Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Υπάρχει αντικειμενική βάση για τον σχηματισμό κυβερνητικού «μεγάλου συνασπισμού»
  • [02] Στις 692,75 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών με άνοδο 1,55%
  • [03] Τα τρακτέρ των αγροτών του Έβρου «σταμάτησαν» στον Πέπλο
  • [04] Θετική απόφαση ΣτΕ για προσλήψεις ανέργων στα προγράμματα των Δήμων
  • [05] «Μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ότι θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις»
  • [06] Ο διαβήτης κύησης και τα φυτοφάρμακα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Υπάρχει αντικειμενική βάση για τον σχηματισμό κυβερνητικού «μεγάλου συνασπισμού»

    Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του συνέντευξη στον ρ/σ Real FM, είπε ότι υπάρχει αντικειμενική βάση για τον σχηματισμό κυβερνητικού «μεγάλου συνασπισμού» (σ. σ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) που θα εδράζεται στα προγράμματα των δύο κομμάτων και στην προγραμματική διακήρυξη που θα φέρει η νέα κυβέρνηση στη Βουλή, και η οποία θα είναι η υλοποίηση του 3ου Μνημονίου.

    Ωστόσο προσέθεσε ότι, στην παρούσα συγκυρία, λόγω των διαφορετικών ιστορικών καταβολών των δύο κομμάτων και λόγω διαφορών χειρισμού ορισμένων θεμάτων, πολιτικά φαίνεται ρεαλιστικότερο ο ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώξει κυβερνητική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

    Σε ό,τι αφορά το «παράλληλο πρόγραμμα» για το οποίο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι ήδη αυτό εμπεριέχεται στο Μνημόνιο που προβλέπει κάποια διορθωτικά μέτρα, υπό την αίρεση όμως της επίτευξης των στόχων του που περιγράφονται σαφώς και της πορείας εξέλιξης της καπιταλιστικής κρίσης.

    [02] Στις 692,75 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών με άνοδο 1,55%

    Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά η οποία κινείται πάνω από τα επίπεδα των 690 μονάδων, με μοχλό την άνοδο των τραπεζικών μετοχών.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, διαμορφώνεται στις 692,75 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,55%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 28,96 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,78%.

    [03] Τα τρακτέρ των αγροτών του Έβρου «σταμάτησαν» στον Πέπλο

    Σε διαπραγματεύσεις με την αστυνομία βρίσκονται, αυτή την ώρα, στο Πέπλο του δήμου Φερών, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου, οι οποίοι ζητούν να τους επιτραπεί η διέλευση και να μεταβούν στο τελωνείο των Κήπων για την προγραμματισμένη τους κινητοποίηση.

    Αστυνομικές δυνάμεις έχουν σταματήσει τη μετάβαση των αγροτικών μηχανημάτων προς το τελωνείο, καθώς σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, δεν επιτρέπεται τη διέλευση βαρέων οχημάτων διά της Εγνατίας Οδού. Ωστόσο, τα αγροτικά μηχανήματα συνεχίζουν να συρρέουν στον Πέπλο.

    Ο προγραμματισμένος για σήμερα αποκλεισμός της διέλευσης των φορτηγών από το τελωνείο των Κήπων (τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα τουριστικά λεωφορεία θα διέρχονται κανονικά) αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φορολόγηση των αγροτών και των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας εξαιτίας των πλημμυρών και των ζωονόσων που πλήττουν την περιοχή.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Δουνάκης, τόνισε ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην κινητοποίησή τους, που εκτιμά ότι απλώς θα αρχίσει κάποιες ώρες αργότερα.

    [04] Θετική απόφαση ΣτΕ για προσλήψεις ανέργων στα προγράμματα των Δήμων

    Εξαιρέθηκαν από την απαγόρευση λόγω της προεκλογικής περιόδου, οι προσλήψεις ανέργων στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα , στους Δήμους . Ήδη το υπουργείο Εργασίας διαβίβασε στην ΚΕΔΕ, τη χθεσινή θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Σύμφωνα μ΄αυτήν , συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την κατ΄ εξαίρεση διενέργεια των προσλήψεων των ανέργων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες κατάταξης ανέργων, που καταρτίστηκαν στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015» (Δημόσια Πρόσκληση Νο2/2015), όπως είχε ζητηθεί από το υπουργείο Εργασίας στις 9 Σεπτεμβρίου.

    Όπως αναφέρει σ΄ανακοίνωσή της , η ΚΕΔΕ , «το αιτιολογικό σκεπτικό της απόφασης για τη συνέχιση των διαδικασιών πρόσληψης των ήδη επιλεγέντων ανέργων, είναι ότι οι πίνακες επιτυχόντων είχαν οριστικοποιηθεί πριν από τις 2-7-2015, δηλαδή πολύ πριν την προκήρυξη των εκλογών, καθώς και ότι πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενη πράξη από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ποσού 200 εκ. ευρώ, και επομένως οιαδήποτε καθυστέρηση στην απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια του εξ ευρωπαϊκών πόρων συγχρηματοδοτούμενου σκέλους».

    [05] «Μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ότι θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις»

    «Μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ότι θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, θα ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα, θα φέρουμε επενδύσεις και θα απορροφήσουμε τους πόρους από το ΕΣΠΑ», διαβεβαίωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα newsit.gr.

    Έντονα επικριτικός για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα θετικό αυτούς του μήνες που ήταν στη διακυβέρνηση της χώρας και πως από τις 14 Αυγούστου έχει μεταλλαχθεί.

    «Δεν πίστευα ποτέ ότι τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές θα έβαζε την υπογραφή του σε σποτάκια όπου αναφέρει ότι ?δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στη λίστα Λαγκάρντ? και να έχουν τη φωτογραφία μου, όταν είναι γνωστό ότι δεν έχω καμία σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ. Δεν συνάδει με την αριστερή ηθική και την εικόνα Τσίπρα που είχα στο μυαλό μου», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και προσέθεσε: «Καταφεύγει σε δήθεν σκάνδαλα και να λέει ότι είναι ο εγγυητής και μην τολμήσει κανείς να παρέμβει. Δικτατορία έχουμε; Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Γι? αυτό βγήκε η ανακοίνωση των εισαγγελέων. Δηλαδή τι να του πω κι εγώ; Για τη δική του λίστα Λαγκάρντ και να βάλω Φλαμπουράρη και Κατρούγκαλο; Κάνει; Δεν κάνει».

    Για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε την αισιοδοξία του για επικράτηση της ΝΔ και απάντησε σχετικά με το κυβερνητικό σχήμα που σχεδιάζει.

    Είπε ότι θα μπουν άνθρωποι που θα γνωρίζουν το θέμα του τομέα που θα αναλάβουν και θα είναι ψυχολογικά έτοιμοι να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους χωρίς να τον ενδιαφέρει η πολιτική τους καταβολή.

    [06] Ο διαβήτης κύησης και τα φυτοφάρμακα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2

    O σακχαρώδης διαβήτης εξακολουθεί να αποτελεί μια πάθηση άγνωστης αιτιολογίας, παρότι τα τελευταία χρόνια η εμφάνισή του έχει αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στα γονίδια και την κληρονομικότητα. Όμως, η έρευνα αποκαλύπτει χρόνο με το χρόνο και άλλες αιτίες που σχετίζονται με την εμφάνιση διαβήτη στη ζωή ενός ενήλικα. Ανάμεσα σ' αυτές, η μακροχρόνια επίπτωση του διαβήτη κύησης στο παιδί που γεννιέται και στη μητέρα του μετά την εγκυμοσύνη, αλλά και η έκθεση σε ανθεκτικά φυτοφάρμακα -όπως δείχνουν δύο νέες ελληνικές μελέτες.

    Σύμφωνα με νέες μελέτες που παρουσιάσθηκαν στο 51ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Διαβητολογικής Εταιρείας, στην Στοκχόλμη, η εμφάνιση διαβήτη κατά την κύηση έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες τόσο για τη μητέρα, όσο και για το παιδί. Ο διαβήτης κύησης (ΣΔΚ) καταγράφεται σε περίπου 2%-6% του συνόλου των κυήσεων στην Ευρώπη και παραμένει μία από τις πιο συχνές διαταραχές της κύησης. Ο διαβήτης της κύησης σχετίζεται με πολλές επιπλοκές για τη μητέρα και το παιδί, οι οποίες όμως μπορούν να προληφθούν αν το πρόβλημα διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

    Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι, αν και οι τιμές σακχάρου στο αίμα τις περισσότερες φορές κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα μετά την εγκυμοσύνη, οι γυναίκες με ΣΚΔ διατηρούν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 αργότερα στη ζωή τους.

    Μελέτες που ανακοινώθηκαν στο συνέδριο δείχνουν ότι ο κίνδυνος διαβήτη γι αυτές τις γυναίκες, αυξάνεται έως και 50% μέσα στα επόμενα 10 χρόνια μετά την εγκυμοσύνη, καθιστώντας έτσι τον διαβήτη κύησης ως έναν από τους ισχυρότερους γνωστούς παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη τύπου 2. Είναι σημαντικό, τονίζουν οι επιστήμονες, οι γυναίκες με προδιάθεση για διαβήτη κύησης να αναγνωρίζονται εγκαίρως και να παρακολουθούνται, ώστε να αποφύγουν τον διαβήτη τύπου 2 αργότερα στη ζωή τους.

    Επιπλέον, αρκετές νέες μελέτες δείχνουν ότι και τα παιδιά γυναικών με διαβήτη κύησης έχουν 2-8 φορές αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν αργότερα ως ενήλικες προδιαβήτη και διαβήτη τύπου 2, να γίνουν υπέρβαρα και να εμφανίσουν μεταβολικό σύνδρομο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 September 2015 - 12:32:15 UTC