Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, υποστηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος
  • [02] Την ανάγκη προετοιμασίας για την ελάφρυνση του χρέους, έθεσε στο Eurogroup ο υπ. Οικονομικών
  • [03] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου
  • [04] Κανονικά θα γίνει το προσκύνημα στη Μέκκα παρά το πολύνεκρο δυστύχημα στο Μεγάλο Τέμενος
  • [05] Νταβούτογλου: Η Τουρκία χρειάζεται μονοκομματική κυβέρνηση
  • [06] Α. Μέρκελ: Και η Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ
  • [07] ΛΑΕ: Δεν ωφελεί την ηγεσία του ΚΚΕ να αναζητά φαντάσματα και να συκοφαντεί τη Λαϊκή Ενότητα
  • [08] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου
  • [09] Πέντε γκολ ο Κριστιάνο στην «εξάρα» της Ρεάλ
  • [10] Με πέναλτι στο 89' το γύρισε η Μπάγερν
  • [11] Με χατ-τρικ του Νέισμιθ η Έβερτον «τσάκισε» την Τσέλσι

  • [01] Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, υποστηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

    Την ανάγκη ευρύτατης συνεργασίας όλων των δυνάμεων που αποδέχονται το ευρωπαϊκό πλαίσιο για την πορεία της χώρας, τονίζει σε άρθρο του στο «Έθνος», με τίτλο «Η αρνητική επιρροή του μπόνους των 50 εδρών», ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι το εκλογικό σώμα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει τους εκλογικούς και κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς έτσι ώστε να διευκολυνθεί ο ρόλος εκείνων των δυνάμεων που μπορούν να λειτουργήσουν ως εγγυητές και καταλύτες της εθνικά αναγκαίας ευρύτατης συστράτευσης και συνεργασίας και κυρίως της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ/ ΔΗΜΑΡ.

    Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει πως αν το μπόνους των 50 εδρών είχε καταργηθεί, «η κοινωνία θα είχε απαλλαγεί τώρα από τον αντιπερισπασμό της τεχνητής εκλογικής πόλωσης γύρω από το ερώτημα ποιο κόμμα θα είναι πρώτο με πενήντα έδρες παραπάνω από ο,τι αναλογεί στην εκλογική του δύναμη, ώστε να επηρεάζει δυσανάλογα - ακόμη και εκβιαστικά- τις μετεκλογικές εξελίξεις».

    [02] Την ανάγκη προετοιμασίας για την ελάφρυνση του χρέους, έθεσε στο Eurogroup ο υπ. Οικονομικών

    «Στο άτυπο Eurogroup του Λουξεμβούργου επιβεβαιώθηκε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα μετά τη συμφωνία του Αυγούστου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία τονίζεται:

    «Ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση τηρεί κανονικά το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας στο πλαίσιο των υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων της και έθεσε εκ νέου την ανάγκη προετοιμασίας της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, που αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση».

    [03] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου

    Δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, παρά μόνο μέσα στο πλαίσιο της αξιολόγησης, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ από το Λουξεμβούργο μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

    Για τις επικείμενες ελληνικές εκλογές, σημείωσε πως αν και η κατάσταση αυτήν τη στιγμή δεν είναι «πολιτικά ξεκάθαρη», υπάρχει μια ευρεία πλειοψηφία στα υποψήφια κόμματα, που υποστηρίζει την συμφωνία και δήλωσε «αισιόδοξος για οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει από τις εκλογές».

    Επιπλέον, επισήμανε ότι δεν συζητήθηκε σήμερα το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το οποίο έχει προγραμματιστεί να τεθεί αργότερα το Φθινόπωρο.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τον υπηρεσιακό Έλληνα υπουργό, Γιώργο Χουλιαράκη για την προετοιμασία της εφαρμογής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, αναγνωρίζοντας ότι κάτω από τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατή η νομοθέτηση.

    Ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε πως η «εργασία δεν έχει διακοπεί» και πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας συνεχίζει να εργάζεται «εποικοδομητικά» με τους θεσμούς για την προετοιμασία των προαπαιτουμένων δράσεων. Όπως συμπλήρωσε, προτεραιότητες για την πρώτη αξιολόγηση αποτελούν: η σύνταξη προϋπολογισμού για το 2016, η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των φορολογικών Αρχών και μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα.

    Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι είναι «απαραίτητη» η εμπλοκή του «τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα κράτη- μέλη», ενώ ο Μπενουά Κερέ, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, συμπλήρωσε πως συμμετέχει ήδη στις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές.

    Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σχολίασε ότι η Ελλάδα είναι αυτήν τη στιγμή σε «καλή τροχιά» όσον αφορά το νέο πρόγραμμα από τον ESM, ενώ ενημέρωσε πως η επόμενη δόση για την Ελλάδα, ύψους 3 δισ. ευρώ μπορεί να εκταμιευτεί μέσα στον Νοέμβριο, «εφόσον και όταν νομοθετηθούν τα προαπαιτούμενα».

    [04] Κανονικά θα γίνει το προσκύνημα στη Μέκκα παρά το πολύνεκρο δυστύχημα στο Μεγάλο Τέμενος

    Οι σαουδαραβικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το ετήσιο προσκύνημα θα διεξαχθεί κανονικά, παρά την τραγωδία στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας, όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πτώση ενός τεράστιου γερανού.

    Την Παρασκευή, μερικές μόλις ημέρες πριν από το μεγάλο προσκύνημα που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς από ολόκληρο τον κόσμο, ένας γερανός έπεσε εν μέσω καταιγίδας πάνω στο Μεγάλο Τέμενος, έναν από τους πιο ιερούς τόπους του Ισλάμ.

    Ο τεράστιος θόρυβος προκάλεσε κινήσεις πανικού στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στον ιερό τόπο αυτή την ημέρα της εβδομάδας που είναι ημέρα ανάπαυσης και προσευχής για τους μουσουλμάνους.

    Η καταστροφή είναι η χειρότερη των τελευταίων πολλών ετών στη Μέκκα, που είναι ο υπ΄αριθμόν ένα ιερός τόπος του ισλάμ και βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας.

    [05] Νταβούτογλου: Η Τουρκία χρειάζεται μονοκομματική κυβέρνηση

    Η Τουρκία χρειάζεται μονοκομματική κυβέρνηση για να νικήσει την "τρομοκρατία" και να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, καθώς απομένουν λιγότεροι από δύο μήνες για τις βουλευτές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

    "Η μονοκομματική κυβέρνηση είναι αναγκαία τόσο για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία όσο και για να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές προκλήσεις" είπε ο Νταβούτογλου ενώπιον χιλιάδων στελεχών και υποστηρικτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) που πραγματοποιεί το συνέδριό του στην ¶γκυρα.

    Στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου το AKP απώλεσε την απόλυτη πλειοψηφία που είχε επί δώδεκα χρόνια στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ελπίζει όμως ότι θα την ανακτήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου.

    [06] Α. Μέρκελ: Και η Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

    «Και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», σε ό,τι αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αυτήν τη στιγμή δεν είναι εξασφαλισμένη, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας ¶γγελα Μέρκελ και ζήτησε την επείγουσα εντατικοποίηση του διαλόγου με την Τουρκία.

    «Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να συμμετάσχουν στην υποδοχή προσφύγων. Αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο της Γερμανίας, αλλά όλων των κρατών-μελών. Σε αυτή την αποστολή ανήκει και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ- και η προστασία (της περιοχής) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή σήμερα δεν είναι εξασφαλισμένη», δήλωσε η κ. Μέρκελ, μιλώντας σε συνάντηση του κόμματός της με θέμα την ψηφιοποίηση και επανέλαβε ότι στη Γερμανία μπορούν να μείνουν μόνο οι μετανάστες που έχουν ανάγκη προστασίας, επειδή πχ διαφεύγουν από πόλεμο ή πολιτικές διώξεις.

    «Εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη προστασίας, εκείνοι που έρχονται για οικονομικούς λόγους -όσο κατανοητοί και αν είναι αυτοί- δεν μπορούν να έχουν προοπτική να μείνουν σε εμάς. Και πρέπει να το πούμε καθαρά αν δεν μπορούμε να αναλάβουμε την απαραίτητη προστασία όσων το χρειάζονται», τόνισε η καγκελάριος.

    [07] ΛΑΕ: Δεν ωφελεί την ηγεσία του ΚΚΕ να αναζητά φαντάσματα και να συκοφαντεί τη Λαϊκή Ενότητα

    «Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, η Λαϊκή Ενότητα δήλωσε ότι επιδιώκει την κοινή δράση με το ΚΚΕ, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, μιας και η ηγεσία του απέκλειε και αποκλείει την πολιτική συνεργασία με οποιαδήποτε άλλη, αριστερή πολιτική δύναμη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας στην οποία επισημαίνεται:

    «Αντί γι? αυτό, όμως, βλέπουμε την ηγεσία του ΚΚΕ να αναγορεύει σε κύριο αντίπαλό της- τελευταία, μάλιστα, σε αποκλειστικό αντίπαλό της- τη Λαϊκή Ενότητα. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, τα δημοσιογραφικά όργανα του κόμματος και οι εκπρόσωποί του στην τηλεόραση συγκεντρώνουν σχεδόν όλη την πολεμική τους στη Λαϊκή Ενότητα, όχι σπάνια με εκφράσεις που δεν συνάδουν με το ήθος της Αριστεράς».

    [08] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου

    Δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, παρά μόνο μέσα στο πλαίσιο της αξιολόγησης, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ από το Λουξεμβούργο μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τον υπηρεσιακό Έλληνα υπουργό, Γιώργο Χουλιαράκη για την προετοιμασία της εφαρμογής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, αναγνωρίζοντας ότι κάτω από τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατή η νομοθέτηση. Ωστόσο, έκαναν σαφές την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό, καθώς η πρώτη αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, όταν και θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί τα πρώτα προαπαιτούμενα.

    Ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε πως η «εργασία δεν έχει διακοπεί» και πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας συνεχίζει να εργάζεται «εποικοδομητικά» με τους θεσμούς για την προετοιμασία των προαπαιτουμένων δράσεων. Όπως συμπλήρωσε, προτεραιότητες για την πρώτη αξιολόγηση αποτελούν: η σύνταξη προϋπολογισμού για το 2016, η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των φορολογικών Αρχών και μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα.

    Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι είναι «απαραίτητη» η εμπλοκή του «τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα κράτη- μέλη», ενώ ο Μπενουά Κερέ, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, συμπλήρωσε πως συμμετέχει ήδη στις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές.

    Επιπλέον, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σημείωσε ότι η επόμενη δόση, ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ μπορεί να εκταμιευτεί μέσα στον Νοέμβριο, εφόσον και αν νομοθετηθούν τα προαπαιτούμενα

    [09] Πέντε γκολ ο Κριστιάνο στην «εξάρα» της Ρεάλ

    Πέντε γκολ και ανάμεσά τους ένα αυθεντικό χατ-τρικ, σημείωσε σήμερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην εμφατική νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης, που συνέτριψε με 6-0 εκτός έδρας την Εσπανιόλ. Η αναμέτρηση έγινε για την 3η αγωνιστική της πριμέρα ντιβιζιόν και ο Πορτογάλος άσος πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο 20λεπτο (7?, 17? πεν, 20?), ενώ σκόραρε και στο 62ο και 81ο λεπτό του αγώνα, χάνοντας για λίγο ένα ιστορικό ρεκόρ, δηλαδή δύο γνήσια χατ-τρικ ανά ημίχρονο! Το έκτο γκολ των Μαδριλένων που ανέβηκαν προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, σημείωσε ο Καρίμ Μπενζεμά στο 28ο λεπτό.

    Για τον Ρονάλντο ήταν το 29ο χατ τρικ στην καριέρα του, ενώ έφτασε τα 230 γκολ στο πρωτάθλημα με την φανέλα των «μερένγκες», ξεπερνώντας τον Ραούλ που είχε 228.

    [10] Με πέναλτι στο 89' το γύρισε η Μπάγερν

    Με ανύπαρκτο πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μίλερ στο 89ο λεπτό, η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε με «τα χίλια ζόρια» να νικήσει την ¶ουγκσμπουργκ με 2-1 και να παραμείνει στην κορυφή της μπουντεσλίγκα μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 1-0, ισοφάρισε στο 77' με εξαιρετική προσπάθεια του Λεβαντόφσκι και πήρε τους τρεις βαθμούς στο τέλος από την «άσπρη βούλα».

    Συγκάτοικος των Βαυαρών στην κορυφή, παρέμεινε η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League Ντόρτμουντ, που συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία, συντρίβοντας εκτός έδρας με 4-2 το Ανόβερο και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ.

    Παράλληλα, ήττα-σοκ στο γήπεδο της με 1-0 από την «νεοφώτιστη» Ντάρμστατ γνώρισε η Λεβερκούζεν, στην ενδεκάδα της οποίας βρέθηκε σε ένα ακόμη ματς ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (έπαιξε και στα 90 λεπτά). Η Χέρτα επικράτησε 2-1 της Στουτγκάρδης στο Βερολίνο.

    [11] Με χατ-τρικ του Νέισμιθ η Έβερτον «τσάκισε» την Τσέλσι

    Η απογοητευτική πορεία της Τσέλσι στην εφετινή Premier League, συνεχίσθηκε, καθώς οι Λονδρέζοι του Ζοζέ Μουρίνιο ηττήθηκαν καθαρά στο «Γκούντισον Παρκ» από την Έβερτον με 3-1. Χατ-τρικ για τους νικητές που έφτασαν στους οκτώ βαθμούς, πέτυχε ο Νέϊσμιθ (17', 22', 82'), ενώ για την Τσέλσι που έχει μόλις 4 βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές, μείωσε προσωρινά ο Μάτιτς στο 36'.

    Εύκολα 2-0 «καθάρισε» η ¶ρσεναλ την ουραγό Στόουκ Σίτι. Τα γκολ για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League πέτυχαν οι Γουόλκοτ (31') και Ζιρού (85').

    Από τη δική της μεριά, η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει ακάθεκτη στην κορυφή και με το απόλυτο «5 στα 5», καθώς με γκολ του Ιχεανάτσο στο τελευταίο λεπτό, πέρασε με 1-0 και από την έδρα της εξαιρετικής -εφέτος- Κρίσταλ Πάλας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 September 2015 - 16:32:27 UTC