Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη σύνοδο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση ο Δ. Αβραμόπουλος
  • [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Έ. Ράμα, στη Ν. Υόρκη
  • [03] Καταθέτει σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πατέρας του Π. Φύσσα
  • [04] Οπλοστάσιο ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική στο κρησφύγετο του Γ. Πετρακάκου
  • [05] Πάτερ Αντώνιος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Μόνο με την αγάπη που δίνουμε γεμίζουμε
  • [06] Με τον γγ του ΟΗΕ συναντάται σήμερα ο Αλ. Τσίπρας
  • [07] Το Facebook «έπεσε» για μία ακόμη φορά και μαζί έπεσαν και οι μετοχές του λόγω ανησυχιών
  • [08] Η ρύπανση του αέρα από τα αυτοκίνητα σκοτώνει όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση πνευμόνων
  • [09] Το πότε θα αρχίσει η εμμηνόπαυση σε μια γυναίκα, είναι και θέμα DNA

  • [01] Στη σύνοδο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση ο Δ. Αβραμόπουλος

    Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει στις εργασίες της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα σε σύνοδο για τη μετανάστευση που οργανώνει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν.

    Ειδικότερα, για τα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, την Τρίτη θα συμμετάσχει σε Σύνοδο Κορυφής ηγετών για την καταπολέμηση του ISIL και του εξτρεμισμού, υπό την προεδρία του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα είναι ομιλητής στην ετήσια συνάντηση του Hellenic Initiative στο Ground Zero του World Trade Center. Επίσης, θα συναντηθεί στο περιθώριο της γενικής συνέντευξης, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινίριογλου και τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Ίσα Μουσταφά.

    [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Έ. Ράμα, στη Ν. Υόρκη

    Συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την σημασία επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες, στην βάση του διεθνούς δικαίου και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού. Παράλληλα ανέδειξε την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και του σεβασμού των θρησκευτικών δικαιωμάτων, αναδεικνύοντας στο πλαίσιο αυτό τον σημαντικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό της γειτονικής χώρας στην πορεία της προς την Ευρώπη, αναμένοντας, παράλληλα, από την Αλβανία να επιδεικνύει σταθερή βούληση στην ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Επίσης συζητήθηκε η προοπτική διμερούς συνεργασίας με έμφαση στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, ενώ ο Έντι Ράμα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Αλβανία.

    [03] Καταθέτει σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πατέρας του Π. Φύσσα

    Σήμερα αναμένεται να καταθέσει στη δίκη για τη δράση της Χρυσής Αυγής, στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ο πατέρας του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, πρώτος μάρτυρας στην λίστα των 131 μαρτύρων κατηγορητηρίου στη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης .

    Δύο χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του παιδιού του ο Παναγιώτης Φύσσας, εργάτης στην «Ζώνη του Περάματος», αναμένεται να σταθεί ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το εδώλιο όπου κάθεται ο δολοφόνος του γιου του Γιώργος Ρουπακιάς, για να πει «αυτά που πρέπει να ακουστούν» όπως ο ίδιος ανέφερε σε δήλωση του πριν λίγες ημέρες . Θα μιλήσει για το παιδί του , για τον εργάτη γιο του, μέλη και οι δύο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, για όσα συνέβαιναν «κάτω στην Ζώνη με την Χρυσή Αυγή», για τον μουσικό γιο του, για τον «αντιφασίστα» γιο του που πέθανε σε «δημόσια θέα» μαχαιρωμένος τρεις φορές από τον Ρουπακιά. Το δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής που το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 έσπευσε αμέσως όταν ειδοποίηθηκε με μήνυμα στο κινητό και οδηγώντας ανάποδα στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι σκότωσε τον 34χρονο με την βοήθεια και υπό τα βλέμματα μελών «τάγματος Εφόδου» της Χρυσής Αυγής . Μία δολοφονία που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα και τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο ήταν «οργανωμένη» και όχι αποτέλεσμα στιγμιαίας διένεξης και συμπλοκής. Υπήρχε κεντρική εντολή -αναφέρει ο κ. Ντογιάκος- να «τον φάνε όπου τον βρουν».

    Τόσο ο πατέρας του Παύλου Φύσσα όσο και η μητέρα, συγγενείς και φίλοι του, βρίσκονται από τις 20 Απριλίου που ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου.

    [04] Οπλοστάσιο ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική στο κρησφύγετο του Γ. Πετρακάκου

    Βαρύς οπλισμός, μεταξύ άλλων και αντιαρματικός εκτοξευτήρας, έχει βρεθεί από τις μέχρι στιγμής έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον περιβάλλοντα χώρο της αγροικίας στον Μώλο Φθιώτιδας που χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο ο Γιώργος Πετρακάκος.

    Συγκεκριμένα, θαμμένα στην αυλή της αγροικίας σε διάφορα σημεία έχουν βρεθεί 6 καλάσνικοφ, δύο υποπολυβόλα ούζι, 7 γεμιστήρες, 2 σιγαστήρες, ανταλλακτικά τυφεκίων (κλείστρα, ελατήρια κ.λπ.), ζελατοδυναμίτιδα, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων και ένα αντιαρματικό RPG, χωρίς βλήματα μέχρι στιγμής. Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και από τις μπουλντόζες της αντιτρομοκρατικής που σκάβουν το οικόπεδο 5 στρεμμάτων.

    Ο οπλισμός μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, όπου εξετάζεται για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια.

    [05] Πάτερ Αντώνιος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Μόνο με την αγάπη που δίνουμε γεμίζουμε

    «Η αγάπη είναι κινητήριος δύναμη για καθετί δημιουργικό και όμορφο στη ζωή μας», δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πάτερ Αντώνιος, ιδρυτής το 1998, της Κιβωτού του Κόσμου, ΜΚΟ Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.

    Ενδεδυμένος το μανδύα της αγάπης, «γιατί μόνο με την αγάπη που δίνουμε γεμίζουμε», εκτιμά ότι «την πολύ δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας, η Κιβωτός του Κόσμου έχει πολύ μεγαλύτερο έργο να κάνει, γιατί είναι πολύ μεγάλη πρόκληση για μας να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που χτυπούν την πόρτα μας σε αθλία κατάσταση και μας ζητούν βοήθεια».

    Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, μας κάνει γνωστό ότι «στην Αθήνα, ήδη έχουμε 400 παιδιά, όλων των ηλικιών, από μωρά έως 18 χρονών. Σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι φοιτητές μας, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά άνω των 18 ετών, που προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους». Επιπρόσθετα, αναφέρεται στο στεγαστικό πρόγραμμα, με το οποίο πολλές μονογονεϊκές οικογένειες χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, μητέρες έγκυες, κακοποιημένες μητέρες βοηθούνται είτε να κρατήσουν το σπιτικό τους είτε να μπορέσουν οι ίδιες να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και όχι κάποιος άλλος ή κάποιο Ίδρυμα από τη στιγμή που η ίδια η μάνα είναι σε θέση να αντεπεξέλθει».

    Ο πάτερ Αντώνιος τονίζει ότι δεν γίνεται διαχωρισμός των ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη και κυρίως τα παιδιά. Διότι «είμαστε Κιβωτός του Κόσμου. Αυτή τη στιγμή, στην Αθήνα υπάρχουν τέσσερα σπίτια φιλοξενίας. Βέβαια, πολύ λυπηρό είναι ότι το 90% από αυτά είναι Ελληνόπουλα, με εισαγγελική παραγγελία, προέρχονται από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Υπάρχουν και παιδιά που έχουν μείνει μόνα τους στην πατρίδα μας και κινδυνεύουν. Και αυτά τα φροντίζουμε μέχρι να μορφωθούν και να σταθούν στα πόδια τους. Δεν ξεχωρίζουμε κανέναν από τη θρησκεία του, την κατάστασή του. Εξάλλου, αυτή είναι η αληθινή έννοια της αγάπης».

    [06] Με τον γγ του ΟΗΕ συναντάται σήμερα ο Αλ. Τσίπρας

    Πυκνό πρόγραμμα περιλαμβάνει η ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού και για τη σημερινή, τρίτη, ημέρα της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη. Ο Αλέξης Τσίπρας, θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, καθώς επίσης και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

    -Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη (9:30-10:00 ώρα Αμερικής, 4:30-5:00μμ ώρα Ελλάδος).

    -Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Συνάντηση Κορυφής υπό την προεδρία του Μπάρακ Ομπάμα για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του ISIL (10:30-14:00 ώρα Αμερικής, 19:30-21:00 ώρα Ελλάδος).

    -Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην ομιλία του κ. Αναστασιάδη (16:00 ώρα Αμερικής, 23:00 ώρα Ελλάδος).

    -Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, έχει προγραμματιστεί για τις 17:40-17:50 τοπική ώρα (00:40-00:50 ώρα Ελλάδος).

    -Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας θα παραστεί στη δεξίωση της ΕΕ (18:30-20:30 ώρα Αμερικής, 1:30-3:30πμ ώρα Ελλάδος)

    -Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει στη συνέχεια συνάντηση με την ομογένεια (19:30 ώρα Αμερικής, 2:30 ώρα Ελλάδος)

    -Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί με δείπνο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργό και της ελληνικής αντιπροσωπείας από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο (20:30 ώρα Αμερικής, 3:30 ώρα Ελλάδος).

    Διαβάστε επίσης:Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κίνας

    Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Έ. Ράμα, στη Ν. Υόρκη

    Σημαντικές επαφές του πρωθυπουργού στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

    [07] Το Facebook «έπεσε» για μία ακόμη φορά και μαζί έπεσαν και οι μετοχές του λόγω ανησυχιών

    Για μια ακόμη φορά τον τελευταίο καιρό, χθες το βράδυ αρκετοί χρήστες του Facebook σε διάφορα μέρη του κόσμου δεν είχαν για λίγη ώρα πρόσβαση στο δίκτυο. Το τεχνικό πρόβλημα λύθηκε μετά από περίπου 40 λεπτά.

    Ήταν η δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το BBC, που το Facebook «έπεσε». Μαζί του έπεσαν γύρω στο 4% και οι μετοχές του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς ανησυχίες άρχισαν να ζώνουν τους επενδυτές μετά τα απανωτά προβλήματα.

    Το Facebook έχει πλέον 1,5 δισ. χρήστες και συνεχίζει να επεκτείνεται.

    [08] Η ρύπανση του αέρα από τα αυτοκίνητα σκοτώνει όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση πνευμόνων

    Για πρώτη φορά οι επιστήμονες στην Ευρώπη έδειξαν ότι όσοι άνθρωποι έχουν κάνει μεταμόσχευση πνευμόνων και ζουν κοντά σε δρόμους με υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω της κίνησης των οχημάτων, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου ή απόρριψης του μοσχεύματός τους. Για την μελέτη συνεργάστηκαν για πρώτη φορά 13 μεγάλα κέντρα μεταμοσχεύσεων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντέηβιντ Ρούτενς του βελγικού Πανεπιστημίου της Λουβέν, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας στο 'Αμστερνταμ, υπολόγισαν ότι ο κίνδυνος θανάτου αυξάνει κατά 10% για τους ασθενείς που ζουν σε περιοχές όπου τα επίπεδα ρύπανσης ξεπερνούν τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

    [09] Το πότε θα αρχίσει η εμμηνόπαυση σε μια γυναίκα, είναι και θέμα DNA

    Μία μεγάλη διεθνής επιστημονική έρευνα -με ελληνική συμμετοχή- εντόπισε για πρώτη φορά πάνω από 40 περιοχές στο γονιδίωμα των γυναικών, οι οποίες ρυθμίζουν σε ποια ηλικία μια γυναίκα θα εισέλθει σε εμμηνόπαυση. Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων διατήρησης της γονιμότητας ή ακόμη ενός τεστ πρόβλεψης της εμμηνόπαυσης.

    Η ίδια μελέτη επίσης βρήκε τις πρώτες γενετικές ενδείξεις για την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στην καθυστερημένη εμμηνόπαυση και στην αυξημένη πιθανότητα για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, επιβεβαιώνοντας έτσι προηγούμενες κλινικές παρατηρήσεις.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα 'Αννα Μάρεϊ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Έξετερ και τον δρα Τζον Πέρι του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics", ανέλυσαν γενετικά δεδομένα για σχεδόν 70.000 γυναίκες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 September 2015 - 6:32:38 UTC