Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο ή την Τετάρτη το πρωί η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης δήλωσε ο Π. Καμμένος
  • [02] Ν. Παππάς: Πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια και να ξεκινήσουμε τη δουλειά
  • [03] Συγχαρητήρια επιστολή του Ζ. Κ. Γιούνκερ προς τον Αλ. Τσίπρα
  • [04] Στις 18:00 η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Αλ. Τσίπρα
  • [05] Ο Μ. Σουλτς αναμένει μια συμφωνία για μετεγκατάσταση προσφύγων
  • [06] Τεράστιες καταστροφές στην Σκάλα Λακωνίας από τον ανεμοστρόβιλο
  • [07] Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
  • [08] Για μία ημέρα τα εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις της σεζόν του Θεάτρου Τέχνης στα 3 ευρώ
  • [09] Στις 20:00 ορκίζεται ο Αλ.Τσίπρας, μέχρι την Τετάρτη η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης
  • [10] Θ. Θεοχαρόπουλος στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Θα ασκήσουμε προγραμματική εποικοδομητική αντιπολίτευση
  • [11] Ελευθερόπουλος: «Υπάρχει ταύτιση απόψεων με τη διοίκηση»
  • [12] Μυστήρια πράγματα με Εσιέν
  • [13] Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 3η φορά από το 2009 η Ισπανία

  • [01] Αύριο ή την Τετάρτη το πρωί η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης δήλωσε ο Π. Καμμένος

    «Ξεκινούν οι διαδικασίες πλέον σχηματισμού κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

    Είπε ότι «εντός της ημέρας απ' ό,τι φαίνεται θα ορκιστεί ο πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αύριο ή την Τετάρτη το πρώι θα ανακοινωθεί και η κυβέρνηση».

    Ο κ. Καμμένος είπε ότι «θα είναι μια κυβέρνηση προοδευτική, που θα συνεχίσει το έργο που ξεκινήσαμε αυτούς τους έξι μήνες». Είπε πως ελπίζει «οι βουλευτές να αντιληφθούν το μήνυμα του ελληνική λαού για εθνική ομοψυχία -εμείς κόμματα από διαφορετικούς χώρους, στην προοδευτική βέβαια κατεύθυνση, το αποδείξαμε- και ελπίζω να στηρίξουν την κυβέρνηση αυτή, που είναι κυβέρνηση που επέλεξε ο ελληνικός λαός».

    [02] Ν. Παππάς: Πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια και να ξεκινήσουμε τη δουλειά

    Στην ανάγκη να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση και να ξεκινήσει δουλειά, αναφέρθηκε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real. «Δεν έχουμε χρόνο για καθυστερήσεις και μισόλογα. Πρέπει η κυβέρνηση να σχηματιστεί αμέσως, πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια και να ξεκινήσουμε τη δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.

    Στο ερώτημα αν οι 155 βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας είναι αρκετοί για τη δύσκολη ατζέντα που έχει μπροστά της η νέα κυβέρνηση ή πρέπει να συζητηθεί το ενδεχόμενο πρόσθετων συμμαχιών με άλλα κόμματα ή βουλευτές, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα απάντησε:

    «Η προσδοκία και η δυνατότητα ευρύτερων συμμαχιών δεν πρέπει να εγκαταλείπεται. Αφού διασφαλίζουμε, βεβαίως τη σταθερότητα, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι υπάρχει η τυπική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η άλλη δυνατότητα πρέπει πάντα, κατά τη γνώμη μου, να εξαντλείται».

    «Η λαϊκή εντολή είναι σαφής» είπε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, και προσέθεσε: «Είναι οι πρώτες εκλογές οι οποίες έχουν πάρα πολύ ξεκάθαρο στους πολίτες και τον κόσμο το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί. Δεν είναι όπως οι προηγούμενες, όπου υπήρχε το ερώτημα της διαπραγμάτευσης και η κατάληξη της διαπραγμάτευσης ήταν άγνωστη. Συνεπώς, υπάρχει μια συμφωνία, η οποία θα τηρηθεί. Μέσα σε αυτή τη συμφωνία, υπάρχουν θέματα ανοιχτά, θέματα τα οποία, κατά τη γνώμη μου, ο τρόπος που θα τα διαχειριστεί η κυβέρνηση θα κρίνει και το αν αυτή συμφωνία θα καταστεί βιώσιμη».

    [03] Συγχαρητήρια επιστολή του Ζ. Κ. Γιούνκερ προς τον Αλ. Τσίπρα

    Τη βεβαιότητα ότι θα σχηματιστεί «γρήγορα κυβέρνηση» και ότι «θα προχωρήσει η εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης και Σταθερότητας», εκφράζει ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σε συγχαρητήρια επιστολή του για τα εκλογικά αποτελέσματα.

    «Η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη όλων των κομμάτων» και «έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων», προκειμένου «να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία», συνεχίζει ο κ. Γιούνκερ.

    Παράλληλα, υπογραμμίζει την «επείγουσα ανάγκη διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης» και καταλήγει με τη διαβεβαίωση ότι «η νέα κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη της Ευρωπαικής Επιτροπής και του ίδιου προσωπικά».

    [04] Στις 18:00 η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Αλ. Τσίπρα

    Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα δώσει στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στις έξι το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 του Συντάγματος.

    Ο κ Παυλόπουλος θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον κ Τσίπρα και θα του δώσει εντολή σχηματισμού «μετά την ανακοίνωση, από την Πρόεδρο της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, της δύναμης των Κομμάτων στην Βουλή, η οποία προέκυψε κατά τις Εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και ύστερα από τις επιμέρους δηλώσεις των Αρχηγών των Κομμάτων αυτών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

    Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στη σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού οργάνου εκλογικής ευθύνης τόνισε ότι «Ο ελληνικός λαός έδωσε μια καθαρή λαϊκή εντολή, για να προχωρήσουμε ενωμένοι σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

    Αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο που καλείται να παίξει το νέο κυβερνητικό σχήμα, διορθώνοντας αστοχίες και αδυναμίες της προηγούμενης επτάμηνης περιόδου.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι είναι «άμεσος στόχος της επόμενης περιόδου η πλήρης αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και στη λειτουργία των τραπεζών, η διεύρυνση του εδάφους που κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση, με πρώτη κρίσιμη μάχη αυτή της απομείωσης του χρέους». Υπογράμμισε ότι «ταυτόχρονα, θα πρέπει με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές, μάχη με το σύστημα της διαπλοκής, για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία».

    Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος και της Νεολαίας, ώστε να αντιστοιχιστεί η οργανωτική βάση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που τον στηρίζουν ενεργά. Επισήμανε ότι, σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία μια διαφορετική λειτουργία του κόμματος, με συλλογική λειτουργία των οργάνων, χωρίς μηχανισμούς και ομαδοποιήσεις, ως ένα σύγχρονος πλουραλιστικός φορέας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    [05] Ο Μ. Σουλτς αναμένει μια συμφωνία για μετεγκατάσταση προσφύγων

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναμένει από τους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ να καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης 160.000 προσφύγων και μεταναστών στη συνάντηση που θα έχουν αύριο, Τρίτη.

    "Θα γίνουν κάποιες συζητήσεις, αλλά στο τέλος θα υπάρξει μια συμφωνία για την μετεγκατάσταση των 160.000" προσφύγων, δήλωσε ο Σουλτς στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε τους άλλους ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ να δεχθούν να μοιραστούν την ευθύνη για την αντιμετώπιση της χειρότερης προσφυγικής κρίσης που έχει δει η Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κατά την έκτακτη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, την επόμενη ημέρα από τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών.

    [06] Τεράστιες καταστροφές στην Σκάλα Λακωνίας από τον ανεμοστρόβιλο

    Απελπιστικές εικόνες καταστροφής παρουσιάζει η πόλη της Σκάλας, στα σημεία απ' όπου πέρασε ο ανεμοστρόβιλος, σήμερα τα ξημερώματα, προκαλώντας τεράστιες ζημιές. Εκτός από την πόλη της Σκάλας, ζημιές έχουν προκληθεί και στα χωριά Έλος, Λεήμονας και Αστέρι.

    Στον αστικό ιστό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ευρώτα Ηλίας Παναγιωτακάκος, έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές περισσότερες από εκατό επιχειρήσεις, ενώ πολλά είναι τα σπίτια των οποίων έχουν ξηλωθεί οι σκεπές κι έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί στο εσωτερικό. Σε ότι αφορά τους τραυματίες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, -εκτός από έναν που είναι σοβαρότερα, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του- ήταν ελαφρά τραυματισμένοι και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    Επιπλέον ο κ. Παναγιωτακάκος ανέφερε ότι έχει καταστραφεί ένας καταυλισμός Ρομά στην περιοχή, ενώ μεγάλες είναι και οι ζημιές σε καλλιέργειες, όπου έχουν ξηλωθεί αρκετά στρέμματα με θερμοκήπια κι έχουν ξεριζωθεί ολόκληροι μπαξέδες με πορτοκαλιές.

    Ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως η κατάσταση είναι απελπιστική και υπάρχει διακοπή ρεύματος στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, αφού έχουν πέσει κι άλλου έχουν κοπεί στη μέση κολώνες της ΔΕΗ και συνεργεία της επιχείρησης έχουν φτάσει και προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

    Ακόμα και η κυκλοφορία μέσα στην πόλη σε κάποιους δρόμους είναι δύσκολη από τα αυτοκίνητα που έχει μετακινήσει ο ανεμοστρόβιλος, τα δένδρα που έχει κόψει και τις στέγες πολλών σπιτιών που έχει ξηλώσει και εκσφενδονίσει.

    Έχουν συγκροτηθεί συνεργεία του δήμου Ευρώτα και της αντιπεριφέρειας Λακωνίας και μαζί με την Πυροσβεστική, όπου έχει φτάσει από νωρίς με δυνάμεις από τις υπηρεσίες του Γυθείου, της Αρεόπολης και της Σπάρτης, παρεμβαίνουν προκειμένου να καταγράψουν, αλλά και να αποκαταστήσουν ζημιές που έχουν προκληθεί και βέβαια να παράσχουν βοήθεια στους πληγέντες πολίτες.

    [07] Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

    Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής, από τα ξημερώματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα στους Δήμους της Αττικής.

    Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπογράμμισε την «αναγκαιότητα συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών για την προάσπιση της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών» στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Αντώνη Μακρυδημήτρη, με τον οποίο επικοινώνησε νωρίς το πρωί κατά την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων.

    Στο μεταξύ η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας παρεμβαίνει όπου απαιτείται, προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κατά τόπους συμβάντων. «Το σύστημα μας άντεξε, είχαμε μεριμνήσει έγκαιρα για αυτό με τα έργα υποδομής όπως το καθάρισμα όλων των ρεμάτων και των φρεατίων» επισημαίνει η υπεύθυνη της υπηρεσίας της Περιφέρειας Γιάννα Τσούπρα, Διαβεβαιώνει το ΑΠΕ- ΜΠΕ για την κατάσταση ετοιμότητας στην όποια βρισκόταν όλη η Περιφέρεια από τα μεσάνυχτα μετά την έκδοση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού, από την ΕΜΥ/ΕΜΚ. Η κ Τσούπρα μας ενημερώνει ότι η κακοκαιρία έπληξε κυκλικά την Αττική με την μεγαλύτερη ένταση να εκδηλώνεται στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Προσθέτει ότι η Περιφέρεια είναι σε συνεχή εγρήγορση και σε άμεση συνεργασία με τους 66 Δήμους του λεκανοπέδιου των οποίων τα συνεργεία ενισχύει με μηχανήματα και προσωπικό. Τέτοια μηχανήματα έχουν αποσταλεί στην Χαλυβουργική, στην Παλλήνη, στο Κορωπί.

    [08] Για μία ημέρα τα εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις της σεζόν του Θεάτρου Τέχνης στα 3 ευρώ

    Μια ξεχωριστή προσφορά στους θεατές του κάνει το Θέατρο Τέχνης πριν την επίσημη έναρξη των παραστάσεων της νέας σεζόν. Για μία μέρα μόνο, και συγκεκριμένα την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και μόνο τις ώρες 17.00 έως 22.00, στα ταμεία του Υπογείου (Πεσμαζόγλου 5) και (Φρυνίχου 14), μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις της χρονιάς, σε όποια μέρα και ώρα παρακολούθησης επιθυμούν με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ.

    Η προσφορά ισχύει μόνο για αγορά τη συγκεκριμένη ημέρα και τις συγκεκριμένες ώρες. Κάθε άτομο που φτάνει στα ταμεία του θεάτρου δικαιούται να αγοράσει μέχρι και 2 εισιτήρια για κάθε παράσταση με αυτή την τιμή, για όσες παραστάσεις της σεζόν κι αν επιλέξει να παρακολουθήσει.

    [09] Στις 20:00 ορκίζεται ο Αλ.Τσίπρας, μέχρι την Τετάρτη η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, στην Κουμουνδούρου.

    «Ξεκινούν οι διαδικασίες πλέον σχηματισμού κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης.

    Είπε ότι «εντός της ημέρας απ' ό,τι φαίνεται θα ορκιστεί ο πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αύριο ή την Τετάρτη το πρώι θα ανακοινωθεί και η κυβέρνηση».

    Ο κ. Καμμένος είπε ότι «θα είναι μια κυβέρνηση προοδευτική, που θα συνεχίσει το έργο που ξεκινήσαμε αυτούς τους έξι μήνες». Είπε πως ελπίζει «οι βουλευτές να αντιληφθούν το μήνυμα του ελληνική λαού για εθνική ομοψυχία -εμείς κόμματα από διαφορετικούς χώρους, στην προοδευτική βέβαια κατεύθυνση, το αποδείξαμε- και ελπίζω να στηρίξουν την κυβέρνηση αυτή, που είναι κυβέρνηση που επέλεξε ο ελληνικός λαός».

    Νωρίτερα, στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «το πιο σημαντικό είναι ότι τώρα έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε σε βάθος χρόνου».

    «Έχουν διαψευστεί όσοι έφτιαξαν σχέδια επί χάρτου και σενάρια παρένθεσης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «απεδείχθη ότι η επιθυμία του ελληνικού λαού είναι να κάνουμε μια τομή με όσα συνέβησαν και να προχωρήσουμε μπροστά».

    «Τώρα έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία με σταθερά βήματα και σε ένα βάθος τετραετίας να υλοποιήσουμε τη βασική μας δέσμευση που είναι να δώσουμε τον έντιμο αγώνα και να ματώσουμε αν χρειαστεί για να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει άλλο», τόνισε.

    Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση του ότι «θα το πετύχουμε πολύ πιο σύντομα», καθώς όπως πρόσθεσε το βασικό είναι να έρθει η σταθερότητα. Τόνισε ότι άμα επιτευχθεί γρήγορα η σταθερότητα και έρθει η ελπίδα στον ελληνικό λαό, τα πράγματα θα είναι πιο γρήγορα απ' ό,τι τα περιμένουμε.

    Υποδεχόμενος αρχικά τον κ. Καμμένο, ο κ. Τσίπρας σχολίασε με χιουμοριστική διάθεση ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, μετά από 7 μήνες, με τον πρόεδρο των Ανελ να συμπληρώνει στο ίδιο πνεύμα πως ελπίζει να είναι μετά από τέσσερα χρόνια πάλι.

    [10] Θ. Θεοχαρόπουλος στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Θα ασκήσουμε προγραμματική εποικοδομητική αντιπολίτευση

    «θα ασκήσουμε προγραμματική εποικοδομητική αντιπολίτευση, με στόχο να μπορέσουν να προωθηθούν δημοκρατικές αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας», δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτά Μικρόφωνα» του Πρακτορείο 104,9 FM, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

    Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε, ότι για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «δεν είναι προοδευτική δύναμη, που μπορεί να συμβάλλει στο θέμα της προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας».

    [11] Ελευθερόπουλος: «Υπάρχει ταύτιση απόψεων με τη διοίκηση»

    Παρουσιάστηκε επίσημα ονέος προπονητής του Πανθρακικού, Δημήτρης Ελευθερόπουλος,σε συνέντευξη τύπου στο ΔΑΚ Κομοτηνής από τους διοικούντες της ομάδας, Τάσο Καραολάνη και Δημήτρη Τζελέπη. Πρώτος μίλησε ομεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανθρακικός,Τάσος Καραολάνης, που είπε μεταξύ άλλων:«Έπειτα από τη λύση της συνεργασίας μας με τον Μάνουελ Ρόκα, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία που είχαμε, καθώς και για την προσφορά του στην ομάδα, κάνουμε μια νέα αρχή, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλου να είναι ο νέος προπονητής του Πανθρακικού.Ο Δημήτρης ήταν η πρώτη μας επιλογή εξαρχής για τη θέση του προπονητή. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος έκανε πολύ μεγάλη καριέρα σαν ποδοσφαιριστής κι έχει μπροστά του μια λαμπρή καριέρα κι ως προπονητής. Είναι νέος, εργατικός, φιλόδοξος, με φρέσκιες ιδέες για το ποδόσφαιρο κι ιδιαίτερα καταρτισμένος. Ταιριάζει, δηλαδή, απόλυτα στη φιλοσοφία που έχουμε σαν ομάδα, όσον αφορά τους ανθρώπους με τους οποίους επιθυμούμε να συνεργαζόμαστε. Τα ίδια ισχύουν και για τον Στέλιο Βενετίδη, που θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν και πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια άψογη συνεργασία κι όλοι μαζί θα πετύχουμε τους στόχους μας στο τέλος της χρονιάς».

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Τζελέπης, παίρνοντας τον λόγο είπε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις τα συναισθήματα ανάμεικτα. Κάνουμε μια νέα αρχή, όμως. Από τη μια πλευρά, τα συναισθήματα είναι δυσάρεστα, μετά τη λήξη της συνεργασίας με έναν φίλο πάνω απ' όλα, με τον οποίο πέρυσι κάναμε μια εκπληκτική χρονιά. Από την άλλη, τα συναισθήματα είναι ευχάριστα, γιατί ξεκινάμε τη συνεργασία μας με έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο και προπονητή».

    Και από τη δική του μεριά, οΔημήτρης Ελευθερόπουλος τόνισε:«Ο Πανθρακικός είναι μια ομάδα, στην οποία υπάρχει σεβασμός προς αυτούς που δουλεύουν γι' αυτήν. Το σημαντικό είναι ότι με τη διοίκηση υπάρχει ταύτιση απόψεων, όσον αφορά τη φιλοσοφία μας για το ποδόσφαιρο. Σε μένα και τον Στέλιο δόθηκε εξαρχής απόλυτη ελευθερία, κάτι που στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι αυτονόητο.Είμαι πολύ ικανοποιημένος από όσα έχω συναντήσει κι έχω δει αυτές τις πρώτες ημέρες που βρίσκομαι στον Πανθρακικό. Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν δείξει ότι έχουν τη φιλοδοξία για να πετύχουν πράγματα».

    [12] Μυστήρια πράγματα με Εσιέν

    Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τον Μίκαελ Εσιέν. Την Κυριακή ο Γκανέζος αμυντικός μέσος αποχώρησε με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και την επομένη έλαβε κανονικά μέρος στο πρόγραμμα... σα να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα.

    Οι εξετάσεις που υποβλήθηκε ο 32χρονος άσος δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό. Από τη στιγμή που και ο ίδιος δεν ένοιωθε άσχημα, γυμνάστηκε με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Το αν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα της Τετάρτης με τον Λεβαδειακό, αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο Γιάννης Αναστασίου μετά την τελευταία προπόνηση της Τρίτης (16:00). Το σίγουρο είναι ότι εάν δεν προλάβει την αναμέτρηση με τους Βοιωτούς, τότε θα είναι στην αποστολή του αγώνα που ακολουθεί με τον Πλατανιά και πάλι στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

    Η σημερινή προπόνηση είχε μόνο ευχάριστα για τον Αναστασίου και τους συνεργάτες του. Εκτός του Εσιέν, σε φουλ ρυθμούς γυμνάστηκαν και οι Τάσος Λαγός, Βίκτορας Κλωναρίδης, ενώ μόνοι τους προπονήθηκαν οι Πέτριτς, Σάντσεθ και Λουντ και ο Βέμερ που έκανε θεραπεία. Οι τέσσερις τελευταίοι δεν προλαβαίνουν τον Λεβαδειακό.

    [13] Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 3η φορά από το 2009 η Ισπανία

    Η Ισπανία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ! Στα 4 τελευταία Ευρωμπάσκετ, μόνο στο προηγούμενο (2013, Σλοβενία) δεν ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου οι «Φούριας Ρόχας». Μη έχοντας τότε στις τάξεις τους, τον Παού Γκασόλ που πέτυχε 25 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ στον τελικό με τη Λιθουανία, 80-63. Ο «ιππότης» της επέστρεψε, όμως στο Ευρωμπάσκετ του 2015, κι όπως το 2009 και το 2011 (back to back τίτλοι), έτσι και στη Λιλ, την οδήγησε στην κορυφή για 3η φορά στην ιστορία της! Ων ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και ο MVP, στα 35 χρόνια του! Με απόλυτη υπεροχή, από το πρώτο δευτερόλεπτο του τελικού απέναντι στην ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας που συμβιβάστηκε σε ένα δεύτερο διαδοχικό ασημένιο μετάλλιο, τρίτο στη ιστορία της (1995, 2013, 2015) κι ενώ μετρά ακόμη 3 χρυσά (1937, 1939, 2003) και 1 χάλκινο (2007). Ο Παού Γκασόλ δεν είναι ο μόνος που είχε απουσιάσει το 2013, όταν οι Ισπανοί κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Φέτος, επέστρεψε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός που τους είχε οδηγήσει στα δύο διαδοχικά χρυσά μετάλλια, ο Ιταλός Σέρτζιο Σκαριόλο κι ενώ το 2013 όρθιος στον πάγκο ήταν ο Ορένγκα. Ανελλιπώς, από το 2007 βρίσκεται στο βάθρο η Ισπανία (σε 5 διαδοχικά Ευρωμπάσκετ), ενώ από το 1999 η μοναδική φορά που δεν κατέκτησε μετάλλιο ήταν το 2005 στο Βελιγράδι, όταν χρυσή είχε αναδειχτεί η εθνική Ελλάδας. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα και μεγάλος απών από αυτό το Ευρωμπάσκετ ήταν στις κερκίδες στο κλειστό της Λιλ! Όπως και ο τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ! Εκτός του Ναβάρο, μεγάλοι απόντες ήταν και οι Ρίκι Ρούμπιο, Μαρκ Γκασόλ, Χουάν Καλντερόν, Άλεξ Αμπρίνες...κι όμως η Ισπανία που απέκλεισε την εθνική Ελλάδας αν και δεν ήταν φαβορί στον προημιτελικό... είχε τον Παού Γκασόλ κι όπως αποδείχτηκε... αυτό έφτανε!
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 September 2015 - 14:32:13 UTC