Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάσκεψη για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή»
  • [02] Διπλάσιο το ποσό εκταμίευσης που ενέκρινε η ΕΤΕπ για την Ελλάδα
  • [03] Ο πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε τους επισκόπους να υποδέχονται «χωρίς φόβο» τους μετανάστες
  • [04] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκόπελος
  • [05] Ελεύθεροι ο πρόεδρος και ο γραμματέας οικονομικού της ΠΟΣΠΕΡΤ με εντολή εισαγγελέα
  • [06] Επικοινωνία Τσίπρα-Σπίρτζη για τις καταστροφές στην Σκόπελο
  • [07] Την ανασύσταση αυτόνομου υπουργείου Πολιτισμού χαιρετίζουν οι αρχαιολόγοι
  • [08] Τους στόχους στη νέα θητεία του στο υπουργείο Άμυνας έθεσε ο Π. Καμμένος
  • [09] Συνάντηση Γιούνκερ-Τσίπρα για προσφυγικό και ελληνικό πρόγραμμα
  • [10] Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με τον Π. Καμμένο
  • [11] Κανονικά θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη
  • [12] Β. Όρμπαν: Η Ελλάδα να φυλάξει τα σύνορά της
  • [13] Ρόκα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα μείνω στην Ελλάδα για να εργαστώ»
  • [14] Πάνω από 500 ίππους παράγει η νέα Alfa Romeo Giulia
  • [15] Ο Παναθηναϊκός τίμησε τη σύγχρονη ιστορία του
  • [16] Χάνει ΠΑΣ και Άρσεναλ ο Ντα Κόστα
  • [17] Αστέρας και ΠΑΣ προχώρησαν με νίκες, πρώτος βαθμός για Πανθρακικό
  • [18] «Καθάρισε» από το 20λεπτο 3-0 τον Λεβαδειακό

  • [01] Διάσκεψη για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή»

    Ένα μεγάλο εγχείρημα, μία διεθνής διάσκεψη για την έναρξη ενός περιεκτικού και σφαιρικού διαλόγου γύρω από την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι πληθυσμοί στη Μέση Ανατολή, διοργανώνεται στην Αθήνα από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου. Η πρωτοβουλία ανήκει στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και έχει θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή».

    Στη διεθνή αυτή συνάντηση των Αθηνών έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν Πατριάρχες και επικεφαλής Χριστιανικών Εκκλησιών στην περιοχή, θρησκευτικοί ηγέτες και προσωπικότητες του Μουσουλμανικού Κόσμου, καθώς και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της διεθνούς πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

    Η Διάσκεψη, η οποία συγκαλείται υπό τη σκιά των δραματικών εξελίξεων και συνεχιζόμενων συγκρούσεων σε διάφορες περιοχές της Μέσης Ανατολής, θα αποτελέσει μία ευκαιρία προκειμένου να εξεταστούν όλες οι διαστάσεις και οι πτυχές του κρίσιμου αυτού ζητήματος αλλά και να αναζητηθούν οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι προστασίας των δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών των διαφόρων θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με γνώμονα την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης, σε συνθήκες αξιοπρέπειας και αμοιβαίας κατανόησης.

    [02] Διπλάσιο το ποσό εκταμίευσης που ενέκρινε η ΕΤΕπ για την Ελλάδα

    Σε εκταμίευση δόσης 300 εκατ.ευρώ, από το δάνειο του 1 δισ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο, προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

    Πρόκειται για υλοποίηση της συμφωνίας που υπογράφηκε στις 27 Αυγούστου, μετά από πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, με στόχο τα κεφάλαια να αξιοποιηθούν για την κάλυψη του σκέλους της εθνικής συμμετοχής των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-20.

    Το μερίδιο της εκταμίευσης είναι διπλάσιο εκείνου που συνηθίζεται να προκαταβάλλεται, καθώς η ΕΤΕπ δέχθηκε την επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η ρευστότητα των προγραμμάτων των Διαρθρωτικών Ταμείων. Στο ίδιο πλαίσιο, συμφωνήθηκε να αυξηθεί κατά 50 εκατ. ευρώ υφιστάμενο δάνειο για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-13. Οι πόροι θα εκταμιευτούν το αμέσως προσεχές διάστημα, με αποκλειστικό στόχο να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των προγραμμάτων της συγκεκριμένης περιόδου.

    [03] Ο πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε τους επισκόπους να υποδέχονται «χωρίς φόβο» τους μετανάστες

    O πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε ηχηρή έκκληση προς τους Αμερικανούς επισκόπους προκειμένου να υποδεχθούν «χωρίς φόβο» τους μετανάστες. Παράλληλα τόνισε ότι η μετανάστευση «πλουτίζει την Αμερική» σε μια νέα τοποθέτηση επί ενός θέματος που διχάζει τις ΗΠΑ.

    Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στον καθεδρικό ναό St. Matthew, ο ποντίφικας χαιρέτισε το έργο της Εκκλησίας προς τους μετανάστες περιλαμβανομένων των Ισπανόφωνων, που αντιπροσωπεύουν το 40% σχεδόν της Αμερικανών καθολικών.

    Το μήνυμά του θα μπορούσε να εισακουστεί έως την Ευρώπη που βρίσκεται αντιμέτωπη με την προσφυγική κρίση.

    «Κανένα αμερικανικός θεσμός δεν κάνει τόσα για τους μετανάστες όσα οι χριστιανικές μας κοινότητες» τόνισε ο ίδιος.

    Ως «ιερέας που προέρχομαι από το Νότο», «νιώθω την ανάγκη να σας ενθαρρύνω», συνέχισε.

    «Υπερασπίζομαι σχεδόν τη δική μου περίπτωση» υπογράμμισε ο ποντίφικας, γιος Ιταλών μεταναστών που έφθασαν στην Αργεντινή τη δεκαετία 1920 - 1930.

    «Ενδεχομένως να αποτελεί για εσάς πρόκληση η πολυπολιτισμικότητα των μεταναστών (...). Να τους υποδέχεστε χωρίς φόβο. Είμαι σίγουρος ότι, για μια ακόμη φορά, αυτοί οι άνθρωποι θα πλουτίσουν την Αμερική και την Εκκλησία της» τόνισε.

    [04] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκόπελος

    Βιβλική καταστροφή υπέστη η Σκόπελος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που την έπληξαν. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει άμεσα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία.

    Στο νησί , έχει μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον αντιπεριφεριάρχη Σποράδων Νήσων, Νίκο Πλωμαρίτη. Παράλληλα έχει κινητοποιηθεί πλήρως ο μηχανισμός της προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατό αμεσότερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα. Σ΄αυτό βοηθά και το γεγονός ότι η βροχή σταμάτησε, όπως επίσης και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν.

    Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε μια πρώτη αποτίμηση των «πληγών» που άφησαν πίσω τους τα πλημμυρικά φαινόμενα. Δεκάδες είναι τα σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων. Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν στη χώρα της Σκοπέλου, παρέσυραν στο διάβα τους πολλά αυτοκίνητα τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα ή σε κρατήρες που άνοιξαν στα οδοστρώματα. Αρκετοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και το λιμάνι.

    Διαβάστε επίσης:

    Επικοινωνία Τσίπρα-Σπίρτζη για τις καταστροφές στην Σκόπελο

    [05] Ελεύθεροι ο πρόεδρος και ο γραμματέας οικονομικού της ΠΟΣΠΕΡΤ με εντολή εισαγγελέα

    Ελεύθεροι αφέθηκαν, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο γραμματέας Οικονομικού της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης που είχαν προσαχθεί το πρωί για «παράνομη μετάδοση ραδιοφωνικού προγράμματος».

    Οι δύο συνδικαλιστές είχαν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης το πρωί έπειτα από αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την μετάδοση του προγράμματος της ERTOPEN από συχνότητα της ΕΡΤ χωρίς άδεια.

    [06] Επικοινωνία Τσίπρα-Σπίρτζη για τις καταστροφές στην Σκόπελο

    Επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εκτεταμένες καταστροφές στην Σκόπελο, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες.

    Νωρίς αύριο το πρωί θα βρίσκεται στη Σκόπελο κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, προκειμένου να έχουν επί τόπου ενημέρωση για την έκταση των καταστροφών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

    Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχουν κινητοποιηθεί ήδη οι μηχανικοί της Περιφέρειας σε συνεννόηση με το υπουργείο ΥΜΕΔ.

    [07] Την ανασύσταση αυτόνομου υπουργείου Πολιτισμού χαιρετίζουν οι αρχαιολόγοι

    Την ευαρέσκειά του εκφράζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για την ανασύσταση αυτόνομου υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την οποία θεωρεί ως «αποτέλεσμα της συντονισμένης δράσης όλων των σωματείων στη βάση της ουσιαστικής επιχειρηματολογίας που διατυπώθηκε όποτε επιχειρήθηκε άστοχα η συνένωσή του με άλλα πεδία της Δημόσιας Διοίκησης.»

    Ως επόμενο στόχο οι αρχαιολόγοι θέτουν, όπως αναφέρουν σε σημερινή τους ανακοίνωση, «την έναρξη του θεσμικού διαλόγου για την αναθεώρηση του Οργανογράμματος του υπουργείου, το οποίο κατά την αντίληψή του οφείλει να λειτουργήσει ως ο μηχανισμός σχεδιασμού του ενιαίου στρατηγικού πλάνου για τον Πολιτισμό».

    [08] Τους στόχους στη νέα θητεία του στο υπουργείο Άμυνας έθεσε ο Π. Καμμένος

    Για την άμεση χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου και την άμεση τακτοποίηση του θέματος της υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δεσμεύθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ομιλία του με την ευκαιρία της τελετής παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του απελθόντα υπουργό Ιωάννη Γιάγκο.

    Τόσο ο κ. Καμμένος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας τόνισαν ότι προσβλέπουν στη συνεργασία τους με τον κ. Γιάγκο ο οποίος «έβαλε τη δική του ξεχωριστή πινελιά» στο μικρό χρονικό διάστημα της θητείας του.

    Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος ανέφερε για το επίδομα παραμεθορίου ότι θα είναι η πρώτη απόφαση που θα υπογράψει και να βρεθούν τα χρήματα ακόμη και από περικοπές του γραφείου του.

    Επίσης διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθεί ούτε κατά ένας το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ?και «εάν θα μειωθεί αυτός θα είμαι εγώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ως στόχους ο κ. Καμμένος έθεσε την αναμόρφωση των Ενόπλων Δυνάμεων, την εξοικονόμηση πόρων, την αλλαγή της δομής τους εκεί που χρειάζεται, ώστε να γίνει πιο ευέλικτη η λειτουργία τους, -εκθειάζοντας το έργο που άφησε προς την κατεύθυνση αυτή ο πρώην υφυπουργός και νυν αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

    Επίσης διαβεβαίωσε για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, η οποία όπως είπε μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας.

    Με αφορμή τις 19 υποθέσεις που έχουν διαβιβασθεί στη Δικαιοσύνη, ο κ. Καμμένος κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε σκιά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων από οποιονδήποτε.

    [09] Συνάντηση Γιούνκερ-Τσίπρα για προσφυγικό και ελληνικό πρόγραμμα

    Στην προετοιμασία της σημερινής Συνόδου Κορυφής και στην ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής απάντησης για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση επικεντρώθηκε η συζήτηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

    Στην 50λεπτη συνάντηση των δύο ανδρών στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, παρόντες από την ελληνική πλευρά ήταν επίσης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επί των ευρωπαϊκών θεμάτων Νίκος Ξυδάκης. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι δύο άντρες συζήτησαν λεπτομερώς τα επιχειρησιακά, οικονομικά και νομικά μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν και συμφώνησαν ότι η Ελλάδα και η Κομισιόν θα εργαστούν μαζί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

    [10] Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με τον Π. Καμμένο

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου.

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης .

    Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον κ. Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού .

    [11] Κανονικά θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

    Κανονικά θα κυκλοφορήσουν αύριο, Πέμπτη, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

    Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι περιμένουν απάντηση στα αιτήματά τους από το υπουργείο Μεταφορών, ενώ αύριο θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ σήμερα πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων.

    [12] Β. Όρμπαν: Η Ελλάδα να φυλάξει τα σύνορά της

    Η Ελλάδα πρέπει να φυλάξει τα σύνορά της, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, κατά την είσοδό του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    «Πιστεύω πως αν οι Έλληνες δεν είναι ικανοί να περιφρουρήσουν τα σύνορα τους, τότε πρέπει να τους ζητήσουμε ευγενικά, καθώς είναι ένα ανεξάρτητο έθνος, να επιτρέψουν στα άλλα κράτη της ΕΕ να διαφυλάξουν τα σύνορά της Ελλάδας», δήλωσε ο Β. Όρμπαν.

    [13] Ρόκα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα μείνω στην Ελλάδα για να εργαστώ»

    Πρώτο «θύμα» της ελληνικής λογικής που φέρνει τους προπονητές βασικούς υπεύθυνους για την πορεία μιάς ομάδας ήταν φέτος ο Ισπανός τεχνικός του Πανθρακικού, Μανουέλ Ρόκα, ο οποίος, λόγω της αρνητικής εικόνας που παρουσίασε στην αφετηρία του πρωταθλήματος η ομάδα του, απομακρύνθηκε από τον πάγκο της πριν λίγες μέρες. Ο Ισπανός προπονητής μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το «Πρακτορείο FM 104.9» και είπε τις σκέψεις του γι' αυτό.

    [14] Πάνω από 500 ίππους παράγει η νέα Alfa Romeo Giulia

    Η Alfa Romeo γιορτάζει στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τα 105 χρόνια ενεργούς λειτουργίας της. Η ιταλική φίρμα που έχει συνδεθεί στενά με τους αγώνες, επέλεξε μια σειρά από μοντέλα ειδικών προδιαγραφών για να τιμήσει αυτή τη σημαντική επέτειο.

    Στη γερμανική έκθεση, έμφαση όμως έδωσε στη νέα Giulia Quadrifoglio, ένα αυτοκίνητο που δείχνει τις ανησυχίες των Ιταλών. Η ελαφρύτερη και πιο γρήγορη έκδοση της Giulia, μπορεί να αποκτηθεί με on line κράτηση. Στην Ιταλία η βασική έκδοση κοστίζει 79.000 ευρώ, ενώ με το πληρέστερο πακέτο φθάνει τα 95.000 ευρώ.

    Εκτός από την δομή της Giulia Quadrifoglio, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ισχυρός βενζινοκινητήρας που κινεί το αυτοκίνητο. Η μάρκα, αφού συμβουλεύτηκε τους μηχανικούς της Ferrari, επέλεξε μια μονάδα με έξι κυλίνδρους χωρητικότητας 3.000 κ.εκ. Τα πρόσθετα καλούδια και οι ανάλογες ρυθμίσεις ανέβασαν την ισχύ στους 510 ίππους. Όπως είναι φυσικό, αυτή η μεγάλη παροχή ισχύος, καθώς και ροπής (60,6 χλγμ.), «απογειώνει» το σπορ αυτοκίνητο. Η τελική ταχύτητα που δίνει ο κατασκευαστής αγγίζει τα 307 χλμ./ώρα και το τυπικό τεστ επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται εύκολα σε μόλις 3,9΄΄.

    Οι Ιταλοί μηχανικοί έδειξαν τον σεβασμό τους στο περιβάλλον. Κατάφεραν να περιορίσουν τις εκπομπές ρύπων και η επίσημη τιμή για τις εκπομπές C02 είναι 198 γραμ./χλμ.

    Ένα ακόμη στοιχείο που αξίζει να τονισθεί είναι η επιτυχία της ομάδας εξέλιξης στον τομέα της ασφάλειας. Ανακοινώθηκε ότι, στη περίπτωση που κινείται με ταχύτητα 100χλμ./ώρα και ο οδηγός ενεργοποιήσει τα φρένα, το ιταλικό σπορ μοντέλο ακινητοποιείται σε λιγότερο από 32 μέτρα.

    Επίσης, το Torque Vectoring με διπλό συμπλέκτη επιτρέπει στο πίσω διαφορικό να ελέγξει την παροχή της ροπής σε κάθε ένα τροχό ξεχωριστά. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η μετάδοση της ισχύος στον δρόμο ακόμα και σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

    Καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη υψηλών οδηγικών χαρακτηριστικών παίζουν το χαμηλό κέντρο βάρους και η καλή κατανομή του βάρους. Η κατάλληλη διάταξη και διευθέτηση των βαρύτερων στοιχείων, σε όσο το δυνατόν πιο κεντρική θέση, είχε σαν αποτέλεσμα την κατανομή βάρους 50/50 μεταξύ των δύο αξόνων. Τα νέα ελαφριά υλικά, όπως τα ανθρακονήματα, το αλουμίνιο και το πλαστικό, περιόρισαν το βάρος του αυτοκινήτου στα 1.524 κιλά.

    Σπύρος Ρέκκας

    [15] Ο Παναθηναϊκός τίμησε τη σύγχρονη ιστορία του

    Εικοσιπέντε χρόνια αναμνήσεων, διακρίσεων, τίτλων και δόξας «παρέλασαν» στο ΟΑΚΑ μέσα σε ένα έντονο συγκινησιακό κλίμα. «Σημαιοφόροι» αυτής της ιστορικής «παρέλασης» πέντε εμβληματικές φιγούρες της σύγχρονης Ιστορίας του Παναθηναϊκού, οι οποίες αποτέλεσαν την κορυφαία «πράσινη» πεντάδα της τελευταίας 25ετίας και τιμήθηκαν στη γιορτή της ΚΑΕ «Honouring Our Legacy».

    Τα φώτα έσβησαν... Οι προβολείς πήραν θέση... Τα συνθήματα αποθέωσης από τους φιλάθλους κάλυψαν το μουσικό χαλί του ΟΑΚΑ... Λέιζερ σχημάτισαν το τριφύλλι στο παρκέ... Ήταν η ώρα τους... Οι τιμώμενοι, κατά σειρά εμφάνισης, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Αντώνης Φώτσης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Δημήτρης Διαμαντίδης πάτησαν παρκέ και αποθεώθηκαν!

    Συγκλόνισε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, όταν πήρε το μικρόφωνο και δακρυσμένος είπε: «Μία παράκληση... Όταν πεθάνω θέλω να με θάψετε με την σημαία του Παναθηναϊκού».

    [16] Χάνει ΠΑΣ και Άρσεναλ ο Ντα Κόστα

    Πρόβλημα στον μηνίσκο και ελαφριά θλάση στο γαστροκνήμιο έδειξαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Μανουέλ Ντα Κόστα. Ο Μαροκινός στόπερ του Ολυμπιακού, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στο γόνατο κατά τη διάρκεια του β? ημιχρόνου της αναμέτρησης με την Ξάνθη στα Πηγάδια, δεν θα χρειαστεί να «ξαπλώσει» στο χειρουργικό κρεβάτι για να αντιμετωπιστεί ο τραυματισμός του, ο οποίος σύμφωνα με το ιατρικό τιμ εντοπίζεται κυρίως στο γαστροκνήμιο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό.

    Σύμφωνα με την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ο παίκτης «...αναμένεται να μείνει εκτός για τα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα και Άρσεναλ και από εκεί και πέρα η κατάσταση της υγείας του θα επανεκτιμηθεί».

    Συντηρητικά κινήθηκαν οι Φουστέρ και Μπουχαλάκης, ενώ ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο έκανε ο Τσόρι Ντομίνγκες, μαζί με θεραπεία. Αντίθετα κανονικά γυμνάστηκε ο Ερνάνι, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα τραυματισμού.

    [17] Αστέρας και ΠΑΣ προχώρησαν με νίκες, πρώτος βαθμός για Πανθρακικό

    Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που έχει απέναντι στον Πανιώνιο και επιβλήθηκε με 2-1 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για την 4η αγωνιστική της Super League. Οι Αρκάδες άνοιξαν στο σκορ στο 10' με τον Γιάννου και δύο λεπτά αργότερα ο Δημούτσος έκανε το 2-0. Ο Πανιώνιος μείωσε στο 27' με αυτογκόλ του Γκοϊάν.

    Ο ΠΑΣ είχε το γκολ και ο Ατρόμητος τα δοκάρια. Με σκόρερ τον Τσουκαλά στο 29' ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο στους «Ζωσιμάδες». Με βάση την εικόνα του αγώνα και τις ευκαιρίες που χάθηκαν οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει, καθώς είχαν σημαντικές φάσεις στην περιοχή του Βελλίδη και δύο δοκάρια με τον Ούμπιδες στο 4' και τον Φυτανίδη στο 26'.

    Στο 0-0 έμειναν Πανθρακικός και Καλλονή στο ΔΑΚ Κομοτηνής. Στο ντεμπούτο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον πάγκο τους, οι γηπεδούχοι πήραν τον πρώτο βαθμό στο πρωτάθλημα, αλλά παρέμειναν χωρίς νίκη μετά από τέσσερα παιχνίδια.

    [18] «Καθάρισε» από το 20λεπτο 3-0 τον Λεβαδειακό

    Δέκα ημέρες μετά το «χαστούκι» από τον Πανιώνιο, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με συνοπτικές διαδικασίες (τρία γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο) νίκησε άνετα 3-0 τον Λεβαδειακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 4η αγωνιστικής της Super League. Ο Νάνο στο 5', ο Καρέλης στο 14' και Ατζαγκούν στο 19' ήταν οι σκόρερ του «τριφυλλιού».

    Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην 3η νίκη του (2η εντός έδρας χωρίς να δεχτεί γκολ) πραγματοποιώντας την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση. Πολύ απλά γιατί αυτή την φορά οι παίκτες του έκαναν το αυτονόητο. Έπαιξαν στρωτό και γρήγορο ποδόσφαιρο και ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 September 2015 - 18:32:36 UTC