Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Μητσοτάκης: Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη παραμένει εγγυητής της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας
  • [02] Απ. Τζιτζικώστας: «Πρόβλημα είναι η άρνηση να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξουμε γενιά, στη ΝΔ »
  • [03] B. Αποστόλου: Η κυβέρνηση θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για τις αδικημένες κοινωνικές ομάδες
  • [04] Συνάντηση Μεϊμαράκη με τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Ν.Δ
  • [05] Π.Παυλόπουλος: « Η ετυμηγορία του λαού ανέδειξε συντριπτικώς πλειοψηφούσες δυνάμεις για να διαχειριστούν το δύσκολο μέλλον του τόπου
  • [06] Περιπολίες αστυνομικών με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα
  • [07] Ένας διαφορετικός αγώνας για την ενίσχυση των παιδιών με καρκίνο
  • [08] Αύριο οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης
  • [09] «Οι πολιτικές αποφάσεις θα λαμβάνονται στο αυστηρό πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων»

  • [01] Κ.Μητσοτάκης: Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη παραμένει εγγυητής της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας

    Την ανάγκη η Ν.Δ.«να εμπνεύσει με ιδανικά και αξίες τους νέους ανθρώπους» επισημαίνει σε δήλωσή του ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 41 ετών από την ίδρυση του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη όχι μόνο πρόσφερε στη χώρα την Ευρωπαϊκή της ταυτότητα, αλλά ήταν και παραμένει εγγυητής της».

    Σύμφωνα με τον κ.Μητσοτάκη «το ευρύτερο εθνικό συμφέρον ήταν και παραμένει η σταθερή πυξίδα της πολιτικής της καθώς και η μεγιστοποίηση της ελευθερίας του ατόμου, ενώ θεμελιώδες χαρακτηριστικό της παραμένει η κοινωνική ευαισθησία».

    «Είμαι μέλος της από 15 χρονών. Ανδρώθηκα πολιτικά στις οργανώσεις της. Στη ΜΑΚΙ και στην ΟΝΝΕΔ. Οταν γράφτηκα, θυμάμαι, η Νέα Δημοκρατία ήταν πολύ ελκυστική για τους νέους. Ενέπνεε εμπιστοσύνη, ήταν όαση πολιτικού ορθολογισμού στην Ελλάδα της ΠΑΣΟΚρατίας και του λαϊκισμού, μετέδιδε ενθουσιασμό και πάθος στα μέλη της» αναφέρει, στέλνοντας το μήνυμά του για τη ΝΔ που οραματίζεται.

    «Αυτή τη Νέα Δημοκρατία θέλω να χτίσουμε από την αρχή. Αυτήν που θα κεντρίσει ξανά το ενδιαφέρον των νέων και θα τους εμπνεύσει με τα ιδανικά, τις αξίες και τις πολιτικές της. Αυτήν που θα βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα στο οποίο είναι βυθισμένη» τονίζει χαρακτηριστικά.

    [02] Απ. Τζιτζικώστας: «Πρόβλημα είναι η άρνηση να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξουμε γενιά, στη ΝΔ »

    Είναι ανάγκη να «σπάσει» η επετηρίδα στην ΝΔ και ο νέος αρχηγός της να μπορεί να δίνει τις μάχες στην κοινωνία «εκεί ακριβώς που ηττηθήκαμε», δηλώνει ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

    Στις δύο αυτές προτεραιότητες για το κόμμα, ο κ Τζιτζικώστας υπογραμμίζει ότι στήριξε την απόφαση του για την διεκδίκηση της θέσης του προέδρου, παρά τις αρνητικές παραινέσεις, αλλά και το πρόβλημα εκλογιμότητας έως το 2019 και στην απουσία του από τα βουλευτικά έδρανα την επόμενη 4ετία.

    Επίσης, χαρακτηρίζει ως το μεγαλυτερο πρόβλημα του χώρου την άρνηση «να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξουμε γεννιά στη ΝΔ, να συντηρείται η επετηρίδα» και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει χρόνος για περαιτέρω καθυστέρηση.

    Ο κ.Τζιτζικώστας δηλώνει ότι το σχέδιο του για την ΝΔ, «την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της χώρας, είναι να την κάνει σύγχρονη, αναπτύσσοντας πολιτικές στην λογική του κοινωνικού φιλελευθερισμού, ώστε να έχουν όλοι την ευκαιρία να αποκτήσουν τα εφόδια για να βρουν τη θέση τους στην οικονομία και την κοινωνία.

    [03] B. Αποστόλου: Η κυβέρνηση θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για τις αδικημένες κοινωνικές ομάδες

    Οι αδικημένες και μη ευνοημένες κοινωνικές ομάδες εξακολουθούν να στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει στο ΧΩΝΙ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Η κυβέρνηση πρόκειται να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί γι' αυτές, όπως για παράδειγμα τους αγρότες, τα μέτρα για τους οποίους δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί.

    Αντίθετα, όπως τονίζει ο κ. Αποστόλου, ετοιμάζονται εναλλακτικές προτάσεις για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος, προωθείται η έγκαιρη εκταμίευση των επιδοτήσεων και προβλέπονται πρόσθετες πηγές χρηματοδότησης από κοινοτικά και εθνικά προγράμματα. Τονίζει ότι «ο έλεγχος του συστήματος θα βοηθήσει τους πραγματικούς παραγωγούς φορολογικά, θα συμβάλλει στην άνοδο των τιμών παραγωγού, θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή, θα περιορίσει τις παράνομες εισαγωγές και "ελληνοποιήσεις", αλλά και θα μειώσει αισθητά τις τιμές καταναλωτή.

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή, τονίζοντας ότι «το αγροτικό επάγγελμα έχει και στη χώρα μας μέλλον, αρκεί να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και βέβαια να έχουν πάντα οι αγρότες το μυαλό τους στην αγορά και όχι μόνον στις επιδοτήσεις».

    [04] Συνάντηση Μεϊμαράκη με τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Ν.Δ

    Συνάντηση προετοιμασίας με τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Κυριάκο Μητσοτάκη, 'Αδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης αύριο

    [05] Π.Παυλόπουλος: « Η ετυμηγορία του λαού ανέδειξε συντριπτικώς πλειοψηφούσες δυνάμεις για να διαχειριστούν το δύσκολο μέλλον του τόπου

    Επίτιμος δημότης Ξάνθης ανακηρύχθηκε σήμερα από το δήμαρχο Ξάνθης, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και το δημοτικό συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που επισκέφθηκε την ακριτική πόλη στα πλαίσια των εορτασμών για την 96η επέτειο της ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό, στις 4 Οκτωβρίου 1919. Στον κ. Παυλόπουλο επιδόθηκε και το χρυσό κλειδί της πόλης καθώς και η χρυσή ζώνη της παραδοσιακής φορεσιάς που φορούσαν οι γυναίκες της Θράκης στο διάβα των αιώνων.

    «Συνεχίζουμε στο διηνεκές να φυλάσσουμε Θερμοπύλες. Η υπεράσπισή τους βαραίνει όλους μας. Τα διδάγματα που απορρέουν από την ιστορία είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών, με σύνεση, προνοητικότητα και σθένος. Πρώτιστο διακύβευμα είναι αυτό της εθνικής συνεννόησης και είμαστε βέβαιοι ότι κάνετε ό,τι μπορείτε για να δημιουργηθεί ένα στέρεο θεμέλιο εθνικής συνεννόησης», ανέφερε μεταξύ άλλων προσφωνώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο δημαρχιακό μέγαρο της Ξάνθης, ο κ. Δημαρχόπουλος.

    Στην αντιφώνησή του ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι « με ιερή συγκίνηση αλλά και εθνικό δέος αποδέχομαι αυτή την ύψιστη τιμή, της ανακήρυξης μου ως επίτιμου δημότη του δήμου Ξάνθης. Και επιτρέψτε μου κ. δήμαρχε να συγκαταλέγω αυτή την στιγμή ανάμεσα σε εκείνες τις λίγες για τις οποίες αισθάνομαι περήφανος επειδή ο λαός και η θεία πρόνοια μου επιδαψίλευσαν την δυνατότητα να ζήσω». Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού ανέδειξε τις ευρωπαϊκές και δημοκρατικές δυνάμεις συντριπτικώς πλειοψηφούσες για να διαχειριστούν το δύσκολο μέλλον του τόπου.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε στις 10.15 το πρωί την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης και αμέσως μετά την τελετή ανακήρυξής του, σε επίτιμο δημότη Ξάνθης, κατέθεσε στεφάνι στον Ηρώο της πόλης. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στον χώρο όπου έλαβε χώρα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ενώπιόν του, αφού προηγουμένως περπάτησε στην κεντρική λεωφόρο της 28ης Οκτωβρίου της Ξάνθης χαιρετώντας από κοντά τους συγκεντρωμένους πολίτες. Αυτή την ώρα, ο κ. Παυλόπουλος παρακάθεται σε επίσημο γεύμα που δίνει προς τιμήν του στην ορεινή κωμόπολη της Σταυρούπολης, ο δήμαρχος Ξάνθης και οι φορείς του νομού.

    [06] Περιπολίες αστυνομικών με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα

    Πιλοτικό πρόγραμμα περιπολιών αστυνόμευσης, με χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, θέτει σε εφαρμογή το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής και με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης, τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της χώρας.

    Το πρόγραμμα ξεκίνησε πρόσφατα στην Αθήνα, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, ενώ στη Θεσσαλονίκη εφαρμόζεται ήδη από τις 4 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα των εγκαινίων της 80ης Διεθνούς Έκθεσης. Η αστυνόμευση με χρήση ποδηλάτων αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις όπως στην Κέρκυρα, τη Ρόδο, τα Χανιά και το Ναύπλιο.

    Η υλοποίηση του προγράμματος έχει ως απώτερο στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, μέσα από την άμεση και αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση και προστασία των επισκεπτών - τουριστών, καθώς επίσης και την ενδυνάμωση και εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων των περιοχών αυτών, μέσω της ενίσχυσης της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας και δράσης.

    [07] Ένας διαφορετικός αγώνας για την ενίσχυση των παιδιών με καρκίνο

    Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και με έπαθλο την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας και κυρίως παιδιά που έχουν προσβληθεί από καρκίνο, πραγματοποιήθηκε σήμερα για πέμπτη συνεχή χρονιά στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά, ένας διαφορετικός αγώνας τριάθλου.

    Με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς «Ορίζοντας», πολίτες κάθε ηλικίας και φύλλου, κολύμπησαν, έκαναν ποδήλατο και έτρεξαν στις κατηγορίες « Υπερκοπέλι» και «Υπερκοπελάκι».Όσοι συμμετείχαν στην πρώτη κατηγορία κολύμπησαν σε απόσταση 500 μέτρων ,διέσχισαν με τα ποδήλατα τους 24 χιλιόμετρα και έτρεξαν γύρω από το πάρκο των Αγίων Αποστόλων απόσταση 6,6 χιλιομέτρων. Στην δεύτερη κατηγορία για παιδιά από 8-12 ετών οι συμμετέχοντες κολύμπησαν 100 μέτρα, διέσχισαν με τα ποδήλατα τους 2 χιλιόμετρα και έτρεξαν σε απόσταση 500 μέτρων.

    Και στις δύο κατηγορίες δεν υπήρχε κατάταξη και επίσημη χρονομέτρηση,ενώ όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χανίων Μανώλης Αδοντάκης «ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, περνώντας το μήνυμα, «αγώνας για τη ζωή».

    [08] Αύριο οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

    Αύριο το απόγευμα ξεκινά η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ως τον μόνο ομιλητή την πρώτη ημέρα της τριήμερης διαδικασίας.

    Την Τρίτη και την Τετάρτη οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας συνεχίζονται με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τους υπουργούς, ενώ θα μιλήσουν και βουλευτές. Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης , οπότε η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία. Προηγούνται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών όλων των πτερύγων της Βουλής, οι οποίοι και τοποθετούνται επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    [09] «Οι πολιτικές αποφάσεις θα λαμβάνονται στο αυστηρό πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων»

    «Η Δημοκρατία δεν μπορεί από μόνη της να αλλάξει τις δυσμενείς συγκυρίες ούτε να άρει τις αντιφάσεις της πραγματικότητας. Μπορεί όμως να εγγυηθεί ότι όλες οι υπεύθυνες πολιτικές αποφάσεις θα εξακολουθούν να λαμβάνονται στο αυστηρό πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων με μόνο κριτήριο το γενικό συμφέρον και με δημόσιο έλεγχο πάνω στις διαφαινόμενες συνέπειες. Κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή και αξία, γι αυτό αξίζει να αντιστεκόμαστε κατεξοχήν σε τέτοιες περιόδους που οι κίνδυνοι για την χώρα πολλαπλασιάζονται» τόνισε ο νέος Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά την ομιλία του από την έδρα.

    Ο κ. Βούτσης, απευθύνθηκε στο Σώμα, ιδιαίτερα συγκινημένος και αφού ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή και ευθύνη και ανέγνωσε τις προγραμματικές του δηλώσεις, αναφέρθηκε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. «Γίνεται συχνά λόγος για πλημμελή λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος» είπε, προσθέτοντας πως «το γεγονός ότι η συγκυρία κατέστησε αναγκαία την αποδοχή μιας σειράς εξωγενών δεσμεύσεων έγινε αφορμή για να υψωθούν από ορισμένες πλευρές οι τόνοι για κατάλυση της Δημοκρατίας».

    Ακόμη ο κ. Βούτσης - ενόψει της ψηφοφορίας της Βουλής για την εκλογή των μελών του προεδρείου - απευθύνθηκε στο Σώμα, και ειδικώς στην πλειοψηφία, καλώντας να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο άτυπος κανόνας της δημοκρατικής αλληλεγγύης για την ψήφιση των μελών του προεδρείου ώστε να είναι πάνω από 151 οι ψήφοι για όλους τους αντιπρόεδρους.

    Ο Ν.Βούτσης εξελέγη με 181 ψήφους. Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Βούτση - σε σύνολο 297 ψηφισάντων βουλευτών - ψήφισαν 181 βουλευτές, ενώ καταμετρήθηκαν 113 λευκά ψηφοδέλτια και στην κάλπη βρέθηκαν τρία άκυρα ψηφοδέλτια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 October 2015 - 12:32:56 UTC