Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσωρινά κρατούμενος ο Θωμάς Λιακουνάκος
  • [02] Τη Δευτέρα στη Βουλή οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης
  • [03] Λ. Κατσέλη:Δεν θα χρειαστούν και τα 25 δισ. που διατίθενται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
  • [04] Η Μέρκελ είναι φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης, σύμφωνα με την Bild
  • [05] Σωτήρια επέμβαση του Λιμενικού για μια 18χρονη παραπληγική πρόσφυγα
  • [06] Κυβέρνηση: Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των επαφών του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
  • [07] Στις 11 η ορκωμοσία των τριακοσίων στη Βουλή
  • [08] Από πότε και για ποιους αυξάνεται η προκαταβολή φόρου εισοδήματος

  • [01] Προσωρινά κρατούμενος ο Θωμάς Λιακουνάκος

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Διαφθοράς Βασιλική Μπράτη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος που απολογήθηκε για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Ο επιχειρηματίας, που συνελήφθη με ένταλμα της ανακρίτριας την Δευτέρα το βράδυ, οδηγήθηκε σήμεραμεσημέρι της Παρασκευήςστα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να λογοδοτήσει για την εμπλοκή του στην υπόθεση των συστημάτων της σουηδικής ERICSSON. Σύμφωνα με όσα του αποδίδονται από την Δικαιοσύνη διακίνησε χρήματα που υπολογίζονται σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ.

    Στην δικογραφία αναφέρεται ότι τα επίμαχα ποσά διακινήθηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών στο Μονακό της εξωχώριας εταιρίας Ιnteraction, η οποία κατά τις δικαστικές αρχές σχετίζεται με τον Θωμά Λιακουνάκο, κάτι που αρνείται ωστόσο, ο ίδιος. Τα χρήματα αυτά φέρεται να δόθηκαν, μέσω ελβετικών λογαριασμών, από την Σουηδική Εταιρία ως "ωφέλιμες πληρωμές" για την επιλογή της ως προμηθεύτριας των συγκεκριμένων συστημάτων.

    [02] Τη Δευτέρα στη Βουλή οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

    Ο συντονισμός των υπουργείων ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων, η προετοιμασία της ομιλίας του τη Δευτέρα στη Βουλή όπου θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις και η προετοιμασία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ -που συνεδριάζει το πρωί- για την τριήμερη διαδικασία στη Βουλή, βρέθηκαν στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του πρωθυπουργού, μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, από τις ΗΠΑ.

    Επιπλέον, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μετά την ορκωμοσία των βουλευτών, θα καλυφθούν οι θέσεις του διευθυντή και του γραμματέα της Κ.Ο, καθώς επίσης των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος και των τριών αντιπροέδρων της Βουλής.

    [03] Λ. Κατσέλη:Δεν θα χρειαστούν και τα 25 δισ. που διατίθενται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

    «Στη συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς υπάρχει ρητή αναφορά ότι δεν προβλέπεται «κούρεμα καταθέσεων», ανεξαρτήτως ποσού», τονίζει η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη της στο τεύχος Οκτωβρίου, του περιοδικού «Οικονομική Επιθεώρηση». «Η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης που είναι ευθύνη της ΕΚΤ, προχωρά γρήγορα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ποιότητας των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών. Όταν ολοκληρωθούν και τα stress tests, τότε θα προσδιορισθούν και οι κεφαλαιακές ανάγκες ανά τράπεζα. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί εντός του 2015» αναφέρει η κ. Κατσέλη.

    «Η εκτίμησή μας είναι ότι δεν θα χρειασθεί το σύνολο των 25 δισ. ευρώ που προβλέπεται στη συμφωνία για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών. Το ακριβές ποσό που θα απαιτηθεί, θα προκύψει βάσει των ακραίων προβλέψεων που θα γίνουν από την ΕΚΤ. Πιστεύω ότι γνώμονας θα είναι, το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης να αντικατοπτρίζει τις πραγματικές ανάγκες του τραπεζικού μας συστήματος και να εγγυάται, τόσο τη βιώσιμη πορεία του στο μέλλον, όσο και την ουσιαστική συμμετοχή ιδιωτών στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης» επισημαίνει επίσης η πρόεδρος της ΕΕΤ.

    [04] Η Μέρκελ είναι φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης, σύμφωνα με την Bild

    Η γερμανική εφημερίδα Bild εκτιμά ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι μεταξύ των φαβορί για να τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο θα απονεμηθεί την επόμενη Παρασκευή, για τον ρόλο της στην προσφυγική κρίση και την κρίση στην Ουκρανία.

    «Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει καλές πιθανότητες να λάβει το Νόμπελ Ειρήνης», σημειώνει η εφημερίδα με σχετικό άρθρο στο πρωτοσέλιδό της.

    Την Πέμπτη ο Κρίστιαν Μπεργκ Χάρπβικεν, διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας για την Ειρήνη (Prio) του Όσλο και ένας από τους ειδικούς που συμβουλεύεται η Την επιτροπή του Νόμπελ Ειρήνης, είχε προβλέψει τη νίκη της Μέρκελ, αν και σπάνια έχουν επιβεβαιωθεί οι εκτιμήσεις του.

    «Η Άγγελα Μέρκελ θα τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    «Πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή κρίση με τους πρόσφυγες --ή μάλλον θα έπρεπε να πούμε η παγκόσμια κρίση με τους πρόσφυγες διότι εκτυλίσσεται μια εξίσου δραματική προσφυγική κρίση σε μεγάλες περιοχές της ανατολικής Ασίας θα τραβήξει την προσοχή της επιτροπής Νόμπελ φέτος», εξήγησε ο Χάρπβικεν.

    «Η Άγγελα Μέρκελ είναι αυτή που ανέλαβε ηγετικό ρόλο» αναφορικά με το θέμα στην Ευρώπη, πρόσθεσε.

    [05] Σωτήρια επέμβαση του Λιμενικού για μια 18χρονη παραπληγική πρόσφυγα

    Μια 18χρονη παραπληγική έβγαλαν το πρωί της Παρασκευής από τη θάλασσα μαζί με ακόμα 42, Σύρους στην πλειονότητα, πρόσφυγες, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά το αεροδρομίου της Μυτιλήνης, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Αγώνας δόθηκε να σωθεί και το βυθιζόμενο αναπηρικό καροτσάκι, απαραίτητο εργαλείο για να συνεχίσει η 18χρονη το ταξίδι της.

    Το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκεχθες το πρωί, από παραθαλάσσιο στρατιωτικό φυλάκιο στη νοτιοανατολική χερσόνησο της Λέσβου, ότι πλαστική βάρκα γεμάτη με μετανάστες και πρόσφυγες έπλεε ακυβέρνητη στην εκεί θαλάσσια περιοχή.

    Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού έσπευσε αμέσως και διαπίστωσε ότι η βάρκα, με 42 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 11 γυναίκες και τρία μικρά παιδιά, είχε αρχίσει να βάζει νερά.

    Αμέσως άρχισε η περισυλλογή των ανθρώπων αυτών, κάποιοι είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν, ενώ από τη βυθιζόμενη βάρκα την τελευταία στιγμή κάποιοι από τους άνδρες του Λιμενικού άρπαξαν τη ανάπηρη και αδύνατο να κινηθεί γυναίκα.

    «Διαπιστώσαμε την αγωνία της..., με το βλέμμα της μας έδειχνε προς τη άκρη της βάρκας όπου διακρίναμε πως υπήρχε ένα αναπηρικό καροτσάκι έτοιμο να βυθισθεί. Το αρπάξαμε και το φέραμε πάνω στο σκάφος» λέει στέλεχος του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχε στην επιχείρηση.

    [06] Κυβέρνηση: Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των επαφών του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

    Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των πολυμερών και διμερών επαφών που είχε ο πρωθυπουργός και συνολικά η ελληνική αντιπροσωπεία στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καταγράφεται σε κυβερνητικό σημείωμα αποτίμησης του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη.

    Βασικά στοιχεία της θετικής αποτίμησης που κάνει η κυβέρνηση είναι ότι ο πρωθυπουργός ανέδειξε το θέμα του χρέους σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον, όπως η ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ ως θετικές αποτιμώνται και οι διμερείς και τριμερείς επαφές με πολλούς ηγέτες της ευρύτερης περιοχής, κάτι που όπως επισημαίνεται, ανέδειξε και τον σταθεροποιητικό ρόλο της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ανέδειξε τον ρόλο της Ελλάδας και την σημασία της διεθνούς συνεργασίας στο προσφυγικό πρόβλημα, ένα ζήτημα που απασχόλησε και επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις εργασίες της γενικής συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού.

    Ως προς τα ειδικότερα θέματα, η αποτίμηση της κυβέρνησης , είναι η εξής:

    1. Χρέος

    Η διεθνοποίηση του ζητήματος του χρέους, εν όψει της επικείμενης διαπραγμάτευσης για την απομείωσή του, είναι στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση και για τη χώρα. Αυτό άλλωστε κατέστη προφανές και σε προηγούμενες φάσεις της διαπραγμάτευσης. Ο αντίκτυπος της πρωτοβουλίας αυτής είναι ήδη προφανής.

    Άλλωστε, στην ίδια θα πρέπει να αξιολογηθεί και η επίθεση της ΝΔ στον πρωθυπουργό ότι άνοιξε το ζήτημα του χρέους την στιγμή που «τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θεωρούν ότι ο ΟΗΕ δεν είναι το κατάλληλο φόρουμ» για τέτοια ζητήματα.

    2. Τα ζητήματα διεθνούς πολιτικής

    Στον τομέα αυτό, αξιοποιήθηκε το γεγονός ότι η Ελλάδα και η κυβέρνηση βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής. Αυτή η ενίσχυση της δημόσιας εικόνας αξιοποιήθηκε για να εδραιωθεί ο ρόλος της Ελλάδας, σαν πόλου σταθερότητας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Η αιχμή της ελληνικής παρέμβασης στόχευε σε δύο τομείς: το προσφυγικό και το ζήτημα των διεθνών συνεργασιών.

    Στο ζήτημα των προσφυγικών ροών: Εκτός από τα μέτρα που σταθερά ζητάει η Ελλάδα, ο πρωθυπουργός μίλησε και από θέση αρχών πάνω στο ζήτημα. Στην Σύνοδο Υψηλού Επιπέδου για το Μεταναστευτικό και τις Προσφυγικές Ροές, μεταξύ άλλων είπε:

    Η τεράστια πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών -πάνω από 80%- είναι πρόσφυγες που δραπετεύουν από πολέμους και συγκρούσεις. Αυτές οι μεταναστευτικές ροές έχουν αιτία: πολέμους και συγκρούσεις -ανεξάρτητα από τις εσωτερικές αιτίες τους- που εμείς ως παγκόσμια κοινότητα δεν κατορθώσαμε να διαχειριστούμε και να επιλύσουμε αποτελεσματικά.

    Δεν υπάρχει χρόνος για δισταγμούς, ιδιαίτερα για τους Δυτικούς εταίρους, οι αποφάσεις των οποίων υπήρξαν τόσο κρίσιμες για τη διαμόρφωση της μοίρας αυτών των χωρών. Δεν έχουμε το περιθώριο να κάνουμε επιλογές στην εξωτερική πολιτική χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν. Πολλοί στην Ευρώπη εξεπλάγησαν με αυτό το φαινόμενο αλλά, ειλικρινά, δεν θα έπρεπε να εκπλαγούν. Χώρες πολύ φτωχότερες και με πολύ μικρότερους πληθυσμούς αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

    Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι συγκεκριμένες δράσεις...

    Στόχος ήταν να διεθνοποιηθεί το ζήτημα και ταυτόχρονα να εκφραστούν οι ελληνικές θέσεις ως μέρος της λύσης και όχι ως μέρος της κρίσης. Οι θέσεις που διατυπώθηκαν ήταν προς τις εξής κατευθύνσεις:

  • Να ενταθούν οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για επίλυση των κρίσεων που προκαλούν τις προσφυγικές ροές.

  • Να ενισχυθεί η συνεργασία με τον ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και να δημιουργηθούν μηχανισμοί επανεγκατάστασης από τις χώρες διέλευσης , όπως η Τουρκία η Ιορδανία και ο Λίβανος.

  • Να υποστηριχτούν οι γειτονικές χώρες της Συρίας στην υποδοχή των μεταναστών και να ενισχυθεί η συνεργασία για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων των διακινητών.

  • Να στραφεί αποφασιστικά η Ευρώπη σε μια πολιτική που αναδεικνύει το φιλικό της πρόσωπο και τον ανθρωπισμός της -ιδιαίτερα απέναντι στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά που σηκώνει κεφάλι.

    Στα ζητήματα των διεθνών συνεργασιών: Υλοποιήθηκε η στρατηγική της κυβέρνησης που θεωρεί ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη τις καλές σχέσεις και την στενή συνεργασίας με τις χώρες της περιοχής μας. Ένα από τα θέματα που προωθήθηκαν σημαντικά, είναι οι τριμερείς συνεργασίες της Ελλάδας και της Κύπρου με την Αίγυπτο και το Ισραήλ και τις προοπτικές που ανοίγονται στον οικονομικό και εμπορικό τομέα. Επίσης η προώθηση της ελληνικής ενεργειακής πολιτικής, η οποία βασίζεται στην αρχή των πολύπλευρων και επωφελών για την χώρα συνεργασιών.

    3. Οι διμερείς σχέσεις

    Όλα τα σημαντικά για την Ελλάδα ζητήματα συζητήθηκαν στις διμερείς επαφές που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κυρίως με τους πρωθυπουργούς την Τουρκίας και της Αλβανίας. Επιβεβαιώθηκε η αντίληψη ότι χωρίς παραχωρήσεις στα σημαντικά για την χώρα θέματα, μπορούν να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας, μέσω των οποίων να διευθετούνται οι όποιες διαφορές.

    4. Οι επενδύσεις

    Η προσέλκυση επενδύσεων, που θα παράγουν όφελος τόσο για τους επενδυτές, όσο και για την χώρα, είχε σημαντική θέση στην ατζέντα του ταξιδιού. Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιήθηκαν οι επαφές με τον κόσμο της ομογένειας, (κυρίως το Hellinic Initiative) αλλά και οι διμερείς επαφές με τις αντιπροσωπείες άλλων χωρών.

    [07] Στις 11 η ορκωμοσία των τριακοσίων στη Βουλή

    Ορκίζονται στις 11.00 οι 300 βουλευτές των οκτώ κομμάτων που εκλέχθηκαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, με το γυναικείο φύλο να εκπροσωπείται μόλις από 59 βουλευτίνες, (10 λιγότερες από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο), ενώ την πρωτοκαθεδρία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με 32 βουλευτίνες και ακολουθεί η ΝΔ με 11.

    Στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπροσωπεύεται από 145 βουλευτές, η ΝΔ από 75, η Χρυσή Αυγή από 18, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) θα εκπροσωπείται από 17 βουλευτές, το ΚΚΕ έχει εκλέξει 15, το ΠΟΤΑΜΙ 11, οι ΑΝΕΛ 10 και η Ένωση Κεντρώων 9 βουλευτές.

    Στο προεδρείο της Βουλής θα βρίσκεται ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νικήτας Κακλαμάνης που στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήταν ο Δ΄ αντιπρόεδρος. Ο κ. Κακλαμάνης θα προεδρεύσει της διαδικασίας, καθώς η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που συνεργάστηκε με το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας, δεν εξελέγη, ενώ κενές έμειναν και οι θέσεις του Α αντιπροέδρου (Αλέξης Μητρόπουλος, που δεν ήταν υποψήφιος), του Β΄ αντιπροέδρου (Γιάννης Μπαλάφας, που υπουργοποιήθηκε) και της Γ΄ αντιπρόεδροι (Δέσποιναα Χαραλαμπίδου, που επίσης δεν εξελέγη βουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα).

    Την Κυριακή, επίσης, στις 11.00 το πρωί έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής, με τον Νίκο Βούτση, που έχει προταθεί από το ΣΥΡΙΖΑ, να διεκδικήσει το αξίωμα.

    [08] Από πότε και για ποιους αυξάνεται η προκαταβολή φόρου εισοδήματος

    Διευκρινίσεις για την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για επιχειρήσεις, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, δίνει με εγκύκλιό της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαίδου. Πρόκειται για την εγκύκλιο με την οποία δίνονται οδηγίες στις φορολογικές υπηρεσίες για την εφαρμογή μέτρων που ψηφίστηκαν με το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής στη φορολογία εισοδήματος.

    Στην εγκύκλιο, επίσης, διευκρινίζεται ότι από το 2016 δεν θα ισχύσει η έκπτωση 2% επί του φόρου στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του.

    Ειδικότερα η εγκύκλιος προβλέπει τα ακόλουθα:

    1. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες η προκαταβολή φόρου είναι 55% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2014 έως και 31.12.2014 και αυξάνεται σε 75% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2015 ενώ για τα εισοδήματα του 2016 θα αυξηθεί στο 100%.

    2. Καταργείται η έκπτωση επισφαλών απαιτήσεων έως 1,5% επί των πωλήσεων των πρακτόρων ΟΠΑΠ για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1.1.2015 και μετά.

    3.Καταργείται για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1.1.2015 και μετά η έκπτωση 2% που προβλέπονταν κατά την εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου φόρου.

    4. Για εισοδήματα του φορολογικού έτους 2014 από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος υπολογίζεται με συντελεστή 55% ( από 27,5%).

    Διευκρινίζεται ότι για όσες δηλώσεις φυσικών προσώπων έχουν ήδη υποβληθεί χωρίς να έχει βεβαιωθεί το νέο ποσοστό προκαταβολής (55%), θα γίνει εκ νέου προσδιορισμός φόρου, χωρίς να απαιτείται η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από το φορολογούμενο. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση και θα εκδοθεί νέα πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που θα γίνει για λογαριασμό κάθε Δ.Ο.Υ.

    Για τις περιπτώσεις αυτές, εάν η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εμπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία της νέας εκκαθάρισης.

    Εάν όμως η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εκπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία που η δήλωση θα έπρεπε να υποβληθεί. Στις περιπτώσεις αυτές, για την επιβολή των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής δεν θα υπολογίζεται το χρονικό διάστημα μεταξύ της αρχικής και της νέας εκκαθάρισης.

    5. Για τις επιχειρήσεις η προκαταβολή φόρου αυξάνεται στο 100% για τα κέρδη που προκύπτουν σε φορολογικά έτη τα οποία αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 October 2015 - 6:32:49 UTC