Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι και δεν θα γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ
  • [02] Κομσιόν: Έλλειμμα συμμόρφωσης στον ΦΠΑ στην Ελλάδα
  • [03] Μ. Ομπάμα: Οι ΗΠΑ έτοιμες να συνεργαστούν με τη Ρωσία και το Ιράν στο θέμα της Συρίας
  • [04] Η παχυσαρκία είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» του σύγχρονου Έλληνα
  • [05] Προφυλακιστέοι ο Γ. Πετρακάκος και η σύντροφος του
  • [06] Χείρα βοηθείας από επιστήμονες και μηχανικούς για την προστασία των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς
  • [07] Εικαστικό πρότζεκτ με «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» στο Χαλάνδρι
  • [08] Απλήρωτοι μεταφραστές την εποχή της κρίσης
  • [09] Τα βραβεία του 8ου Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμέων Σχεδίων Animasyros
  • [10] NASA: Νερό ρέει στον Άρη
  • [11] Ο Μπλάτερ μένει στην προεδρία της FIFA έως τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τους δικηγόρους του

  • [01] Φ. Γεννηματά: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι και δεν θα γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

    «Δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε εφεδρεία σας κ. Τσίπρα. Είμαστε δύναμη μάχης», υπογράμμισε ο Φώφη Γεννηματά, μιλώντας, πριν από λίγο, στη πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που προέκυψε από τις εκλογές, με τη συμμετοχή του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

    «Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο χώρος μας δεν θα γίνει ποτέ άλλοθι και δεκανίκι, είτε σε συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεξιάς, είτε σε λαϊκιστικές, θολές και παρωχημένες δήθεν αριστερές πολιτικές», προσέθεσε η κ. Γεννηματά, θέτοντας ως όρους για συνεργασία τον διάλογο, την εθνική συνεννόηση, και την προγραμματική συνεργασία. «Αλλά θα διαψευστεί απόλυτα όποιος, θεωρήσει ότι αυτό σημαίνει ιδεολογική ταύτιση ή πολιτικό αφοπλισμό», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ανέφερε ακόμη ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι τρίτος εναλλακτικός πόλος στη πολιτική σκηνή της χώρας και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση, όπως είπε «προς όλα τα κόμματα, τις κινήσεις, τις προσωπικότητες του χώρου μας, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, με σεβασμό πάντα στην αυτονομία τους».

    [02] Κομσιόν: Έλλειμμα συμμόρφωσης στον ΦΠΑ στην Ελλάδα

    Αποτελεσματικότερη είσπραξη εσόδων και μεγαλύτερη συμμόρφωση προς τον ΦΠΑ χρειάζεται, μεταξύ άλλων, το ελληνικό φορολογικό σύστημα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

    Όσον αφορά την Ελλάδα, η έκθεση της Επιτροπής επισημαίνει ότι το έλλειμμα συμμόρφωσης στον ΦΠΑ (VAT compliance gap),υπερβαίνει το μέσο όρο της ΕΕ. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι υπάρχει δυνατότητα να βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση στην Ελλάδα. Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ειδικότερα, η Ελλάδα θα μπορούσε να βελτιώσει την αποδοτικότητα του συστήματος ΦΠΑ, περιορίζοντας τη χρήση των μειωμένων συντελεστών και των μη υποχρεωτικών εξαιρέσεων και διευρύνοντας τη βάση ΦΠΑ.

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, έχουν σημειώσει πρόοδο ως προς τη βελτίωση των φορολογικών τους συστημάτων, αλλά τα περισσότερα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις και θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους.

    [03] Μ. Ομπάμα: Οι ΗΠΑ έτοιμες να συνεργαστούν με τη Ρωσία και το Ιράν στο θέμα της Συρίας

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατήγγειλε σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τη στήριξη που προσφέρουν ορισμένες χώρες στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, έναν «τύραννο» που «σφαγιάζει αθώα παιδιά».

    Ενώπιον της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε, αναφερόμενος προφανώς στη στάση της Μόσχας, τη λογική που συνίσταται στο να προσφέρεται υποστήριξη «σε τυράννους όπως ο Μπασάρ αλ Άσαντ» με το πρόσχημα ότι η εναλλακτική «θα ήταν χειρότερη».

    Την ίδια ωστόσο ώρα ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δήλωσε ότι είναι «έτοιμος να συνεργαστεί» με τη Ρωσία και το Ιράν με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Συρία, που διαρκούν περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

    «Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεργαστούν με οποιοδήποτε έθνος, περιλαμβανομένης της Ρωσίας και του Ιράν, για να διευθετήσουν τη διένεξη», τόνισε ο Ομπάμα.

    «Ωστόσο πρέπει να το αναγνωρίσουμε ότι δεν μπορεί ? έπειτα από τόσο αιματοκύλισμα, τόσες σφαγές ? να υπάρξει μια επιστροφή στο καθεστώς που ίσχυε πριν από τον πόλεμο» υπογράμμισε.

    «Δεν υπάρχει χώρος για να φιλοξενηθεί μια αποκαλυπτική αίρεση όπως το Ισλαμικό Κράτος και οι ΗΠΑ δε θα απολογηθούν επειδή χρησιμοποιούν τις ένοπλες δυνάμεις μας ως τμήμα του ευρύτερου συνασπισμού που καταδιώκει» το Ισλαμικό Κράτος, τόνισε ο ίδιος.

    [04] Η παχυσαρκία είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» του σύγχρονου Έλληνα

    Ανησυχητικά στοιχεία για την σχέση των Ελλήνων με την υγεία τους, αλλά και για τον τρόπο ζωής τους, φέρνει στο φως η πρώτη μεγάλη έρευνα με το όνομα ΥΔΡΙΑ, η οποία συνεχίζεται σε δείγμα 4.000 ατόμων από όλες τις περιοχές της χώρας. Τα πρώτα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν σήμερα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, είναι άκρως αποκαλυπτικά, καθώς η πρώτη αυτή προσέγγιση αναδεικνύει δημογραφικές διαφοροποιήσεις και οικονομικές-κοινωνικές ανισότητες σε παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση νοσημάτων, όπως π.χ. οι ανεπαρκείς διατροφικές επιλογές, η μειωμένη σωματική δραστηριότητα, κ.ά. Αναδεικνύεται επίσης η σχέση προσωπικών χαρακτηριστικών και συνηθειών με τη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, όπως σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, παχυσαρκία και υπέρταση στον πληθυσμό της χώρας.

    Μόνο τα στοιχεία για την παχυσαρκία στη χώρα μας αρκούν για να μας βάλουν σε προβληματισμό. Επτά στους δέκα ενήλικες μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Οι άνδρες είναι συχνότερα υπέρβαροι, ενώ οι γυναίκες είναι συχνότερα παχύσαρκες.

    Το υψηλότερο ποσοστό υπέρβαρων ατόμων παρατηρήθηκε στην ηλικιακή ομάδα 50-64 ετών. Το υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκων ατόμων παρατηρήθηκε στην ηλικιακή ομάδα 65-79 ετών.

    Το 50% του πληθυσμού των ανδρών έχει αυξημένο κίνδυνο για μεταβολικές επιπλοκές. Το 50% του πληθυσμού των γυναικών έχει σημαντικά αυξημένο κίνδυνο για μεταβολικές επιπλοκές.

    Το υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκων ενήλικων ατόμων παρατηρήθηκε στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη (43%), ενώ το μικρότερο ποσοστό στην Αττική (30%). Εάν συνυπολογιστεί και το ποσοστό των υπέρβαρων ατόμων η κατανομή του αυξημένου σωματικού βάρους ανά περιοχή είναι ανάλογη. Περίπου 7 στους 10 μόνιμους κατοίκους άνω των 18 ετών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι σε όλες τις περιοχές.

    [05] Προφυλακιστέοι ο Γ. Πετρακάκος και η σύντροφος του

    Στην φυλακή οδηγούνται με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο Γιώργος Πετρακάκοςκαι η σύντροφος του, μετά την απολογία τους για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και σειρά πλημμελημάτων που τους βαραίνουν, μετά την σύλληψη τους κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον Βόλο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος στον 17ο τακτικό ανακριτή, ο Πετρακάκος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατικές πράξεις, αποδεχόμενος ότι τα όπλα που βρέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του ανήκουν. Όπως φέρεται να ισχυρίζεται: "Τα όπλα ήταν δικά μου και ήταν αχρησιμοποίητα. Ήταν προφυλαγμένα, μέσα σε κλειδωμένη ντουλάπα, για να μην έχουν πρόσβαση η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δεν έχω καμία σχέση με τρομοκρατικές πράξεις".

    Ενώπιον του ανακριτή, η 36χρονη σύντροφος του αρνήθηκε κάθε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση: "Η ζωή που ζούσαμε ήταν απολύτως φυσιολογική. Εγώ ασχολιόμουν μόνο με την ανατροφή των δύο παιδιών μου. Τα όπλα δεν τα είχα δει, ήταν κρυμμένα. Είχα μάθει ότι ο σύντροφός μου είχε ποινική εμπλοκή όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μας παιδί".

    [06] Χείρα βοηθείας από επιστήμονες και μηχανικούς για την προστασία των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς

    Καθώς η παράδοση συναντά τη σύγχρονη επιστήμη και τεχνολογία, μέσα από το «πάντρεμά» τους μπορεί στο μέλλον να επιτευχθεί ακόμη καλύτερη προστασία των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς στη χώρα, έτσι ώστε τα ελληνικά ιστορικά μνημεία να αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου και στη φθορά.

    Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου που διοργανώνεται σήμερα και αύριο στην Ιστορική Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με θέμα "Επιστημονική υποστήριξη στη λήψη αποφάσεων για αειφόρα και συμβατά υλικά και επεμβάσεις συντήρησης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς".

    Το συνέδριο πραγματοποιείται με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος ΘΑΛΗΣ-ΑΕΙΣ ("Αειφορία και συμβατότητα προηγμένων υλικών και τεχνολογιών για την προστασία μνημείων της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: ανάπτυξη κριτηρίων και μεθοδολογιών ελέγχου"), που συντονίσθηκε από το ΕΜΠ, με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών Αντωνία Μοροπούλου.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε και η ίδρυση ενός «Στρατηγικού Φόρουμ», με στόχο ακριβώς την προώθηση της επιστημονικής υποστήριξης στη συντήρηση και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το Φόρουμ θα μεθοδεύσει -σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού- τις βέλτιστες πρακτικές για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος ΘΑΛΗΣ-ΑΕΙΣ.

    Στο συνέδριο συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Ελληνική Πλατφόρμα Έρευνας και Τεχνολογίας για την Κατασκευή και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μαρί Σκλοντόβσκα-Κιουρί.

    Η κ. Μοροπούλου, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι στόχος είναι στο άμεσο μέλλον το υπουργείο Πολιτισμού να εμπλακεί και να συνδιαμορφώνει -μέσω του Φόρουμ μαζί με τους επιστήμονες, το ΤΕΕ και τους κατασκευαστές- την πλατφόρμα λήψης επιστημονικών αποφάσεων σχετικά με την προστασία των μνημείων.

    [07] Εικαστικό πρότζεκτ με «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» στο Χαλάνδρι

    Στη δεύτερη φάση του μπαίνει το πρότζεκτ «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» ή «το Σύμβολο της Αμοιβαιότητας» που οραματίστηκε και πραγματοποιεί, από τον περασμένο Ιούνιο στο Χαλάνδρι, η εικαστικός και ιστορικός τέχνης Ελένη Πολυχρονάτου.

    Σε δώδεκα επιλεγμένα σημεία του δήμου Χαλανδρίου, θα τοποθετηθούν την 1η Οκτωβρίου, δώδεκα νέες, διαφορετικές εκδοχές του ίδιου μοντέλου από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ, για τη δημιουργία ενός νέου τρόπου και χώρου συγκέντρωσης και ανταλλαγής ρούχων, αγαθών ή τροφίμων.

    Τι είναι οι «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου»; Πρόκειται για παραλλαγές ενός γλυπτού ύψους έως και 1,80 μ. που ξεκινάει από το έδαφος, για να μιλήσει στην καρδιά του ανθρώπου. Πολύ απλά, τρείς ευθείες δεμένες στη μέση φτιάχνουν την Κρεμάστρα του Δημόσιου Χώρου. Επιπροσθέτως, τα μέρη του αντικειμένου μπορούν να συναρμολογηθούν με ποικίλους τρόπους.

    Η κοινωνική διάσταση αυτής της ουτοπικής κίνησης είναι προφανής. «Το έργο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ?ζωντανό γλυπτό? το οποίο οφείλει να προσφέρει μια λειτουργία στην κοινότητα, μεταμορφώνοντας το δημόσιο χώρο από μια εικόνα βαρβαρότητας σε μια εικόνα τρυφερότητας», λέει η Ελ. Πολυχρονάτου.

    [08] Απλήρωτοι μεταφραστές την εποχή της κρίσης

    Παρά την τεράστια σημασία της για την ενημέρωση και την αγωγή του αναγνωστικού κοινού, αλλά και για την επικοινωνία μεταξύ πολύ διαφορετικών πολιτισμών, η λογοτεχνική μετάφραση υπήρξε ανέκαθεν στην Ελλάδα μια παραγνωρισμένη δραστηριότητα.

    Σήμερα, μολονότι υπάρχει μια θεαματική άνοδος τόσο της μεταφραστικής παραγωγής όσο και του επιπέδου των μεταφραστών, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει θεαματικά.

    Πώς ακριβώς, όμως, πορεύονται η μετάφραση και οι μεταφραστές στη χώρα μας υπό συνθήκες κρίσης; Κι επίσης, ποιο είναι το παρελθόν και το παρόν του μεταφραστικού επαγγέλματος;

    «Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για μεταφράσεις από τα ισπανικά έχει πέσει θεαματικά» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, που διδάσκει μεταφρασεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι μεταφραστής, μεταξύ άλλων, του Ερνέστο Σάμπατο και του Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν: «Ακόμα κι αν πάρει κανείς μετάφραση, θα πληρωθεί τα μισά από,τι πριν. Η προτίμηση για την αγγλόφωνη λογοτεχνία είναι συντριπτική, αλλά, ευτυχώς, για τους ισπανόφωνους συγγραφείς ενδιαφέρονται τώρα οι μικρότεροι εκδότες. Κυνηγώντας τα βιβλία που μου άρεσαν κι όχι τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, στράφηκα κι εγώ σε μικρούς εκδότες. Για να επιστρέψω στο θέμα της αμοιβής, κάποιες πρόσφατες μεταφράσεις μου από τα καταλανικά πληρώθηκαν καλά γιατί ήταν επιδοτούμενες, αλλά, αν πρέπει να σκεφτώ το σύνολο, από τα πενήντα περίπου βιβλία που έχω μεταφράσει, καλά πληρωμένα είναι μόνο τρία ενώ υπάρχουν και κάποιες μεταφράσεις μου οι οποίες ενώ έχουν παραδοθεί, δεν έχουν κυκλοφορήσει».

    [09] Τα βραβεία του 8ου Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμέων Σχεδίων Animasyros

    Με την τελετή απονομής των βραβείων έριξε την αυλαία του το 8ο Animasyros, το επιτυχημένο Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων, που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη από τις 24 εως 27 Σεπτεμβρίου.

    Το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής Αnimasyros,κέρδισε η ταινία «In the Distance» του Florian Grolig (Φλόριαν Γκλόριγκ) «για το δυνατό, σύγχρονο, επείγον μήνυμά του. Όσο ο κόσμος γύρω μας καταρρέει, πώς μπορούμε να μένουμε σε απόσταση; Ο σκηνοθέτης επιλέγει τον δύσκολο δρόμο και κρατά με θάρρος την κάμερα ακίνητη και σε απόσταση, κάτι που μας αναγκάζει να κοιτάξουμε από κοντά τη δική μας άρνηση να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως πολίτες του κόσμου».

    Ειδική μνεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος, απέσπασε η ταινία «My Home» (Chez Moi) του Phuong Mai Nguyen (Φουόνγ Μάι Γουέν) «για το διακριτικό, αλλά βαθιά συγκινητικό τρόπο που κοιτά τις σύνθετες ανθρώπινες σχέσεις. Με το ειλικρινές και δυνατό του σχέδιο καταφέρνει να επικοινωνήσει την ιστορία του με μοναδικό τρόπο, όπως μόνο η τέχνη μπορεί».

    Βραβείο Καλύτερης Φοιτητικής ταινίας δόθηκε στo «Pineapple Calamari» της Kasia Nalewajka (Κάζια Ναλεβάσκα) «για το ξεχωριστό, παράδοξο και αστείο να αφηγηθείς μία ιστορία που εξετάζει σε βάθος την φιλία. Πόσο μαγικό: ένα άλογο μας έδειξε τι σημαίνει ανθρωπιά».

    Ειδική Μνεία του Φοιτητικού Διαγωνιστικού Προγράμματος, κέρδισε η ταινία «Ivan's Need» του Veronica Lingg (Βερόνικα Λινγκ) «για την τολμηρή, φρέσκια αισθητική και φόρμα του, η οποία επικοινωνεί με επιτυχία την έντονη εμπειρία της σεξουαλικότητας, με έναν τρόπο που συνδυάζει την φαντασία με τον απενοχοποιημένο αισθησιασμό».

    Tέλος, Βραβείο Κοινού για το, επίσης, νεοσύστατο τμήμα του Διεθνούς Διαγωνιστικού Μεγάλου Μήκους, απονεμήθηκε στην ταινία «Pos Eso» του σκηνοθέτη Sam (Σαμ).

    Την κριτική επιτροπή του 8ου animasyros συγκρότησαν οι Πόλυ Λυκούργου, γνωστή κριτικός κινηματογράφου (NOVA, FLIX.GR), η Ελληνοαμερικανίδα Αλίκη Θεοφιλόπουλος (Aliki Theofilopoulos), animator και μία από τις πρώτες γυναίκες executive- producer της Disney και η σπουδαία Σλοβένα animator, Σπέλα Καντέζ.

    [10] NASA: Νερό ρέει στον Άρη

    Υπάρξουν σαφείς ενδείξεις πως νερό σε υγρή μορφή κυλάει τα καλοκαίρια από λόφους, χαράδρες και πλευρές κρατήρων του Άρη, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ανακάλυψης κάποιας μορφής ζωής, ανακοίνωσε η NASA.

    Τα μικρά ρυάκια αφήνουν σκούρα σημάδια στο έδαφος του Άρη, προτού ξεραθούν το φθινόπωρο, καθώς η θερμοκρασία πέφτει.

    Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι από πού προέρχεται το νερό. Ίσως η πηγή του είναι υπόγειοι πάγοι, αλμυροί υδροφόροι ορίζοντες ή προϊόν συμπύκνωσης υδρατμών της αραιής αρειανής ατμόσφαιρας.

    «Υπάρχει υγρό νερό στην επιφάνεια του Άρη σήμερα» δήλωσε ο Μάικλ Μέγερ, επικεφαλής επιστήμονας της NASA για την εξερεύνηση του «Κόκκινου Πλανήτη».

    [11] Ο Μπλάτερ μένει στην προεδρία της FIFA έως τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τους δικηγόρους του

    Ο (απερχόμενος) πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος βρίσκεται στο «στόχαστρο» ποινικής έρευνας από τις ελβετικές αρχές, σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του έως τον Φεβρουάριο και είπε στους υπαλλήλους της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας ότι δεν έχει κάνει κάτι παράνομο ή απρεπές, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι του Ελβετού. Επίσης, η δήλωση που στάλθηκε ηλεκτρονικά από τους δικηγόρους του Μπλάτερ, υπερασπίζεται τις πληρωμές που έκανε η FIFA στον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ως «έγκυρη αποζημίωση» για την εργασία του Πλατινί ως συμβούλου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 September 2015 - 16:32:18 UTC