Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρό ποσοστό για το Ποτάμι, ζήτησε από την Πάτρα, ο Στ. Θεοδωράκης
  • [02] Απόψε η κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας, στην πλατεία Ομονοίας
  • [03] ΕΕ: Παρατείνονται για 6 μήνες οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
  • [04] H Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο
  • [05] Ευρωπαϊκή βοήθεια 16,3 εκατ. ευρώ προς Ελλάδα και Βουλγαρία για ζημιές από πλημμύρες
  • [06] Ποσό 500.000 ευρώ κατέβαλε στα δημόσια ταμεία επιχειρηματίας της «λίστας Λαγκάρντ»
  • [07] Η ΕΕ επιτρέπει τη στρατιωτική βία εναντίον των διακινητών στη Μεσόγειο
  • [08] «Το Σύμπαν του Hubble», νέα ψηφιακή παράσταση στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

  • [01] Ισχυρό ποσοστό για το Ποτάμι, ζήτησε από την Πάτρα, ο Στ. Θεοδωράκης

    «Η δική μας πρόταση είναι πολύ ξεκάθαρη. Το Ποτάμι διεκδικεί να παίξει πολύ πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη ημέρα των εκλογών».

    Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πάτρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Το Ποτάμι καλεί τον κόσμο να παραμερίσει τις νουθεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίσει, δυνατά, το Ποτάμι, ώστε να πάρει ένα ισχυρό ποσοστό, προκειμένου να μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις από τη Δευτέρα, είτε μετέχοντας στην κυβέρνηση, είτε όχι».

    Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Το δικό μας σκεπτικό είναι πολύ απλό» και εξήγησε: «Έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τόσο οικονομικά, με κάποια δισεκατομμύρια, όσο και στην ψυχολογία μας». «Είναι η στιγμή για την μεγάλη στροφή, ώστε να επιβραβευθεί μία πολιτική, που ναι μεν πήρε 6% στις προηγούμενες εκλογές, αλλά ουσιαστικά ήταν μία πολιτική επιλογή, που κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη» συμπλήρωσε.

    [02] Απόψε η κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας, στην πλατεία Ομονοίας

    Με κεντρική ομιλήτρια την πρόεδρο της Βουλής -και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Α' Αθήνας- Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα γίνει στις 19:30 στην πλατεία Ομονοίας, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας.

    Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσουν, ο επικεφαλής κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, Μανώλης Γλέζος.

    Τη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της «Λαϊκής Ενότητας»,Δημήτρης Στρατούλης απαντώντας σε ερωτήματα του Συνδέσμου Ελλήνων Πολυτέκνων ανέφερε ότι «Η Λαϊκή Ενότητα θα αγωνιστεί με συνέπεια και σταθερότητα για να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες και οι απώλειες των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών, που συντελέστηκαν στα χρόνια του μνημονίου».

    «Οι πολύτεκνες οικογένειες, και ειδικά οι μητέρες, ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών, που προωθήθηκαν με τα προηγούμενα μνημόνια», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Στρατούλης και συνεχίζει: «Επίσης, θα συνεχίσουν να είναι θύματα του τρίτου μνημονίου, που ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν από κοινού στη Βουλή και έχουν δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα εφαρμόσουν, αφού αφενός καταργούνται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε εργαζόμενες μητέρες ανηλίκων παιδιών και αφετέρου περιορίζονται από 1-1-2016 κατά 0,5% οι ετήσιες δημόσιες δαπάνες για οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα.

    [03] ΕΕ: Παρατείνονται για 6 μήνες οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

    H Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε τη Δευτέρα να παρατείνει κατά έξι μήνες, μέχρι την 15η Μαρτίου 2016, τις κυρώσεις σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και ηγετικών στελεχών των ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας λόγω της εμπλοκής τους στις συγκρούσεις.«Από την εξέταση της κατάστασης δεν δικαιολογείται μια αλλαγή του καθεστώτος των κυρώσεων, ούτε του καταλόγου των προσώπων και των οργανισμών που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών.

    Οι κυρώσεις σε βάρος 149 ανθρώπων και 37 οργανώσεων ή εταιρειών έληγαν σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου.

    Η Ουκρανία, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία ότι έχει στείλει τακτικό στρατό και όπλα για να στηρίξει τους αυτονομιστές αντάρτες που μάχονται τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή του Ντονμπάς. Από τις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 6.800 άνθρωποι μέσα σε 16 μήνες. Η Μόσχα διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή της στον πόλεμο.

    [04] H Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο

    Η Ελλάδα είναι φέτος η τιμώμενη χώρα (Partner Country) στη Διεθνή Έκθεση «Anuga2015», η οποία πραγματοποιείται στην Κολωνία της Γερμανίας, από 10 έως 14 Οκτωβρίου 2015. Η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) διοργανώνει την επίσημη συμμετοχή της χώρας μας.Η Έκθεση Anuga διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί το κορυφαίο διεθνές γεγονός για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο των κόσμο.

    Η εθνική συμμετοχή της Ελλάδας και μάλιστα ως τιμώμενης χώρας εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα δράσεων, που στοχεύει στην ενίσχυση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ' επέκταση την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

    Το μήνυμα της φετινής εθνικής συμμετοχής είναι «Invest in Taste», τονίζοντας με αυτό τον τρόπο το γεγονός ότι όποιος επιλέγει τα ελληνικά προϊόντα στην ουσία κάνει μια επένδυση στη γεύση, στην ποιότητα και ουσιαστικά στο «ευ ζειν». Παράλληλα, απευθύνεται ένα ξεκάθαρο κάλεσμα για συνεργασία σε επενδυτές και εμπόρους του κλάδου των Τροφίμων και Ποτών από όλο τον κόσμο.

    [05] Ευρωπαϊκή βοήθεια 16,3 εκατ. ευρώ προς Ελλάδα και Βουλγαρία για ζημιές από πλημμύρες

    Η επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε την παροχή βοήθειας ύψους 16,3 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα και την Βουλγαρία για την επισκευή ζημιών που προκλήθηκαν σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές από τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες στις αρχές του 2015.

    Η οικονομική αυτή ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης μένει τώρα να εγκριθεί και από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Οκτώβριο.

    Στην Ελλάδα, οι πλημμύρες κατέστρεψαν δημόσια κτίρια, ιδιωτικές κατοικίες, επιχειρήσεις, γεωργικές εκτάσεις και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς στην κεντρική Ελλάδα και στην περιοχή του Έβρου, ενώ στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, οι δυνατές βροχοπτώσεις και οι επακόλουθες πλημμύρες και κατολισθήσεις κατέστρεψαν αναχώματα, δίκτυα επικοινωνιών και δρόμους, καθώς επίσης και δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

    Οι δύο ελληνικές περιφέρειες θα λάβουν βοήθεια ύψους 9,9 εκατ. ευρώ και η Βουλγαρία θα λάβει 6,3 εκατ. ευρώ.

    [06] Ποσό 500.000 ευρώ κατέβαλε στα δημόσια ταμεία επιχειρηματίας της «λίστας Λαγκάρντ»

    Ποσό ύψους 500.000 ευρώ δήλωσε τη Δευτέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ότι κατέβαλε στα δημόσια ταμεία, γυναίκα επιχειρηματίας που αναφέρεται στον φάκελο με καταγγελίες περί εγκληματικής οργάνωσης, που διευκόλυνε σε διακίνηση και απόκρυψη παράνομων χρημάτων, στοιχεία που αποτέλεσαν την αιτία για πρόσφατη κατάθεση σε κλιμάκιο εισαγγελέων του πρώην στελέχους τεχνικών υπηρεσιών της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εν λόγω επιχειρηματίας προσήλθε στην Εισαγγελία σήμερα, δύο ημέρες μετά την σχεδόν 10ωρη κατάθεση Φαλτσιανί στο Παρίσι ενώπιον τεσσάρων εισαγγελέων με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο και ζήτησε να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό που του καταλογίζεται ως φόρος από αδήλωτα εισοδήματα που φέρεται να εντοπίστηκαν μέσω των στοιχείων της "λίστας Λαγκάρντ".

    Το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου περιλαμβάνεται στην λίστα καταθετών της HSBC στην Ελβετία, που προέρχεται από το σύνολο του υλικού που υπέκλεψε από την άλλοτε εργοδότρια του τράπεζα ο Ερβέ Φαλτσιανί.

    [07] Η ΕΕ επιτρέπει τη στρατιωτική βία εναντίον των διακινητών στη Μεσόγειο

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να επιτρέψει τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον των διακινητών προσφύγων και μεταναστών στο πλαίσιο της θαλάσσιας επιχείρησής της στη Μεσόγειο, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τις Βρυξέλλες.

    Βάσει του μέτρου αυτού, που θα ισχύσει από τις αρχές Οκτωβρίου, τα ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία θα μπορούν να εκτελούν νηοψίες, να προχωρούν σε κατασχέσεις, να ζητούν αλλαγή πορείας ή ακόμη και να καταστρέφουν πλοία που είναι ύποπτα ότι χρησιμοποιούνται από διακινητές. Παράλληλα θα μπορούν να προχωρούν σε συλλήψεις, με την προϋπόθεση να μην εισέρχονται στα λιβυκά χωρικά ύδατα.

    Στη διάρκεια υπουργικής διάσκεψης στις Βρυξέλλες, οι 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωση επεσήμαναν ότι «πληρούνται οι προϋποθέσεις» για να αρχίσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης EU Navfor Med, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου στη Μεσόγειο.

    Μέχρι στιγμής, η επιχείρηση - στην οποία συμμετέχουν τέσσερα πλοία και χίλιοι άνδρες- συνίστατο στην παρακολούθηση από τα διεθνή χωρικά ύδατα των εγκληματικών δικτύων που κάθε μέρα στέλνουν πλοιάρια γεμάτα πρόσφυγες και μετανάστες προς την Ιταλία από τις ακτές της Λιβύης.

    [08] «Το Σύμπαν του Hubble», νέα ψηφιακή παράσταση στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

    Μια νέα ψηφιακή παράσταση, η οποία προτείνεται για παιδιά ηλικίας εννέα ετών και άνω, θα ενταχθεί στο φετινό πρόγραμμα του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 5 Οκτωβρίου. Πρόκειται για «Το Σύμπαν του Hubble», η οποία αφορά το διάσημο αμερικανο-ευρωπαϊκό τηλεσκόπιο «Χαμπλ», που ξεκίνησε την αποστολή του τον Απρίλιο του 1990.

    Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με αφορμή τα 25α γενέθλια του Hubble, προσκαλεί το κοινό στην προβολή μιας επετειακής παράστασης τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (στις 18:30 και στις 19:30) με ελεύθερη είσοδο.

    Απαραίτητα είναι όμως τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Ταυτόχρονα το εργαστήριο τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να φωτογραφηθούν μέσα στα πλάνα της παράστασης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 September 2015 - 4:32:18 UTC