Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρωσία και Ουκρανία υπέγραψαν συμφωνία για την παροχή φυσικού αερίου στο Κίεβο από τη Μόσχα
  • [02] Σταθερός ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα το γ' τρίμηνο του 2015
  • [03] Ροχανί: Οι σχέσεις Ιράν - ΗΠΑ είναι καλύτερες, αλλά «μένει να διανυθεί πολύς δρόμος ακόμη»
  • [04] Ένα μπουκάλι σαμπάνια του 1915 πωλήθηκε προς 116.000 δολάρια
  • [05] Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα στον Γιώργο Πετρακάκο
  • [06] Sema Yildiz, το αγοροκόριτσο από τη φτωχογειτονιά της Κωνσταντινούπολης, που έγινε βασίλισσα του οριεντάλ
  • [07] Περιήγηση στη λαμπρή πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης

  • [01] Ρωσία και Ουκρανία υπέγραψαν συμφωνία για την παροχή φυσικού αερίου στο Κίεβο από τη Μόσχα

    Η Ρωσία και η Ουκρανία κατέληξαν σε συμφωνία για την παράδοση φυσικού αερίου στο Κίεβο, η οποία είχε ανασταλεί από την 1η Ιουλίου, για τον χειμώνα 2015-16 σε συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς.

    Ο Σέφκοβιτς και οι υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ και της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ντεμτσίτσιν υπέγραψαν ενώπιον δημοσιογράφων τη σχετική συμφωνία έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις.

    «Μόλις υπογράψαμε μια τριμερή συμφωνία για τον επερχόμενο χειμώνα», δηλαδή ως τον Μάρτιο του 2016, εξήγησε ο Σέφκοβιτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    «Διευθετήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες», πρόσθεσε. Όμως οι τρεις άνδρες διευκρίνισαν ότι η συμφωνία πρέπει να περάσει από όλες τις επίσημες διαδικασίες προτού υιοθετηθεί οριστικά.

    Όπως δήλωσε ο Νόβακ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρηματοδοτήσει τις αγορές φυσικού αερίου της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή μετά το πέρας των συνομιλιών, οι Βρυξέλλες θα προσφέρουν τουλάχιστον περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ ως το τέλος του 2015 προκειμένου να βοηθήσουν την Ουκρανία να αγοράσει το φυσικό αέριο που χρειάζεται.

    Ουκρανία και Ρωσία βρίσκονται σε διαμάχη για την τιμή του φυσικού αερίου από τις αρχές του 2014. Έπειτα από μια πρώτη διακοπή των παραδόσεων το 2014 που διήρκησε αρκετούς μήνες και μια προσωρινή συμφωνία για την παροχή αερίου στο Κίεβο κατά τους χειμερινούς μήνες, τον Ιούλιο είχαν ανασταλεί και πάλι οι παραδόσεις.

    [02] Σταθερός ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα το γ' τρίμηνο του 2015

    Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα δεν θα παρουσιάσει σημαντικές αποκλίσεις το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα καθώς δεν είναι μεγάλος ο αντίκτυπος από την αστάθεια στις χρηματιστηριακές αγορές, δήλωσε την Παρασκευή ο Σενγκ Λαϊγιούν, εκπρόσωπος της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

    Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του έτους ρυθμό ανάπτυξης 7% και η αύξηση του ΑΕΠ κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα είναι αξιόπιστη, πρόσθεσε ο Σενγκ.

    Η Κίνα είναι βέβαιη ότι μπορεί να επιτύχει το φετινό στόχο για την αύξηση του ΑΕΠ και η οικονομία κινείται μέσα σε ένα εύλογο εύρος, είπε ο Σενγκ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να υπερβάλλουν ως προς τον αντίκτυπο από την οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα.

    Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης ότι το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε κοντά στο 5,1% τον Αύγουστο.

    [03] Ροχανί: Οι σχέσεις Ιράν - ΗΠΑ είναι καλύτερες, αλλά «μένει να διανυθεί πολύς δρόμος ακόμη»

    Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε χθες Παρασκευή ότι οι σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ έχουν βελτιωθεί, αν και «μένει να διανυθεί πολύς δρόμος ακόμη» προτού εξομαλυνθούν πλήρως.«Η κατάσταση έχει σίγουρα αλλάξει», είπε ο Ροχανί ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. «Όμως μένει να διανυθεί πολύς δρόμος», πρόσθεσε.

    Ο Ιρανός Πρόεδρος χαρακτήρισε την ιστορική συμφωνία μεταξύ της χώρας του, των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Κίνας «μεγάλη δοκιμασία» για τις ιρανοαμερικανικές σχέσεις και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης.«Αν συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι, ο δρόμος θα είναι σπαρμένος με περαιτέρω συνεργασία», επεσήμανε τονίζοντας ότι «παρατηρήσαμε καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών».

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν είναι προγραμματισμένη μια συνάντηση μεταξύ του Ροχανί και του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα τις επόμενες ημέρες, ενώ και ο Ιρανός Πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι θα ήταν πρώιμο να συζητηθεί μια συνάντηση μεταξύ τους.

    [04] Ένα μπουκάλι σαμπάνια του 1915 πωλήθηκε προς 116.000 δολάρια

    Ένα μπουκάλι σαμπάνια Krug του 1915 πωλήθηκε χθες Παρασκευή σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη προς 116.375 δολάρια, ένα ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται και τα έξοδα για διήμερη διαμονή στην Καμπανία, στη βορειοανατολική Γαλλία, για τέσσερα άτομα τα οποία θα γευτούν τη σαμπάνια επί τόπου.

    Το 2011 ένα μπουκάλι σαμπάνια Veuve-Clicquot του 1841 είχε πωληθεί προς 30.000 ευρώ, ένα ποσό που θεωρούνταν ρεκόρ.Το μπουκάλι που δημοπρατήθηκε χθες από τον οίκο Sotheby's δεν έχει βγει ποτέ από το κελάρι του οίκου Krug, τον οποίο ελέγχει πλέον η εταιρεία LVHM.

    [05] Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα στον Γιώργο Πετρακάκο

    Τρεις κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και σειρά πλημμελλημάτων, απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Γιώργου Πετρακάκου, της συντρόφου του και των άλλων δύο συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, την Πέμπτη στον Βόλο.

    Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά, κατά περίπτωση, τα αδικήματα των τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης οπλοκατοχής και διακεκριμένης κλοπής, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στον 17ο Τακτικό Ανακριτή από τον οποίο οι κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους. Στις κατηγορίες πλημμεληματικού βαθμού περιλαμβάνονται και τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία καθώς και της πλαστογραφίας.

    Νωρίτερα, ο Γιώργος Πετρακάκος, οδηγήθηκε ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, προκειμένου να εκτελεστούν εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του για υποθέσεις ληστειών τραπεζών, σε Ακράτα και Μέθανα, για τις οποίες έχουν απαγγελεθεί κατηγορίες σε βάρος των Νίκου Μαζιώτη και Πόλλας Ρούπα.

    Στο μεταξύ,τα στοιχεία που προκύπτουν από τις εργαστηριακές έρευνες εμπλέκουν τον Γ. Πετρακάκο με την αιματηρή ληστεία, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε πέσει νεκρός από τις σφαίρες των δραστών ένας αστυφύλακας, τον Απρίλιο του 2008, σε τράπεζα, στην λεωφόρο Μεσογείων 258-260, στον Χολαργό., Πολλά ακόμα στοιχεία έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, προκειμένου να πέσει άπλετο φως για τις δραστηριότητες και τις επαφές του συλληφθέντα και των συνεργών του.

    [06] Sema Yildiz, το αγοροκόριτσο από τη φτωχογειτονιά της Κωνσταντινούπολης, που έγινε βασίλισσα του οριεντάλ

    Φοράει μια λευκή ανατολίτικη φορεσιά κεντημένη με πούλιες, στο λαιμό και τα χέρια στολίδια με στρας. Τα μακριά μαύρα μαλλιά της φτάνουν μέχρι κάτω από τους γοφούς της. Περπατώντας, αφήνει πίσω της τη μυρωδιά κολόνιας Chanel. Δίνει την εντύπωση μιας βασίλισσας της νύχτας. Θα μπορούσε, κάλλιστα, να νομίσει κανείς ότι είναι η Ζωζώ Σαπουντζάκη. Είναι η Sema Yildiz- Ουρανός κι Αστέρι σημαίνει το όνομά της. Αυτό είναι το καλλιτεχνικό της όνομα, το πραγματικό κοντεύει να το ξεχάσει. «Θα σου πω το πραγματικό μου όνομα, αλλά μην το πεις πουθενά» λέει. Πενήντα χρόνια στο κουρμπέτι, πενήντα χρόνια χορεύει οριεντάλ. Από τα «χέρια» της έχουν περάσει διάσημες χορεύτριες οριεντάλ από όλο τον κόσμο.

    Το αγοροκόριτσο που έκανε τον «γύρο του θανάτου» στο λούνα παρκ και χόρευε ανάμεσα στις κληματαριές, φορώντας τούλια και παριστάνοντας τη Ναργκίς, το αστέρι που αναδείχτηκε μέσα από ένα φτωχομαχαλά των Ρομά στην Πόλη, μεταμορφώθηκε σε βασίλισσα της νύχτας, χόρεψε στα μεγαλύτερα νάιτ κλαμπ της πατρίδας της, έφτασε μέχρι τη Νέα Υόρκη και το Λας Βέγκας, αλλά παρέμεινε αυθεντική και δεν απαρνήθηκε ποτέ τη λαϊκή της καταγωγή. Μιλάει τόσο «χύμα», που εύκολα θα μπορούσε να πέσει θύμα κανιβαλισμού. Η αλήθεια είναι ότι έχει πέσει θύμα ανθρώπων με αραχνιαμένα μυαλάΒ· το ομολογεί κι ίδια.

    Η Sema Yildiz έφτασε στη Θεσσαλονίκη για να διδάξει και να χορέψει στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορών Ανατολίτικης Κουλτούρας και Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει την Κυριακή (27/9) στο Grand Hotel Palace (9.00μμ) σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

    [07] Περιήγηση στη λαμπρή πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης

    Τριάντα χιλιόμετρα από την Καλαμάτα απέχει η Αρχαία Μεσσήνη, μια από τις καλύτερα σωζόμενες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας.

    Κάτω από το βουνό της Ιθώμης και λίγο έξω από το χωριό Μαυρομμάτι, σε μια περίμετρο 9,5 χιλιομέτρων, προστατευόμενη από κραταιά τείχη, εκτείνετο η αρχαία πολιτεία. Ναοί, οικίες, τείχη και δημόσια κτήρια σώζονται σήμερα σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, λες κι ο χρόνος θέλησε να σεβαστεί ξεχωριστά την πόλη που οικοδομήθηκε, ταυτόχρονα με τη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας, από το Θηβαίο στρατηγό Επαμεινώνδα, το 369 π.Χ. μετά τη μάχη στα Λεύκτρα της Βοιωτίας (371 π.Χ.), ως απάντηση στην επεκτατική βουλιμία των Σπαρτιατών στην Πελοπόννησο.

    «Το σχέδιο ήταν, στα σύνορα με τη Μεσσηνία και την Αρκαδία, να δημιουργηθούν δύο πολύ μεγάλες πόλεις που θα μείωναν τη σπαρτιατική επιρροή» μας λέει ο προϊστάμενος του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Έρευνας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Σταμάτης Φριτζίλας, ο οποίος πρόθυμα μας συνοδεύει μέχρι την Αρχαία Μεσσήνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 September 2015 - 8:32:14 UTC