Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Συριακό, το Ουκρανικό και η ελληνορωσική συνεργασία στη συνάντηση Ν. Κοτζιά - Σ. Λαβρόφ
  • [02] Δόθηκε στο υπ. Ναυτιλίας το σχέδιο παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ
  • [03] Ο Σνόουντεν επέστρεψε στο Twitter
  • [04] Πάνω από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες διέσχισαν τη Μεσόγειο το 2015
  • [05] Ο Ολυμπιακός 2-1 στο ημίχρονο μέσα στο Έμιρειτς

  • [01] Το Συριακό, το Ουκρανικό και η ελληνορωσική συνεργασία στη συνάντηση Ν. Κοτζιά - Σ. Λαβρόφ

    Το Συριακό, οι προοπτικές συνεργασίας και οι στόχοι που υπάρχουν σε αυτό, η κατάσταση στην Ουκρανία και η ελληνο-ρωσική συνεργασία ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

    Ο κ. Κοτζιάς, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ , μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τόνισε τη σημασία των διμερών συναντήσεων που είχε αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη. «Η Γενική Συνέλευση» είπε «είναι πάρα πολύ σημαντική τόσο για τις πολυμερείς διαπραγματεύσεις, όσο και για τις διμερείς και στο πλαίσιο αυτό είδαμε και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας. Το 2016 είναι το Έτος Ελληνο-ρωσικής φιλίας και συνεργασίας και τον κάλεσα να έρθει αυτό το έτος στην Αθήνα, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τη συνεργασία μας».

    Ερωτηθείς για τα θέματα συζήτησης ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε: «Όπως είναι φυσιολογικό με τους Ρώσους σήμερα συζητήσαμε αναλυτικά το Συριακό, όπως το κάνουμε με όλους όσους συναντούμε. Σήμερα το πρωί είδαμε και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν επί του θέματος. Έχουμε συζητήσει και με τους Αμερικάνους, έχουμε συζητήσει δύο φορές με τους υπόλοιπους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρώπης, εδώ στη Ν. Υόρκη». «Το Συριακό, λοιπόν» πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς «οι προοπτικές συνεργασίας και οι στόχοι που υπάρχουν σε αυτό. Κουβεντιάσαμε, επίσης, για την κατάσταση στην Ουκρανία και ασφαλώς για την ελληνο-ρωσική συνεργασία».

    Διαβάστε επίσης:

    Ν. Κοτζιάς - Μ. Ζαρίφ: Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Ιράν

    [02] Δόθηκε στο υπ. Ναυτιλίας το σχέδιο παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ

    Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργου Γαβρίλη, των δημάρχων Πειραιά και με δικό μας σχεδιασμό από το υπουργείο, ξεκίνησε με τους φορείς της αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, η διαβούλευση για τις προοπτικές που χαράσσονται αναφορικά με τις εξελίξεις για το μέλλον του λιμανιού του Πειραιά τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας.

    Ο υπουργός είπε ότι υπήρξε ενημέρωση για τα βασικά σημεία του σχεδίου παραχώρησης που έχει εκπονηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης προκειμένου να λάβει την τελική του διαμόρφωση.

    Οι προβληματισμοί των Δήμων και των δημάρχων είναι πάρα πολύ σοβαροί, οι εξελίξεις αυτές θα καθορίσουν για πολλές δεκαετίες το μέλλον του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Πειραιά και επομένως η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών σε αυτές τις εξελίξεις είναι παραπάνω από απαραίτητες τόνισε ο κ. Δρίτσας. Πρόσθεσε επίσης ότι σε αυτή την κατεύθυνση, σήμερα δεν υπάρχουν συμπεράσματα, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό συμπέρασμα: ότι οι εξελίξεις για το λιμάνι του Πειραιά μας αφορούν όλους και όλοι πρέπει να έχουμε την αποτύπωση της γνώμης, έστω σε αυτά τα πολύ σκληρά και πολύ δεσμευτικά και από άποψη πλαισίου και από άποψη χρόνου περιθώρια.

    [03] Ο Σνόουντεν επέστρεψε στο Twitter

    O Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πληροφορικός που αποκάλυψε τα μυστικά προγράμματα κατασκοπείας των ΗΠΑ, έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο σήμερα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter όπου ο πρώτος λογαριασμός τον οποίο αποφάσισε να ακολουθήσει ήταν εκείνος της... Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA).

    «Με ακούτε τώρα; (Can you hear me now?)» έγραψε στο πρώτο μήνυμα που ανήρτησε γύρω στις 19.00 ώρα Ελλάδας το οποίο αναπαρήχθη πολύ σύντομα δεκάδες χιλιάδες φορές, σε διάστημα μιας ώρας 25.000 φορές.

    Τον λογαριασμό του, @Snowden, λίγα λεπτά μετά την εμφάνισή του, τον ακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

    «Στο παρελθόν εργαζόμουν για την κυβέρνηση. Τώρα, εργάζομαι για το κοινό» εξήγησε στο Twitter, ο Σνόουντεν που δηλώνει ότι είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος "Freedom of the press".

    Η διαδικτυακή εφημερίδα Intercept, διευθυντής της οποίας είναι ο Γκλεν Γκρίνγουολντ, δημοσιογράφος που τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ καθώς δημοσίευσε άρθρα βασισμένα στις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του λογαριασμού του πρώην συμβούλου της NSA.

    «Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Μπεν Ουίζνερ, ο ίδιος ο Σνόουντεν θα διαχειρίζεται το λογαριασμό του» έγραψε το The Intercept.

    [04] Πάνω από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες διέσχισαν τη Μεσόγειο το 2015

    Περισσότερο από μισό εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο το 2015 και σχεδόν 3.000 έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

    Φέτος, συνολικά σχεδόν 515.000 μετανάστες και πρόσφυγες διέσχισαν τη Μεσόγειο: σχεδόν 383.000 έφθασαν στην Ελλάδα και περίπου 129.000 στην Ιταλία, αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία που διευκρινίζει ότι το 54% αυτών είναι Σύροι και το 13% Αφγανοί.

    Στην Ελλάδα το 71% των ανθρώπων που έχουν φθάσει είναι Σύροι.

    Παράλληλα, περίπου 2.980 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ή φέρονται ως αγνοούμενοι φέτος στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο.

    Το 2014, σχεδόν 3.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή παραμένουν αγνοούμενοι στα νερά της Μεσογείου, σύμφωνα με την UNHCR.

    [05] Ο Ολυμπιακός 2-1 στο ημίχρονο μέσα στο Έμιρειτς

    Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός στο α? ημίχρονο, προηγείται 2-1 της Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο για την 2η αγωνιστική του Champions League, με γκολ του Πάρντο στο 33΄ και απευθείας κόρνερ του Φορτούνη στο 40΄. Ο Γουόλκοτ είχε ισοφαρίσει ενδιάμεσα στο 35΄.

    Στο άλλο ματς του 6ου ομίλου, η Μπάγερν έχει «καθαρίσει» από το ημίχρονο, καθώς προηγείται 4-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 September 2015 - 20:32:25 UTC