Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις
  • [02] Οι αντιδράσεις των κομμάτων στις δηλώσεις του Ν. Μιχαλολιάκου
  • [03] Π. Καμμένος: Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα
  • [04] Η ΕΕ προτείνει ένα σύστημα για την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας
  • [05] Δεν έχει συμμετάσχει το ΔΝΤ σε συζητήσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών
  • [06] Ο Πολ Μέισον στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Εργαστήρι μίας Ευρώπης νέου τύπου η Ελλάδα
  • [07] Δήλωση στήριξης προς τον ΣΥΡΙΖΑ από 10 πολιτικές προσωπικότητες της Ιταλίας
  • [08] Τουλάχιστον 47 νεκροί στη Συρία από επιδρομές μαχητικών
  • [09] Π. Λαφαζάνης: Η μνημονιακή συναίνεση θα πάει περίπατο αν η Λαϊκή Ενότητα πάρει καλό ποσοστό
  • [10] «Ψεύδη και ανακρίβειες οι δηλώσεις Μητρόπουλου για προνοιακά επιδόματα και ΑμεΑ»
  • [11] Μ. Ρέντσι για μεταναστευτικό: Η ΕΕ ρίχνει τείχη, δεν τα υψώνει
  • [12] Η Εθνική την 5η θέση και το «εισιτήριο» για το Προολυμπιακό τουρνουά
  • [13] Κίνηση ανθρωπιάς από τη Χετάφε, που προσέλαβε προπονητή τον Σύρο πρόσφυγα

  • [01] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

    Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της e-voice για το dikaiologitika.gr. Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 15 και 16 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1007 ατόμων σε ολόκληρη την επικράτεια.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,6% της Ν.Δ συγκεντρώνοντας ποσοστό 29% με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 25,4%.

    Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χ.Α με ποσοστό 7,2%. Στην τέταρτη Το Ποτάμι με 5,1% ενώ Κ.Κ.Ε και ΠΑ.ΣΟ.Κ μετριούνται στο 5%. Η ΛΑ.Ε στο 4,2%, ενώ μάχη για την είσοδο τους στη Βουλή δίνουν οι ΑΝ.ΕΛ. που καταγράφονται στο 3,1%.

    Εκτός Βουλής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,6. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 6,6% ενώ στο 3,0% από το δείγμα της έρευνας είναι ο αριθμός αυτών που έχουν αποφασίσει αποχή. Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκη το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τις 29 μονάδες καθώς συγκεντρώνει το 55,1% έναντι 26,1% της Ν.Δ.

    Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsit, στην πρόθεση ψήφου, σε σχέση με προηγούμενη έρευνα, ηΝΔμειώνει λίγο τη διαφορά αλλά οΣΥΡΙΖΑεξακολουθεί να είναι μπροστά.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων με ποσοστό 25,3% με τη ΝΔ να ακολουθεί με 25%.

    Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις παραμένει ηΧρυσή Αυγή, στην 4η θέση είναι τοΚΚΕ, στην 5η τοΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην 6ηΤο Ποτάμι.

    Στην Βουλή, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, μπαίνει ηΈνωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, ηΛαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνηείναι στο όριο, ενώ εκτός μένουν οιΑΝΕΛ. Αναποφάσιστοι και αποχή συγκεντρώνουν πάνω από 15%.

    Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά με ποσοστό που φτάνει στο 50%.

    [02] Οι αντιδράσεις των κομμάτων στις δηλώσεις του Ν. Μιχαλολιάκου

    Την αντίδραση όλων των κομμάτων προκάλεσε η ομολογία του αρχηγού της ΧΑ Ν. Μιχαλολιάκου ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ειδικότερα, ο κ. Μιχαλολιάκος παραδέχτηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι το κόμμα του αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υποστηρίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει ποινική ευθύνη.

    ΣΥΡΙΖΑ

    «Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον αρχηγό της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο, μία μέρα πριν από τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του, εξοργίζει κάθε δημοκρατικό πολίτη που αγωνίζεται και επιθυμεί ένα κράτος δικαίου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

    Σημειώνει ότι «η ρητορική του μίσους, τα τάγματα εφόδου, οπλισμένα από την κοινωνική απελπισία που έχει σκορπίσει η κρίση, εκμεταλλεύονται το ανθρώπινο δράμα προκειμένου να επεκταθούν» και προσθέτει: «Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, το στυγερό έγκλημα φανέρωσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία το απεχθές πρόσωπο της ΧΑ: μιας δολοφονικής, φασιστικής συμμορίας, που στρέφεται εναντίον των αδύναμων με κάθε τρόπο, χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα μια ψευδεπίγραφη αντισυστημική ρητορική, απολύτως βολική για το σύστημα», αναφέρει.

    Νέα Δημοκρατία

    Την ανάγκη υπεράσπισης της δημοκρατίας με πράξεις και διαρκή επαγρύπνηση επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τη δήλωση του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το φόνο του Παύλου Φύσσα. «Ανατριχιάσαμε από την ξεδιάντροπη δήλωση ανάληψης ευθύνης για το θάνατο του Παύλου Φύσσα από τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για μια προκλητική ομολογία που γίνεται μέσα στην προεκλογική περίοδο με στόχο να τρομοκρατήσει πολίτες και κόμματα», τονίζεται στην ανακοίνωση όπου και επισημαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν τρομοκρατείται, αλλά χαλυβδώνεται η δημοκρατική της συνείδηση.

    Το Ποτάμι

    Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Π. Φύσσα από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο δείχνει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα αυτής της οργάνωσης, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι και επισημαίνει ότι μετά τη σημερινή απροκάλυπτη ομολογία ουδείς δικαιούται να πει ότι παραπλανήθηκε.

    «Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι επιβράβευση των εγκληματικών πράξεών της. Το καθήκον όλων είναι να αγωνισθούν ώστε την Κυριακή να μη δοθεί η δυνατότητα στον αρχηγό μιας εγκληματικής συμμορίας, να διεκδικήσει την τρίτη διερευνητική εντολή», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

    ΚΚΕ

    «Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ομολογία Μιχαλολιάκου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία, επιβεβαιώνει τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, που απορρέει από τη ναζιστική της ιδεολογία» τονίζει το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «η ομολογία αυτή όχι μόνο δεν απαλλάσσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από τις ποινικές της ευθύνες για τη δολοφονία Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα, για δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις, αλλά και ενισχύει τις ποινικές της ευθύνες».

    Λαϊκή Ενότητα

    Η ομολογία Μιχαλολιάκου αποδεικνύει ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα «δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αποτέλεσμα της φασιστικής ιδεολογίας, συγκρότησης και πρακτικής της νεοναζιστικής οργάνωσης», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση-σχόλιο της Λαϊκής Ενότητας ενόψει των δύο χρόνων από τη δολοφονία αλλά και με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

    ΠΑΣΟΚ

    «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να απαντήσουν στην πρόκληση. Να κλείσουν τον δρόμο στη συμμορία των δολοφόνων», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παραδοχή από τη Χρυσή Αυγή της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία Φύσσα.Το ΠΑΣΟΚ ζητάει από τους πολίτες με την ψήφο τους να την καταδικάσουν και αναδείξουν την Δημοκρατική Συμπαράταξη τρίτη δύναμη. «Να μας δώσουν την τρίτη εντολή! Για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση και τη συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων που θέλουν την έξοδο από την κρίση, την Ελλάδα στην Ευρώπη και στο ευρώ», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει:«Η ψήφος σε αυτούς δεν είναι πολιτική επιλογή! Είναι επιβράβευση εγκληματιών».

    Ανεξάρτητοι Έλληνες

    «Η μισή ?ανάληψη? της ευθύνης -πολιτική μόνον, αλλά όχι και ποινική- από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, και μάλιστα με καθυστέρηση δύο χρόνων, αποκαλύπτει την απύθμενη θρασυδειλία και το απεχθές πρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης. Ταυτόχρονα αναδεικνύει τον κυνισμό των καθαρά προεκλογικών σκοπιμοτήτων της προκλητικής ομολογίας», δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία καταλήγει λέγοντας: «Μέχρι πρότινος επιχειρούσαν να εμφανιστούν αθώοι του αίματος. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχουν όμως καταδικαστεί. Και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί στις εκλογές της Κυριακής».

    ΔΗΜΑΡ

    Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής και μια μέρα πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα , ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την «πολιτική ευθύνη» για όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στο Κερατσίνι. Η θρασύτατη παραδοχή του, αποτελεί πρόκληση για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Φανερώνει ξεκάθαρα τη ρητορική του μίσους και τη εγκληματική λογική του φασισμού και της βίας που εκφράζει η ΧΑ.

    [03] Π. Καμμένος: Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα

    Αν ο ελληνικός λαός δώσει την εντολή, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα συνεχιστεί, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να τηρούν «ως πατριωτικό κίνημα τις θέσεις μας για τα εθνικά θέματα, τη διασφάλιση των παραδοσιακών σχέσεων της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό, αλλά παράλληλα και τα ανοίγματα προς την ιδιωτική οικονομία», τονίζει ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος» και σημειώνει πως «θεωρώ ότι n τρίτη συμφωνία είναι ουσιαστικά η έξοδος από τα μνημόνια».

    Ερωτηθείς αν το κόμμα του θα ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους υπενθύμισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν είχαν καμία απώλεια από την Κοινοβουλευτική Ομάδα στην ψήφιση της συμφωνίας, γιατί «η συμφωνία σημαίνει έξοδος από το αγγλικό δίκαιο, ρύθμιση του χρέους, τακτοποίηση των ?κόκκινων? δανείων και ένα μεγάλο πακέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη και όχι τη λιτότητα».

    Είπε ότι ανεξαρτήτως της πολιτικής ιδεολογίας, τους ΑΝΕΛ τους ενώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ το ότι δεν έχουν συνδιαλλαγές με δημόσιο χρήμα, δεν τους περιέχουν οι δικογραφίες που ?φιλοξενούν? τα άλλα κόμματα, και το όραμα της ενότητας του ελληνικού λαού.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε λόγο για εκβιασμό της ελληνικής κυβέρνησης από μερίδα των εταίρων-δανειστών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα μέτρα της σύμβασης μπορούν να αλλάξουν, με τους εταίρους να πείθονται για το άστοχο ορισμένων εξ αυτών, αλλά και βάσει των προτάσεων που θα υποβληθούν από την Ελλάδα.

    Τόνισε ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα και μια τετραετία πολιτικής ομαλότητας και εθνικής ομοψυχίας, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το συνταγματικά προβλεπόμενο ?μπόνους? των 50 εδρών σε συνδυασμό με την είσοδο των ΑΝΕΛ στην Βουλή θα επιτρέψει τον σχηματισμό κυβέρνησης και δεν θα χρειαστεί ο κ Τσίπρας να προσκαλέσει το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

    [04] Η ΕΕ προτείνει ένα σύστημα για την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας, πρότεινε σήμερα στα κράτη μέλη της ΕΕ να θεσπίσουν ενα σύστημα που θα εγγυάται την προσφορά συμφωνίας ένταξης στην εργασία σε όλους τους εγγεγραμμένους μακροχρόνια ανέργους το αργότερο μετά από 18 μήνες ανεργίας.

    Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, η συμφωνία ένταξης στην εργασία θα συνίσταται σε ένα εξατομικευμένο σχέδιο για την επάνοδο του μακροχρόνια ανέργου στην εργασία. Μπορεί να περιλαμβάνει, ανάλογα με τις υπάρχουσες υπηρεσίες σε κάθε κράτος μέλος: καθοδήγηση, βοήθεια για την αναζήτηση απασχόλησης, μετεκπαίδευση και επιμόρφωση, καθώς και στήριξη για τη στέγαση, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες παιδικής μέριμνας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή αποκατάστασης. Η στήριξη θα πρέπει κατά την Επιτροπή να παρέχεται μέσω ενός "ενιαίου σημείου επαφής", ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχεια και η συνοχή της ενίσχυσης. Θα πρέπει επίσης να καθορίζονται σαφώς τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τόσο των ανέργων όσο και των οργανισμών που παρέχουν στήριξη.

    [05] Δεν έχει συμμετάσχει το ΔΝΤ σε συζητήσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

    To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις με εκπροσώπους μεγάλων funds, ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Αυτό επισήμανε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις , διαψεύδοντας πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

    Ο εκπρόσωπος του Ταμείου στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον απέφυγε να αναφερθεί σε ο,τιδήποτε αφορούσε την Ελλάδα, επικαλούμενος τις επικείμενες εκλογές. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, "θα σεβαστούμε την πολιτική διαδικασία στην Ελλάδα". Συμπλήρωσε ότι, μετά τις εκλογές, το ΔΝΤ προτίθεται να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της οικονομίας.

    [06] Ο Πολ Μέισον στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Εργαστήρι μίας Ευρώπης νέου τύπου η Ελλάδα

    «Εργαστήρι μίας Ευρώπης νέου τύπου» θεωρεί την Ελλάδα ο οικονομικός αναλυτής του Channel- 4 Πολ Μέισον , ο οποίος δέχθηκε να μιλήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τις εκλογές, αλλά και την έκδοση του νέου βιβλίου του, «postcapitalism- a guide to our Future», που θα μεταφραστεί και στα ελληνικά.

    Ο Πολ Μέισον εκτιμά ότι ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης «βλέπουμε την αρχή μιας οικονομίας που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που ζούμε», ενώ ερωτηθεί για το χρέος λέει ότι «δεν υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος που να θεωρεί το χρέος βιώσιμο». Ωστόσο επισημαίνει ότι δυνητικοί σύμμαχοι της Ελλάδας στο πλαίσιο της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι Γάλλοι και οι Ιταλοί, σε αντίθεση με τους Γερμανούς, τους οποίους χαρακτηρίζει «εκδικητικούς».

    Ερωτηθείς εξάλλου ποιο θεωρεί σοβαρότερο πρόβλημα για την Ευρώπη- την κρίση χρέους ή το προσφυγικό, ο Πολ Μέισον είναι κατηγορηματικός: «το προσφυγικό πρόβλημα μόλις άρχισε».

    [07] Δήλωση στήριξης προς τον ΣΥΡΙΖΑ από 10 πολιτικές προσωπικότητες της Ιταλίας

    Η επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα «θα εξασφαλίσει ότι η ελπίδα των προοδευτικών ανθρώπων για βαθιά αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική, δεν πρόκειται να σβήσει», τονίζουν σε δημόσια δήλωση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ δέκα προσωπικότητες της Ιταλίας, από ένα ευρύτερο προοδευτικό πολιτικό φάσμα, σημειώνοντας ότι «ήττα τους, αντίθετα, θα σηματοδοτήσει ένα απότομο βήμα προς τα πίσω και την πλήρη επιβεβαίωση των πολιτικών λιτότητας».

    Το κείμενο υπογράφουν ο Σέρτζιο Κοφεράτι και η Έλι Σλάιν, ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών (S&D) η Ελεονώρα Φορέντσα και ο Κούρτσιο Μαλτέζε (GUE/NGL), ο Νίκι Βέντολα και ο Νικόλα Φρατοϊάνι (Sinistra e Libert?), ο Πάολο Φερέρο (PRC), ο Πίπο Τσιβάτι (Possibile) και οι Λουτσιάνο Γκαλίνο και Μάρκο Ρεβέλι που πρωτοστάτησαν στο κίνημα «L?altra Europa con Tsipras» στις τελευταίες ευρωεκλογές.

    [08] Τουλάχιστον 47 νεκροί στη Συρία από επιδρομές μαχητικών

    Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες και σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις σε περιοχές του Χαλεπιού που ελέγχουν οι αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Ένας εκπρόσωπος των τοπικών σωστικών συνεργείων στις περιοχές της πόλης που ελέγχουν οι αντάρτες ανέβασε τον απολογισμό των θυμάτων στους 60 - όλοι άμαχοι - καθώς κυβερνητικές δυνάμεις και δυνάμεις των ανταρτών αντάλλαξαν σφοδρά πυρά στην πόλη.

    Την Τρίτη, σε μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις των ανταρτών σε περιοχές που ελέγχει το καθεστώς στο Χαλέπι, τουλάχιστον 38 άνθρωποι - ανάμεσα τους και 14 παιδιά - σκοτώθηκαν από βομβιστικές επιθέσεις δυνάμεων των ανταρτών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

    Παράλληλα σήμερα, η οργάνωση ακτιβιστών «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά» ανέφερε με ανάρτηση της στο Twitter ότι μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν περισσότερες από 12 αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, κάνοντας λόγο για 8 στόχους, σε μια ασυνήθιστα σφοδρή επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων σε μια περιοχή που επίσης αποτελεί στόχο της συμμαχίας που ηγούνται οι ΗΠΑ.

    «Υπάρχουν νέα για έναν τεράστιο αριθμό μαρτύρων και τραυματισμένων», ανέφερε η οργάνωση.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο εκτιμά ότι τα μαχητικά ανήκουν στον συριακό στρατό και εξαπέλυσαν τουλάχιστον 11 επιδρομές.

    Δεν υπήρχε καμία αναφορά των αεροπορικών επιδρομών στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

    [09] Π. Λαφαζάνης: Η μνημονιακή συναίνεση θα πάει περίπατο αν η Λαϊκή Ενότητα πάρει καλό ποσοστό

    «Αν έχουμε ένα καλό ποσοστό και η δύναμή μας είναι ισχυρή στη Βουλή, τότε η μνημονιακή συναίνεση θα πάει περίπατο», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

    Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «τα κατεστημένα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα μετρήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα με μία διάσταση και μόνο: Τη δύναμη της Λαϊκής Ενότητας. Αν είναι ψηλά, θα καταλάβουν ότι ξανάχασαν το παιχνίδι, παρότι έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στα νερά τους. Αν αποτύχουν σ? αυτό και δουν μια Λαϊκή Ενότητα σφήνα στα σχέδιά τους θα βάλουν ?μαύρες πλερέζες? από τη Δευτέρα».

    Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εκτίμησε ότι ακόμη κι αν η ΝΔ πάρει την πρώτη θέση, θα κάνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν στέκεται πλέον κυβέρνηση χωρίς αυτούς τους δύο εταίρους», είπε και υποστήριξε ότι χωρίς μια ευρεία πολιτική στήριξη με κορμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «ούτε ένα μέτρο δεν περνάει».

    [10] «Ψεύδη και ανακρίβειες οι δηλώσεις Μητρόπουλου για προνοιακά επιδόματα και ΑμεΑ»

    Ψεύδη και ανακρίβειες χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης τα όσα υποστηρίζει ο Αλέξης Μητρόπουλος, σε άρθρο του σχετικά με προνοιακά επιδόματα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, μετά τις εκλογές.

    Ο κ. Νεφελούδης, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, υποστηρίζει ότι ο κ. Μητρόπουλος, προχώρησε στις συγκεκριμένες δηλώσεις «προκειμένου να εκδικηθεί όσους δεν τον επέλεξαν να είναι υποψήφιος Βουλευτής λόγω της δικαστικής του εμπλοκής».

    [11] Μ. Ρέντσι για μεταναστευτικό: Η ΕΕ ρίχνει τείχη, δεν τα υψώνει

    Η Ευρώπη «έχει γεννηθεί για να ρίχνει τείχη, όχι για να τα οικοδομεί» και όλες οι χώρες της ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα της μετανάστευσης, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

    «Η Ευρώπη στο σύνολό της πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της μετανάστευσης, από τα κέντρα υποδοχής στα 'θερμά σημεια' εισόδου (hot spots) μέχρι τους επαναπατρισμούς. Η Ευρώπη έχει γεννηθεί για να ρίχνει τείχη, όχι για να τα οικοδομεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρέντσι έπειτα από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, που ασκεί την προεδρία της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο.

    «Είναι γραμμένο στον ευρωπαϊκό Χάρτη πως δουλειά μας είναι να ρίχνουμε τα τείχη», επέμεινε, αναφερόμενος προφανώς στους φράχτες που κατασκευάζει η Ουγγαρία στα σύνορα με τη Σερβία και τη Ρουμανία για να εμποδίσει την είσοδο μεταναστών στο έδαφός της.

    «Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη μοιάζει να είναι σε κρίση και προτεραιότητα είναι να επιστρέψουμε στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συνέχισε.

    «Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ένα μουσείο ή ένας τόπος ενθυμημάτων. Πρέπει να δούμε με μεγαλύτερο ανθρωπισμό αυτό που γίνεται στον κόσμο, ξεκινώντας από τη Συρία», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

    [12] Η Εθνική την 5η θέση και το «εισιτήριο» για το Προολυμπιακό τουρνουά

    Με την κατάκτηση της 5ης θέσης, της υψηλότερης από το 2009 (χάλκινο μετάλλιο), και με το «εισιτήριο» συμμετοχής στο Προολυμπιακό Τουρνουά στις... αποσκευές της, ολοκλήρωσε η Εθνική Ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ 2015. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 97-90 της Λετονίας, στη Λιλ, για τις θέσεις 5-8.

    Τα δεκάλεπτα: 17-24, 37-44, 60-61, 97-90

    Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την Λετονία, ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Εθνική ομάδα.

    [13] Κίνηση ανθρωπιάς από τη Χετάφε, που προσέλαβε προπονητή τον Σύρο πρόσφυγα

    Το κοινωνικό και φιλανθρώπινο πρόσωπο δείχνει και πάλι η Χετάφε. Η ισπανική ομάδα ανακοίνωσε πως αποφάσισε να προσλάβει ως προπονητή στις σχολές της τον Σύρο πρόσφυγα, που πριν από λίγες μέρες, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από την ουγγρική αστυνομία, δέχθηκε τρικλοποδιά από μια οπερατέρ και έπεσε κρατώντας το παιδί του στα χέρια του. Μια σκηνή που έκανε το γύρο του κόσμο και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών εναντίον της συγκεκριμένης Ουγγαρέζας.

    Ο Σύρος πρόσφυγας ονομάζεται Οσάμα Αμπντούλ Μοσέν και οι άνθρωποι της Χετάφε τον αναζήτησαν όταν έμαθαν πως είναι προπονητής ποδοσφαίρουκαι μάλιστα σε ομάδα Α' κατηγορίας στην πατρίδα του, ενώ στη συνέχεια ο Δήμος της πόλης του βρήκε σπίτι για τον ίδιο και τους δύο γιούς του, τον 18χρονο Μοχάμεντ και τον 7χρονο Ζαϊντ.

    «Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε ένα δικό μας άνθρωπο του αθλητισμού, έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου», δήλωσε ο επικεφαλής της σχολής της Χετάφε, Μιγκέλ Ανχέλ Γκαλάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 September 2015 - 16:32:15 UTC