Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ τόνισε ο Π. Τατούλης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»
  • [02] Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [03] ΕΕ: Εγκρίθηκε η πρόταση για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων
  • [04] Ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης η Μαρίν Λεπέν
  • [05] Χωρίς αστικά λεωφορεία την Τετάρτη η Θεσσαλονίκη
  • [06] Προσωρινή στέγη στο Τae Kwon Do για τους πρόσφυγες
  • [07] Έκθεση έργων Μουνκ και Βαν Γκογκ στο Μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ
  • [08] Είκοσι παραγωγές στο ρεπερτόριο της φετινής σεζόν του "Θεάτρου του Νέου Κόσμου"
  • [09] «H αγάπη δεν είναι ένα καθεστώς ειρήνης είναι ένα καθεστώς πολέμου», είπε ο Γκ. Νοέ για την ταινία του «Love»
  • [10] Την 2η αγωνιστική το «ντέρμπι των αιωνίων» στην Α1
  • [11] Ισοπαλίες σε Αγρίνιο και Χανιά
  • [12] Περπέρογλου: «Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»
  • [13] Κούγιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ευλογημένος όποιος είναι πρόεδρος της ΑΕΛ»

  • [01] Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ τόνισε ο Π. Τατούλης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»

    Σταθερός στην πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στην εκπομπή "Ανοιχτά Μικρόφωνα" του Πρακτορείου 104,9 FM.

    "Ασφαλώς και εμμένω. Καταλαβαίνω ότι πάμε πλέον σε μια διαδικασία εξελίξεων στο θέμα [...] αλλά νομίζω ότι εκείνο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποτραπούν γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν μετά" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.

    Σχετικά με το αν συνιστά κώλυμα για την υποψηφιότητά του το γεγονός ότι δεν έχει βουλευτική ιδιότητα, σημείωσε: "Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα. Εκείνο που νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη περισσότερο από καθετί η Νέα Δημοκρατία είναι ο επανακαθορισμός των ορίων και των απόψεών της πάνω σε κρίσιμα θέματα".

    [02] Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ, ανακοίνωσε ο βουλευτής του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στον Αnt1.

    Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της ανοικτής εκλογής από την βάση με δικαίωμα συμμετοχής και πολιτών που τώρα δεν είναι μέλη του κόμματος.

    Ανέφερε δε ότι καλά έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και άνοιξε το θέμα της διαδοχής προσθέτοντας ότι "θα βγούμε πιο δυνατοί".

    [03] ΕΕ: Εγκρίθηκε η πρόταση για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων

    Οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σήμερα «με μεγάλη πλειοψηφία» τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής τους, παρακάμπτοντας την αντίθεση πολλών χωρών της ανατολικής Ευρώπης στις ποσοστώσεις που είχαν προταθεί από τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε το Λουξεμβούργο που ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.

    «Η απόφαση για τη μετεγκατάσταση 120.000 ανθρώπων υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τις χώρες-μέλη» ανέφερε μέσω του Twitter η προεδρία.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας Μίλαν Κόβανετς διευκρίνισε επίσης μέσω του Twitter ότι η χώρα του, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία καταψήφισαν την πρόταση. Η Φινλανδία επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία.

    Η Σλοβακία θα αρνηθεί να εφαρμόσει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο σε όλες της χώρες της ΕΕ με βάση το σύστημα των ποσοστώσεων που εγκρίθηκε από το συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών σήμερα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο.

    [04] Ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης η Μαρίν Λεπέν

    H επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης την 20ή Οκτωβρίου σε δικαστήριο της Λιόν καθώς το 2010 συνέκρινε τους Μουσουλμάνους πιστούς που προσεύχονται στους δρόμους με τη ναζιστική κατοχή, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον ενός δικαστή σχετικά με την κατηγορία της «υποκίνησης σε φυλετικό μίσος».

    Σε ερώτηση που της έθεσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο για τη δίκη αυτή, που θα πραγματοποιηθεί σε έναν μήνα, η Μαρίν Λεπέν απάντησε:

    «Μα, ναι, βέβαια! Δεν θα τη χάσω αυτήν την ευκαιρία».

    Η αντίδρασή της ωστόσο ήταν πιο οργισμένη όταν έκανε δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    «Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που ένας πολιτικός ηγέτης οδηγείται στη Δικαιοσύνη επειδή εξέφρασε τα πιστεύω του».

    «Εκείνοι που καταγγέλλουν την παράνομη συμπεριφορά των φονταμενταλιστών είναι πολύ πιο πιθανό να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη από τους φονταμενταλιστές που υιοθετούν παράνομη συμπεριφορά».

    Τον Δεκέμβριο του 2010, κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής συγκέντρωσης ενώπιον κομματικών στελεχών στη Λιόν, η Μαρίν Λεπέν, κι ενώ πραγματοποιούσε εκστρατεία της για την προεδρία του Εθνικού Μετώπου, κατήγγειλε σε μια ομιλία της «τους Μουσουλμάνους πιστούς που προσεύχονται στον δρόμο» συγκρίνοντάς τους με την ναζιστική κατοχή στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

    [05] Χωρίς αστικά λεωφορεία την Τετάρτη η Θεσσαλονίκη

    Δεν θα κυκλοφορήσουν τελικά, αύριο, αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, μετά την αρνητική απάντηση που κοινοποιήθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

    Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης και σχολίασε: "αύριο θα προχωρήσουμε στην κινητοποίηση που είχαμε εξαγγείλει και δεν θα κυκλοφορήσει κανένα λεωφορείο σε καμία βάρδια, εκτός αν υπάρξει απάντηση από τα συναρμόδια υπουργεία. Σε αυτή την περίπτωση θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και θα συναποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας".

    [06] Προσωρινή στέγη στο Τae Kwon Do για τους πρόσφυγες

    Άμεση και αποτελεσματική ήταν η ενεργοποίηση της περιφέρειας Αττικής, που σε αγαστή συνεργασία με το δήμο Παλαιού Φαλήρου, από χθες το βράδυ διαμόρφωσε τις συνθήκες προσωρινής διαμονής οικογενειών προσφύγων στο χώρο του Τae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο.

    Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, σε συνεχή επικοινωνία του με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για το ζήτημα της φιλοξενίας οικογενειών προσφύγων -δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων- μετουσίωσε σε πράξη την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου Π. Φαλήρου. Ο Διονύσης Χατζηδάκης έθεσε τις υπηρεσίες του δήμου Π. Φαλήρου επί ποδός για την υποδοχή και τη σίτιση των οικογενειών των προσφύγων, ενώ η υπηρεσία πρόνοιας του δήμου φροντίζει να παρέχονται οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες. Επίσης, βεβαίωσε για την ύπαρξη «αγαστής συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και της προσφοράς των εθελοντών με είδη ένδυσης και τροφής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και με την πρέπουσα ευαισθησία, ένα οξύ κοινωνικό ζήτημα».

    [07] Έκθεση έργων Μουνκ και Βαν Γκογκ στο Μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ

    Ο Νορβηγός Έντβαρντ Μουνκ και ο Ολλανδός Βίνσεντ Βαν Γκογκ έζησαν την ίδια περίοδο και αποτύπωσαν και οι δύο τους δαίμονές τους στον καμβά όμως οι δρόμοι τους δεν διασταυρώθηκαν ποτέ, ακόμη και όταν περιδιάβαιναν και οι δύο στο Παρίσι, τη δεκαετία του 1880. Τα έργα τους όμως, που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την τέχνη του 19ου αιώνα αλλά και τη σύγχρονη ζωγραφική, θα βρεθούν για πρώτη φορά το ένα πλάι στο άλλο, σε μια έκθεση που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή στο Μουσείο Βαν Γκογκ της Ολλανδίας.

    Με την αντιπαράθεση έργων όπως "Η Κραυγή" του Μουνκ -ο γνωστότερος πίνακάς του με θέμα μια βασανισμένη ψυχή- με τη "Γέφυρα της Τρινκετάιγ" του Βαν Γκογκ, οι οργανωτές της έκθεσης προσπαθούν να εξερευνήσουν τις ομοιότητες στο όραμά τους για τη ζωή.

    Και οι δύο ζωγράφοι απομακρύνθηκαν από το παραδοσιακό στυλ της ζωγραφικής και υιοθέτησαν τα βαθιά, στροβιλιζόμενα χρώματα ή τις πυκνές πινελιές.

    "Μέσω των εμπειριών τους, της οδύνης και του πόνου που βίωσαν αλλά και της ικανότητάς τους να βλέπουν την ομορφιά ακόμη και στα μικρότερα πράγματα, μπόρεσαν να μεταφέρουν αυτήν την προσωπική εμπειρία στην τέχνη τους" είπε η έφορος του Μουσείου Βαν Γκογκ, Μάιτε βαν Ντάικ.

    Οι ιστορικοί τέχνης αλλά και το κοινό ανέκαθεν συνέκριναν τα έργα τους όμως η έκθεση αυτή, που χρειάστηκαν έξι χρόνια για να γίνει πραγματικότητα, προσφέρει την πρώτη ευκαιρία για μια επίσημη, συγκριτική μελέτη τους.

    [08] Είκοσι παραγωγές στο ρεπερτόριο της φετινής σεζόν του "Θεάτρου του Νέου Κόσμου"

    Mε τη δύναμη που το τροφοδοτεί τα τελευταία 18 χρόνια το κοινό του- που «παρ' όλη τη μελαγχολία και την οικονομική δυσπραγία, δεν έχει βγάλει το θέατρο από τη ζωή του»-, το Θέατρο του Νέου κόσμου ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα σεζόν με 20 παλιές και καινούριες παραγωγές σε όλες τις σκηνές του. Η παρουσία νέων δημιουργών και η συνέχιση των κοινωνικών δράσεων σε νοσοκομεία και ιδρύματα αλλά και σε χώρους μεταναστών και προσφύγων χαρακτηρίζουν το ρεπερτόριο της αυτής της χρονιάς.

    Ένα ρεπερτόριο «φρέσκο, δυναμικό και νεανικό» που προέκυψε μέσα από τις 150 προτάσεις που κατατέθηκαν για φέτος, όπως είπε κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο ιδρυτής και «ψυχή» του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Μάλιστα, φέτος το θέατρο θα έχει δύο σημαντικούς υποστηρικτές στις παραγωγές και συμπαραγωγές του, την περιφέρεια Αττικής και την Εθνική Τράπεζα

    «Στον Νέο Κόσμο θέλουμε να είμαστε μια συλλογικότητα» ανέφερε ο Β. Θεοδωρόπουλος σημειώνοντας ότι η συνύπαρξη διαφορετικών γενεών στο ρεπερτόριο και η συνεργασία με νέες ομάδες βοηθάει στο να μην «επαναπαυόμαστε» και να διατηρηθεί ο «οικογενειακός χαρακτήρας» του θεάτρου. «Η πραγματικότητα που μας περιβάλλει είναι δύσκολη και περίπλοκη, και μέσα στην αυλή μας και παραέξω. Πρέπει να βρούμε τρόπους να σταθούμε όρθιοι, να αντιστεκόμαστε, να ερμηνεύουμε τον κόσμο, να προχωράμε μπροστά. Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί. Παλιότεροι και νεότεροι, προσπαθούμε να δούμε πού πάει το θέατρο και να το εκφράσουμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Το κοινό μας δίνει δύναμη, κι εμείς του δίνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» πρόσθεσε.

    (Η φωτογραφία από την θεατρική παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου»)

    [09] «H αγάπη δεν είναι ένα καθεστώς ειρήνης είναι ένα καθεστώς πολέμου», είπε ο Γκ. Νοέ για την ταινία του «Love»

    O Γκασπάρ Νοέ είναι ένας σκηνοθέτης που έχει προκαλέσει με τις ταινίες του και το στυλ του όσο λίγοι. Σίγουρα όλοι θυμούνται το Irreversable, με τον βιασμό της Monica Belluci επί σκηνής, το 2002, ή το Enter the Void, το 2009. Ο Νοέ επέστρεψε φέτος στις Κάννες με την ταινία Love, μια προκλητική ερωτική Οδύσσεια που γυρίστηκε σε εκθαμβωτικό 3D, η οποία θα φιλοξενηθεί στις ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ.

    «Η ταινία μου αυτή είναι πιο απλή, δεν είναι φορμαλιστική. Θέλησα να είμαι πιο κοντά στην πραγματική ζωή και ήξερα ότι ήθελα να χρησιμοποιήσω μια άλλη κινηματογραφική γλώσσα, που δεν είχα ως τώρα χρησιμοποιήσει» είπε ο Γκασπάρ Νοέ, σε συνέντευξη Τύπου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, και συμπλήρωσε: «από τις χαρές που έχεις όταν κάνεις ταινίες είναι να προσπαθείς να παίζεις με την γλώσσα στον τρόπο που κινηματογραφείς, και θέλω να αναζητώ νέους τρόπους, να εκφράζομαι με τις εικόνες».

    Στις επίμονες ερωτήσεις για το αν η ταινία του είναι πορνογραφία, ο σκηνοθέτης είπε ότι «πορνογραφική είναι η ταινία όπου οι εικόνες έχουν γυριστεί προκειμένου κάποιος να ερεθιστεί και στη συνέχεια να αυνανιστεί. Η δική μου ταινία δεν έχει αυτό το σκοπό, ήθελα να απεικονίσω ένα ερωτικό πάθος όπως είναι». Στην ερώτηση γιατί ο τίτλος της είναι LOVE και όχι SEX είπε: «Αν αφαιρέσετε την συναισθηματικότητα από το σεξ τότε ναι, θα μπορούσατε να έχετε μια τέτοια ταινία. Ίσως να ήταν ερωτική, αλλά δεν θα απευθυνόταν στο κομμάτι του μυαλού που σκέφτεται ως θηλαστικό, γιατί ως θηλαστικά θέλουμε να προστατεύουμε αυτούς που αγαπάμε. Υπάρχει και ένα τμήμα του εγκεφάλου μας που είναι πιο υπολογιστικό, και είναι αυτό που μας κάνει να μιλάμε και να κάνουμε προβλέψεις για μέλλον. Η υπολογιστική αυτή ανάγκη θα εστίαζε στην κυριαρχία και την επιβίωση, και τότε θα μπορούσε να είναι μια ταινία για τον πόλεμο και το σεξ. Θα ήταν εξαιρετικά βάρβαρη και σκληρή ταινία. Τις εικόνες του ψυχρού σεξ μπορείτε να τις βρείτε παντού, δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο».Η ταινία θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 22 Οκτωβρίου.

    [10] Την 2η αγωνιστική το «ντέρμπι των αιωνίων» στην Α1

    Στις 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της αγωνιστικής περιόδου 2015-16, στην Α1 μπάσκετ των ανδρών. Όπως προέκυψε από την κλήρωση, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ τη 2η αγωνιστική, ενώ στο Β' γύρο (23/1) για την 15η αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν στο ΣΕΦ τους «πράσινους». Νωρίτερα, στις 7/10, οι δύο «αιώνιοι» θα αναμετρηθούν στο ΣΕΦ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

    Οι «αιώνιοι» της Θεσσαλονίκης θα μπουν και αυτοί νωρίς στα... δύσκολα, καθώς μόλις στην 3η αγωνιστική (24/10) ο Άρης θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ, με το «Δικέφαλο του Βορρά» να περιμένει τους «κίτρινους» στη 16η αγωνιστική (30/1) στο κλειστό της Πυλαίας.

    Τέλος, η ΑΕΚ, η οποία έχει υψηλές βλέψεις εφέτος, θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στις 5/12 στο ΣΕΦ, ενώ στις 2/1 ως τυπικά γηπεδούχος θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

    Αναλυτικά τα ντέρμπι της αγωνιστικής περιόδου 2015-16 (οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές):

    2η Αγωνιστική (17/10) - 15η Αγωνιστική (23/1)

    Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

    3η Αγωνιστική (24/10) - 16η Αγωνιστική (24/1)

    Άρης-ΠΑΟΚ

    9η Αγωνιστική (5/12) - 22η Αγωνιστική (19/3)

    Ολυμπιακός-ΕΚ

    12η Αγωνιστική (2/1) - 25η Αγωνιστικη (9/4)

    ΑΕΚ-Παναθαναϊκός

    Το πρόγραμμα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος έχει ως εξής:

    Ρέθυμνο-Απόλλων Πάτρας

    Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου

    Άρης-Παναθηναϊκός

    Κηφισιά-Αρκαδικός

    ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

    Καβάλα-Λαύριο

    Κόροιβος-Τρίκαλα

    [11] Ισοπαλίες σε Αγρίνιο και Χανιά

    Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση στο Αγρίνιο, ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Βέροια για την 4η αγωνιστική της Super League. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 77? με τον Ναζλίδη και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν 82? με τον Ρομέρο.

    Ο πρώτος βαθμός στο πρωτάθλημα ήρθε για τον Πλατανιά, αλλά το 0-0 με τον Ηρακλή δεν άφησε ικανοποιημένους τους Χανιώτες, που ήταν καλύτεροι.

    [12] Περπέρογλου: «Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»

    Για την πραγματοποίηση ενός ονείρου, τη συμμετοχή του στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τη Ευρώπης, το ισπανικό, έκανε λόγο ο Στράτος Περπέρογλου, κατά την επίσημη παρουσίασή του από την Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ, ο οποίος συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ 2015, επισήμανε ότι δεν είχε την παραμικρή σκέψη για τη «μετακόμιση» του στη Βαρκελόνη, ειδικά μετά τη συζήτηση που είχε με τον πρώην «μπλαουγκράνα», Κώστα Παπανικολάου.

    «H Liga Endesa είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Όλοι θέλουν να παίξουν σε αυτό. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», είπε αρχικά ο Περπέρογλου και συνέχισε: «Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ. Είμαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά και να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει τίτλους. Δεν υπήρχε η παραμικρή σκέψη για να έρθω εδώ. Έχω μιλήσει με τον Κώστα Παπανικολάου και μου είπε τα καλύτερα λόγια, τόσο για τον σύλλογο, όσο και για την Βαρκελόνη».

    [13] Κούγιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ευλογημένος όποιος είναι πρόεδρος της ΑΕΛ»

    Όταν ο Αλέξης Κούγιας επισκέφτηκε το AEL FC Arena ως πρόεδρος της Παναχαϊκής, η Λάρισα είχε μόλις υποβιβαστεί από τη Super League. Εντυπωσιασμένος από το νεότευκτο και υπερσύγχρονο γήπεδο, είχε χαρακτηρίσει «ευλογημένο» όποιον βρίσκεται στη διοίκηση της ΑΕΛ.

    Τέσσερα χρόνια μετά, ο γνωστός ποινικολόγος συνδυάζει το ντεμπούτο του στον προεδρικό θώκο των «Βυσσινί» με την επιστροφή της ομάδας στο γήπεδο-στολίδι της Θεσσαλίας. Το Σάββατο η ΑΕΛ υποδέχεται τη Λαμία στην πρεμιέρα της Football League και το νέο «αφεντικό» του συλλόγου παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Είχα πει ότι είναι ευλογημένος όποιος έχει τις μετοχές της ΑΕΛ, γνωρίζει το αντικείμενο και διαθέτει προσωπικότητα με αισθητική ποδοσφαίρου. Η μεγάλη διαφορά της Λάρισας έγκειται στο γεγονός ότι όλοι στην Θεσσαλία είναι ΑΕΛ. Αφήνω έξω τον Βόλο, που είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Όλοι οι υπόλοιποι είναι ΑΕΛ και δεν είναι τυχαίο ότι στο νομό Λάρισας δεν υπάρχει σύνδεσμος άλλης ομάδας. Δεν υπάρχει σύνδεσμος του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ. Στη Λάρισα, δεν υπάρχει τίποτα.

    Συνεπώς είμαι ευλογημένος γιατί έχω τη δυνατότητα να αγοράσω τις μετοχές μιας τέτοιας ομάδας. Συγχρόνως είμαι ευλογημένος γιατί με αποδέχθηκε ο στενός πυρήνας της ΑΕΛ, με πρώτους τους οργανωμένους. Έχουμε βρει ταυτίσεις και κώδικα επικοινωνίας με τους οργανωμένους. Με αποδέχθηκαν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας έως όλους τους Δημάρχους. Αν βρω μια προσωπικότητα που να εμπνέει και παράλληλα να έχει τη δυνατότητα να αναλαμβάνει ευθύνες, είμαι πρόθυμος να μην είμαι καν πρόεδρος», λέει μεταξύ άλλων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 September 2015 - 18:32:17 UTC