Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομπάμα και Μέρκελ προτρέπουν τις χώρες της ΕΕ να δεχθούν μια «δίκαιη κατανομή» προσφύγων
  • [02] Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κβαντικής τηλεμεταφοράς, μέσω οπτικής ίνας 102 χλμ
  • [03] Με θετικά σχόλια υποδέχεται ο γερμανικός Τύπος τη νέα ελληνική κυβέρνηση
  • [04] Στον Πειραιά αναμένεται το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.477 μετανάστες
  • [05] Δύο νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
  • [06] Μεγάλες καταστροφές στη Σκόπελο από την κακοκαιρία - Ζημιές και στη Σκιάθο
  • [07] Συνελήφθη στον Πειραιά 52χρονος, ο οποίος μετέφερε με το όχημά του λαθραία τσιγάρα
  • [08] Η «Νιότη» του Π. Σορεντίνο ανοίγει τις Νύχτες Πρεμιέρας
  • [09] To Instagram έχει πλέον πάνω από 400 εκατομμύρια χρήστες

  • [01] Ομπάμα και Μέρκελ προτρέπουν τις χώρες της ΕΕ να δεχθούν μια «δίκαιη κατανομή» προσφύγων

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας χθες ότι κάθε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να δεχθεί ένα δίκαιο μερίδιο που της αναλογεί από την ευθύνη των μεταναστών για να επιλυθεί η προσφυγική κρίση που επιδεινώνεται, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος σε γραπτή δήλωση.

    «Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση όπου όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης θα δεχθούν τη δίκαια κατανομή των προσφύγων που τους αναλογεί» έγραφε η δήλωση.

    Ο Ομπάμα και η Μέρκελ συζήτησαν επίσης και πιθανές λύσεις για «να μετριαστούν οι βασικές αιτίες του κύματος των προσφύγω» εξήγησε η δήλωση, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την προώθηση μιας πολιτικής μετάβασης για να τερματιστεί η κρίση στη Συρία.

    Χθες η Μέρκελ είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πόλεμος στη Συρία, που ευθύνεται για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, μπορεί να λυθεί μόνο με τη βοήθεια των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

    Η βοήθεια από τις ΗΠΑ μπορεί να συμπεριλάβει, είπε τη Δευτέρα η Μέρκελ, την υποδοχή περισσότερων προσφύγων από τη Συρία, την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους καταυλισμούς προσφύγων στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία, καθώς και δουλειά για να απαλειφθούν οι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.

    Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περισσότεροι από 500.000 μετανάστες, πολλοί από την εμπόλεμη Συρία, έχουν καταφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις αρχές του 2015.

    [02] Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κβαντικής τηλεμεταφοράς, μέσω οπτικής ίνας 102 χλμ

    Ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) των ΗΠΑ πέτυχαν την «τηλεμεταφορά» -ή μετάδοση- κβαντικών πληροφοριών, οι οποίες μεταφέρονταν σε σωματίδια του φωτός, μέσω ενός οπτικού καλωδίου μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων. Έσπασαν έτσι το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ, επιτυγχάνοντας απόσταση περίπου τετραπλάσια σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ.

    Το πείραμα επιβεβαίωσε ότι είναι εφικτή η κβαντική επικοινωνία σε μεγάλες αποστάσεις μέσω οπτικής ίνας, γεγονός με ζωτική σημασία για το μέλλον των τηλεπικοινωνιών και των υπολογιστών. 'Αλλες επιστημονικές ομάδες έχουν μεταφέρει κβαντικές πληροφορίες σε ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις αλλά στον αέρα και όχι μέσω συμβατικών καλωδίων οπτικών ινών.

    [03] Με θετικά σχόλια υποδέχεται ο γερμανικός Τύπος τη νέα ελληνική κυβέρνηση

    Στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι παραμένουν στη θέση τους πολλοί υπουργοί.

    «Η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα μοιάζει με την παλιά», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της Die Zeit, με την εφημερίδα να τονίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να δημιουργήσει μια συνέχεια στη διακυβέρνηση.

    «Δεν έχασε χρόνο: δύο ημέρες μετά την εκλογική νίκη σχηματίστηκε η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα», γράφει από την πλευρά της η Frankfurter Allgemeine. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι υπάρχουν γνωστά πρόσωπα σε πολλά υπουργεία πέραν του υπουργείου Οικονομικών.

    Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επίσης αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται να μην θέλει να χάσει καθόλου χρόνο. «Σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού, νέο υπουργικό σχήμα, σύνοδος κορυφής για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξιδεύει με συγκεκριμένες προτάσεις για τη μεταναστευτική κρίση», σημειώνει.

    «Ο Αλέξης Τσίπρας βασίζεται στις εποικοδομητικές δυνάμεις», σχολιάζει η Suddeutsche Zeitung, προτάσσοντας το γεγονός ότι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την εφαρμογή του προγράμματος, είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης, τον οποίο χαρακτηρίζει «αντί-Βαρουφάκη».

    Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, οι Βρυξέλλες θεωρούν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Χουλιαράκης είναι ένας θερμός υπέρμαχος του ευρώ, ενώ συμμετείχε στην ομάδα που διαπραγματεύτηκε το τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας.

    Και η επιστροφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να γίνεται θετικά δεκτή από τον γερμανικό Τύπο.

    Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ιστότοπου του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD, το οποίο επέλεξε για τίτλο «Ο Τσακαλώτος παραμένει υπουργός Οικονομικών», αλλά και η εφημερίδα Die Welt, η οποία στο άρθρο της για τη νέα ελληνική κυβέρνηση τονίζει την παραμονή Τσακαλώτου στο υπουργείο.

    [04] Στον Πειραιά αναμένεται το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.477 μετανάστες

    Στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε-1, αναμένεται να καταπλεύσει στις 09:30 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με 2.477 μετανάστες από τη Μυτιλήνη. Το λιμενικό σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των μεταναστών που με λεωφορεία του ΟΛΠ θα μεταφερθούν στον ηλεκτρικό σταθμό.

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» με 1.300 μετανάστες από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Χθες, το πλοίο «blue star patmos» αποβίβασε στο λιμάνι του Πειραιά 1.922 μετανάστες.

    [05] Δύο νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

    Ένας άντρας, 41 ετών, και μία 35χρονη γυναίκα, βρέθηκαν νεκροί, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα πολυώροφης οικοδομής επί της οδού Ίωνος Δραγούμη 56, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Η φωτιά ξέσπασε μετά τη 1 τα μεσάνυχτα, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική και στο σημείο μετέβησαν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δύο ένοικοι εντοπίστηκαν νεκροί, πιθανότατα από αναθυμιάσεις. Η φωτιά περιορίστηκε σε χώρους τους διαμερίσματος, ενώ δεν κινδύνευσαν ένοικοι άλλων διαμερισμάτων. Τα αίτια εκδήλωσής της ερευνώνται από την Πυροσβεστική.

    [06] Μεγάλες καταστροφές στη Σκόπελο από την κακοκαιρία - Ζημιές και στη Σκιάθο

    Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στη Σκόπελο, που επλήγη χθες το βράδυ από ισχυρή καταιγίδα, που σάρωσε επί τρεις ώρες όλο το νησί. Στην κεντρική παραλία της Σκοπέλου ένα ορμητικό ποτάμι με απίστευτη δύναμη και ταχύτητα έπαιρνε ό,τι έβρισκε στο πέρασμά του. Από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκαν και καταστράφηκαν δεκάδες δίκυκλα και αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε διάφορους χώρους της παραλίας ή που μεταφέρθηκαν από άλλα σημεία της Χώρας. Μεγάλες ζημιές υπέστησαν και πολλά καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο. H Πυροσβεστική της Σκοπέλου έχει δεχτεί πάρα πολλές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

    Στη γειτονική Σκιάθο που επίσης επλήγη από την κακοκαιρία, μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο η κεντρική οδός Παπαδιαμάντη, ενώ στην περιοχή Κολιός έπεσε δένδρο και έκλεισε για μία ώρα ο δρόμος Σκιάθου-Κουκουναριών.

    [07] Συνελήφθη στον Πειραιά 52χρονος, ο οποίος μετέφερε με το όχημά του λαθραία τσιγάρα

    Δεκαεννέα χάρτινα κιβώτια λαθραία τσιγάρα και μία συσκευασία με πέντε χιλιάδες εννιακόσια ενενήντα τέσσερα πακέτα λαθραίου καπνού, των πενήντα γραμμαρίων έκαστο, μετέφερε με ημιφορτηγό όχημα του 52χρονος, που συνελήφθη στον Πειραιά, από στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου.

    Τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν όπως και το φορτηγό όχημα.

    [08] Η «Νιότη» του Π. Σορεντίνο ανοίγει τις Νύχτες Πρεμιέρας

    Η ταινία «Νιότη» του Πάολο Σορεντίνο ανοίγει σήμερα το πρόγραμμα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», στο Μέγαρο Μουσικής.Δύο χρόνια μετά τη βραβευμένη με όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας «Τέλεια Ομορφιά» ο Πάολο Σορεντίνο επιστρέφει με τη δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του «Νιότη» (Youth).

    Σε ένα πολυτελές ελβετικό ξενοδοχείο, παραθερίζουν ένας διάσημος Βρετανός μαέστρος στη δύση της ζωής του (Μάικλ Κέιν), ένας Αμερικανός σκηνοθέτης περιτριγυρισμένος από νεαρούς μαθητευόμενους (Χάρβεϊ Καϊτέλ), μια ηλικιωμένη ηθοποιός (Τζέιν Φόντα), η κόρη του μαέστρου (Ρέιτσελ Βάιζ), η οποία μόλις έχει χωρίσει με τον γιο του σκηνοθέτη. Ο χρόνος κυλά ήρεμα, με τους δύο φίλους να παρατηρούν με τρυφερότητα τις μπερδεμένες ζωές των παιδιών τους, τα κραυγαλέα νιάτα των σεναριογράφων που δουλεύουν με τον σκηνοθέτη και τους άλλους ενοίκους του ξενοδοχείου. Αντίθετα με εκείνους, κανείς δεν μοιάζει να ανησυχεί για τον χρόνο που περνά.

    [09] To Instagram έχει πλέον πάνω από 400 εκατομμύρια χρήστες

    Το Instagram ξεπέρασε τους 400 εκατομμύρια χρήστες, όπως ανακοίνωσε, περίπου τετραπλάσιους σε σχέση με το ανταγωνιστικό Twitter.Το δίκτυο ανταλλαγής φωτογραφιών έχει σημειώσει τεράστια ανάπτυξη την τελευταία τριετία, ταχύτερη από τους περισσότερους ανταγωνιστές του, όπως το Twitter και το Snapchat, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Πάνω από τα τρία τεταρτα (75%) των χρηστών του Instagram βρίσκονται εκτός ΗΠΑ.

    Το Facebook εξαγόρασε το Instagram το 2012 αντί ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και έκτοτε προσπαθεί να βγάλει χρήματα από διαφημίσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 September 2015 - 6:32:17 UTC