Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Μονάδα μέτρησης της ΕΕ είναι ο άνθρωπος και όχι το νόμισμα
  • [02] Αντ. Νταβανέλλος: Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν το τρίτο Μνημόνιο
  • [03] Β. Θάνου: Οι θέσεις της Ελλάδας παραμένουν σταθερές, το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό
  • [04] Β. Μεϊμαράκης: Η ψήφος την Κυριακή είναι κρίσιμη και πρέπει να είναι χρήσιμη
  • [05] Μ. Ντράγκι: Η Ελλάδα πρέπει να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό της σύστημα
  • [06] Ζ. Γκάμπριελ: Οι χώρες που δεν συμμερίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες δεν μπορούν να υπολογίζουν στα χρήματα της ΕΕ
  • [07] Σε κλίμα έντονης συγκίνησης κηδεύτηκε η Μαρία Χορς
  • [08] ΚΘΒΕ: Τις 530.000 ευρώ «άγγιξε» το κόστος της παραγωγής «Alexander the Great»
  • [09] Στο Σύνταγμα η κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
  • [10] Π. Ιγγλέσιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Podemos μαζί μπορούν να φέρουν την αλλαγή στην Ευρώπη
  • [11] Μπενίτεθ: «Ο δικός μας Πάου Γκασόλ»
  • [12] Δωρεά από την UEFA για τα παιδιά των προσφύγων
  • [13] Ο ξεχωριστός κύριος Γκουαρντιόλα

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Μονάδα μέτρησης της ΕΕ είναι ο άνθρωπος και όχι το νόμισμα

    Μονάδα μέτρησης της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης είναι ο άνθρωπος και όχι το νόμισμα, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Σύνοδο κορυφής της ερχόμενης Τετάρτης με θέμα αποκλειστικά το Μεταναστευτικό, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι «στο κέντρο βάρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται ο άνθρωπος» και σημείωσε ότι το νόμισμα υπάρχει «για να υπηρετεί τον άνθρωπο».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε επίσης ότι η Σύνοδος της ερχόμενης Τετάρτης ξαναφέρνει στην επιφάνεια ποιοι είναι οι πραγματικοί πυλώνες της ΕΕ: «είναι γνωστό ότι το αέτωμα της ΕΕ στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: στην αρχαία Ελλάδα, με το πνεύμα και την ελευθερία, στη Ρώμη που αποτελεί τη βάση του κρατικού οικοδομήματος, και στο χριστιανισμό που είναι η βάση της αλληλεγγύης» είπε ο ΠτΔ.

    Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε επίσης, ότι είναι με την σύγκλιση της Συνόδου Κορυφής, η Ευρώπη αποδεικνύει ότι θέλει να υπερκεράσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν μεταξύ των κρατών μελών, «έστω και με κάποια καθυστέρηση» και πρόσθεσε ότι η Σύνοδος αυτή αποδεικνύει-πέραν της επίλυσης των προβλημάτων- ότι ο Άνθρωπος είναι η πρώτη προτεραιότητά της. Τέλος, ο κ.Παυλόπουλος εξήρε τη συμβολή του κ.Αβραμόπουλου στην σύγκλιση της Συνόδου Κορυφής, καθώς και για τη συμβολή του στην εγρήγορση της Ευρώπης απέναντι στο μεταναστευτικό κύμα λόγω του πολέμου στη Συρία.

    Ο κ. Αβραμόπουλος από την πλευρά του, εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα κυριαρχήσει το ευρωπαϊκό πνεύμα» τόνισε ότι τα πράγματα βρίσκονται σε καλό δρόμο για την Ελλάδα, και την επόμενη βδομάδα θα καταβληθεί η πρώτη δόση των 33ων εκατομμυρίων για να ενισχυθεί η χώρα μας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

    Παράλληλα εξέφρασε την απογοήτευσή του από τη στάση ορισμένων χωρών απέναντι στο πρόβλημα, είπε ότι κατέθεσε «ολοκληρωμένη πρόταση για τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης» και τέλος πρόσθεσε ότι το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας «ελπίζω να το πάρουν όλα τα κράτη-μέλη, είτε σε επίπεδο υπουργών είτε στη Σύνοδο Κορυφής, γιατί είναι η ώρα της δικής τους ευθύνης. Αν από εκεί και πέρα δεν πάει κάτι καλά δεν θα ευθύνονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, θα ευθύνονται τα ίδια κράτη-μέλη. Έχουν τεράστια ευθύνη».

    [02] Αντ. Νταβανέλλος: Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν το τρίτο Μνημόνιο

    «Η εκλογική επίδοση της Λαϊκής Ενότητας, όπως και της άλλης μη-μνημονιακής Αριστεράς, θα είναι κρίσιμος παράγοντας για τις εξελίξεις, οι οποίες, ούτως ή άλλως, θα είναι μετεκλογικά ραγδαίες», εκτιμά, μιλώντας στον Κυριάκο Θεοδωρακάκο για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αντώνης Νταβανέλλος, υποψήφιος βουλευτής Β? Αθήνας με την Λαϊκή Ενότητα.

    Ο κ. Νταβανέλλος, θεωρεί «παραπλάνηση» τις απόψεις για «ισοδύναμα μέτρα» και «επαναδιαπραγμάτευση», και υποστηρίζει, ότι «οι μηχανισμοί επιτήρησης που εγκαθιστά το τρίτο μνημόνιο είναι τόσο σκληροί, ώστε όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, θα εφαρμόσει κατά γράμμα μια πολιτική άγριας λιτότητας».

    Θεωρεί την προεκλογική αντιπαράθεση «εικονική», και καταλογίζει στον κ. Τσίπρα, ότι, «προσπάθησε μέσω των εκλογών να εξουδετερώσει το κόμμα του».

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών ξεκαθαρίζει, ότι η Λαϊκή Ενότητα, δεν πρόκειται να συνεργαστεί με καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις που αποδέχτηκαν τον εκβιασμό των δανειστών

    Τέλος, αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση κάνει λόγο για έγκλημα και αναφέρει ότι «η Ελλάδα και η Ευρώπη, έχουν υποχωρήσει επικίνδυνα στο ζήτημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της αντιρατσιστικής αλληλεγγύης».

    [03] Β. Θάνου: Οι θέσεις της Ελλάδας παραμένουν σταθερές, το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό

    «Οι θέσεις της Ελλάδας παραμένουν σταθερές ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό, πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται από ένα και μόνο κράτος», δήλωσε για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, υποδεχόμενη το μεσημέρι την Επίτροπο αρμόδιο για τη μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    «Κάνει μεγάλες προσπάθειες η κυβέρνησή μας, θεωρούμε ότι η εισροή είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή, χωρίς αυτό να μειώνει την ένταση και την οξύτητα του προβλήματος», είπε η κ. Θάνου και ενημέρωσε τον κ. Αβραμόπουλο ότι η κυβέρνηση, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής που ανακοινώθηκε για την επόμενη Τετάρτη, συλλέγει όλο το απαραίτητο υλικό και τα στοιχεία προκειμένου να τα παραδώσει στον επόμενο πρωθυπουργό ο οποίος θα προκύψει μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. «Αναμένουμε κι εμείς ότι στη Σύνοδο αυτή θα πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε μια λύση δεδομένου ότι το ζήτημα έχει καταστεί ιδιαίτερα οξύ και έχει διερευνθεί στους κόλπους της ΕΕ», είπε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

    «Οι εξελίξεις ανεβάζουν το θερμόμετρο. Είμαστε υπό πίεση», είπε από την πλευρά του Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος σημειώνοντας πως «είμαστε λίγο πριν από τις δύο Συνόδους, τη Σύνοδο των Υπουργών και τη Σύνοδο Κορυφής». Είπε ακόμη ότι τελευταία Σύνοδος των Υπουργών δεν στέφθηκε με επιτυχία καθώς υπήρξαν χώρες που διαφοροποιήθηκαν. Για την Ελλάδα ανέφερε ειδικότερα ότι, ενώ συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές, έχει βελτιωθεί η κατάσταση στα σημεία εξόδου. Προέβλεψε ότι η πίεση θα συνεχιστεί και είπε ότι η Ευρώπη θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας στο θέμα της διαχείρισης των ροών -και με οικονομικά μέσα και με τεχνογνωσία-, ώστε η διαχείριση να είναι η καλύτερη δυνατή.

    [04] Β. Μεϊμαράκης: Η ψήφος την Κυριακή είναι κρίσιμη και πρέπει να είναι χρήσιμη

    «Η ψήφος την Κυριακή είναι κρίσιμη και πρέπει να είναι χρήσιμη», τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση της γραμματείας γυναικείων θεμάτων της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ζήτησε να μην υπάρξει καμία χαμένη ψήφος στις εκλογές.

    «Δεν αντιλαμβάνομαι Έλληνες δημοκράτες και με λογική να δίνουν ψήφο χαμένη σε ναζιστικά μορφώματα ή σε σχήματα που δεν ξέρουμε πως μπορούν να συνεργαστούν. Δεν επιτρέπεται σε καμία να μην κρίνει τη χρησιμότητα της ψήφου της και να την αφήσει να την πάρει το ποτάμι ή το τρενάκι του Καμμένου», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε πως μόνο με νίκη του κόμματός του διασφαλίζεται πολιτική σταθερότητα.

    Μίλησε επ' αυτού για πολιτικό θράσος του Αλέξη Τσίπρα να ζητά δεύτερη ευκαιρία μετά από αυτό το 7μηνο το οποίο ο κ. Μεϊμαράκης το χαρακτήρισε καταστροφικό για την χώρα, την οικονομία και την κοινωνία.

    [05] Μ. Ντράγκι: Η Ελλάδα πρέπει να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό της σύστημα

    Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος, ώστε να διασφαλίσει ότι θα μπορεί να πληρώνει πλήρως τις συντάξεις τα επόμενα χρόνια, αναφέρει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    «Η πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αυτών θα βελτιώσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος», σημειώνει ο Ντράγκι σε επιστολή του προς Ευρωβουλευτή. «Η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι κρίσιμης σημασίας από την άποψη της κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς είναι αναγκαία για να διασφαλίσει ότι το ελληνικό κράτος θα διατηρήσει τη δυνατότητα να πληρώνει συντάξεις μακροπρόθεσμα», προσθέτει ο κεντρικός τραπεζίτης.

    [06] Ζ. Γκάμπριελ: Οι χώρες που δεν συμμερίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες δεν μπορούν να υπολογίζουν στα χρήματα της ΕΕ

    Οι χώρες της ΕΕ που δεν συμμερίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες της ευσπλαχνίας και της αλληλεγγύης δεν μπορούν να υπολογίζουν ότι θα χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες, προειδοποίησε σήμερα ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild.

    Επαναλαμβάνοντας την απειλή που είχε εξαπολύσει στις αρχές της εβδομάδας ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο Γκάμπριελ υπογράμμισε ότι ενώ η Γερμανία ανοίγει γυμνάσια, στρατόπεδα και σπίτια για να στεγάσει τις οικογένειες των προσφύγων, άλλες χώρες "τοποθετούν αγκαθωτά συρματοπλέγματα στα σύνορά τους και κλείνουν τις πύλες".

    Το σχόλιο αυτό απευθυνόταν κατά τα φαινόμενα στην Ουγγαρία, η οποία κατασκεύασε έναν φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία και χτίζει άλλον έναν στα σύνορα με την Κροατία για να εμποδίσει τους πρόσφυγες να μπαίνουν στο έδαφός της.

    [07] Σε κλίμα έντονης συγκίνησης κηδεύτηκε η Μαρία Χορς

    Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες, αποχαιρέτησαν σήμερα, την τελειομανή χορογράφο Μαρία Χορς, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

    Για τη μεγάλη δασκάλα που σημάδεψε γενιές και γενιές χορευτών και ηθοποιών, μίλησαν μεταξύ άλλων ο γγ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κατσιαδάκης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου και η στενή της φίλη Αλίκη Καγιαλόγλου.

    Τη γυναίκα που συνέδεσε το όνομά της με την ολυμπιακή φλόγα για 70 χρόνια, συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία πολλοί μαθητές και μαθήτριές της, οι πρωθιέρειες Θεοδώρα Σιάρκου, Κατερίνα Διδασκάλου, Μαρία Παμπούκη, Θάλεια Προκοπίου, Ινώ Μενεγάκη, Κατερίνα Λέχου, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Λάμπης Νκολάου, ο Γιάννης Βούρος, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Μεσσάλας, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Νίκος Καραθάνος κ.ά.

    Στεφάνια απέστειλαν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Ωδείο Αθηνών, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, οι Έλληνες χορογράφοι, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΚ Μύρων Μιχαηλίδης κ.λπ.

    [08] ΚΘΒΕ: Τις 530.000 ευρώ «άγγιξε» το κόστος της παραγωγής «Alexander the Great»

    Στο ακριβές κόστος της αμφιλεγόμενης και πολυσυζητημένης παραγωγής «Alexander the Great» (που παρουσιάστηκε επί της προηγούμενης διοίκησης του θεάτρου) αναφέρεται αποκλειστικά η πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (μετά τη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου) το νεοδιορισθέν Διοικητικό Συμβούλιο του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Το Δ.Σ. εκφράζει τη λύπη του για το απαράδεκτο ύφος και τον τόνο της απάντησης του απελθόντος καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Βούρου σε στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Αναστασάκης ως προς τα πεπραγμένα της προηγούμενης διεύθυνσης. Το Δ.Σ. δηλώνει ότι δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να μπει σε έναν διάλογο αυτού του επιπέδου, που δεν αρμόζει σε έναν χώρο πολιτισμού.

    [09] Στο Σύνταγμα η κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

    Στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, παρευρισκόμενοι στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, απόψε στις 7.30 μμ, στην Πλατεία Συντάγματος.

    Συγκεκριμένα, σύντομο χαιρετισμό πριν από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα απευθύνουν ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας Πιέρ Λοράν, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke Γρέγκορ Γκίζι, και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής των Podemos.

    [10] Π. Ιγγλέσιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Podemos μαζί μπορούν να φέρουν την αλλαγή στην Ευρώπη

    Τη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα, για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ,στο Σύνταγμα.

    Ο επικεφαλής των Podemos πιστεύει πως τα δύο κόμματα μαζί μπορούν να φέρουν την αλλαγή στην Ευρώπη, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ, σημειώνοντας πως «στην πάλη μέσα στην Ευρώπη βρίσκεται η λύση».

    [11] Μπενίτεθ: «Ο δικός μας Πάου Γκασόλ»

    Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Ράφα Μπενίτεθ, βρήκε μία ακόμα ευκαιρία για να αποθεώσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτή την φορά, τον έφερε ως παράδειγμα του Πάου Γκασόλ, ο οποίος οδήγησε την Ισπανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ.

    «Ο Κριστιάνο είναι ο δικός μας Γκασόλ, είναι ο πιο σημαντικός μας παίκτης και θέλουμε να βοηθήσει την ομάδα για να κατακτήσει τίτλους. Ο Γκασόλ κάνει τη διαφορά και αυτό είναι που μπορεί να κάνει ο Ρονάλντο για εμάς», είπε ο Ράφα Μπενίτεθ στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το ματς με την Γρανάδα.

    Ο Ισπανός προπονητής είναι βέβαιος για τη νίκη την 4η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και δεν ανησυχεί για τις απουσίες των Μπέιλ, Χάμες Ροντρίγες, Ντανίλο και Σέρχιο Ράμος, υποστηρίζοντας ότι «οι τραυματισμοί είναι φυσιολογικό για μια μεγάλη ομάδα με πολλά παιχνίδια».

    [12] Δωρεά από την UEFA για τα παιδιά των προσφύγων

    Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, που συνεδρίασε στο Σεντ Ζουλιέν της Μάλτα, υπό την προεδρία του Μισέλ Πλατινί, αποφάσισε την δωρεά 2 εκατομμυρίων ευρώ στην «Uefa Foundation for Children», προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη και όχι μόνο.

    Η «Uefa Foundation for Children» ιδρύθηκε στις 24 Απριλίου 2015 με στόχο να καλυτερεύσει την ζωή των παιδιών που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν εξαιτίας των τρομακτικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους, όπως ο πόλεμος και η φτώχεια.

    «Προχωρήσαμε σε αυτή την δωρεά στην Uefa Foundation for Children για να βοηθήσουμε αυτούς που ταλαιπωρούνται μέσα σε αυτή την μεγάλη κρίση. Ελπίζουμε ότι θα είναι μία σημαντική συμβολή στις πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στη βελτίωση των παιδιών των μεταναστών στην Ευρώπη και έξω από αυτή», είπε ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί.

    [13] Ο ξεχωριστός κύριος Γκουαρντιόλα

    Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν είναι απλώς ένας πετυχημένος προπονητής. Είναι ένας άνθρωπος με ιδιαίτερες ανησυχίες, που τις εκφράζει στην καθημερινή δραστηριότητά του. Στα 44 χρόνια του έχει κατακτήσει 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 5 Παγκόσμια Συλλόγων, 3 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 πρωταθλήματα Γερμανίας και κάμποσα ακόμα Κύπελλα κι όμως, δεν είναι όλα αυτά που κάνουν τον Πεπ Γκουρντιόλα ξεχωριστό, αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το ποδόσφαιρο με το φίλαθλο πνεύμα και τον Πολιτισμό.

    Αυτό το αντιλαμβάνεται αμέσως όποιος τον συναντήσει, τον συναναστραφεί και μιλήσει μαζί του, όπως ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και ενεργό μέλος του FC BARCELONA, Νίκος Μάλλιαρης, ο οποίος συναντήθηκε πάλι με τον τεχνικό της Μπάγερν, με αφορμή τον αγώνα του Ολυμπιακού με την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Η κουβέντα μεταξύ τους, εκτός από την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων, πήγε στην ελληνο-καταλανική φιλία, αλλά και στις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές της. Στις εκλογές στην Ελλάδα και την Καταλονία, όπου, ως γνωστόν, ο Γκουαρντιόλα συμμετέχει ως υποψήφιος. Σε κοινούς γνωστούς, αλλά και στο κορυφαίο ευρωπαϊκό θέμα αυτή τη στιγμή, που είναι αυτό των προσφύγων από τη Συρία.

    Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ένας άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες, που ενδιαφέρεται για τα κοινά και που βλέπει το ποδόσφαιρο ως κάτι διαφορετικό, βαθιά συνδεδεμένο με τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους. Άλλωστε είναι «παιδί» της Μπαρτσελόνα, μιας ομάδας που έχει να επιδείξει υψηλό κοινωνικό έργο και η οποία διατηρεί αδελφικές σχέσεις και με συλλόγους στην Ελλάδα. Είναι γνωστό πως είχε βοηθήσει το 2012 στη δημιουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ο. Μονοφατσίου-Μπαρτσελόνα, με έδρα το χωριό Τεφέλι, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο Κρήτης. Οι προπονητές της ομάδας, μάλιστα, μαζί με τον πρόεδρο, είχαν φιλοξενηθεί στο «Καμπ Νου» και τη Μασία.

    Στη συνάντηση που είχε ο Μάλλιαρης με τον Γκουαρντιόλα, του πρόσφερε δώρο και ένα βιβλίο, το «Άρης, ο αρχηγός των ατάκτων» του Διονύση Χαριτόπουλου από τις εκδόσεις «Τόπος», στην αγγλική του μορφή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 September 2015 - 16:32:13 UTC