Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές στα όρια ηλικίας για τις συντάξεις
  • [02] Νέα εργασιακή νομοθεσία στην Ευρώπη θα προτείνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
  • [03] Ν. Φίλης: Έως το τέλος Οκτωβρίου η κατάσταση στα σχολεία θα έχει εξομαλυνθεί
  • [04] Η ΚΟΑ «έχει τον τρόπο» και για τη νέα σεζόν 2015-16
  • [05] O «Σουλτάνος της Σαμαρκάνδης», που αιχμαλώτισε τις «Χίλιες και μια νύχτες»
  • [06] Δύο τοιχογραφίες επαυξημένης πραγματικότητας στο κέντρο της Αθήνας
  • [07] Γνωστά και άγνωστα ναυάγια στον πυθμένα της Μεθώνης και της νήσου Σαπιέντζας «αναδύουν» τα μυστικά τους
  • [08] Νέα «επίθεση» των Αγγελόπουλων στον Παναθηναϊκό
  • [09] Champions League... πράξη 2η
  • [10] Τέλος καριέρας για Κατσουράνη
  • [11] Στηβ Σίρτης: Σύντομα θα ξεκινήσουν οι ανακλήσεις της VW

  • [01] Αλλαγές στα όρια ηλικίας για τις συντάξεις

    Εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας, η πρώτη εγκύκλιος σε σχέση με το ασφαλιστικό, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο. Στην εγκύκλιο αναφέρονται οι μεταβολές στα καταβαλλόμενα ποσά σύνταξης λόγω γήρατος για όσους συνταξιοδοτούνται από 1.7.2015 και μετά, καθώς και στα όρια ηλικίας, όπως προβλέπονται από το μνημόνιο.

    Σταδιακά αυξάνονται τα όρια ηλικίας πλήρους και μειωμένης συνταξιοδότησης, έτσι ώστε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη από 01.01.2022 να είναι το 62ο έτος με 40 χρόνια, ή το 67ο έτος με 15 χρόνια.

    Από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις εξαιρούνται οι υπαγόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και οι μητέρες και οι χήροι πατέρες, ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων.

    Τέλος, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα στους Οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε».

    [02] Νέα εργασιακή νομοθεσία στην Ευρώπη θα προτείνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι το πακέτο κανόνων που θα προτείνει η Κομισιόν την ερχόμενη άνοιξη θα μειώσει τις διαφορές στην εργατική νομοθεσία στα κράτη μέλη.

    Απευθυνόμενος στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΕΣΣΟ) το οποίο διεξάγεται στο Παρίσι, ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επέκρινε παράλληλα την τάση απομάκρυνσης από τις συμβάσεις αορίστου χρόνου και την τάση σύναψης συμβάσεων ορισμένου χρόνου, μικρής και πολύ μικρής διάρκειας, και την μερική απασχόληση, σημειώνοντας ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει η νέα «ομαλότητα».

    «Εμείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα προτείνουμε την άνοιξη του 2016 έναν πυλώνα ελάχιστων κοινών εργασιακών δικαιωμάτων, ένα προστατευτικό δίχτυ στην αγορά εργασίας», ανέφερε ο Γιούνκερ και πρόσθεσε ότι θα προταθούν νέοι κανόνες όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, οι οποίοι δεν θα μπορούν να «προσαρμόζονται επί το δυσμενέστερο» για τους εργαζόμενους.

    «Κατ' αυτό τον τρόπο», συνέχισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «θα συμβάλλουμε στη σύγκλιση όσον αφορά τη σφαίρα της απασχόλησης στην Ευρώπη».

    [03] Ν. Φίλης: Έως το τέλος Οκτωβρίου η κατάσταση στα σχολεία θα έχει εξομαλυνθεί

    «Δίνουμε μάχη να ανοίξουν όλα τα σχολεία και κυρίως να υπάρξει λειτουργία της ειδικής εκπαίδευσης» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Ωστόσο, η γενική εικόνα είναι, όπως σημείωσε, πως δεν υπάρχουν κλειστά σχολεία και ότι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε μεγάλο βαθμό έχει ικανοποιηθεί η ανάγκη για διδακτικό προσωπικό. Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανέφερε πως είναι θέμα ημερών και εκεί να υπάρξει εξομάλυνση.

    Έως το τέλος Οκτωβρίου η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί, επισήμανε και ανακοίνωσε ότι σήμερα-αύριο αναρτώνται οι πίνακες προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

    Όπως τόνισε ο υπουργός, το θέμα αφορά πολλές χιλιάδες παιδιά τα οποία έχουν μεγάλα προβλήματα και πρέπει «κατά προτεραιότητα να δώσουμε αυτή τη μάχη ως υπουργείο». Όλα τα άλλα στον καιρό τους, συμπλήρωσε.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φίλης ανέφερε ότι έχει ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας πίστωση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ήδη 4.000 θα προκριθούν ως αναπληρωτές για τα σχολεία και ίσως χρειαστεί, όπως επισήμανε, «να δούμε και μια επιπλέον διαδικασία για την ειδική αγωγή».

    [04] Η ΚΟΑ «έχει τον τρόπο» και για τη νέα σεζόν 2015-16

    Με κεντρικό σύνθημα «Έχουμε Τον Τρόπο» και επιστρατεύοντας «πείσμα, χιούμορ κι αισιοδοξία» η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ξεκινά τη νέα της καλλιτεχνική περίοδο 2015-16, στις 2 Οκτωβρίου, με μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, με έργα Στραβίνσκι, Λάλο, Τσαϊκόφσκι, αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου αρχιμουσικού Οδυσσέα Δημητριάδη, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατό του. Ανάμεσα στις φετινές συμπαραγωγές της ΚΟΑ με το Μέγαρο Μουσικής και η παραχώρηση της Ορχήστρας για την πραγματοποίηση από το Μέγαρο, τον Δεκέμβριο, της παραγωγής της «Εύθυμης Χήρας» του Φραντς Λέχαρ.

    «Παρά τα, απότοκα της οικονομικής κρίσης, προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κι εμείς, όπως ολόκληρη η χώρα, οι συνθήκες δεν κάμπτουν την αποφασιστικότητα και την δημιουργικότητα μας, αλλά, αντιθέτως μας κάνουν να πεισμώνουμε και να προσπαθούμε ακόμα περισσότερα γι' ακόμα περισσότερους», ανέφερε ο διευθυντής της ΚΟΑ Στέφανος Τσιαλής, παρουσιάζοντας το μεσημέρι το πρόγραμμα της καινούργιας σεζόν.

    Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, εκπρόσωποι πρεσβειών που συνεργάζονται με την ΚΟΑ, μουσικοί κ.ά.

    Ευδιάκριτο το χιούμορ στην «εικονογράφηση» του φετινού υλικού προβολής της Κρατικής Ορχήστρας, με μουσικά όργανα κατασκευασμένα από φρέσκα λαχανικά και φρούτα, σύμφωνα με ιδέα της δημιουργικής ομάδας του G Design Studio. Παραπέμπει στη φιλοσοφία της ΚΟΑ για αξιοποίηση των εγχώριων πρώτων υλών αλλά και ανάδειξη του ελληνικού δυναμικού και δη του πιο φρέσκου. Παρεμπιπτόντως, δεν θα υπάρξει καμιά ενόχληση αν ο συνειρμός οδηγήσει στην... λαϊκή αγορά, καθώς η Ορχήστρα θέλει «να είναι κτήμα του Λαού και μέρος της Αγοράς -αλλά, εννοείται, εχθρός του λαϊκισμού, του ευτελούς και του αγοραίου».

    [05] O «Σουλτάνος της Σαμαρκάνδης», που αιχμαλώτισε τις «Χίλιες και μια νύχτες»

    Είναι γνωστός ως «Σουλτάνος της Σαμαρκάνδης» ή ως «Το μάτι της Ανατολής». Παρότι το μουστάκι του θυμίζει τον Salvador Dali, θα έλεγε κανείς πως είναι ένας σύγχρονος Pierre Loti. Ο μικρόσωμος Γερμανός με το καθάριο πράσινο βλέμμα είναι ο Andre Elbing, ο φωτογράφος που αιχμαλωτίζει σκηνές από τις «Χίλιες και μια νύχτες».

    Ένας καρχαρίας και μια χορεύτρια οριεντάλ, η Shahrazad σημάδεψαν τη ζωή του. Ο καρχαρίας του έκοψε τα χέρια, αλλά ο Andre γραπώθηκε με πάθος στη ζωή. Η δε Shahrazad τον μύησε στον κόσμο των λάγνων χορών της Ανατολής.

    Ο Andre Elbing έχει σήμερα μια συλλογή με 2.000.000 καλλιτεχνικές φωτογραφίες από χορεύτριες οριεντάλ. Φωτογραφίζει χορεύτριες παντού, την ώρα που χορεύουν πάνω στη σκηνή, στην έρημο, πάνω σε καμήλες αλλά και σαν Ανατολίτισσες γοργόνες, που κολυμπούν κάτω από τη θάλασσα μαζί με τα δελφίνια.

    Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί στη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο, την Αυστραλία και την Ολλανδία σε 27 περιοδικά με αντικείμενο το belly dance, ενώ έχει εκθέσει έργα του στο Βερολίνο, την Κολονία, το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Κατμαντού και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

    Ο Andre Elbing ταξιδεύει από χώρα σε χώρα για να φωτογραφίσει χορεύτριες σε διάφορα φεστιβάλ οριεντάλ. Σήμερα, ετοιμάζει πέντε λευκώματα, ενώ σύντομα αναμένεται να εκδοθεί το βιβλίο του, με τίτλο «Aesthetics and Mysticism-Danze Oriental». Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε συμμετέχοντας στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Ανατολίτικης Τέχνης και Κουλτούρας και αφηγήθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη συγκλονιστική ιστορία του.

    [06] Δύο τοιχογραφίες επαυξημένης πραγματικότητας στο κέντρο της Αθήνας

    Μια γυναικεία μορφή που παραπέμπει στην Αθηνά Παλλάδα και μια αντίστοιχη ανδρική εμπνευσμένη από το Λιοντάρι της Νεμέας απεικονίζει η δίπτυχη τοιχογραφία επαυξημένης πραγματικότητας του καλλιτέχνη Nίκου Τσουνάκα και της ομάδας του, με τίτλο «Pallas // Nemea», που παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας (Athens Digital Arts Festival ) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

    Συγκεκριμένα, οι δύο τοιχογραφίες φιλοξενούνται σε δυο τοίχους της οδού Καλαμιώτου πίσω από την πλατεία Αγίας Ειρήνης και προτρέπουν τους περαστικούς να τις εξερευνήσουν μέσα από έξυπνες συσκευές.

    Ο καλλιτέχνης Νίκος Τσουνάκας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας (ή αλλιώς Augmented Reality) επιτρέπει την κίνηση ενός φαινομενικά στατικού έργου. Έτσι, ο θεατής ή ο περαστικός, με τη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου ή tablet και μέσα από την εφαρμογή Layar, αλληλεπιδρά με το έργο βλέποντας τη συνέχεια του μέσα από τα μάτια του καλλιτέχνη ενώ παράλληλα γίνεται μέρος μιας ψηφιακής διαδραστικής εμπειρίας στο δημόσιο χώρο της πόλης.

    Πρόκειται για δύο τοιχογραφίες που πραγματεύονται τη σχέση μεταξύ της ελληνικής μυθολογίας και του σύγχρονου αστικού πολιτισμού, μεταξύ της street art και της ψηφιακής τεχνολογίας.

    Το έργο αποτελεί μέρος μιας σειράς τοιχογραφιών που σκοπός τους είναι να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο το κοινό αντιλαμβάνεται και αλληλεπιδρά με την τέχνη στο δημόσιο χώρο, μέσα από ένα συνδυασμό παραδοσιακών τεχνικών τοιχογραφίας και πολυμεσικών, διαδραστικών τεχνολογιών.

    Το «Pallas // Nemea» συμπληρώνει μια σειρά από εικαστικές παρεμβάσεις που επιμελείται το Athens Digital Arts Festival σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, σε δρόμους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, με σκοπό να προάγει τη σημασία της τέχνης στο δημόσιο χώρο και να συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση και ανάδειξη της περιοχής με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

    [07] Γνωστά και άγνωστα ναυάγια στον πυθμένα της Μεθώνης και της νήσου Σαπιέντζας «αναδύουν» τα μυστικά τους

    Εξαιρετικά σημαντικά ευρήματα που καθιστούν τη θαλάσσια περιοχή της Μεθώνης, μία από τις πιο σημαντικές ενάλιες αρχαιολογικές θέσεις της χώρας, έφεραν στο φως οι ενάλιες γεωαρχαιολογικές και γεωφυσικές έρευνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στον όρμο της Μεθώνης και στο βόρειο τμήμα της νήσου Σαπιέντζας, από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

    Επιπλέον, δύο γνωστά ναυάγια στις βόρειες ακτές της νήσου Σαπιέντζας αποτυπώθηκαν για πρώτη φορά λεπτομερώς, ενώ γεωαρχαιολογικές έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στον καταβυθισμένο οικισμό της Μέσης εποχής του Χαλκού, που έχει εντοπισθεί στον όρμο της Μεθώνης.

    [08] Νέα «επίθεση» των Αγγελόπουλων στον Παναθηναϊκό

    Με στόχο να αποδειχτεί και η νέα σεζόν όσο επιτυχημένη υπήρξε η προηγούμενη και ακόμη καλύτερη, μετρούν αντίστροφα για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων στον Ολυμπιακό. «Η φετινή ομάδα που χτίσαμε εν μέσω και πριν τα capital controls διαθέτει από τα πιο δυνατά ρόστερ στην ιστορία του Ολυμπιακού», τόνισε ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ Παναγιώτης Αγγελόπουλος και μαζί του συμφώνησε και ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την επίσημη παρουσίαση για τη σεζόν 2015-16.

    Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός τοποθετήθηκαν για πολλά θέματα. «Δεν πρέπει να ορίζει ένας άνθρωπος τις διαιτησίες στην Ελλάδα. Ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να έχει λόγο στη διαιτησία», είπαν και πρόσθεσαν αναφερόμενοι στον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Τώρα είναι στην ΕΟΚ κάποιος πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού».

    Για τη συγγνώμη από πλευράς Παναθηναϊκού κατά την κλήρωση του πρωταθλήματος είπαν μεταξύ άλλων: «Για ποιο θέμα ζήτησαν συγγνώμη; Που κρίθηκε παράνομη η μεταβίβαση των μετοχών; Η συγνώμη είναι σαν να μην έγινε».

    [09] Champions League... πράξη 2η

    Το παιχνίδι στο Λονδίνο μεταξύ της Άρσεναλ και του Ολυμπιακού μονοπωλεί το ελληνικό ενδιαφέρον στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου η Μπάγερν, που την 1η αγωνιστική νίκησε άνετα στο «Καραϊσκάκη» τον Ολυμπιακό, υποδέχεται στο Μόναχο τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που στην πρεμιέρα νίκησε την Άρσεναλ.

    Από εκεί και πέρα της Τρίτης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει κι άλλα σπουδαία παιχνίδια, με σημαντικότερο αυτό του 5ου ομίλου στη Βαρκελόνη, όπου η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί στο «Καμπ Νου» τη Λεβερκούζεν, χωρίς τον τραυματία Λιονέλ Μέσι, ενώ ο Ζοζέ Μουρίνιο επιστρέφει στο Οπόρτο, όπου η Τσέλσι θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της κόντρα στην Πόρτο.

    Στο πρόγραμμα της Τετάρτης, ξεχωρίζει το ιβηρικό ντέρμπι στη Μαδρίτη μεταξύ της Ατλέτικο και της Μπενφίκα, η προσπάθεια της Γιουβέντους να ανακάμψει απέναντι στη Σεβίλη, αλλά και οι αγγλο-γερμανικές συγκρούσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Βόλφσμπουργκ και της Γκλάντμπαχ με τη Μάντσεστερ Σίτι.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

    Τρίτη 29 Οκτωβρίου

    5ος ΟΜΙΛΟΣ

    Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν

    ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Ρόμα

    6ος ΟΜΙΛΟΣ

    Μπάγερν - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

    Άρσεναλ - Ολυμπιακός

    7ος ΟΜΙΛΟΣ

    Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ντιναμό Κιέβου

    Πόρτο - Τσέλσι

    8ος ΟΜΙΛΟΣ

    Λιόν - Βαλένθια

    Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης - Γάνδη

    Τετάρτη 30 Οκτωβρίου

    1ος ΟΜΙΛΟΣ

    Σαχτάρ Ντόνετσκ - Παρί Σεν Ζερμέν

    Μάλμε - Ρεάλ Μαδρίτης

    2ος ΟΜΙΛΟΣ

    Μάντσεστερ Γ. - Βόλφσμπουργκ

    ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Αϊντχόφεν

    3ος ΟΜΙΛΟΣ

    Αστάνα - Γαλατασαράι

    Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπενφίκα

    4ος ΟΜΙΛΟΣ

    Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι

    Γιουβέντους - Σεβίλη

    [10] Τέλος καριέρας για Κατσουράνη

    Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση επισημοποίησε ο Κώστας Κατσουράνης, με ένα σύντομο μήνυμα που ανέβασε στο "Twitter", λίγες ώρες αφότου έπαιξε -για ένα και μοναδικό ματς- στην Αυστραλία με τη φανέλα της Χάιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ. «Όλα έχουν ένα τέλος...» έγραψε ο 36χρονος μέσος, παραθέτοντας τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε στο διάστημα της πλούσιας καριέρας του: πρώτη απ' όλες την εθνική ομάδα και στη συνέχεια τις Παναχαϊκή, ΑΕΚ, Μπενφίκα, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Πούνε Σίτι, Ατρόμητο και Χάιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ.

    [11] Στηβ Σίρτης: Σύντομα θα ξεκινήσουν οι ανακλήσεις της VW

    Η VW διανύει την πιο δύσκολη περίοδο στην 78χρονη ιστορία της μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου που σχετίζεται με τις παραπλανητικές εκπομπές ρύπων και τις συνέπειες στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

    Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου -το πρώτο εξάμηνο του 2015- αναζητά τρόπους για να επισκευάσει τα αυτοκίνητα που έχουν το παράτυπο λογισμικό και να μειώσει τις συνέπειες στην φήμη της. Το λογισμικό που φέρουν 11 εκατ. αυτοκίνητα των εταιρειών VW, Audi, Seat και Skoda έχει την ικανότητα, όταν διαπιστώσει ότι το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και δεν κινείται το τιμόνι του, να μειώνει τις ενδείξεις για τις εκπομπές των ρύπων. Οι Αμερικανοί τεχνικοί ανακοίνωσαν ότι περιορίζει τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου (ΝΟΧ) έως και 40 φορές. Το ΝΟΧ θεωρείται από ειδικευμένους επιστήμονες και γιατρούς μια αιτία για να προκληθεί καρκίνος στους ανθρώπους.

    Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Στηβ Σίρτης, γενικός διευθυντής της Κosmocar, αντιπροσωπείας των αυτοκινήτων VW, Audi στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στο σκάνδαλο.

    Τόνισε ότι «αυτό το μεγάλο πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο και πως έχει εμπιστοσύνη στην VW». Επίσης εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας για την επίλυση του προβλήματος και την αποκατάσταση των παρενεργειών που έχει το παράτυπο λογισμικό.

    Χωρίς να δεσμευτεί, εκτίμησε πως «στο τέλος της άλλης εβδομάδας, μάλλον θα ξεκινήσει η γιγάντια ανάκληση σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα». «Οι τεχνικές υπηρεσίες της Κοsmocar είναι έτοιμες και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μείνουν ευχαριστημένοι οι πελάτες μας» ανέφερε ο κ. Στηβ Σίρτης.

    Σχετικά με τις αντιδράσεις πελατών, ανέφερε ότι «μέχρι τώρα είναι μικρός ο αριθμός των κατόχων γερμανικών αυτοκινήτων, που ανησυχούν για την καλή λειτουργία του κινητήρα». Επίσης σημείωσε ότι «δεν έχει επηρεασθεί η ζήτηση των γερμανικών αυτοκινήτων που εκπροσωπεί η Κosmocar».

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 September 2015 - 16:32:12 UTC