Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Μακράς πνοής η κυβερνητική πλειοψηφία» τονίζει ο Π.Σκουρλέτης στην «Αγορά»
  • [02] Θα είναι τελικά υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ ο Άδωνις Γεωργιάδης
  • [03] «H Γερμανία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας» τονίζει ο Γερμανός πρέσβης, δρ Πέτερ Σόοφ
  • [04] Από πότε και για ποιους αυξάνεται η προκαταβολή φόρου εισοδήματος
  • [05] Η Μέρκελ καλεί την ΕΕ να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορά της
  • [06] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάχης
  • [07] Αφγανιστάν: Εννέα οι νεκροί από τον βομβαρδισμό νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
  • [08] Στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις ψηφοφορίες
  • [09] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας
  • [10] Συνεδριάζει στις 15:00 η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ
  • [11] Οι ΗΠΑ και σύμμαχοι καλούν τη Ρωσία να διακόψει τις αεροπορικές επιχειρήσεις της

  • [01] «Μακράς πνοής η κυβερνητική πλειοψηφία» τονίζει ο Π.Σκουρλέτης στην «Αγορά»

    «Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σαφής, αρραγής και μακράς πνοής, έτοιμη να αναμετρηθεί με τις παρούσες σοβαρές δυσκολίες», υπογραμμίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά». Ο κ. Σκουρλέτης αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΟΤΑΜΙ μετά την έλλειψη προγραμματικής σύγκλισης και την αυστηρή κριτική που είχαν ασκήσει στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

    Για τα επερχόμενες φοροεπιβαρύνσεις ο υπουργός δηλώνει ότι «καταβάλλεται προσπάθεια για δικαιότερη κατανομή των βαρών και ότι κανένα νέο μέτρο δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης που δεν ήταν ήδηγνωστό από την ψηφισμένη τελευταία συμφωνία πριν από την προκήρυξη των εκλογών.»

    Σχετικά με τις προθέσεις του ως προς τις Σκουριές ο κ. Σκουρλέτης, επαναλαμβάνει ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνηση το κλείσιμο της επιχείρησης παρά μόνο, να τιμήσει την υπογραφή της και να υλοποιήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

    Ερωτηθείς για την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχόμενη πρόσκληση στήριξης του έργου της κυβέρνησης, προς την ΛΑΕ, ο υπουργός επισημαίνει πως ο διάλογος «σε συγκεκριμένη πολιτική βάση», με συντρόφους, με τους οποίους ήμασταν μαζί επί δεκαετίες έχει ξεχωριστή σημασία. Άλλωστε, αναφέρει, τα αποτελέσματα τα εκλογών και το νέο σκηνικό προσφέρεται για συμπεράσματα.

    [02] Θα είναι τελικά υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ ο Άδωνις Γεωργιάδης

    Δεκτή έκανε η ΚΕΦΕ της ΝΔ την ένσταση του 'Αδωνι Γεωργιάδη, όπως δήλωσε ο ίδιος ο βουλευτής πριν από λίγο.Έτσι οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ είναι τέσσερις, οι κ.κ Β. Μεϊμαράκης, Κ. Μητσοτάκης, Απ. Τζιτζικώστας και Α. Γεωργιάδης.

    Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι έγινε δεκτή η ένστασή του παρότι ήταν εκπρόθεσμος, ευχαρίστησε τους τρεις συνυποψηφίους του που υποστήριξαν ότι θα έπρεπε εξ αρχής να γίνει δεκτή η αίτησή του, καθώς και τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για την σχετική παρέμβασή του. Για τη χθεσινή απόφαση της ΚΕΦΕ είπε ότι τυπικά ήταν ορθή και τεχνικά σωστή.

    [03] «H Γερμανία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας» τονίζει ο Γερμανός πρέσβης, δρ Πέτερ Σόοφ

    «Η Ελλάδαείναι από τις πρώτες χώρες που υποστήριξαν την επανένωση της Γερμανίας χωρίς δεύτερη σκέψη» τόνισε ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, δρ Πέτερ Σόοφ, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη δεξίωση για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την επανένωση της Γερμανίας.Ο κ. Σόοφ αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, λέγοντας ότι η Γερμανία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας. Ειδική αναφορά έκανε ο Γερμανός πρέσβης για την ανεργία, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα υψηλά επίπεδα που καταγράφει στους νέους.Σχετικά με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, σημείωσε πως δεν είναι ώρα να υψώσουμε τείχη, ούτε στις χώρες μας ούτε στις καρδιές μας.

    Στη δεξίωση που δόθηκε στην πρεσβευτική κατοικία για την Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Οκτωβρίου, τιμώντας τον τερματισμό της διαίρεσης της Γερμανίας το 1990 σε ανατολική και δυτική, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης,η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι βουλευτές της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, Όλγα Κεφαλογιάννη και Κώστας Χατζηδάκης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης.

    Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη νεολαία και κύλησε υπό τους ήχους της ορχήστρας νέων μουσικών «The Underground Youth Orchestra», υπό τη μουσική διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη.

    [04] Από πότε και για ποιους αυξάνεται η προκαταβολή φόρου εισοδήματος

    Διευκρινίσεις για την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για επιχειρήσεις, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, δίνει με εγκύκλιό της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαίδου. Πρόκειται για την εγκύκλιο με την οποία δίνονται οδηγίες στις φορολογικές υπηρεσίες για την εφαρμογή μέτρων που ψηφίστηκαν με το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής στη φορολογία εισοδήματος.

    Στην εγκύκλιο, επίσης, διευκρινίζεται ότι από το 2016 δεν θα ισχύσει η έκπτωση 2% επί του φόρου στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του.

    Ειδικότερα η εγκύκλιος προβλέπει τα ακόλουθα:

    1. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες η προκαταβολή φόρου είναι 55% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2014 έως και 31.12.2014 και αυξάνεται σε 75% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2015 ενώ για τα εισοδήματα του 2016 θα αυξηθεί στο 100%.

    2. Καταργείται η έκπτωση επισφαλών απαιτήσεων έως 1,5% επί των πωλήσεων των πρακτόρων ΟΠΑΠ για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1.1.2015 και μετά.

    3.Καταργείται για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1.1.2015 και μετά η έκπτωση 2% που προβλέπονταν κατά την εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου φόρου.

    4. Για εισοδήματα του φορολογικού έτους 2014 από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος υπολογίζεται με συντελεστή 55% ( από 27,5%).

    Διευκρινίζεται ότι για όσες δηλώσεις φυσικών προσώπων έχουν ήδη υποβληθεί χωρίς να έχει βεβαιωθεί το νέο ποσοστό προκαταβολής (55%), θα γίνει εκ νέου προσδιορισμός φόρου, χωρίς να απαιτείται η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από το φορολογούμενο. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση και θα εκδοθεί νέα πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που θα γίνει για λογαριασμό κάθε Δ.Ο.Υ.

    Για τις περιπτώσεις αυτές, εάν η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εμπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία της νέας εκκαθάρισης.

    Εάν όμως η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εκπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία που η δήλωση θα έπρεπε να υποβληθεί. Στις περιπτώσεις αυτές, για την επιβολή των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής δεν θα υπολογίζεται το χρονικό διάστημα μεταξύ της αρχικής και της νέας εκκαθάρισης.

    5. Για τις επιχειρήσεις η προκαταβολή φόρου αυξάνεται στο 100% για τα κέρδη που προκύπτουν σε φορολογικά έτη τα οποία αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά.

    [05] Η Μέρκελ καλεί την ΕΕ να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορά της

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι συνομιλίες με την Τουρκία για το θέμα των μεταναστευτικών ροών και πρόσθεσε πως τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι ένα θέμα.

    Στην ομιλία της κατά το εβδομαδιαίο βίντεο podcast που μεταδόθηκε σήμερα, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορά της, καθώς αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη εισροή προσφύγων μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ? μια κρίση που, όπως είπε, "δοκιμάζει το σθένος της Ευρώπης".

    Η Άγγελα Μέρκελ είπε πως η Ευρώπη πρέπει να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας πρόκλησης. "Και για την Ευρώπη αυτό σημαίνει ότι πρέπει βέβαια, πάνω απ΄όλα, να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορά μας σε όλη την Ευρώπη ?και να τα προστατεύσουμε μαζί? έτσι ώστε η μετανάστευση στην Ευρώπη να γίνεται τακτοποιημένα", τόνισε.

    Είπε ακόμη πως η ενσωμάτωση των νέων αφίξεων είναι ένα "μεγάλο καθήκον" και ο κόσμος θα πρέπει να μπορεί να εκφράζει τις ανησυχίες του για το θέμα αυτό. Θα πρέπει επίσης να δοθεί μεγαλύτερη αναπτυξιακή βοήθεια και να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για τους πρόσφυγες μέσω προγραμμάτων των Ηνωμένων Εθνών, πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.

    [06] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάχης

    Ξανάρχισε σήμερα στις 08:05 τοπική ώρα (09:05 ώρα Ελλάδος) η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης κοντά στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, μετά τη διακοπή της κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν περίπου εκατό πρόσφυγες και μετανάστες έσπασαν τον κλοιό της ασφάλειας και εισήλθαν μαζικά μέσα στη σήραγγα, ανακοινώθηκε από συγκλίνουσες πηγές.

    "Μπορέσαμε να στείλουμε ένα πρώτο Eurostar στο σημείο αναχώρησης από την Αγγλία στις 08:05 (...) Η υπηρεσία θα ξαναρχίσει να λειτουργεί σταδιακά και ανακοινώνουμε μια αναχώρηση από τη Γαλλία γύρω στις 10:00" τοπική ώρα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Eurotunnel.Η κυκλοφορία είχε διακοπεί γύρω στις 00:30 (01:30 ώρα Ελλάδος) όταν "περίπου εκατό πρόσφυγες έσπασαν τον κλοιό της ασφάλειας της σήραγγας και μπήκαν μέσα δια της βίας", είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, επίσης μια εκπρόσωπος της Eurotunnel.

    "Οι μετανάστες μπόρεσαν να προχωρήσουν αρκετά μακριά μέσα στην σήραγγα, περίπου 15 χιλιόμετρα", διευκρίνισε παράλληλα η νομάρχης του Πα-ντε-Καλαί, Φαμπιέν Μπουσιό. Η ομάδα αυτή έδειξε "μια κάποια επιθετικότητα. Συνήθως υποχωρούν απέναντι στις δυνάμεις της τάξης, τώρα ήθελαν να τις περάσουν, ήταν 113", σημείωσε επίσης, διευκρινίζοντας ότι η αστυνομία "προχώρησε σε συλλήψεις". Δύο χωροφύλακες και 4 μετανάστες τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με την νομάρχη.

    [00]

    Εκλογές αύριο στην Πορτογαλία με τη δεξιά να διατηρεί το προβάδισμα

    Η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των αυριανών βουλευτικών εκλογών στην Πορτογαλία ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή, μερικές εβδομάδες αφότου πήρε μια απροσδόκητη τροπή, με την απερχόμενη κυβέρνηση της δεξιάς να ανακτά το προβάδισμα από τη σοσιαλιστική αντιπολίτευση στις δημοσκοπήσεις, παρά τις θυσίες που απαιτεί να συνεχίσουν να κάνουν οι πολίτες για να ξεπεραστεί η κρίση χρέους.

    Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Πέδρου Πάσους Κουέλιου, 51 ετών, όπως και ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) Αντόνιου Κόστα, 54 ετών, προσπάθησαν ως τα μεσάνυχτα χθες να πείσουν τους τελευταίους αναποφάσιστους, πριν από την «ημέρα της σκέψης», την παραμονή της αυριανής ψηφοφορίας.

    Η κυβερνητική συμμαχία «Η Πορτογαλία Μπροστά» πιστώνεται το 37,5% των προθέσεων ψήφου, έναντι ενός 32,5% για το PS, με βάση τον μέσο όρο τριών δημοσκοπήσεων που δημοσιεύθηκαν το βράδυ της Πέμπτης και επιβεβαίωσαν την απρόσμενη ακόμη και για τα κόμματα της συμπολίτευσης ανάκαμψη της δεξιάς, που έμοιαζε δεδομένο πως θα γνώριζε την ήττα πριν από μόλις έναν μήνα. Η αποχή εκτιμάται πως υπάρχει κίνδυνος να πλησιάσει το ιστορικό υψηλό που είχε καταγραφεί το 2011 το 42%.

    [07] Αφγανιστάν: Εννέα οι νεκροί από τον βομβαρδισμό νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

    Εννέα εργαζόμενοι για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) σκοτώθηκαν και άλλοι 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τον βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου της μη κυβερνητικής οργάνωσης στην Κουντούζ του Αφγανιστάν, το οποίο μπορεί να επλήγη από αμερικανική αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των MSF.

    Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στην Κουντούζ του Αφγανιστάν συνεχίστηκε "για περισσότερο από 30 λεπτά" αφού η μη κυβερνητική οργάνωση είχε ειδοποιήσει τον αμερικανικό και τον αφγανικό στρατό πως το νοσοκομείο είχε πληγεί από μία πρώτη αεροπορική επιδρομή στη διάρκεια της νύχτας, δήλωσαν σήμερα οι MSF. Οι MSF απαιτούν "να χυθεί γρήγορα άπλετο φως" σε αυτή την επίθεση στην οποία τουλάχιστον εννέα εργαζόμενοι της οργάνωσης σκοτώθηκαν και που μπορεί να οφείλεται σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή.

    "Πολλοί ασθενείς και μέλη του προσωπικού εξακολουθούν να λείπουν κατά τo προσκλητήριο", ανέφεραν οι MSF που δήλωσαν επίσης πως είχαν δώσει προληπτικά τις γεωγραφικές συντεταγμένες του νοσοκομείου τους σε "όλα τα μέρη" της σύγκρουσης που μαίνεται ανάμεσα στον αφγανικό στρατό και στους Ταλιμπάν για τον έλεγχο της Κουντούζ τις τελευταίες ημέρες.

    "Η ακριβής τοποθεσία του νοσοκομείου μας στην Κουντούζ είχε ανακοινωθεί σε όλα τα μέρη με διάφορες αφορμές τους προηγούμενους μήνες", καθώς και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση σε μήνυμα που ανέβασε στο Twitter.

    [08] Στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις ψηφοφορίες

    Κατά συνείδηση θα ψηφίσουν αύριο οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για την εκλογή του Νίκου Βούτση στο αξίωμα του νέου προέδρου της Βουλής, ενώ θα καταψηφίσουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

    Αυτό αποφασίστηκε στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά η οποία εξέλεξε τον Βασίλη Κεγκέρογλου γραμματέα της ,ενώ οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος ορίστηκαν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

    Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποφάσισε επίσης να προτείνει τον Δημήτρη Κρεμαστινό για τη θέση του ΣΤ΄Αντιπροέδρου της Βουλής,ενώ σε ότι αφορά το κυβερνητικό έργο κατά τομέα και υπουργείο ορίστηκαν οι βουλευτές:

    Γιώργος Αρβανιτίδης, Μακεδονίας Θράκης, Ναυτιλίας.

    Λεωνίδας Γρηγοράκος Εξωτερικών και 'Αμυνας.

    Χαρούλα Κεφαλίδου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

    Γιάννης Κουτσούκος Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Αποκέντρωσης.

    Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ανάπτυξης, Οικονομίας, Τουρισμού.

    Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Παιδείας.

    Γιάννης Μανιάτης, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη.

    Μιχάλης Τζελέπης, Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Εύη Χριστοφιλοπούλου,Εργασίας, κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας.

    [09] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

    Λόγω της λιτανείας της ιεράς εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στο Κολωνάκι, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων έως τις 16:00, ενώ θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία από τις 16:00, στις εξής οδούς:

    - Σκουφά, στο τμήμα μεταξύ της Ομήρου και της Πλ. Φιλικής Εταιρείας.

    - Λυκαβηττού, στο τμήμα μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.

    - Δημοκρίτου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.

    - Σόλωνος, στο τμήμα μεταξύ των οδών Λυκαβηττού και Κανάρη.

    - Σέκερη, σε όλο το μήκος της.

    - Κανάρη, σε όλο το μήκος της.

    - Πλατεία Φιλικής Εταιρείας.

    [10] Συνεδριάζει στις 15:00 η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεδριάζει στιςτρείςτο μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Κ.Ο. του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

    Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν ο συντονισμός των υπουργείων ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων και η προετοιμασία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα στη Βουλή όπου θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις. Επιπλέον, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα καλυφθούν οι θέσεις του διευθυντή και του γραμματέα της Κ.Ο, καθώς επίσης των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος και των τριών αντιπροέδρων της Βουλής.

    [11] Οι ΗΠΑ και σύμμαχοι καλούν τη Ρωσία να διακόψει τις αεροπορικές επιχειρήσεις της

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τη Βρετανία κάλεσαν σήμερα την Ρωσία να διακόψει τις αεροπορικές επιθέσεις που - όπως υποστηρίζουν οι δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού - στρέφονται ενάντια σε δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης και πλήττουν άμαχο πληθυσμό, εκφράζοντας παράλληλα την "έντονη ανησυχία" τους για την ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία.

    Σε κοινή τους ανακοίνωση οι συμμαχικές δυνάμεις επέκριναν τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, που όπως τόνισαν δεν θέτουν ως στόχο τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

    "Αυτές οι στρατιωτικές ενέργειες αποτελούν μια περαιτέρω κλιμάκωση και το μόνο που θα επιφέρουν είναι η τροφοδότηση του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) πραγματοποίησε 14 αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

    "Κατά τη διάρκεια της ημέρας η Ρωσική ΠΑ συνέχισε τα αεροπορικά πλήγματα σε θέσεις των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία", κυρίως στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα, ανέφερε με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του υπουργείου, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη τύπου Su-24M και Su-25 κατέστρεψαν ένα στρατηγείο του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Ιντλίμπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 October 2015 - 12:32:38 UTC