Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Χαλκίδα σήμερα ο Παν. Λαφαζάνης
  • [02] Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε φυλακή απελευθερώνοντας κρατούμενους, στο Αφγανιστάν
  • [03] Γ. Ευσταθίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υποστηρίξει την επιστήμη
  • [04] Έκπτωση στα εισιτήρια του τρένου σε όσους ταξιδέψουν για τις βουλευτικές εκλογές
  • [05] Σήμερα από τον δήμο Πειραιά τα προνοιακά επιδόματα
  • [06] Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι μάλλον τα θερμότερα στη Γη, εκτιμούν Βρετανοί μετεωρολόγοι
  • [07] Η ρεσβερατρόλη του κόκκινου κρασιού μπορεί να βοηθά στο να «φρενάρει» το Αλτσχάιμερ

  • [01] Στη Χαλκίδα σήμερα ο Παν. Λαφαζάνης

    Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης θα επισκεφθεί σήμερα τη Χαλκίδα, όπου θα περιοδεύσει και θα συναντηθεί με εργαζόμενους και εκπροσώπους φορέων.Αργά το απόγευμα, ο Π. Λαφαζάνης θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου το βράδυ θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ-1.

    Σημειώνεται πως χθες Κυριακή, από την Κρήτη, ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε νέεςβολές κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.Από το χωριό Κάνδανος, όπου βρέθηκε, τους κατηγόρησε ότι πάνε μαζί για να εφαρμόσουν το τρίτο μνημόνιο ενώ παρουσιάστηκε καυστικός και προς τους δύο ως προς το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων.«Είναι ντροπή και όνειδος αυτές τις ώρες οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις να μην διεκδικούν ούτε το κατοχικό δάνειο ούτε τις αποζημιώσεις. Ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημόνιο και θάβουν και το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές επανορθώσεις» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

    [02] Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε φυλακή απελευθερώνοντας κρατούμενους, στο Αφγανιστάν

    Αντάρτες Ταλιμπάν επιτέθηκαν νωρίς σήμερα σε μία φυλακή της επαρχίας Γκάζνι, στο κεντρικό Αφγανιστάν, σκοτώνοντας αστυνομικούς και απελευθερώνοντας πολλούς κρατούμενους, ανακοίνωσε η αστυνομία.Δημοσιογράφος του Ρόιτερς που βρίσκεται στο σημείο είδε τις σορούς δύο ανδρών που φαίνεται πως ήταν οι βομβιστές αυτοκτονίας και ένα ανατιναγμένο αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιηθεί προφανώς για να καταστραφεί η κύρια είσοδος της φυλακής.

    Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε πως ένοπλοι και οι βομβιστές επιτέθηκαν στη φυλακή στις 2.00 π.μ. (1.00 π.μ. ώρα Ελλάδας) και απελευθέρωσαν όλους τους κρατούμενους.Αξιωματούχοι ασφαλείας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν πόσοι κρατούμενοι βρίσκονται στη φυλακή ή τον αριθμό των νεκρών.

    [03] Γ. Ευσταθίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υποστηρίξει την επιστήμη

    Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει σοβαρά στην επιστήμη, αν θέλει να κρατήσει τα «μυαλά» στη χώρα και να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία της. Αυτό συμβουλεύει τη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείων Ειδήσεων, ο Βρετανο-κύπριος Γιώργος Ευσταθίου (George Efstathiou), καθηγητής Αστροφυσικής και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοσμολογίας (Kavli Institute for Cosmology) του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ.

    Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι η σύγχρονη επιστήμη δεν έχει σχέση με την αρχαία σοφία, εκτιμά ότι η υπερσυμμετρία μπορεί να είναι η επόμενη μεγάλη ανακάλυψη στη Φυσική, ενώ δεν αποκλείει σύντομα να φωτίσουμε και τη σκοτεινή ύλη. Θεωρεί ότι η Θεωρία του Παντός αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο, ότι η ύπαρξη πολλών συμπάντων είναι πολύ πιθανή, ότι ο Θεός είναι τελείως περιττός ως δημιουργός, ενώ η Επιστήμη μπορεί και πρέπει να καθοδηγήσει τις πολιτικές αποφάσεις, για να μην αυτοκαταστραφεί η Γη.

    [04] Έκπτωση στα εισιτήρια του τρένου σε όσους ταξιδέψουν για τις βουλευτικές εκλογές

    Έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων, σε όσους ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, χορηγεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Η έκπτωση είναι στις τιμές των εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ' επιστροφής από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος.

    Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, 30% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων θα χορηγείται και στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, εφόρων και δικαστικών αντιπροσώπων για εκτέλεση υπηρεσίας, από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους.Σημειώνεται, ότι για τους επιβάτες που θα αγοράσουν εγκαίρως τα εισιτήρια τους θα παρέχεται επιπλέον και η έκπτωση προαγοράς 15%.

    Η προαναφερόμενη έκπτωση 30% θα χορηγείται μόνο για την αγορά εισιτηρίων από φυσικά σημεία έκδοσης τίτλων μεταφοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή, δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω Internet και θα παρέχεται αποκλειστικά για ταξίδια που πραγματοποιούνται από 16 έως και 23 Σεπτεμβρίου 2015.

    [05] Σήμερα από τον δήμο Πειραιά τα προνοιακά επιδόματα

    Σήμερα Δευτέρα θα καταβληθούν από τον δήμο Πειραιά τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου 2015, με πίστωση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

    Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Πειραιά εξυπηρετεί και τους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Κορυδαλλού, Αγκιστρίου, Πόρου, Κυθήρων, Σπετσών, Τροιζηνίας-Μεθάνων, Ύδρας και Αίγινας.

    [06] Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι μάλλον τα θερμότερα στη Γη, εκτιμούν Βρετανοί μετεωρολόγοι

    Η επόμενη διετία μπορεί να είναι η πιο ζεστή από κάθε άλλη φορά στη Γη, σύμφωνα με εκτιμήσεις των επιστημόνων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας.

    Ήδη αναμένεται ότι το καλοκαίρι του 2015 θα ανακηρυχθεί το θερμότερο στα μετεωρολογικά χρονικά, πράγμα που πιθανώς θα ισχύσει και για όλο το φετινό έτος. Όμως το θερμόμετρο φαίνεται πως θα χτυπήσει νέο ρεκόρ το 2016. Το 2014 ήταν το πιο ζεστό έτος από το τέλος του 19ου αιώνα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας.

    Οι Βρετανοί μετεωρολόγοι, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, προειδοποιούν ότι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σημαντικές αλλαγές στο κλιματικό σύστημα του πλανήτη, ιδίως στους ωκεανούς, καθώς τα «αέρια του θερμοκηπίου» συνεχίζουν να επιδεινώνουν την κλιματική αλλαγή.

    [07] Η ρεσβερατρόλη του κόκκινου κρασιού μπορεί να βοηθά στο να «φρενάρει» το Αλτσχάιμερ

    Η ρεσβερατρόλη, μια ουσία που υπάρχει στα κόκκινα σταφύλια και στο κόκκινο κρασί, καθώς επίσης στη μαύρη σοκολάτα και σε άλλες τροφές, φαίνεται να επιβραδύνει τη συσσώρευση στον εγκέφαλο του βήτα αμυλοειδούς, μιας πρωτεϊνης που παίζει-ρόλο κλειδί στη νόσο Αλτσχάιμερ.

    Η ρεσβερατρόλη, όπως έδειξαν πειράματα σε εθελοντές, σε μεγάλες ποσότητες επιβραδύνει την αύξηση του βήτα αμυλοειδούς στον εγκέφαλο, συνεπώς μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί ως ένα πρόσθετο «όπλο» εναντίον της μέχρι σήμερα ανίατης νευροεκφυλιστικής ασθένειας.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Σκοτ Τέρνερ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν της Ουάσιγκτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Neurology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, μελέτησαν επί ένα έτος 119 ασθενείς με ήπια έως μέτρια νόσο Αλτσχάιμερ, τους οποίους χώρισαν σε δύο ομάδες με τυχαίο τρόπο: η μία ομάδα έπαιρνε ένα γραμμάριο καθαρής συνθετικής ρεσβερατρόλης σε μορφή χαπιού δύο φορές ημερησίως (μια ποσότητα ισοδύναμη με όση περιέχεται σε 1.000 μπουκάλια κόκκινο κρασί τη μέρα!), ενώ η άλλη ομάδα έπαιρνε ψευδο-φάρμακο (πλασέμπο).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 September 2015 - 6:32:16 UTC