Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον Μ. Μπόλαρη
  • [02] Η ΕΕ χάνει έσοδα 454 δισ. ευρώ ετησίως λόγω της φοροδιαφυγής
  • [03] Αύξηση φόρου σε τσίπουρο-τσικουδιά, ζητά η Κομισιόν
  • [04] Δημοσίευμα εμπλέκει και τη Seat στο σκάνδαλο Volkswagen
  • [05] Πρόωρο χαρακτηρίζει κάθε δημοσίευμα για την κοινωνική ασφάλιση ο Αν. Πετρόπουλος
  • [06] Πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων στη Λέσβο ξεκινάει η «ActionAid»
  • [07] Στην Ελβετία για έξι μήνες η έκθεση «Ο βυθισμένος θησαυρός. Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων»
  • [08] Κ. Σπ. Στάικος: Ξετυλίγοντας την ιστορία του ελληνικού βιβλίου και της ελληνικής τυπογραφίας στο Ίδρυμα Ωνάση
  • [09] Η βία στην ιστορία μέσα από εκθέματα
  • [10] Κ. Γκιουλέκας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Να μην ευτελιστεί η παράταξη στη διαδικασία εκλογής αρχηγού
  • [11] Το ελληνικό πρόγραμμα στη συνάντηση Τσίπρα - Σουλτς
  • [12] Την υλοποίηση του σχεδίου μετεγκατάστασης προσφύγων αναλαμβάνει η Υπηρεσία Ασύλου
  • [13] Προοδευτικότερη φορολογία εισοδήματος επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών
  • [14] Τραγωδία στη Μέκκα - Πάνω από 450 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου
  • [15] Γκιώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στην άκρη του μυαλού μας το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα»

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον Μ. Μπόλαρη

    Με αφορμή αιτιάσεις που υπήρξαν για τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πριν από λίγο ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για τον Μάρκο Μπόλαρη.

    Υψηλά ιστάμενες κομματικές πηγές ανέφεραν, με αφορμή ανακοίνωση του Τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του κ. Μπόλαρη, ότι αυτή δεν εκφράζει την επίσημη πολιτική του κόμματος και κατά συνέπεια, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, δεν τίθεται κανένα θέμα για τον κ. Μπόλαρη.

    [02] Η ΕΕ χάνει έσοδα 454 δισ. ευρώ ετησίως λόγω της φοροδιαφυγής

    Στη μεγάλη έκταση της φοροδιαφυγής σε όλο τον κόσμο και τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις για την αντιμετώπισή της, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, με τίτλο: «Η ευρωπαϊκή παραοικονομία κοστίζει 454 δισ. ευρώ σε απώλειες φόρων».

    Η Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα, έχει μία από τις μεγαλύτερες παραοικονομίες στην Ευρώπη, αλλά δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προσπάθειά της να εξαλείψει τη φοροδιαφυγή, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη φορολογία.

    Η ΕΕ ανακοίνωσε αυτό τον μήνα ότι οι χώρες είχαν απώλειες 168 δισ. ευρώ από τα έσοδα ΦΠΑ, καθώς δεν βελτίωσαν την είσπραξη του φόρου το 2013. «Αυτό παραμένει ένα καυτό θέμα», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, καλώντας τις κυβερνήσεις να εντείνουν τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

    Ο υπολογισμός του συνολικού κόστους της φοροδιαφυγής είναι εξαιρετικά δύσκολος. Μία νέα έρευνα, όμως, του Φρίντριχ Σνάιντερ, του καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Λιντς της Αυστρίας, τοποθετεί τις ετήσιες απώλειες φορολογικών εσόδων της ΕΕ από την παραοικονομία στα 454 δις. ευρώ ή στο 8,6% των συνολικών φορολογικών εσόδων.

    Οι απώλειες φόρων κυμαίνονται από 4,5% των συνολικών εσόδων στην Αυστρία έως το 18,8% στη Βουλγαρία. Το ένα τρίτο σχεδόν των απωλειών προκύπτουν από τη δήλωση χαμηλότερων ποσών από επιχειρήσεις που διαχειρίζονται μεγάλο ποσοστό μετρητών, ενώ για το υπόλοιπο ευθύνεται η αδήλωτη εργασία.

    [03] Αύξηση φόρου σε τσίπουρο-τσικουδιά, ζητά η Κομισιόν

    Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να τροποποιήσει το καθεστώς φόρου κατανάλωσης για το τσίπουρο και την τσικουδιά, καθώς η χώρα επιβάλει σε αυτά τα ποτά το 50% του κανονικου συντελεστη φόρου κατανάλωσης που εφαρμόζεται στην αιθυλική αλκοόλη. Παράλληλα, σύμφωνα με την Επιτροπή, επιβάλεται υπερβολικά μειωμένος συντελεστής στο τσίπουρο και την τσικουδιά (περίπου 6% του κανονικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης) όταν παρασκευάζονται χύμα από τους αποκαλούμενους «διήμερους» αποστάκτες (οινοπαραγωγοί ή παραγωγοί άλλων γεωργικών προϊόντων).

    Οι κανόνες της ΕΕ προβλέπουν ότι ο ίδιος συντελεστής φόρου κατανάλωσης θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα τα προϊόντα που παρασκευάζονται από αιθυλική αλκοόλη. Εξαιρέσεις ή παρεκκλίσεις προβλέπονται ρητώς από τη νομοθεσία της ΕΕ και πρέπει να ερμηνεύονται αυστηρά.

    Το τσίπουρο και η τσικουδιά είναι παραδοσιακά αλκοολούχα ποτά, τα οποία παράγονται στη βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη. Και τα δύο ποτά έχουν προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη.

    [04] Δημοσίευμα εμπλέκει και τη Seat στο σκάνδαλο Volkswagen

    Η ισπανική Seat, θυγατρική της Volkswagen, έχει εξοπλίσει 500.000 αυτοκίνητα που έχουν κατασκευασθεί στην Ισπανία με κινητήρες ντίζελ που φέρουν το λογισμικό που παραποιεί τα στοιχεία εκπομπής ρύπων, σύμφωνα με δημοσίευμα της El Pais.

    "Η ισπανική θυγατρική του γερμανικού ομίλου έχει μοντάρει περισσότερους από μισό εκατομμύριο από τους κινητήρες αυτούς στα αυτοκίνητα από το 2009", σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πηγές προσκείμενες στον όμιλο.

    "Υπάρχουν οχήματα της Seat που είναι εξοπλισμένα με τον κινητήρα αυτό", παραδέχτηκε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας χωρίς να αναφέρει τον αριθμό τους.

    Η Seat πούλησε 378.586 αυτοκίνητα το 2014 και σχεδόν δύο εκατομμύρια, με κινητήρες βενζίνης - ντίζελ, κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, σύμφωνα με υπολογισμούς της El Pais.

    Η Volkswagen, που έχει 12 μάρκες αυτοκινήτων και φορτηγών, παραδέχτηκε ότι είχε εξοπλίσει με το επίμαχο λογισμικό παραποίησης των στοιχείων εκπομπής ρύπων τους κινητήρες ντίζελ τύπου EA189 που κατασκευάζει.

    [05] Πρόωρο χαρακτηρίζει κάθε δημοσίευμα για την κοινωνική ασφάλιση ο Αν. Πετρόπουλος

    Πρόωρο χαρακτήρισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, οποιοδήποτε δημοσίευμα σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση "πριν ακουστούν και εγκριθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης".

    Μιλώντας στο "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9", στην εκπομπή "ανοιχτά μικρόφωνα", ο κ.Πετρόπουλός είπε ότι "το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι εξασφαλισμένο ως προς τη βιωσιμότητα και την προοπτική του, ζει τον εφιάλτη του εδώ και πολλά χρόνια και βρίσκεται υπό κατάρρευση, αλλά εμείς ήρθαμε να το διασώσουμε και να το προφυλάξουμε και να το αναπτύξουμε".

    [06] Πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων στη Λέσβο ξεκινάει η «ActionAid»

    Πρόγραμμα υποστήριξης των προσφύγων στη Λέσβο ξεκινάει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ActionAid».

    Το ελληνικό γραφείο της «ActionAid» συνεργάζεται με τη διεθνή ομάδα άμεσης δράσης IHART (International Humanitarian Action and Resilience Team) της «ActionAid International», που έχει μακροχρόνια εμπειρία στην αντιμετώπιση σοβαρών καταστροφών και ανθρωπιστικών κρίσεων, όπως οι σεισμοί στο Νεπάλ και την Αϊτή, ο λιμός στην Ανατολική Αφρική και οι πλημμύρες στο Μπανγκλαντές και το Πακιστάν.

    Η υποστήριξη προσφύγων στη Λέσβο θα επικεντρωθεί:

    - στη δημιουργία ομάδων πληροφόρησης στα σημεία όπου καταγράφονται οι πρόσφυγες που θα στελεχώνονται από ανθρώπους που μιλούν τη γλώσσα τους (αραβικά, φαρσί, παστούν) παρέχοντας καθοδήγηση και στήριξη, ενώ ταυτόχρονα μια ομάδα θα μετακινείται για να εντοπίζει ανθρώπους που μόλις έφτασαν στο νησί. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί πολύγλωσσο υλικό (αφίσες και φυλλάδια) με χρήσιμες πληροφορίες για τους πρόσφυγες.

    - στη στοχευμένη στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων, δηλαδή εγκύων γυναικών, μικρών παιδιών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, ασθενών και τραυματιών με παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων.

    - στη δημιουργία δύο κέντρων ημέρας για γυναίκες και παιδιά, όπου οι γυναίκες θα μπορούν να θηλάζουν, να αλλάζουν, να συζητούν με ασφάλεια

    Η «ActionAid» κάνει έκκληση για υποστήριξη του προγράμματός της με δωρεές στην ιστοσελίδα www.actionaid.gr/prosfyges-lesvos

    [07] Στην Ελβετία για έξι μήνες η έκθεση «Ο βυθισμένος θησαυρός. Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων»

    Η περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Ο βυθισμένος θησαυρός. Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων» θα εκτεθεί από τις 27/9 και για έξι μήνες στο «Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Βασιλείας και Συλλογή Λούντβιχ».

    Πάνω από 370 ευρήματα του Ναυαγίου θα παρουσιαστούν ?για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας? στις αίθουσες των περιοδικών εκθέσεων του ελβετικού μουσείου σε περίπου 800 τ.μ.

    Την εξαιρετικά επιτυχημένη έκθεση είχαν θαυμάσει πάνω από 800.000 επισκέπτες στα δύο χρόνια που λειτούργησε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

    Διαρθρώνεται σε πέντε ενότητες, οι οποίες, πέραν της εισαγωγής στο κοινωνικο-ιστορικό πλαίσιο της εποχής, αναφέρονται στον πλου του αρχαίου σκάφους (το πλοίο, η ζωή στο πλοίο, το ταξίδι), την τραγωδία του ναυαγίου και τους θησαυρούς που βρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας.

    Η έκθεση κλείνει με μια ενότητα για την υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα, όπου παρουσιάζονται οι τρόποι ανέλκυσης του ναυαγίου και μελέτης του υποβρύχιου αρχαιολογικού χώρου από το 1900 έως και την πρόσφατη αποστολή το καλοκαίρι του 2015.

    Η διεθνής δράση του Μουσείου περιλαμβάνει και άλλες συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα. Η έκθεση στην Ελβετία θα διαρκέσει από τις 27 Σεπτεμβρίου 2015 έως τις 27 Μαρτίου 2016.

    [08] Κ. Σπ. Στάικος: Ξετυλίγοντας την ιστορία του ελληνικού βιβλίου και της ελληνικής τυπογραφίας στο Ίδρυμα Ωνάση

    Την ηλεκτρονική της τεκμηρίωση θα παρουσιάσει εντός των προσεχών ημερών η Ελληνική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση, που βασίζεται στην ομότιτλη συλλογή του Κωνσταντίνου Σπ. Στάικου.

    Η βιβλιοθήκη είναι επισκέψιμη στο κτίριο του Ιδρύματος Ωνάση, λεωφ. Αμαλίας 56, κοντά στου Μακρυγιάννη και την Ακρόπολη, και φιλοξενεί βιβλία τα οποία αποτελούν προϊόν αποκλειστικά της ελληνικής εκδοτικής δραστηριότητας, από το τέλος του 15ου αιώνα μέχρι και τις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα (οι γλώσσες, βεβαίως, στις οποίες έχουν τυπωθεί τα βιβλία είναι πολλές). Αρχιτέκτονας, εκδότης και ιστορικός του βιβλίου (έχει γράψει μεταξύ άλλων, την πεντάτομη «Ιστορία της βιβλιοθήκης στον δυτικό πολιτισμό»), ο Κ. Σπ. Στάικος μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τους θησαυρούς της συλλογής του, τονίζοντας πως σκοπός της είναι να αναδείξει τη μεγάλη περιπέτεια ανά τους αιώνες όχι μόνο της ελληνικής λογιοσύνης, αλλά και της ελληνικής τυπογραφίας, που παραμένει αναπόσπαστα συνδεδεμένη μαζί της.

    [09] Η βία στην ιστορία μέσα από εκθέματα

    "Η βία είναι η μαμή κάθε παλιάς κοινωνίας που κυοφορεί μια καινούργια..." έγραφε ο Κάρολος Μαρξ μόλις ενάμιση αιώνα πριν...

    Ο κόσμος διαμορφωνόταν ήδη επί ...χιλιάδες χρόνια και θα συνέχιζε να "γεννιέται" με την ίδια πάντα ..."μαμή".

    Δολοπλοκίες, μίση, φόνοι, μαζικές σφαγές, δίκες, ποινές, πολιτικοί ανταγωνισμοί με "πρωταγωνιστές" (θύτες και θύματα) την εκάστοτε και κάθε μορφής και εποχής εξουσία και τους "χρισμένους εχθρούς" της. Τους "άλλους" (θρησκευτικά, φυλετικά, πολιτικά, ταξικά διαφορετικούς) που διατρέχουν την ιστορία του κόσμου...

    "Πόσο διαφορετική θα ήταν η ιστορική πορεία της πόλης, της χώρας, του κόσμου, αν η ανεκτικότητα νικούσε τη βία και η αποδοχή εξοβέλιζε τη δυσπιστία και τη μισαλλοδοξία;" αναρωτιούνται οι ιστορικοί και αρχαιολόγοι που διοργανώνουν και μετέχουν στον εορτασμό των "Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς" που οργανώνονται από το 1991 από το Συμβούλιο της Ευρώπης, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

    Το θέμα που επιλέχθηκε από τη Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠΟΠΑΙΘ για τη διετία 2015-2016 είναι αφιερωμένο στο δίπολο "Βία και ανεκτικότητα".

    [10] Κ. Γκιουλέκας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Να μην ευτελιστεί η παράταξη στη διαδικασία εκλογής αρχηγού

    «Ελπίζω να μην ευτελισθεί η διαδικασία και μέσω αυτής μία παράταξη, που έχει μεγάλη ιστορία και πρόσφερε πολλά στον τόπο», δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή "ανοιχτά μικρόφωνα" στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 fm, o βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, εκφράζοντας την ελπίδα η ηγεσία της ΝΔ να διεκδικηθεί από λίγους και ικανούς ανθρώπους.

    «Ελπίζω να μην γίνει η λεγόμενη πασαρέλα υποψηφίων, να μείνουμε σε κάποιες λίγες υποψηφιότητες ικανών ανθρώπων και να γίνει μία επιλογή, όπως δημοκρατικά πρέπει να γίνεται πάντοτε σε όλες τις παρατάξεις, σε όλους τους πολιτικούς οργανισμούς», είπε ο κ.Γκιουλέκας.

    Ο βουλευτής της ΝΔ προανήγγειλε τη διενέργεια, στις 2 Οκτωβρίου, μιας εκδήλωσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ΜΑΖΙ, μίας εθελοντικής οργάνωσης της οποίας προεδρεύει, στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίου.

    [11] Το ελληνικό πρόγραμμα στη συνάντηση Τσίπρα - Σουλτς

    Η προώθηση της πρότασης του Αλ. Τσίπρα για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στην εφαρμογή και αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στις Βρυξέλλες.

    Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

    Πρώτη συνεδρίαση για το υπουργικό συμβούλιο

    Στις 11:00 θα συγκληθεί, αύριο Παρασκευή, σε πρώτη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, το υπουργικό συμβούλιο.

    Μία ώρα νωρίτερα, στις 10:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας, του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα και του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη.

    [12] Την υλοποίηση του σχεδίου μετεγκατάστασης προσφύγων αναλαμβάνει η Υπηρεσία Ασύλου

    Σε οργανωτικό σχεδιασμό προχωρά η Υπηρεσία Ασύλου, προκειμένου να ανταποκριθεί στην υλοποίηση του σχεδίου μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα στις άλλες χώρες της ΕΕ.

    Το σχέδιο της μετεγκατάστασης αφορά σε περίπου 66.000 άτομα που θα μετακινηθούν από την Ελλάδα στις άλλες χώρες της ΕΕ σε βάθος διετίας, και απαιτεί αυξημένη ετοιμότητα από την Υπηρεσία Ασύλου, που θα αναλάβει το «βάρος» της υλοποίησής του.

    «Από πλευράς της Υπηρεσίας μας έχει ξεκινήσει ένας σχεδιασμός, ωστόσο επειδή εκκρεμούν ακόμη αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να συμφωνηθούν, τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και με τα άλλα κράτη-μέλη, ο σχεδιασμός δεν έχει ολοκληρωθεί», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, Μαρία Σταυροπούλου.

    Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Υπηρεσίας Ασύλου, θα χρειαστούν πάνω από 120 νέοι υπάλληλοι-χειριστές (ανθρωπιστικών, κοινωνικών, νομικών, πολιτικών, οικονομικών σπουδών), καθώς και γραφεία στην Αττική και ίσως σε ορισμένα νησιά. Επίσης, θα είναι απαραίτητα ο επιπλέον υλικοτεχνικός εξοπλισμός, η επαρκής διερμηνεία και η παραγωγή πληροφοριακού υλικού, που θα εξηγεί στους ενδιαφερόμενους τι σημαίνει για τους ίδιους η μετεγκατάσταση. «Θα χρειαστούμε την υποστήριξη όχι μόνο της κεντρικής διοίκησης, αλλά και των τοπικών αρχών και σκοπός είναι να μετεγκαθίστανται οι αιτούντες το ταχύτερο δυνατό», επισημαίνει η κ. Σταυροπούλου.

    [13] Προοδευτικότερη φορολογία εισοδήματος επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών

    Αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί αλλά οι διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στο υπουργείο Οικονομικών για την μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος με στόχο την απλοποίηση του ισχύοντος συστήματος και την αύξηση της αποδοτικότητάς του σε έσοδα για τα κρατικά ταμεία.

    Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο τον Νοέμβριο και σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών ήδη βρίσκεται η πρόταση για την φορολόγηση όλων των κατηγοριών εισοδήματος με μία ενιαία φορολογική κλίμακα.Σήμερα με διαφορετική φορολογική κλίμακα αντιμετωπίζονται τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις σε σχέση με τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών ή τα εισοδήματα από ενοίκια.

    [14] Τραγωδία στη Μέκκα - Πάνω από 450 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

    Στους 453 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από το ποδοπάτημα κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα, κατά την πρώτη ημέρα της γιορτής Άιντ αλ Αντχα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ομάδες αρωγής εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο της τραγωδίας, που προκλήθηκε καθώς τεράστια πλήθη συνωστίζοντας στη Μίνα, έξω από τη Μέκκα.

    Οι τραυματίες ανέρχονται σε 719.

    [15] Γκιώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στην άκρη του μυαλού μας το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα»

    Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ανδρών-Γυναικών αρχίζει στη Ρωσία και το ελληνικό ενδιαφέρον είναι έντονο με τη συμμετοχή τόσο της ανδρικής όσο και της γυναικείας ομάδας. Ειδικά στους άντρες υπάρχει πάντα η πιθανότητα διάκρισης. Ο Παναγιώτης Γκιώνης που θα ηγηθεί της ελληνικής ομάδας μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), για τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους, τον κρυφό πόθο για ένα μετάλλιο, καθώς και το όνειρο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 September 2015 - 12:32:18 UTC