Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Μουζάλας: Δεν πρόκειται να κάνουμε τη χώρα μας στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων
  • [02] «Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, όρισε τους ΑΝΕΛ εγγυητές για τη διακυβέρνηση»
  • [03] Π. Καμμένος: Πρωτοβουλίες για αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της εξέλιξης των μονίμων υπαξιωματικών
  • [04] Αλ. Χαρίτσης: Στόχος της κυβέρνησης η ανακοπή του ρεύματος μαζικής μετανάστευσης των νέων
  • [05] Σέλινγκ: Εκτός υπολογισμών για το έλλειμμα το κόστος υποδοχής των προσφύγων
  • [06] Πούτιν: Παράνομη και αναποτελεσματική η εκπαίδευση Σύρων ανταρτών από τις ΗΠΑ
  • [07] Διορία μέχρι τις 7/10 στη Volkswagen για να διευκρινίσει πώς θα συμμορφωθεί με τα περιβαλλοντικά πρότυπα
  • [08] Πνίγηκαν 17 πρόσφυγες όταν βυθίστηκε το πλοιάριό τους ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Κω
  • [09] Στον ανακριτή οι 13 συλληφθέντες για το κύκλωμα σωματεμπορίας στην Κέρκυρα
  • [10] Ι. Μουζάλας: Δεν πρόκειται να κάνουμε τη χώρα μας στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων
  • [11] «Δεσμευόμαστε και εμπνεόμαστε από το απαράμιλλο παράδειγμά των αγωνιστών της Τριπολιτσάς»
  • [12] Παρέμβαση Τσίπρα για την κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη
  • [13] Παρουσία του ΠτΔ οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο άλωσης της Τρίπολης

  • [01] Ι. Μουζάλας: Δεν πρόκειται να κάνουμε τη χώρα μας στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων

    «Δεν πρόκειται να κάνουμε τη χώρα μας στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή», ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προσθέτοντας ότι στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η δημιουργία ξενώνων «στο βαθμό που η Ευρώπη θα προχωράει για τη μετεγκατάσταση 160.000 χιλιάδων προσφύγων».

    Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό, ο κ. Μουζάλας είπε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια κάτω από την πίεση του προβλήματος η Ευρώπη φαίνεται ότι αλλάζει την πολιτική της, μετατρέποντάς την σε μία πιο φιλόξενη ήπειρο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Σχετικά με τη δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας στη χώρα μας, αναφέρει ότι «έχουμε ξεκινήσει και το επόμενο διάστημα θα έχουμε τέτοιες εγκαταστάσεις» και ειδικότερα σε περιοχές της Αττικής και στο Λαύριο, ενώ διαρκώς αναζητούνται νέοι χώροι.Τέλος, ο κ. Μουζάλας κάνει γνωστό ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον UNHCR του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος, και τονίζει ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε στρατό να μην τους αφήνει να μπουν ή να βγουν, ούτε να κάνουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης».

    [02] «Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, όρισε τους ΑΝΕΛ εγγυητές για τη διακυβέρνηση»

    Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε άρθρο της στην «Κυριακάτικη Kontra News», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, όρισε τους ΑΝΕΛ «ως εγγυητές για την διακυβέρνηση, για την ομαλότητα, για την πρόοδο του τόπου» και υπογραμμίζει ότι «η λυσσαλέα επίθεση του διαπλεκόμενου κατεστημένου στους ΑΝΕΛ και προσωπικά στον Πάνο Καμμένο δεν πέτυχε τον στόχο της, που δεν ήταν άλλος από το να μας βγάλουν εκτός του πολιτικού χάρτη και να μας φιμώσουν».

    Αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, παραμερίζοντας την διαφορετική πολιτική και ιδεολογική τους καταγωγή, έκαναν πραγματικότητα την εθνική συμφιλίωση, εξάρει την βασισμένη στην ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και την αμοιβαιότητα, προηγούμενη 7μηνη συνεργασία των δύο κομμάτων στην κυβέρνηση και προσθέτει «είμαστε είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη χαριστική βολή στο φθαρμένο πολιτικό σύστημα που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία».

    [03] Π. Καμμένος: Πρωτοβουλίες για αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της εξέλιξης των μονίμων υπαξιωματικών

    Στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της εξέλιξης των Μονίμων Υπαξιωματικών αναφέρθηκε ο υπουργός Πάνος Καμμένος, στο χαιρετισμό του με την ευκαιρία της σημερινών αποκαλυπτηρίων ανδριάντα προς τιμήν του Μονίμου Υπαξιωματικού, που πραγματοποιήθηκε στο 'Άλσος Ελληνικού Στρατού στο Γουδί.

    «Ο ανδριάντας, που σήμερα έχω την τιμή να αποκαλύψω, μαζί με τους αρχηγούς και τον πρόεδρο, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στον Έλληνα Υπαξιωματικό. Στον αφανή αυτό ήρωα που με πνεύμα αυταπάρνησης και αγνού πατριωτισμού υπηρετεί την πατρίδα μας και δίνει έναν καθημερινό αγώνα για την προάσπιση των εθνικών μας συνόρων», ανέφερε σχετικά.

    Όπως είπε ο κ. Καμμένος, «το υπουργείο αντιλαμβανόμενο τον πολύπλευρο ρόλο του υπαξιωματικού προσανατολίζεται αφενός στην καθιέρωση της τριετούς διάρκειας σπουδών και την εμπέδωση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος στο πλαίσιο των ΑΣΕΙ και αφετέρου στην αναβάθμιση της στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους της παιδαγωγικής επιστήμης. Θα συνεχίσουμε επίσης τις δράσεις που ξεκινήσαμε στην προηγούμενη θητεία μας για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης, να επαναφέρουμε το βιοτικό επίπεδο, να ενισχύσουμε την αξιοκρατία και να αποκρυσταλλώσουμε τη διαφάνεια. Σε αυτό το πλαίσιο είδατε την επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου που είναι μόνο μια μικρή αρχή».

    Παράλληλα κάλεσε τον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Αποφοίτων της ΣΜΥ, τους άλλους προέδρους των Ενώσεων και «τα εν ενεργεία στελέχη, να ξεκινήσουμε έναν διάλογο στο πλαίσιο της νέας αναδιάταξης των δομών των Ενόπλων μας Δυνάμεων για να δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τη διεθνή εμπειρία που υπάρχει και στο θέμα των υπαξιωματικών. Αν, δηλαδή, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για ένα αμερικανικό μοντέλο, με τη δυνατότητα εξέλιξης των υπαξιωματικών σε μία δική τους ξεχωριστή επετηρίδα, όπου θα φθάνουν πλέον στο βαθμό του Στρατηγού».

    «Δεν κατοικούμε σε γειτονιά αγγέλων. Περιβαλλόμαστε από αστάθεια και δυνάμεις που μας επιβουλεύονται. Γι' αυτό οφείλουμε να έχουμε υψηλό μαχητικό φρόνημα και ισχυρό στρατό. Γι' αυτό οφείλουμε να διατηρήσουμε μια στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας, αλλά και της διεθνούς ειρήνης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν, ταυτόχρονα, την εγγύηση και την ασπίδα των εθνικών συμφερόντων, τα οποία υπηρετούν ανυποχώρητα με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, σύμφωνα πάντοτε με τους κανόνες δικαίου, το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους», κατέληξε.

    Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης ενώ στην εκδήλωση παρέστη επίσης ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

    [04] Αλ. Χαρίτσης: Στόχος της κυβέρνησης η ανακοπή του ρεύματος μαζικής μετανάστευσης των νέων

    Η ανακοπή του ρεύματος μαζικής μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό αποτελεί έναν από τους βασικούς κυβερνητικούς στόχους, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή», ο υφυπουργός οικονομίας ανάπτυξης και τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης.

    Πολιτική στρατηγική του Υπουργείου για την διάθεση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ είναι όπως εξηγεί «να κατευθύνουμε τα οικονομικά του αποτελέσματα προς την κοινωνική πλειοψηφία, με ιδιαίτερη μέριμνα γι΄ αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση».

    Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους σχεδιάζεται η πληρωμή 4,5 δισ. ευρώ ώστε να ολοκληρωθούν ομαλά τα προγράμματα της τρέχουσας περιόδου και να ξεκινήσουν επιτυχώς εκείνα της επόμενης, για τα οποία μάλιστα προβλέπονται κονδύλια 26 δισ. ευρώ.

    Πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να δοθεί έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα των νέων, στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, στα έργα προστασίας του περιβάλλοντος, στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού».

    [05] Σέλινγκ: Εκτός υπολογισμών για το έλλειμμα το κόστος υποδοχής των προσφύγων

    Το αυξανόμενο κόστος της υποδοχής και της περίθαλψης των προσφύγων ενδέχεται να τορπιλίσει τα δημοσιονομικά σχέδια κάποιων ευρωπαϊκών χωρών και γι' αυτόν τον λόγο οι Βρυξέλλες θα πρέπει να μην λαμβάνουν υπόψη τους αυτές τις δαπάνες όταν εξετάζουν το έλλειμμα των χωρών, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών.

    «Τα βραχυπρόθεσμα κόστη είναι υψηλά, αλλά προβλέψιμα. Πιο κρίσιμης σημασίας είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις (στους προϋπολογισμούς)», δήλωσε ο Χανς-Γεργκ Σέλινγκ στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.Ο Σέλινγκ πρόσθεσε ότι πολλοί πρόσφυγες θα παραμείνουν στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κατασκευάσουν περισσότερα σπίτια και σχολεία. «Αμφιβάλλω ότι οι σχεδιαζόμενοι προϋπολογισμοί επαρκούν για κάτι τέτοιο», σχολίασε.

    [06] Πούτιν: Παράνομη και αναποτελεσματική η εκπαίδευση Σύρων ανταρτών από τις ΗΠΑ

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα παράνομη και αναποτελεσματική τη βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ στους Σύρους αντάρτες, υποστηρίζοντας ότι οι άνδρες αυτοί, αφού εκπαιδευτούν από τους Αμερικανούς, φεύγουν για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος μαζί με τον οπλισμό με τον οποίο τους έχει εφοδιάσει η Ουάσινγκτον.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ενόψει της συνάντησης που θα έχει αύριο Δευτέρα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο Πούτιν είπε ότι ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δικαιούται τη διεθνή υποστήριξη γιατί μάχεται με τρομοκρατικές οργανώσεις.Ο Ομπάμα και ο Πούτιν θα συναντηθούν αύριο, μετά την ομιλία του δεύτερου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Λευκός Οίκος και Κρεμλίνο έχουν διαφωνήσει όμως για τα θέματα της συζήτησης αλλά ακόμη και για το ποια από τις δύο πλευρές είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής.

    [07] Διορία μέχρι τις 7/10 στη Volkswagen για να διευκρινίσει πώς θα συμμορφωθεί με τα περιβαλλοντικά πρότυπα

    Οι γερμανικές αρχές απαίτησαν από την αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen να εξηγήσει μέχρι τις 7 Οκτωβρίου με ποιον τρόπο σχεδιάζει να εφαρμόσει τα εθνικά περιβαλλοντικά πρότυπα στα αυτοκίνητα ντίζελ που κατασκευάζει, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Bild am Sontag.

    Η ομοσπονδιακή υπηρεσία μεταφορών (KBA) ζήτησε από την VW να λάβει δεσμευτικά μέτρα και να καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, με το οποίο να εξηγεί πώς θα τηρεί τα πρότυπα όσον αφορά την εκπομπή ρύπων, χωρίς να καταφεύγει σε λογισμικά που παραποιούν τα αποτελέσματα. Εάν η εταιρεία δεν δώσει εξηγήσεις μέσα στο προκαθορισμένο διάστημα, η KBA προειδοποιεί στη δισέλιδη επιστολή της ότι μπορεί να αναστείλει τις άδειες που χορηγεί σε όλα τα «ύποπτα» μοντέλα, κάτι που σημαίνει ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τους στους γερμανικούς δρόμους.

    Ο γερμανικός κολοσσός δέχεται επικρίσεις από όλον τον κόσμο αφότου παραδέχτηκε ότι εξόπλισε περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα (εκ των οποίων τα 2,8 κυκλοφορούν στη Γερμανία) με ένα λογισμικό που παραποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπής ρύπων.

    [08] Πνίγηκαν 17 πρόσφυγες όταν βυθίστηκε το πλοιάριό τους ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Κω

    Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. Μεταξύ των θυμάτων είναι μία γυναίκα και πέντε παιδιά, όλοι τους συριακής καταγωγής.

    Το τουρκικό λιμενικό εντόπισε και ανέσυρε τα πτώματα μέσα στην καμπίνα του ξύλινου σκάφους, αφού, σύμφωνα με το πρακτορείο Ντογάν, κατά τα φαινόμενα οι πρόσφυγες εγκλωβίστηκαν εκεί και δεν πρόλαβαν να βγουν στο κατάστρωμα.

    Το πλοιάριο, μήκους 8 μέτρων, είχε αποπλεύσει από το χωριό Γκουμουσλούκ, στη χερσόνησο της Αλικαρνασσού και είχε ως τελικό προορισμό την Κω ή τη Λέρο. Συνολικά, στο σκάφος επέβαιναν 37 άνθρωποι, οι 20 εκ των οποίων διασώθηκαν, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής, Αμίρ Τσιτσέκ. Οι 20, που την ώρα του ναυαγίου βρίσκονταν στο κατάστρωμα και φορούσαν σωσίβια, πήδηξαν στη θάλασσα και μπόρεσαν να βγουν κολυμπώντας στην ακτή.

    [09] Στον ανακριτή οι 13 συλληφθέντες για το κύκλωμα σωματεμπορίας στην Κέρκυρα

    Στον Ανακριτή Κέρκυρας οδηγούνται το απόγευμα, δεκατρείς συλληφθέντες που φέρεται να εμπλέκονται μεταξύ άλλων, σε κύκλωμα σωματεμπορίας, βιασμού, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, δωροδοκίας, δωροληψίας, αλλά και άλλων αδικημάτων.

    Κατά τη διάρκεια της οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν αρχικά δεκαέξι άτομα, πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Αιθιοπίας, Ρουμανίας, Αλβανίας και Ρωσίας και έντεκα Έλληνες, που σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τρεις υπάλληλοι του Δήμου Κέρκυρας, καθώς και επιχειρηματίες από τον χώρο της νυκτερινής διασκέδασης.

    Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται συνολικά είκοσι πέντε άτομα, ηλικίας από 21 έως 60 ετών αντίστοιχα, ενώ τρεις από τους δεκαέξι συλληφθέντες, αφέθησαν ελεύθεροι με εντολή του Εισαγγελέα.

    [10] Ι. Μουζάλας: Δεν πρόκειται να κάνουμε τη χώρα μας στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων

    «Δεν πρόκειται να κάνουμε τη χώρα μας στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή», ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προσθέτοντας ότι στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η δημιουργία ξενώνων «στο βαθμό που η Ευρώπη θα προχωράει για τη μετεγκατάσταση 160.000 χιλιάδων προσφύγων».

    Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό, ο κ. Μουζάλας είπε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια κάτω από την πίεση του προβλήματος η Ευρώπη φαίνεται ότι αλλάζει την πολιτική της, μετατρέποντάς την σε μία πιο φιλόξενη ήπειρο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Σχετικά με τη δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας στη χώρα μας, αναφέρει ότι «έχουμε ξεκινήσει και το επόμενο διάστημα θα έχουμε τέτοιες εγκαταστάσεις» και ειδικότερα σε περιοχές της Αττικής και στο Λαύριο, ενώ διαρκώς αναζητούνται νέοι χώροι.Τέλος, ο κ. Μουζάλας κάνει γνωστό ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον UNHCR του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος, και τονίζει ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε στρατό να μην τους αφήνει να μπουν ή να βγουν, ούτε να κάνουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης».

    [11] «Δεσμευόμαστε και εμπνεόμαστε από το απαράμιλλο παράδειγμά των αγωνιστών της Τριπολιτσάς»

    Δεσμευόμαστε και εμπνεόμαστε από το απαράμιλλο παράδειγμά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και των αγωνιστών της άλωσης της Τριπολιτσάς, υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης παρέλασης των μαθητικών, στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων, για την 194η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

    Ειδικότερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δήλωσή του ανέφερε: «Αποτίουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής σ' όλους εκείνους, οι οποίοι συνέλαβαν κι εκτέλεσαν το επικό στρατήγημα της Άλωσης της Τριπολιτσάς, η οποία υπήρξε, αναμφισβήτητα, μια από τις κορυφαίες στιγμές της Εθνεγερσίας του 1821. Αποτίουμε, ιδίως, τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον επικεφαλής του στρατηγήματος της Άλωσης της Τριπολιτσάς, στον Στρατηγό του Έθνους, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη».

    Τέλος ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Τιμούμε τη μνήμη τους. Και δεσμευόμαστε ότι, εμπνεόμενοι από το απαράμιλλο παράδειγμά τους, θα αποδείξουμε ότι για τους Έλληνες ο αγώνας υπέρ της Ελευθερίας και της υπεράσπισης της Πατρίδας, υφ' όλες τις μορφές του και σε κάθε περίοδο, πολέμου ή ειρήνης, είναι όχι μόνο εθνικό μας καθήκον, αλλά και υπαρξιακός τρόπος ζωής στο διηνεκές».

    [12] Παρέμβαση Τσίπρα για την κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

    Παρέμβαση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσία του στο πάνελ που διοργανώνεται από το Clinton Global Initiative στη Ν. Υόρκη. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στα εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης και να υπογραμμίσει ότι η σκληρή λιτότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην κατεύθυνση αυτή. Στο ίδιο πάνελ θα συμμετέχει και τον πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει επίσης σε Σύνοδο Κορυφής που έχει ως αντικείμενο την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015».

    O Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη λίγες ημέρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου που τον ανέδειξε για δεύτερη φορά πρωθυπουργό, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 70ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, κατά την παραμονή στις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, αξιωματούχους διεθνών οργανισμών και θα κάνει επίσης δημόσιες παρεμβάσεις και ομιλίες.

    Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους προέδρους της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Παλαιστίνης, και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Επίσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς και με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (1η Οκτωβρίου) και θα συμμετάσχει σε Σύνοδο Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015» (27 Σεπτεμβρίου), καθώς και στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση, με θέμα «Strengthening cooperation on migration and refugee movements under the new development» (30 Σεπτεμβρίου).

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τον δήμαρχο Νέας Υόρκης, B. De Blasio και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.

    [13] Παρουσία του ΠτΔ οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο άλωσης της Τρίπολης

    Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου τελούνται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο άλωσης της Τρίπολης από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους επαναστατημένους Έλληνες, στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, σηματοδοτώντας την απαρχή του νεότερου Ελληνικού κράτους.

    Το πρωί τελέστηκε στον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου επίσημη δοξολογία, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Στην δοξολογία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, πολιτικοί, και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και δικαστικών αρχών της πόλης, του νομούς και της περιφέρειας Πελοποννήσου,

    Ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Χρήστου, που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, υπογράμμισε ότι, ο ίδιος ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην ομιλία του προς την μαθητιώσα νεολαία των Αθηνών, στην Πνύκα, ήταν αυτός που έδωσε το στίγμα του απελευθερωτικού αγώνα, λέγοντας ουσιαστικά ότι η επανάσταση ξεκίνησε από την άσβεστη φλόγα των Ελλήνων για ελευθερία. Πρόσθεσε ότι ο Κολοκοτρώνης είναι ο ταλαιπωρημένος αγωνιστής του αγώνα και τόνισε, πως μόνος αυτός όρθωσε το ανάστημά του για να πείσει τους λοιπούς αγωνιστές και το λαό, να ξεσηκωθούν ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την σπουδαιότητα απελευθέρωσης της Τρίπολης, στην καθοριστική έκβαση του αγώνα.

    Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και παρέλαση στρατιωτικών, μαθητικών και πολιτικών τμημάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 September 2015 - 12:32:17 UTC