Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Τρίτη ή την Τετάρτη το πρωί η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, δήλωσε ο Π. Καμμένος
  • [02] Η Μέρκελ συνεχάρη τηλεφωνικά τον Αλ.Τσίπρα
  • [03] Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στη Χιλή
  • [04] Προρωμαϊκός τάφος ανακαλύφθηκε στην Πομπηία
  • [05] Κλειστός ο σταθμός του ηλεκτρικού στη Βικτώρια
  • [06] Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

  • [01] Την Τρίτη ή την Τετάρτη το πρωί η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, δήλωσε ο Π. Καμμένος

    «Ξεκινούν οι διαδικασίες πλέον σχηματισμού κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

    Είπε ότι «αύριο ή την Τετάρτη το πρωί θα ανακοινωθεί και η κυβέρνηση» και προσέθεσε ότι «θα είναι μια κυβέρνηση προοδευτική, που θα συνεχίσει το έργο που ξεκινήσαμε αυτούς τους έξι μήνες».

    Ανέφερε, ακόμη, πως ελπίζει «οι βουλευτές να αντιληφθούν το μήνυμα του ελληνική λαού για εθνική ομοψυχία, σημειώνοντας πως «εμείς (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ), κόμματα από διαφορετικούς χώρους, στην προοδευτική βέβαια κατεύθυνση, το αποδείξαμε- και ελπίζω να στηρίξουν την κυβέρνηση αυτή, που είναι κυβέρνηση που επέλεξε ο ελληνικός λαός». Προσέθεσε ότι «είναι η ώρα να πάρουν τις μεγάλες τους αποφάσεις, να διαχωρίσουν ακόμα και μέσα στα ίδια τους τα κόμματα το χθες. Δεν έχει κανένα λόγο να απολογείται η κ. Γεννηματά για τον κ. Βενιζέλο. Δεν έχει κανέναν λόγο να έχει στους κόλπους πολιτικούς που έχουν εμπλακεί είτε στις λίστες Λαγκάρντ, είτε στις λίστες των υποβρυχίων είτε στα άλλα σκάνδαλα».

    Για τις δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς

    Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο κ. Καμμένος είπε ότι «ο κ. Σουλτς δυστυχώς ακόμα μια φορά κάνει παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας. Ήταν ο συνομιλητής του κ. Βορίδη, πρώην αρχηγού ενός ακροδεξιού κόμματος, του κ. Γεωργιάδη και των υπόλοιπων υπουργών της ΝΔ που προέρχονται από την ακροδεξιά». «Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την ακροδεξιά. Και αυτό να το καταλάβει ο κ. Σουλτς, όπως πρέπει να καταλάβει και ότι ο θεσμός τον οποίο εκπροσωπεί τον υποχρεώνει να σέβεται τις αποφάσεις των λαών», συμπλήρωσε.

    [02] Η Μέρκελ συνεχάρη τηλεφωνικά τον Αλ.Τσίπρα

    Η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ συνεχάρη πριν από λίγο τηλεφωνικά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική του νίκη και συζήτησε μαζί του θέματα διμερούς και ευρωπαϊκής πολιτικής, ενόψει και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης. Ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

    «Η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ τηλεφωνήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη στις χθεσινές ελληνικές βουλευτικές εκλογές. Η Καγκελάριος και ο Αλέξης Τσίπρας, με αυτή την ευκαιρία, αντάλλαξαν ήδη απόψεις και για την επικείμενη έκτακτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη (23.9) και συμφώνησαν μια στενή συνεργασία για τα ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν εκεί καθώς και για τα περαιτέρω διμερή και ευρωπαϊκής πολιτικής θέματα».

    [03] Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στη Χιλή

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών σημειώθηκε απόψε στη Χιλή και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 143 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά του Βαλπαραΐσο, ανακοίνωσε η αμερικανική γεωολογική υπηρεσία USGS.

    Μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς είπαν ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα Σαντιάγο.

    [04] Προρωμαϊκός τάφος ανακαλύφθηκε στην Πομπηία

    Γάλλοι αρχαιολόγοι έφεραν πρόσφατα στο φως έναν τάφο της προρωμαϊκής εποχής που είχε διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση στην Πομπηία, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του περίφημου αρχαιολογικού χώρου της Ιταλίας.

    "Η Πομπηία παραμένει μια ανεξάντλητη πηγή επιστημονικών ανακαλύψεων" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μάσιμο Οσάνα.

    Ο τάφος που ανακαλύφθηκε από την ομάδα του Κέντρου Ζαν Μπεράρ ανάγεται στην εποχή των Σαμνιτών, δηλαδή στον 4ο αιώνα π.Χ. και βρίσκεται στην Πύλη του Ερκολάνο (Ηράκλεια). Περιείχε αγγεία και αμφορείς τέλεια διατηρημένους και αποτελεί μια σπάνια μαρτυρία των ταφικών εθίμων της εποχής αυτής.

    Η ανακάλυψη αυτή επιτρέπει στους αρχαιολόγους να μελετήσουν μια ιστορική περίοδο που "έχει ερευνηθεί ελάχιστα μέχρι τώρα στην Πομπηία", εξήγησε ο Οσάνα, που είναι και ο ίδιος αρχαιολόγος και ανέλαβε διευθυντής πριν από δύο χρόνια. "Οι ανασκαφές αυτές αποτελούν απόδειξη ότι η Πομπηία παραμένει ακόμη μια ζωντανή πόλη, την οποία πρέπει να διατηρήσουμε", πρόσθεσε.

    [05] Κλειστός ο σταθμός του ηλεκτρικού στη Βικτώρια

    Κλειστός είναι ο σταθμός του ηλεκτρικού Βικτώρια για λόγους ασφαλείας των προσφύγων αφού λόγω της ισχυρής νεροποντής αρκετοί από τους πρόσφυγες που βρίσκονταν στην πλατεία Βικτωρίας, βρήκαν κατάλυμα στις αποβάθρες του σταθμού.

    Έτσι σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ η κίνηση των συρμών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου γίνεται προσωρινά στα τμήματα Κηφισιά - Αττική και Ομόνοια - Πειραιάς.

    Λόγω της έντονης βροχόπτωσης οι πρόσφυγες αναζητούσαν κατάλυμα στα καταστήματα της περιοχής κάτω από τις τέντες ενώ μετά από συστάσεις των αστυνομικών δυνάμεων κάποιες οικογένειες μεταφέρθηκαν στον Ελαιώνα.

    [06] Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

    Με πολιτικό όρκο, αρκίσtηκε, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, για δεύτερη φορά ως πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Τον κ. Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο συνόδευαν ο πρώην υπουργός Επικράτειας Ν. Παππάς και η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, νεοεκλεγέντες βουλευτές και οι δύο.

    Αμέσως μετά την ορκωμοσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο.

    Μετά την ορκωμοσία, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου αυτή την ώρα, παραλαμβάνει εκ νέου τα καθήκοντά του από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 September 2015 - 18:32:11 UTC