Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] NYT: 30.000 ξένοι έχουν ενταχθεί σε μαχητικές οργανώσεις σε Συρία και Ιράκ
  • [02] Η Γαλλία εξαπέλυσε για πρώτη φορά αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον του ΙΚ
  • [03] Περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία, που έχουν τη μορφή άτυπου δημοψηφίσματος
  • [04] Συγχαρητήρια Μπαν Κι Μουν στον Ν. Αναστασιάδη για την πρόοδο στο Κυπριακό
  • [05] Κ. Τούτουζας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Απειλή για την καρδιά η υπερβολική άσκηση και ο κακός ύπνος
  • [06] Δεκάχρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας
  • [07] Συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας

  • [01] NYT: 30.000 ξένοι έχουν ενταχθεί σε μαχητικές οργανώσεις σε Συρία και Ιράκ

    Περίπου 30.000 μαχητές από 100 χώρες εντάχθηκαν σε μαχητικές οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ, κυρίως στο Ισλαμικό Κράτος από το 2011, ανέφερε η εφημερίδα New York Times, που επικαλείται εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πάνω από 250 αμερικανοί πολίτες ταξίδεψαν στην Μέση Ανατολή, ανάμεσα τους και 150 μαχητές που εντάχθηκαν στους τζιχαντιστές τους τελευταίους 12 μήνες.

    [02] Η Γαλλία εξαπέλυσε για πρώτη φορά αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον του ΙΚ

    Η Γαλλία πραγματοποίησε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία σήμερα βάσει πληροφοριών που είχε συλλέξει από αναγνωριστικές πτήσεις που διεξήγαγε εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.Οι επιδρομές αυτές πραγματοποιήθηκαν «με σεβασμό στην αυτονομία της δράσης μας, σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην περιοχή».

    Παράλληλα το Μέγαρο των Ηλυσίων υπογράμμισε ότι τα αεροπορικά πλήγματα επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα «να πολεμήσουμε εναντίον της τρομοκρατικής απειλής που αποτελεί το Νταές», το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους. «Θα πραγματοποιούμε πλήγματα κάθε φορά που κινδυνεύει η εθνική μας ασφάλεια», τονίζει η ανακοίνωση.

    [03] Περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία, που έχουν τη μορφή άτυπου δημοψηφίσματος

    Άνοιξαν οι κάλπες στην Ισπανία για τις περιφερειακές εκλογές, οι οποίες λαμβάνουν τη μορφή ενός άτυπου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

    Ο βασικός συνασπισμός που υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το «Μαζί για το Ναι» - που σχηματίσθηκε από το κόμμα CDC του επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης Αρτούρ Μας, το ERC (αριστερά) και ενώσεις που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία- θέλει να ξεκινήσει τη διαδικασία ανεξαρτητοποίησης της επαρχίας αν κερδίσει μαζί με τον ακροαριστερό σχηματισμό CUP, που επίσης τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας, την απόλυτη πλειοψηφία στο περιφερειακό κοινοβούλιο, δηλαδή 68 από τις 135 έδρες.

    [04] Συγχαρητήρια Μπαν Κι Μουν στον Ν. Αναστασιάδη για την πρόοδο στο Κυπριακό

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συνεχάρη χθες Σάββατο τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για την πρόοδο που έχει σημειώσει μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί προς την επίλυση του Κυπριακού, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού.

    «Ο γενικός γραμματέας συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη για την οραματική ηγεσία που έχει επιδείξει και την πρόοδο που έχει σημειώσει μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ακιντζί», αναφέρει η ανακοίνωση.Σύμφωνα με αυτή, «ο γενικός γραμματέας χαιρέτισε ιδιαίτερα τη δέσμευση των δύο ηγετών να εργαστούν ακούραστα προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία το συντομότερο δυνατό».

    [05] Κ. Τούτουζας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Απειλή για την καρδιά η υπερβολική άσκηση και ο κακός ύπνος

    Μέτρον άριστον τόσο στην διατροφή όσο και στην άσκηση συστήνει για την καλή λειτουργία της καρδιάς ο αν. καθ. Καρδιολογίας Κων/νος Τούτουζας, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Πρακτορείο FM και την εκπομπή «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ», ενόψει της παγκόσμιας μέρας καρδιάς, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.

    Ο κ. Τούτουζας, αναφέρει ότι η βουλιμία του Σαββατοκύριακου, όταν έχει προηγηθεί υγιεινή διατροφή μέσα στην εβδομάδα, μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα, ενώ αντίστοιχα η «βουλιμία» στην άσκηση μειώνει τον μέσο όρο ζωής. Τη θνητότητα αυξάνει και ο υπερβολικά πολύς ή ο υπερβολικά λίγος ύπνος, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που επικαλείται ο γνωστός καρδιολόγος, ενώ όπως εξηγεί, σε περίπτωση κακής στοματικής υγείας, καραδοκούν η ενδοκαρδίτιδα και το έμφραγμα, που μπορούν να αποβούν μοιραία για τη ζωή.

    [06] Δεκάχρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένα δεκάχρονο κορίτσι το οποίο χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κατω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, είχε πέσει από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη.

    Αμέσως μετά το δυστύχημα, το κορίτσι είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, όπου και κατέληξε παρόλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τους γιατρούς.Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν συνέβη το γεγονός, ο πατέρας του κοριτσιού εργαζόταν και η μητέρα είχε απομακρυθνθεί για λίγο από το σπίτι.

    [07] Συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας

    Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στην πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ κατά την τελευταία ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής Έιντ αλ Άντχα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.Η ισραηλινή αστυνομία επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι νεαροί Παλαιστίνιοι «έριξαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας», η οποία έκανε χρήση μέτρων καταστολής της βίας προκειμένου να τους διώξει από την πλατεία, τον τρίτο πιο ιερό τόπο του ισλάμ μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα.

    Όμως ο τόπος αυτός είναι ιερός και για τους Εβραίους, οι οποίοι χρησιμοποιούν την ονομασία Όρος του Ναού.Η ισραηλινή αστυνομία είχε αναπτύξει χιλιάδες άνδρες στην Ιερουσαλήμ για να προστατεύσει τους Εβραίους κατά τη διάρκεια της γιορτής του Γιομ Κιπούρ που γιορτάστηκε στα μέσα της εβδομάδας και η οποία συμπίπτει με το Έιντ αλ Άντχα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 September 2015 - 8:32:13 UTC