Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς - Μ. Ζαρίφ: Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Ιράν
  • [02] Ο Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πλουσιότερος Αμερικανός
  • [03] Συνήγορος του Πολίτη: Να μη χάνεται το συνταξιοδοτικό δικαίωμα εξαιτίας πενταετούς παραγραφής
  • [04] Στο σκαμνί τριάντα πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
  • [05] Ζ. Γκάμπριελ: Το σκάνδαλο της VW δεν θα πλήξει την γερμανική οικονομία, αν η εταιρία το διαχειριστεί σωστά
  • [06] Με Κοζίτσκι και Φούντα στη Γερμανία
  • [07] Ο Ολυμπιακός παρουσίασε την ομάδα του

  • [01] Ν. Κοτζιάς - Μ. Ζαρίφ: Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Ιράν

    Τη βούληση να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για περαιτέρω καλλιέργεια των διμερών σχέσεων και για εμβάθυνση της πολιτικής, οικονομικής, εμπορικής και πολιτιστικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιράν εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Μοχάμαντ Γιαβάντ Ζαρίφ, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

    Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, απηύθυνε, μάλιστα, πρόσκληση στον κ. Ζαρίφ να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», που διοργανώνει στην Αθήνα από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου το υπουργείο Εξωτερικών με πρωτοβουλία του ιδίου του κ. Κοτζιά, ενώ επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τεχεράνη, η οποία είχε προγραμματιστεί και αναβληθεί λόγω των πρόσφατων εκλογών.

    [02] Ο Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πλουσιότερος Αμερικανός

    O Μπιλ Γκέιτς παραμένει πάντα και μακράν ο πιο πλούσιος άνθρωπος στις ΗΠΑ, με την προσωπική του περιουσία να ανέρχεται στο ποσό των 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο του περιοδικού Forbes, όπου καταγράφεται επίσης η ισχυρή άνοδος των δισεκατομμυριούχων του Διαδικτύου.

    Ο συνιδρυτής της Microsoft καταλαμβάνει την πρώτη θέση για 22η συνεχόμενη χρονιά. Το 1993 διαδέχθηκε τον επενδυτή Ουόρεν Μπάφετ, που καταλαμβάνει φέτος, για μια ακόμη φορά, τη δεύτερη θέση, με περιουσία που ανέρχεται στα 62 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Τις πρώτες θέσεις της κατάταξης, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, μοιράζονται επικεφαλής μεγάλων βιομηχανιών αλλά και νέοι επιχειρηματίες που πλούτισαν χάρη στην ραγδαία εξάπλωση της χρήσης του Διαδικτύου.

    Ο Μπάφετ, οι αδελφοί Τσαρλς και Ντέιβιντ Κόουκ (με περιουσία 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων) καταλαμβάνουν την 5η και 6η θέση) όπως και οι Ουόλτον, οι κληρονόμοι του κολοσσού στον τομέα διανομής Wal- Mart, ή ακόμα και οι Μαρς, του πανίσχυρου ομίλου αγροτικών προϊόντων, είναι οι εκπρόσωποι του πλούτου από το παρελθόν.

    Μαζί τους στην κορυφή της κατάταξης ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος (47 δισεκατομμύρια δολάρια στην τέταρτη θέση), ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ (40,3 δισεκατομμύρια δολάρια, στην 7η θέση) ή εκείνος της Google, ο Λάρι Πέιτζ (στη 10η θέση με 33,3 δισεκατομμύρια δολάρια).

    [03] Συνήγορος του Πολίτη: Να μη χάνεται το συνταξιοδοτικό δικαίωμα εξαιτίας πενταετούς παραγραφής

    Την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει ότι οι δικαιούχοι σύνταξης από το Δημόσιο χάνουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα αν η αίτηση συνταξιοδότησης υποβληθεί μετά από τουλάχιστον πέντε χρόνια από την ημερομηνία θεμελίωσης, ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ). Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) απαντά, ωστόσο, ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να προβεί σε τροποποίηση της σχετικής συνταξιοδοτικής διάταξης, παρά το γεγονός ότι ταυτόσημες απόψεις με αυτές του Συνηγόρου του Πολίτη διατυπώνει το Ελεγκτικό Συνέδριο σε δύο πρόσφατες αποφάσεις του.

    Πολίτες προσέφυγαν στον ΣτΠ διαμαρτυρόμενοι για την απόρριψη των αιτημάτων τους περί χορήγησης, ή αυξητικής αναπροσαρμογής της σύνταξής τους από την Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του ΓΛΚ, διότι, βάσει της διάταξης της παρ. 3 του άρθρ. 3 του ν. 3075/2002, είχε παρέλθει πενταετία από την θεμελίωση των αντίστοιχων δικαιωμάτων τους με αποτέλεσμα αυτά να έχουν παραγραφεί.

    Μετά από εξέταση των αναφορών αυτών, ο ΣτΠ επεσήμανε την ανάγκη παραγραφής της διάταξης ώστε ο δικαιούχος σύνταξης από το Δημόσιο να μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του οποτεδήποτε χρονικά, με τον περιορισμό της έναρξης καταβολής της σύνταξης από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αιτήσεως και όχι από την ημερομηνία της θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

    [04] Στο σκαμνί τριάντα πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

    Σε δίκη για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών συνολικά 35 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Άγγελος Φιλιππίδης, επιχειρηματίες κ.ά..

    Με βούλευμά τους, οι εφέτες αποφαίνονται ότι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι κατηγορούμενοι -έχουν απαλλαγεί έξι-για την υπόθεση που αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008 έως και το 2010, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.

    Οι βαρύτατες κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να λογοδοτήσουν οι κατηγορούμενοι, αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών, και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Μεταξύ των προσώπων που θα καθίσουν στο εδώλιο για την υπόθεση, πλην του κ. Φιλιππίδη, είναι στελέχη του ΤΤ την επίμαχη περίοδο, όπως η Αναστασία Σακελλαρίου που ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και επιχειρηματίες, όπως οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης , Βίκτωρας Ρέστης και Δημήτρης Μπακατσέλος

    [05] Ζ. Γκάμπριελ: Το σκάνδαλο της VW δεν θα πλήξει την γερμανική οικονομία, αν η εταιρία το διαχειριστεί σωστά

    Το σκάνδαλο της Volkswagen δεν αναμένεται να πλήξει την γερμανική οικονομία, εάν η εταιρία το αντιμετωπίσει έγκαιρα και συνολικά, δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ως πολιτική προτεραιότητα την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

    «Δεν αγωνιζόμαστε για την διοίκηση (της εταιρίας), αλλά για τους 600.000 εργαζόμενους» του ομίλου της VW, δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ και πρόσθεσε ότι «η πολιτική πρέπει να βοηθήσει ώστε η όλη η υπόθεση να μην καταλήξει σε καταστροφή για τους εργαζόμενους», πριν καταλήξει: «Δεν πρέπει έτσι απλά να ξεχνάμε τους ανθρώπους».

    [06] Με Κοζίτσκι και Φούντα στη Γερμανία

    Με το... όνειρο ενός θετικού αποτελέσματος θα ταξιδέψει στη Γερμανία ο Αστέρας Τρίπολης για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σάλκε, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Europa League. Οι Αρκάδες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και ο Στάικος Βεργέτης ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία μετέχουν 19 ποδοσφαιριστές και ανάμεσά τους βρίσκονται ο Κοζίτσκι και ο Φούντας, καθώς ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Όσον αφορά τον τερματοφύλακα του Αστέρα δεν είναι απόλυτα έτοιμος γι αυτό και στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν τρεις γκολκίπερ.

    Οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Βεργέτης είναι: Κοζίτσκι, Θεοδωρόπουλος, Καπετάνος, Παντελιάδης, Αλόκο, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Τσοκάνης, Λιούι, Γκοϊάν, Μάσα, Φούντας, Κουρμπέλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Τορμένα, Σκούρτης και Γιάννου.

    [07] Ο Ολυμπιακός παρουσίασε την ομάδα του

    Με στόχο να αποδειχτεί και η νέα σεζόν όσο επιτυχημένη υπήρξε η προηγούμενη και ακόμη καλύτερη, μετρούν αντίστροφα για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων στον Ολυμπιακό. «Η φετινή ομάδα που χτίσαμε εν μέσω και πριν τα capital controls διαθέτει από τα πιο δυνατά ρόστερ στην ιστορία του Ολυμπιακού», τόνισε ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ Παναγιώτης Αγγελόπουλος και μαζί του συμφώνησε και ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την επίσημη παρουσίαση για τη σεζόν 2015-16.

    Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός τοποθετήθηκαν για πολλά θέματα. «Δεν πρέπει να ορίζει ένας άνθρωπος τις διαιτησίες στην Ελλάδα. Ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να έχει λόγο στη διαιτησία», είπαν και πρόσθεσαν αναφερόμενοι στον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Τώρα είναι στην ΕΟΚ κάποιος πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού».

    Για τη συγγνώμη από πλευράς Παναθηναϊκού κατά την κλήρωση του πρωταθλήματος είπαν μεταξύ άλλων: «Για ποιο θέμα ζήτησαν συγγνώμη; Που κρίθηκε παράνομη η μεταβίβαση των μετοχών; Η συγνώμη είναι σαν να μην έγινε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 September 2015 - 18:32:25 UTC