Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βούτσης: Η αλλαγή του εκλογικού νόμου στο επίκεντρο της συζήτησης της νέας Βουλής
  • [02] Συναντήσεις του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη στη Νέα Υόρκη
  • [03] Στη Λαμποράλ Κούτσα ο Μπουρούσης
  • [04] Με Ατζαγκούν και αποδοκιμασίες ο Παναθηναϊκός 1-0 τον Πλατανιά

  • [01] Ν. Βούτσης: Η αλλαγή του εκλογικού νόμου στο επίκεντρο της συζήτησης της νέας Βουλής

    «Η αλλαγή του εκλογικού νόμου ως ένα από τα σοβαρά ζητήματα για τα οποία, μάλιστα, η Αριστερά έχει διαχρονικά δεσμευθεί», πρόκειται να τεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης της νέας Βουλής, σύμφωνα με τον υποψήφιο Πρόεδρό της Νίκο Βούτση.

    Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News" αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, χαρακτηρίζει ως σημαντική την καθ? αυτή λειτουργία της Ολομέλειας, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι «τα συνταγματικά ζητήματα, με κυριότερα αυτά που αφορούν στην ευθύνη των υπουργών, προφανώς θα μπουν στο κέντρο της συζήτησης», καθώς, «αυτή η Βουλή δεν μπορεί παρά να είναι και προπομπός της επόμενης ως αναθεωρητικής Βουλής».

    Σχετικά με τη λειτουργία της δημοκρατίας, αναφέρει ότι «η επιλογή της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ δίνει θετικό πρόσημο για την υπεράσπισή της», κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «απόλυτα αποτυχημένη "θεραπεία" που επελέγη δια των μνημονίων», ενώ χαρακτηρίζει ως «ανόητο» το «να ακούγονται εκφράσεις για χούντες, προτεκτοράτα και ανυπαρξία δημοκρατίας».

    [02] Συναντήσεις του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη στη Νέα Υόρκη

    Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην 70η γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

    Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, ο υπουργός θα συμμετάσχει στις διαδοχικές στις διαδοχικές διμερείς συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους της Βραζιλίας Dilma Rousseff, του Iσημερινού Rafael Correa, της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi, της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ahmed Davutoglu, τον γενικό γραμματέα Ban Ki-moon, τον πρόεδρο της Παλαιστίνης Mahmoud Abbas και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry.

    Κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Σταθάκης θα απευθύνει χαιρετισμό κατά το τρίτο ετήσιο δείπνο του «Hellenic Initiative».

    [03] Στη Λαμποράλ Κούτσα ο Μπουρούσης

    Ο Γιάννης Μπουρούσης θα παραμείνει κάτοικος Ισπανίας, καθώς αποδέχτηκε την πρόταση της Λαμποράλ Κούτσα για μονοετές συμβόλαιο. Ο Έλληνας διεθνής σέντερ αρνήθηκε προτάσεις από δύο κινεζικές ομάδες, ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων για 5 μήνες (Φοσάν Ντράλιονς και Σαγκάη Σαρκς) για να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Euroleague και στην Liga Endesa.

    Έτσι, ο Καρδιτσιώτης σέντερ, που τον Μάιο στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό, θα βρεθεί σύντομα αντίπαλος της παλιάς ομάδας του για την Euroleague στις 23 Οκτωβρίου, στη «Fernando Buesa Arena».

    [04] Με Ατζαγκούν και αποδοκιμασίες ο Παναθηναϊκός 1-0 τον Πλατανιά

    Ο Παναθηναϊκός, έστω και δύσκολα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε 1-0 τον Πλατανιά στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε τον έλεγχο του αγώνα και τελικά έφθασε στη νίκη με το γκολ του Ατζαγκούν, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο 47' είχε και δοκάρι με τον Μπεργκ.

    Τέσσερις ημέρες μετά το άνετο 3-0 επί του Λεβαδειακού στο ίδιο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός τα βρήκε... σκούρα από τον ουραγό Πλατανιά, που με την εμφάνισή του έδειξε ότι αδικείται από τη βαθμολογική του θέση. Η μέτρια εμφάνιση των «πρασίνων», όμως, δεν τους εμπόδισε να πετύχουν την 4η φετινή νίκη, 3η στην έδρα τους σε ισάριθμα ματς και να μην χάσουν την επαφή τους με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

    Έντονες οι αποδοκιμασίες στο τέλος από τους φιλάθλους των «πρασίνων» προς τον Γιάννη Αναστασίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 September 2015 - 16:32:09 UTC