Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Σταύρου Θεοδωράκη κατά ΝΔ
  • [02] Ολοκληρώθηκε η διαδικασία, έκλεισαν οι κάλπες
  • [03] Ελεύθεροι αφέθηκαν ο δήμαρχος Στυλίδας Απ. Γκλέτσος και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Επίθεση Σταύρου Θεοδωράκη κατά ΝΔ

    Έντονα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την ανάρτηση που έκανε στο facebook ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος με την οποία καλεί όσους ψηφοφόρους «σκέφτονταν να ψηφίσουν μεταρρυθμιστικές δυνάμεις όπως το Ποτάμι να στηρίξουν τη ΝΔ». Ο κ. Θεοδωράκης μάλιστα σχολίασε την ανάρτηση του γραμματέα της ΝΔ κάνοντας λόγο για πρωτοφανή παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

    Σε δική του ανάρτηση του στο facebook o κ. Θεοδωράκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

    «Η δημόσια έκκληση της ΝΔ να μην ψηφίσει Ποτάμι μεσούσης της εκλογικής διαδικασίας είναι παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, είναι ντροπή για ένα κόμμα που θέλει να λέγεται δημοκρατικό και είναι έξω από κάθε πολιτική δεοντολογία.

    Ελπίζουμε οι Έλληνες πολίτες να δώσουν την δέουσα απάντηση.

    H ΝΔ από ότι φαίνεται δεν αλλάζει. Ακολουθεί τις ίδιες παλαιοκομματικές απόψεις που υπερασπιζόταν και τα χρόνια που κυβερνούσε».

    Ο κ. Θεοδωράκης πάντως που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του μαζί με στενούς του συνεργάτες, δηλώνει αισιόδοξος ότι το μήνυμά του προς τους ψηφοφόρους να δώσουν δύναμη στο Ποτάμι ώστε να είναι ο καταλύτης των εξελίξεων, θα έχει τελικά απήχηση.

    [02] Ολοκληρώθηκε η διαδικασία, έκλεισαν οι κάλπες

    Έκλεισαν οι κάλπες και πλέον αρχίζει ο μαραθώνιος καταμέτρησης των ψήφων, καταχώρησης του αποτελέσματος, μετάδοσης του στους αρμόδιους φορείς και τελικής επεξεργασίας μέχρι την ανακοίνωση στα ΜΜΕ.

    Στο έργο αυτό επιδίδονται δικαστικοί αντιπρόσωποι και μέλη εφορευτικών επιτροπών σε κάθε ένα από τα πάνω από 19.000 εκλογικά κέντρα, καθώς και υπάλληλοι των δήμων, των περιφερειών, του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic. Οκτώ από τις 13 περιφέρειες της χώρας θα μεταδώσουν το αποτέλεσμα στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, γεγονός που θα επιταχύνει κατά 20-25 λεπτά την σχετική διαδικασία σε σχέση με τη χρήση τηλεφώνου. Επιπλέον, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 4.800 εκλογικών κέντρων έχουν προμηθευτεί κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων θα γνωστοποιήσουν το αποτέλεσμα απευθείας στο υπουργείο, ενώ για πρώτη φορά οι δικαστικοί αντιπρόσωποι της Β΄ Πειραιώς θα πράξουν το ίδιο με τη χρήση τάμπλετ.

    Πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται περί τις 21:00 οπότε υπολογίζεται ότι θα έχει ενσωματωθεί το 10% της επικράτειας ακόμη κι αν η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι μόλις 1%. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης θα προβεί σε δηλώσεις. Σε ό,τι αφορά στις έδρες οι ειδικοί εκτιμούν ότι ασφαλή εικόνα θα έχουμε όταν θα έχει καταμετρηθεί το 50% των ψήφων της επικράτειας (γύρω στα μεσάνυχτα), εκτός και αν υπάρχουν κόμματα, τα οποία δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα εισέλθουν στη Βουλή.

    Όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και εξαχθεί το τελικό αποτέλεσμα, κάτι που αναμένεται γύρω στις 9-10 το πρωί της Δευτέρας, τότε ο κ. Μανιτάκης θα επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε ο τελευταίος να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες με τις διερευνητικές εντολές για το σχηματισμό κυβέρνησης.

    [03] Ελεύθεροι αφέθηκαν ο δήμαρχος Στυλίδας Απ. Γκλέτσος και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

    Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά από εντολή του εισαγγελέα της Λαμίας τόσο ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος όσο και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι κρατούνταν μέχρι τις 5.30 το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα της Στυλίδας.

    Μετά το επεισόδιο που είχαν το πρωί έξω από το εκλογικό τμήμα στη Στυλίδα υπέβαλαν μηνύσεις ο ένας στον άλλον και άρχισε να σχηματίζεται δικογραφία.

    Πριν λίγο δόθηκε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι και οι δύο και το Αστυνομικό Τμήμα της Στυλίδας να σχηματίσει δικογραφία.

    [04] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

    «Σε τρεις μέρες θα έχουμε κυβέρνηση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πρώτες εκτιμήσεις των εταιριών δημοσκοπήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Επισημαίνοντας ότι ακόμα αυτές οι εκτιμήσεις δεν μπορούν να αποτυπώσουν την ακριβή σύνθεση της νέας Βουλής, το ίδιο στέλεχος τόνισε ότι «είναι αδιαμφισβήτητο το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 6 μονάδων.

    Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα exit polls

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν τα διακαναλικά exit polls που μεταδόθηκαν στις 19:00, αμέσως με το κλείσιμο της κάλπης των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα exit polls, λαμβάνει ποσοστό που κυμαίνεται, από 30% έως 34%.

    Η Νέα Δημοκρατία έρχεται δεύτερη, λαμβάνοντας ποσοστό, από 28,5% έως 32,5%.

    Με ποσοστό 6,5% έως 8% ακολουθεί η Χρυσή Αυγή.

    Το ΚΚΕ και το Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) λαμβάνουν απο 5,5% έως 7%.

    Το Ποτάμι λαμβάνει 4% έως 5,5%

    Η Λαϊκή Ενότητα από 2,5% έως 3,5%

    Η Ένωση Κεντρώων λαμβάνει από 3,2% έως 4,2%

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες λαμβάνουν ποσοστό από 3% έως 4%.

    Το exit polls των εταιρειών Metron Analysis, Alco, GPO-OPINION IPSOS,Marc και MRB έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα σε 100 εκλογικά κέντρα πανελλαδικά.

    -Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ (31-35%) έναντι της ΝΔ (29-33%) δείχνει και η εκτίμηση ψήφου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

    Ακολουθούν ΧΑ (6-8), Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) (5-7), ΚΚΕ (5-7), ΑΝΕΛ (2,5-4,5), Το Ποτάμι (3,5-5,5), ΛΑΕ (2,5-3,5%) και Ένωση Κεντρώων (2,5-4,5%)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 September 2015 - 16:32:10 UTC