Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση της πρωθυπουργού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Χίο
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Μη διανοηθεί κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης

  • [01] Συνάντηση της πρωθυπουργού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Χίο

    Συνάντηση με την πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, είχε το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο ιστορικό Αργέντικο, στον Κάμπο της Χίου.

    Ο προκαθήμενος του Οικουμενικού Θρόνου αναφέρθηκε στην ευαισθησία της πρωθυπουργού για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, «για τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους κινητοποιήσατε τα πάντα», είπε.

    Από την πλευρά της, η κ. Θάνου υποστήριξε ότι όλοι οι Έλληνες διαθέτουν αυτή την ευαισθησία. «Είναι γνωστό εξάλλου και από αρχαιοτάτων χρόνων -τόνισε- ότι η φιλοξενία των Ελλήνων ήταν πάντοτε στο DNA τους».

    «Ξένιος Ζευς», πρόσθεσε ο κ.κ. Βαρθολομαίος, για να προσθέσει η πρωθυπουργός: «Επομένως, τα φιλάνθρωπα αυτά αισθήματα και πάλι βρίσκονται».

    «Αλλά ως πρωθυπουργός τα εκφράζετε κατά τον καλύτερο τρόπο», παρατήρησε ο Πατριάρχης.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Μη διανοηθεί κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης

    «Ήρθα με το δίλημμα ότι στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Φεύγω με τη βεβαιότητα ότι η νίκη την επόμενη Κυριακή θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι του λαού μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε το βράδυ σε μεγάλη συγκέντρωση του κόμματός του στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Προσθέτοντας ότι, «από την άλλη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση αγώνα και μάχης, για να ενώσουμε το λαό μας σε ένα μεγάλο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο κάτω από την σημαία της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

    Ειδική αναφορά επιφύλαξε ο Αλέξης Τσίπραςστα αποτελέσματα που φαίνεται να έχει ο αγώνας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. «Ήδη ο δημιουργός της λίστας Λαγκάρντ στέλνει νέες πληροφορίες και μηνύματα μέσω της κατάθεσης του στους Έλληνες Εισαγγελείς. Να μην διανοηθεί λοιπόν κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ προσωπικά θα είμαστε οι εγγυητές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που τιμά το καθήκον και την αποστολή της.»

    Και συνέχισε με τη διαβεβαίωση ότι «και άλλα στόματα θα ανοίξουν αν συνεχίσει να πνέει ο καθαρός αέρας και δεν τον πνίξει η δυσωδία του παλιού πολιτικού συστήματος. Να μην το επιτρέψουμε. Για να τελειώνουμε με τις λίστες των φοροφυγάδων. Για να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι αυτά που χρωστούν στον ελληνικό λαό. Για να τελειώνουμε με τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τους μιντιαρχες που δεν σέβονται τίποτα, τα θαλασσοδάνεια και τις μίζες».

    Δριμύτατη κριτική άσκησε στις παλαιοκομματικές κυβερνήσεις και το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα εστιάζοντας στο διακύβευμα των εκλογών και τη μεγάλη βασική διαφορά.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το μήνυμα που φτάνει από κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι η αποφασιστικότητα και η αισιοδοξία για μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι η νέα μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα σηματοδοτήσει τη μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη με τις επικείμενες εκλογές και σε άλλες χώρες, όπως στην Ισπανία και την Καταλονία και τελικά την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη.

    «Κάθε μέρα που περνάει οι διαχωριστικές γραμμές γίνονται όλο και πιο σαφείς. Όλο και πιο ξεκάθαρες.Από τη μια μεριά οι δυνάμεις της χρεοκοπίας, οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, οι δυνάμεις της ολιγαρχίας με επικεφαλής την ΝΔ και τον κύριο Μειμαράκη.Και από την άλλη μεριά οι δυνάμεις της εργασίας, της ισότητας, της διαφάνειας, του αγώνα κόντρα στην διαφθορά, στη φοροδιαφυγή με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

    Υπογράμμισε ότι, «παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος της ολιγαρχίας και της διαπλοκής, να αναστήσουν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα εμείς αντέχουμε και κρατάμε με περηφάνια τη σημαία του αγώνα, που πάνω της φέρει το ιστορικό βάρος των αξιών και των ιδεών μας. Το ιστορικό βάρος των προσδοκιών και της ελπίδας του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη».

    Δίνουμε μάχη είπε, κόντρα σε θεούς και δαίμονες που θέλουν να κάνουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου, μια μικρή παρένθεση στο καθεστώς της φαυλότητάς τους. Αλλά ο κόσμος της εργασίας, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες δεν θα το επιτρέψουν.

    «Την επόμενη Κυριακή ο λαός θα δώσει τελειωτικό χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, της αναξιοπρέπειας, της υποταγής, και της ανισότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ο αγώνας της επτάμηνης διαπραγμάτευσης συντάραξε όλη την Ευρώπη και ανάγκασε ολόκληρο τον κόσμο να μιλά για την μικρή Ελλάδα που τολμά να σηκώνει κεφάλι στους δανειστές. Πρόσθεσε, ότι τίποτα στην Ευρώπη δεν είναι πια το ίδιο, γιατί ήδη το ρεύμα της αμφισβήτησης αρχίζει να μεγαλώνει και πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλάζουν τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και καταλαβαίνουν ότι η πολιτική της λιτότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί μπορεί να στοιχίσει το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης.

    Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε του πολίτες της Μεσσηνίας να μην ακούνε τις δημοσκοπήσεις και την εβδομάδα που έμεινε ως τις εκλογές να εντείνουν τον αγώνα τους πόρτα - πόρτα να μην χαθεί καμιά ψήφο και δήλωσε αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.

    Τον κ. Τσίπρα προλόγισε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της ευρωομάδας των Πράσινων, Σκα Κέλλερ, η οποία αφού δήλωσε τιμή της που βρίσκεται στη συγκέντρωση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «πιστεύουμε ότι μόνο μαζί μπορούμε να πετύχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς περιβαλλοντική δικαιοσύνη, δεν θα υπάρξει ποτέ κοινωνική δικαιοσύνη».

    Πρόσθεσε ότι, «είναι οι πλέον αδύναμοι αυτής της κοινωνίας που υποφέρουν και γι' αυτό ο κοινωνικός αγώνας πρέπει να είναι και περιβαλλοντικός. Η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο δυναμικό σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας, αν επενδύσουμε σε αυτούς τους χώρους θα δημιουργήσουμε δουλειές για τα επόμενα τριάντα χρόνια οι οποίες βοηθούν στη δημιουργία ενός αυτόνομου καθαρού ενεργειακού συστήματος που είναι επένδυση στο λαό. Οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους, την προσπάθεια να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

    Τέλος στην συγκέντρωση παρίστατο και ο Καταλανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ερνεστ Ουρτασούν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 September 2015 - 22:32:12 UTC