Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ τόνισε ο Π. Τατούλης στο «Πρακτορείου 104,9 FM»
  • [02] Ν. Βούτσης: Μέχρι το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης
  • [03] Η ΕΕ αναζητεί λύση για το προσφυγικό, η Ουγγαρία ενισχύει περισσότερο τα σύνορά της
  • [04] Λ. Φαμπιούς: Η προσφυγική κρίση θέτει σε αμφισβήτηση τον λόγο ύπαρξης της Ευρώπης
  • [05] Λέμβος, χωρίς στοιχεία, εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή της Σαλαμίνας
  • [06] Προβλήματα σε περιοχές της Αττικής προκάλεσε η δυνατή βροχή
  • [07] Ξεκινά και επίσημα το φθινόπωρο αύριο
  • [08] Αναβάλεται η παράσταση «Τρωάδες» στο Ηρώδειο
  • [09] Ξεκινούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου της ΝΔ
  • [10] Διεργασίες για τη συγκρότηση της κυβέρνησης

  • [01] Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ τόνισε ο Π. Τατούλης στο «Πρακτορείου 104,9 FM»

    Σταθερός στην πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στην εκπομπή "Ανοιχτά Μικρόφωνα" του Πρακτορείου 104,9 FM.

    "Ασφαλώς και εμμένω. Καταλαβαίνω ότι πάμε πλέον σε μια διαδικασία εξελίξεων στο θέμα [...] αλλά νομίζω ότι εκείνο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποτραπούν γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν μετά" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.

    Σχετικά με το αν συνιστά κόλλημα για την υποψηφιότητά του το γεγονός ότι δεν έχει βουλευτική ιδιότητα, σημείωσε: "Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα. Εκείνο που νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη περισσότερο από καθετί η Νέα Δημοκρατία είναι ο επανακαθορισμός των ορίων και των απόψεών της πάνω σε κρίσιμα θέματα".

    [02] Ν. Βούτσης: Μέχρι το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

    Μέχρι το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας το πρωί στο MEGA. Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «σπάσουν κάποια υπουργεία», κάτι που θα αποφασιστεί έως το μεσημέρι, όπως είπε.

    Ερωτηθείς, σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ίδιος τη θέση του προέδρου της Βουλής, ο κ. Βούτσης απάντησε: «Δεν έχουμε κάνει συζήτηση για την ώρα. Για την ώρα σχεδιάζουμε το κυβερνητικό σχήμα, όχι τα πρόσωπα, τα κελύφη κ.λπ. Μετά την εμπειρία του επταμήνου, κάποια υπουργεία μπορεί και πρέπει να μείνουν μόνα τους. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Μέχρι το μεσημέρι θα έχει κλείσει κι αυτό».

    Για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι δεν έχει αντιληφθεί να «αναμένονται δραστικές διαφοροποιήσεις». Όπως σημείωσε, η ορκωμοσία των μελών του κυβερνητικού σχήματος θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, από τις 10:00 έως τις 10:30, προκειμένου στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.

    Σε ό,τι αφορά την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και όχι και με άλλα κόμματα σχολίασε: «Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό μέσα στη Βουλή. Η λαϊκή εντολή εισπράχθηκε από εμάς με αυτόν τον τρόπο. Δεν θα θέλαμε αν μπούμε σε μία συζήτηση διαφορετική, προγραμματική, που θα έφερνε πιο αντίθετες πλευρές του φάσματος στην ίδια κοίτη».

    Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι «χρειάζονται καθαρές λύσεις» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα είναι ανοιχτή «ώστε να υπάρχουν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις».

    Ερωτηθείς για την ψήφιση των προαπαιτούμενων, απάντησε πως θα αποδειχθεί ότι «η Αριστερά δεν είναι τα εύκολα, ούτε είναι για να αποδρά και να πηγαίνει στην εξέδρα ή να λέει μόνο ότι θα πρέπει όλα να γίνουν πατώντας το κουμπί».

    [03] Η ΕΕ αναζητεί λύση για το προσφυγικό, η Ουγγαρία ενισχύει περισσότερο τα σύνορά της

    Οι υπουργοί Εσωτερικών των 28 συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των διαφορών τους, σε όσον αφορά το θέμα της κατανομής των προσφύγων, ενώ η Βουδαπέστη ενίσχυσε περισσότερο τα μέτρα κατά των μεταναστών, κυρίως επιτρέποντας στον στρατό να χρησιμοποιεί μη θανατηφόρα όπλα εναντίον τους.

    Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην προεδρία του Λουξεμβούργου, οι 28 ενδέχεται να συμφωνήσουν σε ένα κείμενο στο οποίο δεν θα υπάρχει ο όρος που προσδιορίζει «υποχρεωτικές» τις ποσοστώσεις.

    Η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών θα προηγηθεί της έκτακτης συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 28 αύριο. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το ευρωπαϊκό συμβούλιο είναι ίσως η «τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης να καταλήξει σε μια ενιαία και συνεκτική απάντηση» στην πιο σοβαρή μεταναστευτική κρίση που έχει αντιμετωπίσει από 1945.

    Η Ουγγαρία, χώρα από την οποία έχουν περάσει 225.000 μετανάστες από την αρχή του έτους, ενίσχυσε χθες την αστυνομία και το στρατό με νέες εξουσίες στο πλαίσιο μιας «κατάστασης κρίσης λόγω της μαζικής μετανάστευσης».

    Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα για τον στρατό να χρησιμοποιεί όπλα που έχουν πλαστικές σφαίρες ή ακόμη και τουφέκια εναντίον των μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα.

    «Τα σύνορά μας είναι σε κίνδυνο (...) Η Ουγγαρία και όλη η Ευρώπη βρίσκονται σε κίνδυνο», δικαιολογήθηκε ο λαϊκιστής ηγέτης Βίκτορ Ορμπάν, λέγοντας ότι η ήπειρος «έχει βυθιστεί» από τους μετανάστες. «Δεν χτυπούν την πόρτα μας, την παραβιάζουν», δήλωσε.

    Για τα νέα αυτά μέτρα η μκο Επιτροπή του Ελσίνκι εξέφρασε την ανησυχία της που υπογραμμίζει ότι έχουν στόχο «πρόσφυγες που διέφυγαν από τον πόλεμο και την τρομοκρατία και έχουν ήδη υποστεί τις ωμότητες της αστυνομίας και του στρατού της χώρας τους».

    Βαθιά διχασμένες μεταξύ Ανατολής και Δύσης, οι ευρωπαϊκές χώρες επιχειρούν επίσης αυτή την εβδομάδα να συμφωνήσουν επί μιας αρχής κατανομής για την υποδοχή προσφύγων και να αποδεσμεύσουν οικονομική βοήθεια για τις χώρες που συνορεύουν με τη Συρία οι οποίες φιλοξενούν σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες.

    Αχτίδα ελπίδας για συναίνεση: παρά τους παλληκαρισμούς του Ορμπάν, οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης, επιφυλακτικές στο σύστημα των υποχρεωτικών ποσοστώσεων για την κατανομή των μεταναστών στην Ευρώπη, τόνισαν αργά χθες τη βούλησή τους να επιτευχθεί μια ευρωπαϊκή συμφωνία για το θέμα αυτό. "Όλοι οι συμμετέχοντες στο συμβούλιο είναι προσηλωμένοι στην ιδέα επίτευξης μιας κοινής θέσης. Η Ευρώπη χρειάζεται συλλογική ανάληψη δράσης για να ανταποκριθεί γρήγορα σε μια βαρύτατη κατάσταση", διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Λούμπομιρ Ζαοράλεκ μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, τη Λετονίας και του Λουξεμβούργου στην Πράγα.

    Χιλιάδες μετανάστες εισήλθαν εκ νέου χθες στην Ουγγαρία από την Κροατία, πριν μεταφερθούν από τις αρχές στα αυστριακά σύνορα και από εκεί συνεχίσουν το ταξίδι τους στη Γερμανία, όπου σχεδόν 7.000 άνθρωποι έφτασαν στη Βαυαρία το Σαββατοκύριακο.

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι «καμία χώρα» ευρωπαϊκή «δεν μπορεί να εξαιρείται» από την υποδοχή «προσφύγων που έχουν το δικαίωμα του ασύλου», την ώρα που η ΕΕ δεν κατορθώνει να συμφωνήσει για την κατανομή των 120.000 προσφύγων, με εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες να έχουν συγκεντρωθεί φέτος στην Ευρώπη.

    Η Πολωνία, αντίθετη προς κάθε σύστημα δεσμευτικού χαρακτήρα, δήλωσε εντούτοις έτοιμη να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από τις προτεινόμενες ποσοστώσεις, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση διασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορά της και καταρτίσει «μια κοινή λίστα χωρών που θεωρούνται ασφαλείς». Δηλαδή, με τον τρόπο αυτό να ξεχωρίζει τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες που φθάνουν από χώρες των Βαλκανίων όπως το Κόσοβο και η Αλβανία και να ζητεί από τους δεύτερους να επιστρέφουν στις χώρες τους.

    «Τελευταία ευκαιρία»

    Εκτός από το ακανθώδες θέμα της κατανομής των μεταναστών, οι Ευρωπαίοι πρέπει να συζητήσουν άλλα έκτακτα μέτρα για τον έλεγχο της μεταναστευτικής κρίσης.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ζήτησε να δοθεί «το μεγαλύτερο ποσό χρημάτων που είναι δυνατό» για να βοηθηθούν τρεις χώρες που φιλοξενούν περίπου τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία στο έδαφός τους: η Ιορδανία, ο Λίβανος και η Τουρκία.

    Ένδειξη της σοβαρότητας της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, η οποία προστίθεται στις εντάσεις στην ευρωζώνη, ο Σουλτς ανακοίνωσε την «ιστορική επίσκεψη» του ζεύγους Μέρκελ - Ολάντ στις 7 Οκτωβρίου έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κέντερς έφτασε χθες στη Βηρυτό για να συζητήσει για την προσφυγική κρίση. Σήμερα θα επισκεφτεί καταυλισμό σύρων προσφύγων στην κοιλάδα του Μπεκάα, στον ανατολικό Λίβανο.

    Χθες, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας επιτήρησης των συνόρων Frontex Φαμπρίς Λεγκέρι τόνισε την ανάγκη να υιοθετηθεί μια «ομοιογενής» ευρωπαϊκή πολιτική, ζητώντας επίσης από την ΕΕ μεγαλύτερη «ανθρώπινη υποστήριξη» για την παρακολούθηση των συνόρων.

    [04] Λ. Φαμπιούς: Η προσφυγική κρίση θέτει σε αμφισβήτηση τον λόγο ύπαρξης της Ευρώπης

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δηλώνει ότι η κρίση των προσφύγων θέτει σε αμφισβήτηση «τη λειτουργία και τον λόγο ύπαρξης της Ευρώπης», σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σε σειρά ευρωπαϊκών εφημερίδων.

    «Η Ευρώπη έχει γνωρίσει και άλλες κρίσεις. Αλλά τώρα, κατά κάποιον τρόπο, τίθεται εν αμφιβόλω ο ίδιος ο λόγος ύπαρξης και η λειτουργία της», προειδοποιεί ο Λοράν Φαμπιούς στις εφημερίδες Le Figaro, La Τribune de Geneve, El Pais, La Repubblica, Le Soir.

    «Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι η λύση για τον καθένα είναι η επαναφορά των εθνικών συνόρων. Αλλά οφείλουμε να έχουμε την εντιμότητα να πούμε ότι πέρα από την αναγκαία αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες, δεν μπορούμε να έχουμε ορθάνοικτες της πόρτες προς όλους τους οικονομικούς μετανάστες. Διαφορετικά, τι θα συμβεί; Χάος, κατακερματισμός, στροφή, και των πνευμάτων, προς τα άκρα, με βαριές συνέπειες για την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα. Για παράδειγμα, πώς θα διεξαχθεί το βρετανικό δημοψήφισμα τον επόμενο χρόνο, εάν το θέμα των προσφύγων δεν έχει διευθετηθεί;».

    «Δεν θα φθάσουμε στη λύση μέσω των εθνικών εγωισμών», δηλώνει ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών προτείνοντας τη λειτουργία «κέντρων υποδοχής και καταγραφής» (hotspot) στις χώρες εισόδου, την οργάνωση ενός «συστήματος ισότιμης κατανομής», την παροχή βοήθειας προς «τις χώρες εκτός της Ενωσης που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή (Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία)»...

    «Εάν δεν ενεργήσουμε με ταχύτητα, οι κίνδυνοι έκρηξης είναι υπαρκτοί και υπολογίσιμοι, και οι συνέπειες θα είναι πολλαπλές», προειδοποιεί.

    [05] Λέμβος, χωρίς στοιχεία, εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή της Σαλαμίνας

    Συνεχίζεται, από πλωτό του Λιμενικού Σώματος, η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου στη θαλάσσια περιοχή Βασιλικά Σαλαμίνας, μετά τη μαρτυρία κατοίκου της περιοχής ότι μικρή λέμβος στην οποία επέβαινε ένα άτομο παρασύρθηκε στα βράχια, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

    Στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν τη λέμβο, άνευ στοιχείων, σε βραχώδες σημείο, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί έως αυτήν τη στιγμή κάποιος επιβαίνων.

    [06] Προβλήματα σε περιοχές της Αττικής προκάλεσε η δυνατή βροχή

    Προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής προκάλεσε η δυνατή βροχή, αφού πλημμύρισαν δρόμοι. Ειδικότερα, η λεωφόρος Μαρκοπούλου παραμένει κλειστή, από το ύψος της Αγ. Τριάδος έως την οδό Ελπίδος, ενώ στην Παλλήνη έχει κλείσει ο δρόμος στο ύψος των εργατικών κατοικιών.

    Παράλληλα, στο Παλαιό Φάληρο, έκλεισε το πρωί η οδός Ναϊάδων, στο ύψος της Ζαΐμη, λόγω πτώσης ενός μεγάλου δένδρου στη μέση του δρόμου.

    [07] Ξεκινά και επίσημα το φθινόπωρο αύριο

    Στις 11:20 το πρωί της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα, σηματοδοτώντας έτσι την αστρονομική έναρξη του φετινού φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη.

    Στην ισημερία, σε όλο τον κόσμο, η νύχτα και η μέρα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια (αλλά όχι ακριβώς ισομοιρασμένη). Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο, η μέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει, ώσπου η νύχτα θα φθάσει στο ζενίθ της κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου.

    Τόσο οι ισημερίες, όσο και τα ηλιοστάσια, συμβαίνουν δύο φορές τον χρόνο και σηματοδοτούν την έναρξη των εποχών του έτους. Αποτελούν περιοδικά -ανά εξάμηνο- αστρονομικά φαινόμενα που σχετίζονται με την περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο, καθώς και την περιστροφή γύρω από τον άξονά της, ο οποίος βρίσκεται υπό κλίση περίπου 23,5 μοιρών.

    [08] Αναβάλεται η παράσταση «Τρωάδες» στο Ηρώδειο

    Αναβάλεται, λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών, η προγραμματισμένη για σήμερα παράσταση «Τρωάδες» του Εθνικού Θεάτρου, στο Ηρώδειο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου, η παράσταση μεταφέρεται για αύριο, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, και οι κάτοχοι εισιτηρίων που αδυνατούν να παραστούν στην αυριανή παράσταση θα ενημερωθούν, επίσης με σχετική ανακοίνωση, για τον τόπο και το χρονικό διάστημα όπου θα πραγματοποιείται η εξαργύρωση των εισιτηρίων τους.

    [09] Ξεκινούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου της ΝΔ

    Άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στη ΝΔ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε. Η απόφαση ελήφθη μετά από συνεργασία που είχαν, χθες το βράδυ, ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

    Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

    Μ. Βορίδης: Απολύτως ορθή η απόφαση να ανοίξει η διαδικασία εκλογής προέδρου

    Απολύτως ορθή χαρακτήρισε την απόφαση να ανοίξει η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ ο βουλευτής Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ωρα MEGA". Ωστόσο,δεν αποσαφήνισε αν θα είναι ή όχι υποψήφιος.

    «Πολύ σωστά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανοίγει αυτή τη διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρισκόταν σε εκρεμμότητα μετά την παραίτηση Σαμαρά. Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος, απάντησε: «Θα το δούμε στην πορεία, δεν είναι κάτι που έχω να πω τώρα».

    Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Βορίδης είπε ότι «είναι ένα από τα λαμπρά στελέχη της ΝΔ, έχει παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, έδωσε ένα σπουδαίο αγώνα στις εκλογές και έχει να προσφέρει» προσθέτοντας ότι «αν θα είναι υποψήφιος ή όχι είναι δικό του θέμα».

    [10] Διεργασίες για τη συγκρότηση της κυβέρνησης

    Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τη χθεσινή ορκωμοσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.Υπενθυμίζεται πως στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραλάβει εκ νέου τα καθήκοντά του από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

    Μέχρι το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας το πρωί στο MEGA. Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «σπάσουν κάποια υπουργεία», κάτι που θα αποφασιστεί έως το μεσημέρι, όπως είπε.

    Σημειώνεται πως αύριο Τετάρτη ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, όπου θα εκπροσωπήσει και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπως του ζήτησε κατά το συγχαρητήριο τηλεφώνημα που του έκανε, καθώς θα βρίσκεται στις ΗΠΑ.

    Ενόψει της συνόδου, ο κ. Τσίπρας είχε εκτενή ενημερωτική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιώννη Μουζάλα. Ο κ. Τσίπρας θα κινηθεί στη σύνοδο στην ίδια γραμμή που κινήθηκε και στις προηγούμενες συνόδους και στη λογική να θεσμοθετηθεί το relocation και στη λογική του επιμερισμού των βαρών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 September 2015 - 8:32:16 UTC