Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ:«Όλα θα έρθουν στο φως με αφορμή τις δηλώσεις Φαλτσιανί»
  • [02] Φαλτσιανί: «Πίσω από τους κύκλους του χρήματος κρύβονται και πολιτικά πρόσωπα»
  • [03] Κοινή παρέμβαση των βιομηχάνων μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενόψει εκλογών
  • [04] Την ανάγκη προετοιμασίας για την ελάφρυνση του χρέους, έθεσε στο Eurogroup ο υπ. Οικονομικών
  • [05] Ν. Αναστασιάδης: «Κράτος με ομοσπονδιακή δομή και δύο περιφέρειες, ο στόχος των διαπραγματεύσεων»
  • [06] Νέο ρεκόρ αφίξεων μεταναστών από την Ουγγαρία αναμένουν οι αυστριακές αρχές
  • [07] Η Μόσχα θα συνεχίσει τον στρατιωτικό εφοδιασμό της Συρίας, δηλώνει ο Λαβρόφ
  • [08] Π. Καμμένος :«Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα πάνε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας οι κυβερνήσεις της συγκάλυψης σκανδάλων»
  • [09] Φ. Γεννηματά: «Χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων»
  • [10] Δ. Κουτσούμπας: «Οι θέσεις μας μπορούν να υλοποιηθούν από τη λαϊκή διακυβέρνηση που θα συμμετέχει το ΚΚΕ»
  • [11] Στους δέκα ανήλθαν οι νεκροί στο Φαρμακονήσι
  • [12] Β.Μεϊμαράκης:«Αλλάζουμε τη χώρα αλλάζουμε κι εμείς»
  • [13] Αποχαιρέτησε την Τότεναμ ο Αντεμπαγιόρ
  • [14] Κυρίαρχος ο Οζιέ, στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για 3η συνεχόμενη χρονιά

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ:«Όλα θα έρθουν στο φως με αφορμή τις δηλώσεις Φαλτσιανί»

    Τις χτεσινές δηλώσεις του Ερβέ Φαλτσιανί, του ανθρώπου που αποκάλυψε τη «λίστα Λαγκάρντ», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να θέσει το ερώτημα εάν «πιστεύει κανείς ότι, αν η επόμενη κυβέρνηση αποτελείται από τους φίλους του κυρίου Παπασταύρου, η έρευνα θα προχωρήσει;».Σημειώνει ότι «ο βίος και η πολιτεία 40 χρόνων τηςδικομματικής εναλλαγής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπου τα σκάνδαλα και οι "εξυπηρετήσεις" σκοτεινών συμφερόντων διαδέχονταν το ένα το άλλο, απαντά από μόνος του».

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ότι: «Ο Ερβέ Φαλτσιανί, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη λίστα της τράπεζαςHSBC,πιο γνωστή ως λίστα Λαγκάρντ, σε χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ δήλωσε ότι είδε από την κυβέρνηση Τσίπρα, προσπάθειες να αποκαλυφθεί η αλήθεια, κάτι που δεν είχε διαπιστώσει στο παρελθόν». Δήλωσε, επίσης, ότι «αν η επόμενη κυβέρνηση αφήσει (τους εισαγγελείς) να εργαστούν, θα τα καταφέρουμε».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζεται στην ανακοίνωση, «δεσμεύεται ότι όλα θα έρθουν στο φως» και τίθεται το ερώτημα αν μπορεί να πει το ίδιο «η ΝΔ του κ. Μεΐμαράκη, ο οποίος απάντησε σήμερα (συνέντευξη στην "Καθημερινή") πως ο κ. Σαμαράς (μυστικοσύμβουλος και άνθρωπος "ειδικών αποστολών" του οποίου ήταν ο κ. Παπασταύρου) "κράτησε όρθια την χώρα"».

    [02] Φαλτσιανί: «Πίσω από τους κύκλους του χρήματος κρύβονται και πολιτικά πρόσωπα»

    «Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι μηχανισμοί που ακολουθήθηκαν στο σύστημα της λίστας «Λαγκάρντ» δείχνουν ότι πίσω από εταιρείες και «αχυρανθρώπους» αλλά και όλους τους κύκλους του χρήματος, κρύβονται και πολιτικά πρόσωπα» δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο Ερβέ Φαλτσιανί μετά την πολύωρη κατάθεση που έδωσε σε Έλληνες εισαγγελείς στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.

    «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαφθορά. Εσείς έχετε μια μοναδική ευκαιρία να την αντιμετωπίσετε με τη νέα κυβέρνηση» επαναλαμβάνει πολλές φορές, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα. Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τι εννοεί, απαντά: «Εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα να είναι πιο σταθερή».

    Σχόλιο για την συνέντευξη Φαλτσιανί έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ από την Ηλεία όπου σήμερα περιοδεύει: «Οι εξελίξεις σε σχέση με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη λίστα Λαγκάρντ θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σοβαρές και για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Όπως είπε ο Φαλτσιανί είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα ζητά τη συνδρομή του. Αυτό σημαίνει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήθελαν να καλύψουν τη λίστα Λαγκάρντ, όπως ήθελαν να καλύψουν τα παλαιότερα σκάνδαλα της Siemens, τα σκάνδαλα των λιστών του Λουξεμβούργου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πάνος Καμμένος.

    [03] Κοινή παρέμβαση των βιομηχάνων μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενόψει εκλογών

    Την ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής με στόχο την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, την ευημερία και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας επισημαίνουν με άρθρο τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι πρόεδροι των πέντε βιομηχανικών συνδέσμων της χώρας.

    Η κοινή παρέμβαση των Θεόδωρου Φέσσα (ΣΕΒ), Αθανάσιου Σαββάκη (ΣΒΒΕ), Ευριπίδη Δοντά (ΣΒΘ&ΚΕ), Δημήτρη Μαθιού (ΣΒΑΠ), Κλεομένη Μπάρλου (ΣΕΒΠΕ), ενόψει των εκλογών, περιγράφει τους άξονες της νέας πολιτικής που προτείνει η βιομηχανία.

    Στο κείμενο των προέδρων των πέντε βιομηχανικών συνδέσμων της χώρας μεταξύ άλλων αναφέρεται: Στην κρισιμότερη καμπή της κρίσης η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με δυο ταυτόχρονες και καίριες προκλήσεις: Η μια είναι η ανάγκη άμεσης εφαρμογής όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών προσαρμογών της συμφωνίας με τους εταίρους. Η δεύτερη πρόκληση αφορά στην εκπόνηση και υλοποίηση των πολιτικών που θα λειτουργήσουν ως αναπτυξιακό αντίβαρο, αξιοποιώντας τις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν, περιορίζοντας τις επιπτώσεις του νέου κύκλου ύφεσης που ανοίγεται μπροστά μας και αποτρέποντας τη δομική ανεργία.

    [04] Την ανάγκη προετοιμασίας για την ελάφρυνση του χρέους, έθεσε στο Eurogroup ο υπ. Οικονομικών

    «Στο άτυπο Eurogroup του Λουξεμβούργου επιβεβαιώθηκε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα μετά τη συμφωνία του Αυγούστου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία τονίζεται:

    «Ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση τηρεί κανονικά το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας στο πλαίσιο των υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων της και έθεσε εκ νέου την ανάγκη προετοιμασίας της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, που αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση».

    [05] Ν. Αναστασιάδης: «Κράτος με ομοσπονδιακή δομή και δύο περιφέρειες, ο στόχος των διαπραγματεύσεων»

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα κράτος με ομοσπονδιακή δομή και δύο περιφέρειες, εφαρμόζοντας την πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, είναι ο στόχος των διαπραγματεύσεων.

    Ο Κύπριος Πρόεδρος εξήγησε ότι «η κάθε περιφέρεια θα έχει τον πρώτο λόγο στη δική της περιοχή, με απαρέγκλιτη εφαρμογή και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου». Ο κ. Αναστασιάδης έστειλε το μήνυμα ότι «είναι έτοιμος να ακούσει νέες προτάσεις, εισηγήσεις και τακτικές, αλλά και ότι δεν είναι έτοιμος να αποδημήσει τη στρατηγική που χάραξε το Εθνικό Συμβούλιο». Κι αυτό, όπως εξήγησε, γιατί θα παγιωθούν τα τετελεσμένα και θα επιτευχθούν οι στόχοι της Τουρκίας.

    Ο Κύπριος Πρόεδρος κάλεσε τους Ευρωπαίους να στρέψουν τις ενέργειές τους προς την Τουρκία, από την οποία, επισήμανε, «χρειάζονται δείγματα γραφής και όχι απλώς διατυπώσεις, για επιθυμία λύσης του Κυπριακού».

    [06] Νέο ρεκόρ αφίξεων μεταναστών από την Ουγγαρία αναμένουν οι αυστριακές αρχές

    Οι αυστριακές αρχές ανέφεραν ότι αναμένουν άλλο ένα κύμα μεταναστών και προσφύγων να φθάσει σήμερα από την Ουγγαρία, έπειτα από μία σύντομη κάμψη στις αφίξεις, που τους έδωσε την ευκαιρία να επανεφοδιάσουν τα κέντρα υποδοχής.Με βάση την πρόσφατη εμπειρία, οι αυστριακές αρχές αναμένουν 6.000-8.000 νέες αφίξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Η Αυστρία προσπάθησε σκληρά την περασμένη εβδομάδα να τα βγάλει πέρα με χιλιάδες ανθρώπους που εισήλθαν στο έδαφός της, σχεδόν όλοι τους καθ όδόν προς τη Γερμανία. Η σιδηροδρομική σύνδεση με την Ουγγαρία έχει διακοπεί από την Πέμπτη στην προσπάθεια να αναχαιτισθεί η μεταναστευτική ροή.

    [07] Η Μόσχα θα συνεχίσει τον στρατιωτικό εφοδιασμό της Συρίας, δηλώνει ο Λαβρόφ

    Η Ρωσία θα συνεχίσει τον στρατιωτικό εφοδιασμό της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    "Υπήρχε στρατιωτικός εφοδιασμός, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί. Συνοδεύεται αναπόφευκτα από ρώσους ειδικούς, που βοηθούν στην προσαρμογή του εξοπλισμού, στην εκπαίδευση του συριακού προσωπικού στη χρήση αυτού του οπλισμού", είπε ο Λαβρόφ.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, η Μόσχα έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα βοηθούσε τη συριακή κυβέρνηση όπως και τις αρχές του Ιράκ και άλλων χωρών που αντιμετωπίζουν την απειλή της τρομοκρατίας.

    [08] Π. Καμμένος :«Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα πάνε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας οι κυβερνήσεις της συγκάλυψης σκανδάλων»

    «Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα τελειώσει η μεταπολίτευση και θα πάνε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας οι κυβερνήσεις της συγκάλυψης των σκανδάλων της Siemens, των εξοπλιστικών, των υποβρυχίων, της εισόδου της χώρας στον μηχανισμό στήριξης ή εάν η Ελλάδα θα αποκτήσει μια κυβέρνηση που θα αποτελείται από νέους ανθρώπους που δεν θα τους κρατά κανείς, όπως λέει ο ελληνικός λαός, με "τη γίδα στην πλάτη"» ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στη «Real News».

    Ερωτηθείς τι παραπάνω εγγυώνται οι ΑΝΕΛ από τη ΝΔ αφού και τα δύο κόμματα υπόσχονται ισοδύναμα μέτρα, ενώ και ο κ. Μεϊμαράκης υπόσχεται να «μάθει στον "μικρό Αλέξη" να γράφει εξίσου καλά με το δεξί», είπε: «ο κ. Μεϊμαράκης είναι ο ηγέτης του κόμματος που διατηρεί τον Παπασταύρου των πέντε εκατομμυρίων της λίστας Λαγκάρντ, του κόμματος των τεσσάρων οικογενειών που είναι αναμεμειγμένες στη Siemens, των πολιτικών που συμφώνησαν μαζί με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να αλληλοκαλυφθούν προκειμένου να μην οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Μεϊμαράκης δεν μπορεί να μάθει κανέναν για τίποτα. Ο κ. Μεϊμαράκης ηγείται ενός κόμματος που έμαθε τη Νέα Δημοκρατία του παρελθόντος να γράφει με ένα πράσινο χέρι του ΠΑΣΟΚ».

    [09] Φ. Γεννηματά: «Χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων»

    Σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων, που θα δεσμευθούν από κοινού να υλοποιήσουν άμεσα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, ώστε να υπάρξει ανάταξη της οικονομίας και της παραγωγικής βάσης, και να ανακτηθεί η διεθνής αξιοπιστία της χώρας, προτείνει η Φώφη Γεννηματά για την επομένη των εκλογών σε συνέντευξή της στη «Real News».

    «Αυτό στη βάση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης με καθορισμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσει η χώρα να βγει από την εξαιρετικά δύσκολη σημερινή κατάσταση και να απαλλαγεί οριστικά από τον κίνδυνο ενός Grexit», αναφέρει και επισημαίνει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος της συμμετοχής τόσο το καλύτερο για τον τόπο.

    «Όπως επίσης και από το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να αποτελέσει παράγοντα ισορροπίας. Σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας μη ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία μιας σοσιαλδημοκρατικής παράταξης, η κ. Γεννηματά δηλώνει ότι η προσπάθεια μας αυτή θα συνεχιστεί με την ίδια δυναμική που ήδη εμφανίζει και υπό καλύτερους όρους μετά τις εκλογές.

    [10] Δ. Κουτσούμπας: «Οι θέσεις μας μπορούν να υλοποιηθούν από τη λαϊκή διακυβέρνηση που θα συμμετέχει το ΚΚΕ»

    Δεν αποτελεί άποψη του ΚΚΕ πως η Ελλάδα πρέπει να ζει με δανεικά, ούτε ότι η Ελλάδα είναι «ψωροκώσταινα», τονίζει σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας . Επισημαίνει ότι «τουναντίον, η Ελλάδα έχει βιομηχανική παραγωγή, πλουτοπαραγωγικές πηγές, ορυκτό πλούτο, έμπειρο και ικανό εργατικό και επιστημονικό δυναμικό και μια μεγάλη δυνατότητα να λύσει το διατροφικό της πρόβλημα και να κάνει και εξαγωγές».

    «Αν όλα αυτά γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία με το λαό στην εξουσία να κάνει κουμάντο στην κοινωνία και την οικονομία, τότε μπορεί να αναπτύξει προς όφελος του λαού της, αυτές τις παραγωγικές δυνατότητες και φυσικά να αναπτύξει ισότιμες και αμοιβαίες σχέσεις με άλλες χώρες» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας.

    Σε ερώτηση αν θα μπορούσε το ΚΚΕ να επιβάλλει κάποιες απόψεις μέσω της συμμετοχής του σε μια κυβέρνηση, απαντά ότι ο μύθος της «αριστερής» ή όποιας άλλης κυβέρνησης που και τα κέρδη των μονοπωλίων θα ανακάμπτουν και οι δεσμεύσεις της ΕΕ θα υλοποιούνται και ο λαός θα περνάει καλά, με μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, έχει πια καταρρεύσει. «Οι θέσεις μας μπορούν να υλοποιηθούν από τη λαϊκή διακυβέρνηση που θα συμμετέχει το ΚΚΕ, όταν ο ίδιος ο λαός το αποφασίσει και παλέψει γι' αυτό» υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

    [11] Στους δέκα ανήλθαν οι νεκροί στο Φαρμακονήσι

    Δέκα νεκροί, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν λέμβος με τουλάχιστον 100 μετανάστες ανετράπη με αποτέλεσμα να πέσουν όλοι στη θάλασσα.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από τη θαλάσσια περιοχή έχουν καταφέρει να διασωθούν 68 άτομα, ενώ άλλοι 29 κατάφεραν μόνοι τους να κολυμπήσουν και να βγουν στο Φαρμακονήσι.Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες από ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων

    Στη Μυτιλήνη αναμένονται εντός της ημέρας δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία προκειμένου να παραλάβουν μετανάστες. Συγκεκριμένα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που αναχώρησε χθες από Πειραιά, παρέλαβε 207 μετανάστες από τη Λέρο, 158 από την Κάλυμνο, 648 από την Κω και συνεχίζει το δρομολόγιό του με προορισμό τη Μυτιλήνη και επιστροφή Πειραιά. Από τον Πειραιά αναχώρησε χθες στη 1 τα μεσάνυχτα και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Patmos, το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στη Λέσβο περίπου στη 1 το μεσημέρι.

    [12] Β.Μεϊμαράκης:«Αλλάζουμε τη χώρα αλλάζουμε κι εμείς»

    Σαφώς και θα είμαι ο πρωθυπουργός και σαφώς θα απευθυνθώ σε άλλες δυνάμεις αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης, για το ενδεχόμενο που το κόμμα του έρθει πρώτο στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

    Πρέπει να βγει ο κ. Τσίπρας και να απαντήσει στον κυβερνητικό του εταίρο, τον κ. Καμμένο, για τον κ. Βαρουφάκη», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., αναφερόμενος στις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για τον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών. Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για τα όσα έγιναν το επτάμηνο και τον κάλεσε να δώσει λεπτομερή απάντηση για το θέμα του κ. Βαρουφάκη και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε.

    «Σε στρατηγικό κενό βρίσκεται ο κ. Τσίπρας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και σε αυτό απέδωσε τις τοποθετήσεις του όπως και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση γιατί επιμένει τόσο στη συνεργασία μαζί του, μετεκλογικά, απάντησε καλώντας τους δημοσιογράφους να αναρωτηθούν γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συνεργαστεί. Ίσως είπε, «για να μείνει απέξω και να πετροβολάει».

    «Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετέχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί.

    Σε περίπτωση που υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο, τότε, σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να του δώσει στελέχη που θα συμφωνήσουν στην εφαρμογή ενός συγκεκριμένου προγράμματος.

    Νωρίτερα είχε τονίσει: «Θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω; Με συνεργασίες ή αλαζονικότητα; Με αλήθειες ή ψέματα;». Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας που παρουσίασε χθες ο κ. Μεϊμαράκης, δήλωσε: «Όσα είπαμε είναι πραγματοποιήσιμα και ρεαλιστικά».

    Ο κ. Μεϊμαράκηςολοκληρώνει την τριήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη με τη συνάντησητου με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO,και περιοδεία σε περίπτερα της Έκθεσης.

    [13] Αποχαιρέτησε την Τότεναμ ο Αντεμπαγιόρ

    Σε αναζήτηση νέας «ποδοσφαιρικής στέγης» βρίσκεται ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ. Ο έμπειρος επιθετικός από το Τόνγκο, έλυσε κοινή συναινέσει την συνεργασία του με την Τότεναμ, καθώς δεν κατάφερε να βρει θέση στο σχήμα των «πετεινών».

    Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα στην Αγγλία, ο 31χρονος Αντεμπαγιόρ εισέπραξε ένα σημαντικό ποσό για να αδειάσει μία θέση στο ρόστερ της ομάδας του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ο οποίος δεν υπολόγιζε τον υψηλόσωμο άσο. Ο Αντεμπαγιόρ ανήκε στην Τότεναμ από το 2011, ενώ πέρυσι έπαιξε σε μόλις 17 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

    [14] Κυρίαρχος ο Οζιέ, στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για 3η συνεχόμενη χρονιά

    Ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ, με συνοδηγό τον συμπατριώτη του Ζουλιέν Ινγκράσια, επικράτησε με το Volkswagen-Polo στο ράλι της Αυστραλίας, μετά την ολοκλήρωση των 17 ειδικών διαδρομών της διοργάνωσης (10ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος) και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη διαδοχική χρονιά. Ο Οζιέ τερμάτισε σε 2:59.16.4, αφήνοντας 12,3'' πίσω του τον «ομόσταυλο» του Γιάρι Μάτι Λάτβαλα από την Φινλανδία, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Αγγλος Κρις Μικ με Σιτροέν.

    Παράλληλα η Volkswagen κατέκτησε οριστικά την 1η θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών.

    Η βαθμολογία των οδηγών και των κατασκευαστών, μετά το ράλι της Αυστραλίας, έχουν ως εξής:

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

    1. Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία) 235 βαθμοί

    2. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Φινλανδία) 134

    3. Αντρέας Μίκελσεν (Νορβηγία) 111

    4. Μαντς Όστμπεργκ (Νορβηγία) 90

    5. Τιερί Νεβίλ (Βέλγιο) 86

    6. Κρις Μίκ (Βρετανία) 71

    7. Έλφιν Έβανς (Βρετανία) 63

    8. Οτ Τανάκ (Εσθονία) 62

    9. Ντάνι Σόρντο (Ισπανία) 56

    . Χέιντεν Πάντον (Νέα Ζηλανδία) 56

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

    1. Volkswagen 343 βαθμοί

    2. Hyundai 177

    3. Citroen 164

    4. M-Sport (Ford) 148


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 September 2015 - 12:32:16 UTC