Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία του Π. Καμμένου απόψε στο Ηράκλειο,αύριο η κεντρική ομλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
  • [02] Κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του πετρελαίου
  • [03] Το Ευρωκοινοβούλιο υπέρ της κατανομής 120.000 προσφύγων στις χώρες της ΕΕ
  • [04] Επανήλθε η ηρεμία στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία
  • [05] Ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων στη Μυτιλήνη
  • [06] Ελπίδες για εύκολη και σωστή ρύθμιση του σακχάρου από τις υπερινσουλίνες
  • [07] Κείμενο στήριξης του Ποταμιού, υπογράφουν 117 προσωπικότητες

  • [01] Ομιλία του Π. Καμμένου απόψε στο Ηράκλειο,αύριο η κεντρική ομλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

    Προεκλογική ομιλία στην αίθουσα Ανδρόγεω του δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει απόψε, στις 21:00, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

    Αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, ο κ. Καμμένος θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη).

    [02] Κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του πετρελαίου

    Κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ιαπωνία χτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου για την παγκόσμια ανάπτυξη, αντισταθμίζοντας τον θετικό αντίκτυπο από τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωσης των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.

    Οι ιαπωνικές εξαγωγές επιβραδύνθηκαν για δεύτερο συνεχή μήνα τον Αύγουστο σε μια ένδειξη ότι η οικονομική επιβράδυνση της Κίνας θα μπορούσε να είναι επιζήμια για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

    Το πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούσε 25 σεντς στα 49,50 δολάρια το βαρέλι στις 11:30 ώρα Ελλάδας, έχοντας νωρίτερα ανέλθει έως και τα 50,14 δολάρια. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε 30 σεντς στα 46,85 δολάρια το βαρέλι.

    [03] Το Ευρωκοινοβούλιο υπέρ της κατανομής 120.000 προσφύγων στις χώρες της ΕΕ

    Οι ευρωβουλευτές, που συνήλθαν σήμερα εκτάκτως, ενέκριναν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποχρεωτική κατανομή 120.000 προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα θέμα για το οποίο τα κράτη μέλη είναι διχασμένα.

    Οι χώρες μέλη της ΕΕ αναμένεται να αποφανθούν στις 22 Σεπτεμβρίου, αφού απέτυχαν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση στις 14 Σεπτεμβρίου στη διάρκεια μιας πρώτης συνόδου. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έπρεπε πρώτα να αποφανθεί επίσημα για το μέτρο αυτό ώστε στη συνέχεια να εγκριθεί από τα κράτη μέλη

    [04] Επανήλθε η ηρεμία στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία

    Επανήλθε η ηρεμία σήμερα στην μεθόριο Σερβίας-Ουγγαρίας μετά τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες μεταξύ των προσφύγων και των ουγγρικών δυνάμεων της τάξης.

    Στο μεθοριακό πέρασμα Όργκος 2 - Ρόζκε 2 εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να βρίσκονται περίπου 400 πρόσφυγες.

    Οι πιο τυχεροί από αυτούς διανυκτέρευσαν σε σκηνές που είχαν στηθεί στην άσφαλτο ή στα χωράφια που βρίσκονται γύρω από το δρόμο προς την Ουγγαρία.

    Άλλοι κοιμήθηκαν σε υπνόσακκους πάνω στην άσφαλτο.

    Οι δύο δρόμοι που οδηγούν στην Ουγγαρία, στους οποίους συνήθως κυκλοφορούν αυτοκίνητα, είναι πλέον αποκλεισμένοι από μεταλλικά χωρίσματα με συρματόπλεγμα στο πάνω μέρος τους, τα οποία έχουν αντικαταστήσει τον φράχτη τον οποίο κατάφεραν να σπάσουν χθες κατά τις συμπλοκές οι πρόσφυγες.

    [05] Ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων στη Μυτιλήνη

    Ανεξέλεγκτες οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο τις τελευταίες τρεις μέρες. Εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, το τελευταίο τριήμερο μπήκαν στη Λέσβο περισσότεροι από 7.000 μετανάστες και πρόσφυγες οι περισσότεροι με εκατοντάδες πλαστικές βάρκες που έφτασαν στις βόρεια ακτογραμμή του νησιού μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και Μολύβου. Όλοι τους προερχόμενοι από την περιοχή της Αρχαίας Άσσου (σημερινό Μπεχράμκαλε) στη βόρεια ακτή του Αδραμυτινού κόλπου της Τουρκίας.

    Σήμερα Πέμπτη, και μέχρι τις 12 το μεσημέρι, είχαν αποβιβασθεί στη Λέσβο περισσότερα από 1.500 άτομα.

    Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό οι αποβιβαζόμενοι και ανάλογα της εθνικότητας τους οδηγούνται οι μεν Σύροι στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, τρία χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης. Εκεί καταγράφονται από συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος αλλά και υπαλλήλων της περιφέρειας βορείου Αιγαίου και της γενικής γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής. Αμέσως μετά την καταγραφή τους αφήνονται ελεύθεροι να φύγουν από το νησί.

    [06] Ελπίδες για εύκολη και σωστή ρύθμιση του σακχάρου από τις υπερινσουλίνες

    Σημαντικές ελπίδες για όσους ασθενείς αδυνατούν να ρυθμίσουν σωστά το σάκχαρό τους στο αίμα, γεννούν οι νεότερες ινσουλίνες που θα είναι σύντομα διαθέσιμες και στην Ελλάδα.

    Οι βασικές αυτές ινσουλίνες θα χορηγούνται μία φορά την ημέρα, θα αποροφούνται σταδιακά και πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό, περιοριζοντας σημαντικά τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας, κύριως κατά τις νυχτερινές ώρες, όπως έδειξαν νέες μελέτες. Η απλοποίηση της χρήσης τους, αλλά και η προβλέψιμη πλέον δράση τους μέσα στο 24ωρο, ίσως κάνει πολλούς διαβητικούς και ορισμένους γιατρούς να αναθεωρήσουν τα ταμπού που έχουν για την ινσουλίνη, τα οποία οδηγούν στη μη έγκαιρη έναρξη και συμμόρφωση στη θεραπεία αυτή, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή ρύθμιση, τόνισαν για μία ακόμη φορά οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο 51ο συνέδριο της Ευρωπαικής Εταιρείας μελέτης του διαβήτη που γίνεται στη Στοκχόλμη.

    Νεώτερη μελέτη μελέτη που αφορούσε τη χρήση μίας από αυτές τις νεώτερες ινσουλίνες με την επιστημονική ονομασία, "insulin glargin injection 300 unitsml", έδειξε οτι περιορίσθηκαν σημαντικά οι νυχτερινές υπογλυκαιμίες που φοβίζουν ιδιαίτερα τους ασθενείς.

    [07] Κείμενο στήριξης του Ποταμιού, υπογράφουν 117 προσωπικότητες

    Ακαδημαϊκοί, προσωπικότητες της τέχνης και της επιστήμης υπογράφουν κείμενο υποστήριξης του Ποταμιού. Μεταξύ αυτών ο ομότιμος καθηγητής του LSE Νίκος Μουζέλης, ο συνθέτης - κιθαριστής Νότης Μαυρουδής, η κριτικός λογοτεχνίας Ελισάβετ Κοτζιά, ο καθηγητής αρχαίας ιστορίας στο Princeton Άγγελος Χανιώτης, o σεισμολόγος Σάκης Κουρουζίδης και 112 ακόμα προσωπικότητες στηρίζουν το Ποτάμι.

    «Η επιτροπή διαλόγου που θέσπισε Το Ποτάμι συμπλήρωσε ένα χρόνο επίσημης παρουσίας. Όλοι εμείς που απαρτίζουμε τον θεσμό αυτό, έχουμε τη δυνατότητα να συνδιαμορφώνουμε με τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας τις θέσεις του Ποταμιού και να συμμετέχουμε στην πολιτική ζωή χωρίς να συμμετέχουμε στις κομματικές διαδικασίες.

    Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στο Ποτάμι να ακούει και να αξιοποιεί ανθρώπους της παραγωγής, των επιστημών και των τεχνών που μπορούν να εκφράσουν το νέο στη διακυβέρνηση της χώρας. Η νέα αυτή αντίληψη για τη σχέση του κόμματος με την κοινωνία αποτελεί έναν επιπλέον σημαντικό λόγο να υποστηριχτεί το Ποτάμι. Στις τόσο κρίσιμες εκλογές που θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου, τα μέλη της επιτροπής διαλόγου μαζί με προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής που υπογράφουν σήμερα μαζί μας, θα εκφράσουμε δυναμικά το παρόν μας στηρίζοντας το Ποτάμι ώστε να μπορέσει να επηρεάσει όσο πιο αποφασιστικά γίνεται τις μετεκλογικές εξελίξεις», αναφέρουν στο κείμενο τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 September 2015 - 10:32:23 UTC