών χωρών της Συρίας», δηλαδή του Λιβάνου, της Τουρκίας και της Ιορδανίας, εξήγησε ο Ορμπάν στη Bild.

    Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, που τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης σκληρής γραμμής απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ο οποίος δέχεται κατηγορίες ότι άφησε να δημιουργηθεί μια χαοτική κατάσταση στη χώρα του, πρότεινε ένα σχέδιο «3 δισεκ. ευρώ» για τη χρηματοδότηση των τριών αυτών χωρών. «Και αν χρειαστούν περισσότερα χρήματα, θα αυξήσουμε τη βοήθεια μέχρι να σταματήσει η εισροή μεταναστών (στην Ευρώπη). Η διαδικασία αυτή θα εμποδίσει τις χωρίς τέλος συζητήσεις για χρηματοδοτικά θέματα. Διότι χρειάζεται άμεση βοήθεια, τώρα», υπογράμμισε ο Ορμπάν.

    [06] Ογδονταεφτά νεκροί από κατάρρευση γερανού στη Μέκκα

    Tουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 200 τραυματίστηκανχθες όταν ένας γερανός κατέρρευσε στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας, στο δυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, λίγες εβδομάδες πριν από το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα, γνωστοποίησαν οι αρχές.

    Η αρχή πολιτικής προστασίας με μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανέφερε ότι 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 184 τραυματίστηκαν στο δυστύχημα, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

    Προσέθεσε επίσης ότι ομάδες διάσωσης έχουν αναπτυχθεί στο σημείο μετά την «πτώση ενός γερανού στο Μεγάλο Τέμενος».

    Mία ώρα νωρίτερα, η αρχή πολιτικής προστασίας έκανε λόγο για "μέτριας έντασης έως ισχυρές βροχοπτώσεις" και φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν κεραυνό που ενδεχομένως να έπληξε το γερανό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

    Οι αρχές ωστόσο δεν έχουν εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας, ενώ ο κυβερνήτης της περιοχής της Μέκκας, πρίγκιπας Χάλεντ αλ Φαϊσάλ, διέταξε την έναρξη μιας έρευνας.

    [07] Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Χίο

    Την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έλαβε πλήθος πιστών που συνέρρευσε στην Πλατεία Βουνακίου της Χίου, για να παραστεί στην τελετή υποδοχής του, που οργάνωσε η Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Τον Προκαθήμενο του Οικουμενικού Θρόνου καλωσόρισε και προσφώνησε ο δήμαρχος Χίου, Εμμανουήλ Βουρνούς. Στην αντιφώνησή του, ο κ.κ. Βαρθολομαίος"αγκάλιασε"με θέρμη όλους τους πιστούς και αναφέρθηκε στις σχέσεις του νησιού με το Φανάρι, με τις μονές και ιδιαίτερα με τη Σταυροπηγιακή Νέα Μονή, αλλά και στη θρησκευτική παράδοση της Χίου. Εν συνεχεία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Χίου μετέβησαν στον Δημοτικό Κήπο, όπου ο κ.κ. Βαρθολομαίος συνομίλησε με πρόσφυγες του νησιού και μοίρασε είδη πρώτης ανάγκης από την Ιματιοθήκη Αγάπης της Μητρόπολης Χίου.

    Νωρίτερα, τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, 18 χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο πλήθος προσωπικοτήτων από τη θρησκευτική και πολιτική ηγεσία της χώρας.

    Στη Χίο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα περιοδεύσει για τέσσερις ημέρες, με αφορμή την εορτή της συνάξεως των Αγίων της Χίου.

    Εξάλλου, σήμερα, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου επισκέπτεται την Χίο και αύριο Κυριακήθα μεταβεί στην Λέσβο.

    [08] Δ. Κουτσούμπας: Τσίπρας και Μεϊμαράκης δίνουν στην Θεσσαλία «παράσταση της αρπαχτής» για τους αγρότες

    «Οι καθαρές θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, μας δίνουν το δικαίωμα να ζητάμε από τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να του δώσουν αυτή τη φορά την ψήφο τους στις εκλογές. Γιατί ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν τους είπε, ούτε θα τους πει ποτέ ψέματα, δεν θα προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη τους και δεν θα πάψει ποτέ να παλεύει γι' αυτούς, μαζί τους».

    Τα παραπάνω επεσήμανε από την Λάρισα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, στην Κοίτη του Πηνειού, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο αγροτικό ζήτημα και σχολίασε ότι «Τσίπρας και Μεϊμαράκης δίνουν στην Θεσσαλία -παράσταση της αρπαχτής- για τους αγρότες».

    Παράλληλα ζήτησε «δυνατό ΚΚΕ» από τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.

    Κάλεσε δε την νεολαία «να ρίξει κόκκινο» στην νύχτα της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, της υποβάθμισης της ζωής.

    [09] Μπενουά Κερέ: Περιθώρια για αλλαγές στο μνημόνιο μετά τις εκλογές

    Περιθώρια «ελιγμών» στο πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές της, μετά τις εκλογές, διαβλέπει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ.

    Σε συνέντευξη τουπου δημοσιεύεταιαπό τον όμιλο EBRA newspaper group επισημαίνει ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις σχέσεις της Ελλάδος με τους εταίρους της, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να γίνουν οι όποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα που συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας με τους άλλους 11 Ευρωπαίους ηγέτες.

    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Benoit Coeur? «το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της εμπιστεύονται και πάλι ο ένας τον άλλο και πάλι. Σε αυτή τη βάση, θα υπάρξουν περιθώρια ελιγμών όταν πρόκειται για την προσαρμογή του προγράμματος μετά τις εκλογές, για παράδειγμα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και την αντιμετώπιση των κεκτημένων συμφερόντων, υπό την προϋπόθεση ότι οι στόχοι του προγράμματος έχουν επιτευχθεί».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 September 2015 - 6:32:31 UTC