Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ό.Γεροβασίλη στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9: Οι δυνάμεις του νέου να βγουν μπροστά
  • [02] Ντ. Μπακογιάννη στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9: Ναι σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού
  • [03] Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματα της χώρας
  • [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν τίθεται θέμα επανδιαπραγμάτευσης του μνημονίου
  • [05] Γ. Ντάισελμπλουμ: H δουλειά στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστεί
  • [06] Διήμερο υπερθέαμα στον αέρα από την Athens Flying Week
  • [07] Συνελήφθησαν ηλεκτρολόγος και ιδιοκτήτης οικίας για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος
  • [08] Φ. Γεννηματά: Τη συνεργασία μετά τις εκλογές θα την επιβάλει ο λαός
  • [09] Η ιστορική εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν ενισχύει το πανευρωπαϊκό μέτωπο ενάντια στη λιτότητα, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [10] Πλήρης και άμεση πρόσβαση της εφορίας στις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών
  • [11] Με χατ-τρικ του Νάισμιθ η Έβερτον «τσάκισε» την Τσέλσι
  • [12] Η Εθνική «καθάρισε» το Βέλγιο και προχωρά
  • [13] Ήττα στον «ξαφνικό θάνατο» και 4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

  • [01] Ό.Γεροβασίλη στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9: Οι δυνάμεις του νέου να βγουν μπροστά

    «Για να δοθεί ελπίδα σε αυτό τον τόπο και προοπτική, πρέπει οι δυνάμεις του νέου να βγουν μπροστά» τόνισε μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9, η τέως κυβερνητική εκπρόσωπος και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

    Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, δήλωσε επιφυλακτική καθώς, όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Ντουέτο», μπορεί να είναι χρήσιμες και να δείχνουν τάσεις αλλά οι τελευταίες -τόσο των εκλογών όσο κι εκείνες που αφορούσαν στο δημοψήφισμα- ήταν σε μεγάλη διάσταση από το τελικό αποτέλεσμα.

    Όπως σημείωσε, η συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να ανεβαίνει και η τελευταία εβδομάδα είναι αυτή που θα κρίνει το αποτέλεσμα.

    Στην προοπτική συνεργασίας απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι μπορεί να συγκυβερνήσει και να συνεργαστεί. «Η συγκυβέρνησή μας με τους ΑΝΕΛ ήταν μια πραγματικά έντιμη συμφωνία η οποία τηρήθηκε» είπε.

    [02] Ντ. Μπακογιάννη στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9: Ναι σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού

    Την αισιοδοξία της ότι ο λαός θα δώσει την εντολή στη Νέα Δημοκρατία, εκφράζει σε συνέντευξή της στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9, η υποψήφια βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε ωριμάσει, έχουμε μάθει από τα λάθη μας και ξέρουμε τι ζητάμε», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Ντουέτο».

    Στο ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απαντάει θετικά από τη στιγμή που, όπως είπε, υπάρχει πλέον μια συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων στη Βουλή που έχουν υπερψηφίσει τη νέα συμφωνία με την Ευρώπη.

    Η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει, ωστόσο, ότι η συμφωνία που διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε ο κ.Τσίπρας δεν είναι καλή, αλλά προσθέτει ότι αυτό που προέχει δεν είναι το χθες αλλά το αύριο. «Το αύριο απαιτεί σταθερότητα, συνεργασίες και συνεννοήσεις, γι' αυτό η Νέα Δημοκρατία ζητά από τους ψηφοφόρους, να της δώσουν την πρωτιά ώστε να είναι σίγουροι ότι θα υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας και μια κυβέρνηση με προοπτική», επισημαίνει η κ. Μπακογιάννη.

    [03] Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματα της χώρας

    Στην αγορά της Χαλκίδας, επόμενο σταθμό της προεκλογικής περιοδείας του Ποταμιού βρέθηκε το Σάββατο το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης. Συνομίλησε με πολίτες, απάντησε στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εκλογική επιτυχία του Ποταμιού.

    «Είμαστε αισιόδοξοι. Πρέπει να αποδειχθεί όμως ότι και ο κόσμος ακούει τη φωνή μας. Μπορεί εγώ να πέρασα σήμερα πολύ όμορφα εδώ στη Χαλκίδα, συναντώντας εκατοντάδες φίλους αλλά αυτό πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα. Δεν προλαβαίνω να πάω παντού, ελπίζω οι Έλληνες πολίτες όμως να συνειδητοποιήσουν ότι το Ποτάμι είναι η χρήσιμη δύναμη για την επόμενη μέρα».

    Ο κ. Θεοδωράκης συμπλήρωσε ότι το Ποτάμι, αυτό που προσπαθεί να πει στους Έλληνες πολίτες είναι ότι ήρθε η στιγμή να πουν ότι το Ποτάμι, μια καινούρια δύναμη με νέους και δημιουργικούς ανθρώπους μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματα της χώρας.

    [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν τίθεται θέμα επανδιαπραγμάτευσης του μνημονίου

    Δεν τίθεται θέμα επανδιαπραγμάτευσης του μνημονίου παρά μόνο μέσα στο πλαίσιο της αξιολόγησης, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ από το Λουξεμβούργο μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

    Επιπλέον, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σημείωσε ότι η επόμενη δόση, ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ μπορεί να εκταμιευτεί μέσα στον Νοέμβριο, εφόσον και αν νομοθετηθούν τα προαπαιτούμενα.

    Προτεραιότητες για την πρώτη αξιολόγηση, όπως ανέφερε ο αρμόδιος επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, αποτελούν: Η σύνταξη προϋπολογισμού για το 2016, μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα και η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των φορολογικών Αρχών.

    [05] Γ. Ντάισελμπλουμ: H δουλειά στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστεί

    «H δουλειά στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σήμερα στο Λουξεμβούργο.

    Ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι νομοθετικές προετοιμασίες στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή η πολιτική κατάσταση στη χώρα παραμένει ασαφής.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε ότι «η δουλειά» πρέπει να συνεχιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο από την πλευρά της Ελλάδας όσο και από την πλευρά των θεσμών. Όπως είπε, οι θεσμοί θα πρέπει να προετοιμάσουν την πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος και να προσδιορίσουν τα προαπαιτούμενα για τους επόμενους μήνες.

    Στο άτυπο Eurogroup την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος θα παρουσιάσει στους ομολόγους του τις προπαρασκευαστικές ενέργειες και το νομοθετικό έργο.

    [06] Διήμερο υπερθέαμα στον αέρα από την Athens Flying Week

    Το μεγαλύτερο αεροπορικό γεγονός επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα. Ένα υπερθέαμα αεροπορικών επιδείξεων από τους καλύτερους πιλότους, ένα «air-show», πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο του Τατοΐου. Είχε προηγηθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου το pre air-show στο Παλαιό Φάληρο.

    Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, για τις δύο αυτές ημέρες, για να προσφέρει θέαμα και μοναδικές αεροπορικές επιδείξεις, καθώς και μια σειρά από επιμέρους δρώμενα.

    H Athens Flying Week 2015 διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Παλαιού Φαλήρου και την αιγίδα σημαντικών φορέων, όπως: ο ΕΟΤ, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το AOPA Hellas, το ACVB και το Hapco.

    [07] Συνελήφθησαν ηλεκτρολόγος και ιδιοκτήτης οικίας για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

    Συνελήφθησαν χθες, στην Αττική, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, 43χρονος ηλεκτρολόγος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ? εξακολούθηση, άμεση συνέργεια σε κλοπή και απάτη κατ? εξακολούθηση, καθώς και 36χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

    Ο 43χρονος συνελήφθη την ώρα που με εξειδικευμένο εξοπλισμό, παρενέβαινε στο μετρητή της Δ.Ε.Η, σε οικία ιδιοκτησίας του 36χρονου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς ηλεκτρολόγος μετέβαινε σε διάφορα καταστήματα και οικίες στην Αττική, κατόπιν συνεννοήσεως με τους ιδιοκτήτες τους, όπου προέβαινε, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε τροποποίηση της συνδεσμολογίας των μετρητών της ΔΕΗ, έτσι ώστε η αναγραφόμενη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας να είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με την πραγματική.

    [08] Φ. Γεννηματά: Τη συνεργασία μετά τις εκλογές θα την επιβάλει ο λαός

    Τον σχηματισμό κυβέρνησης με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στη βάση δεσμευτικής προγραμματικής συμφωνίας, προτάσσει σε συνέντευξή της στην «Ημερησία» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

    Η συνεργασία αυτή είναι η προϋπόθεση και το «κλειδί», υποστηρίζει, για να προχωρήσουμε στη χώρα με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπούμε σταδιακά σε πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής προοπτικής.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Γεννηματά διατυπώνει την πεποίθηση ότι τη συνεννόηση και τη συνεργασία μετά τις εκλογές θα την επιβάλει ο λαός με την ψήφο του. Τότε, επισημαίνει, κάποιοι θα προσπαθούν να καταπιούν όσα πριν από λίγες ημέρες έλεγαν ο ένας για τον άλλον, κατηγορώντας τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «παίζουν ένα παλαιοκομματικό ξεπερασμένο παιχνίδι προκειμένου να δημιουργήσουν καρικατούρα διπολισμού».

    [09] Η ιστορική εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν ενισχύει το πανευρωπαϊκό μέτωπο ενάντια στη λιτότητα, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Τη σημερινή ιστορική εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας από τον πρώτο γύρο των ψηφοφοριών, χαιρετίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η εκλογή του ενισχύει σημαντικά το πανευρωπαϊκό μέτωπο ενάντια στη λιτότητα και στέλνει μήνυμα ελπίδας στους ευρωπαϊκούς λαούς.

    Στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τη σημερινή ιστορική εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας από τον πρώτο γύρο των ψηφοφοριών.

    Όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανέπτυξε πλούσια δράση, ως βουλευτής των Εργατικών, ενάντια στον πόλεμο, το ρατσισμό και τη λιτότητα, ενώ πήρε μέρος σε πολύμορφες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην Ελλάδα, συμπαραστεκόμενος και στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ το 2012.

    Η εκλογή του Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών, μέσα από την ενεργοποίηση χιλιάδων νέων μελών και την προσήλωσή του στην ανάγκη ανάσχεσης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, ενισχύει σημαντικά το πανευρωπαϊκό μέτωπο ενάντια στη λιτότητα και στέλνει μήνυμα ελπίδας στους ευρωπαϊκούς λαούς".

    [10] Πλήρης και άμεση πρόσβαση της εφορίας στις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών

    Πλήρη και άμεση πρόσβαση στα στοιχεία κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογούμενων κατά τον έλεγχο, θα έχουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, η Οικονομική Αστυνομία, ο Οικονομικός Εισαγγελέας ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς και η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

    Πλήρη και άμεση πρόσβαση στα στοιχεία κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογούμενων κατά τον έλεγχο, θα έχουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, η Οικονομική Αστυνομία, ο Οικονομικός Εισαγγελέας ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς και η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Αυτό προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, όπου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και αφορά την επέκταση και τροποποίηση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών.

    Με την απόφαση αντιμετωπίζονται βασικά γραφειοκρατικά και λειτουργικά προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την πρώτη εφαρμογή του Συστήματος και τα οποία δεν είχαν επιλυθεί μέχρι σήμερα. Επίσης με τον τρόπο αυτό, οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, η Οικονομική Αστυνομία, ο Οικονομικός Εισαγγελέας, ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς και η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, θα έχουν πλήρη και άμεση πρόσβαση στις αναλυτικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών κάθε φυσικού και νομικού προσώπου, καθώς και στο σύνολο των συναλλαγών που επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο των λογαριασμών αυτών.

    [11] Με χατ-τρικ του Νάισμιθ η Έβερτον «τσάκισε» την Τσέλσι

    Η απογοητευτική πορεία της Τσέλσι στην εφετινή Premier League, συνεχίσθηκε, καθώς οι Λονδρέζοι του Ζοζέ Μουρίνιο ηττήθηκαν καθαρά στο «Γκούντισον Παρκ» από την Έβερτον με 3-1. Χατ-τρικ για τους νικητές που έφτασαν στους οκτώ βαθμούς, πέτυχε ο Νέϊσμιθ (17?, 22?, 82?), ενώ για την Τσέλσι που έχει μόλις 4 βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές, μείωσε προσωρινά ο Μάτιτς στο 36?.

    [12] Η Εθνική «καθάρισε» το Βέλγιο και προχωρά

    Η Εθνική Ελλάδας προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2015, για πρώτη φορά μετά το 2009, επικρατώντας του Βελγίου με 75-54 στην Λιλ της Γαλλίας. Η Ελλάδα στους «8» της διοργάνωσης θα βρει απέναντι της τον νικητή της αναμέτρησης Ισπανία-Πολωνία, που διεξάγεται αργότερα.

    Τα δεκάλεπτα 16-15, 34-31, 57-42, 75-54

    [13] Ήττα στον «ξαφνικό θάνατο» και 4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

    Η εθνική υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών κατέκτησε την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (U20) του Καζακστάν, χάνοντας στον «ξαφνικό θάνατο» από την Ουγγαρία, στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Απόλυτη ισορροπία για τις δύο ομάδες, τόσο με την ολοκλήρωση των 32 αγωνιστικών λεπτών (9-9), όσο και στη διαδικασία των πέναλτι (3-3). Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου οι Ούγγροι στάθηκαν πιο τυχεροί και επικράτησαν με τελικό σκορ 13-12.

    Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Ελλάδα): 3-1, 1-2, 1-3, 4-3 (κ.δ.) 3-4 (πέναλτι)

    Παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφθηκε η ομάδα της Σερβίας, η οποία στον τελικό της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στο Αλμάτι, νίκησε 13-12 την Ιταλία και την «εκθρόνισε», καθώς ήταν η νικήτρια το 2013. Οι Σέρβοι επέστρεψαν στην κορυφή του κόσμου τέσσερα χρόνια μετά τον θρίαμβό τους στον Βόλο (2011).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 September 2015 - 14:32:29 UTC