Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόταση για πέντε θεματικές συνδιασκέψεις κατέθεσε ο Απ. Τζιτζικώστας
  • [02] Πρόσκληση στο Ν. Βούτση από τον Κύπριο ομόλογό του Γ. Ομήρου να επισκεφθεί τη Λευκωσία
  • [03] Στο Taxisnet 315.000 εκκαθαριστικά
  • [04] Γ. Σταθάκης: Όφελος 2 δισ. ευρώ θα έχει η ελληνική οικονομία από το ΕΣΠΑ
  • [05] Αύριο στις 14:00 η ομιλία Τρ. Αλεξιάδη στη Βουλή για τη φορολογία
  • [06] Με άνοδο 4,07% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [07] Νέες ρωσικές επιδρομές στη Συρία
  • [08] Ο σύμβουλος Επικρατείας Μ. Βηλαράς το νέο μέλος του Δικαστηρίου της ΕΕ
  • [09] Με τη «Ζιζέλ» εγκαινιάζει τo Mέγαρο Μουσικής τη συνεργασία του με το Θέατρο Μπολσόι
  • [10] Π. Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της
  • [11] EURO 2016: Εκτός αποστολής της Εθνικής και ο Μανωλάς
  • [12] Λίβερπουλ: Σε 123 χρόνια, 20 προπονητές! Θα είναι ο Κλοπ ο 21ος;

  • [01] Πρόταση για πέντε θεματικές συνδιασκέψεις κατέθεσε ο Απ. Τζιτζικώστας

    Απάντηση στην τοποθέτηση του κ Ευάγγελου Μειμαράκη για την εκλογική διαδικασία, αλλά και πρόταση για διάλογο με πέντε θεματικές, έκανε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Στην δήλωσή του αναφέρει: Καλωσορίζουμε την τοποθέτηση του κ. Μεϊμαράκη. Πρέπει να διευκολυνθούν όλα τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας να εκφράσουν τη βούλησή τους, όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό μας.Η νέα συλλογικότητα, που υποστηρίζουμε, είναι πηγή δύναμης και το πρώτο σοβαρό μήνυμα που περιμένει να δει η ελληνική κοινωνία από ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα.Όπως δηλαδή πρέπει να είναι η Νέα Δημοκρατία».

    Ακολούθως προτείνει την διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων, στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι «επειδή όλα τα μέλη, τα στελέχη και φυσικά οι βουλευτές του κόμματος πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις, τις προτάσεις, τον τρόπο υλοποίησης αυτών και το όραμα για την Παράταξή μας αλλά και τη χώρα».

    [02] Πρόσκληση στο Ν. Βούτση από τον Κύπριο ομόλογό του Γ. Ομήρου να επισκεφθεί τη Λευκωσία

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση, τον οποίο συγχάρηκε θερμά για την εκλογή του και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί στο άμεσο μέλλον την Κύπρο.

    Εξάλλου, ο κ. Ομήρου σε γραπτό μήνυμα του αναφέρει ότι προσβλέπει στη συνέχιση της στενής επαφής, συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των αδελφών Κοινοβουλίων, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στα διεθνή βήματα για την περαιτέρω προώθηση των κοινών στόχων και συμφερόντων, που, όπως σημειώνει, «δεν είναι άλλοι από την προώθηση των εθνικών δικαίων, τη διασφάλιση συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή και την εδραίωση της ασφάλειας, σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή μας».

    [03] Στο Taxisnet 315.000 εκκαθαριστικά

    Αναρτήθηκαν στο Taxisnet 315.000 εκκαθαριστικά σημειώματα που αφορούν την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους αγρότες και όσους εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ο συντελεστής του οποίου αυξήθηκε από το 10% στο 13%.

    Για τους αγρότες, το εκκαθαριστικό αφορά την αυξημένη προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 55%, που καλούνται να πληρώσουν για τα εισοδήματα του 2014 με βάση τα μέτρα που προβλέπει το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής. Στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης υπάγονται όσοι είναι κάτοχοι αυτοκινήτων άνω των 2.500 κυβικών όσοι έχουν πισίνες, κ.ά.

    Η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Νοεμβρίου, η δεύτερη έως το τέλος Δεκεμβρίου και η τρίτη έως τις 29 Φεβρουαρίου. Το σύνολο του φόρου εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 2%.

    Τις επόμενες ημέρες, θα αναρτηθούν στο Taxis και τα εκκαθαριστικά με την αυξημένη προκαταβολή φόρου (από το 80% στο 100%) για τις επιχειρήσεις.

    [04] Γ. Σταθάκης: Όφελος 2 δισ. ευρώ θα έχει η ελληνική οικονομία από το ΕΣΠΑ

    Κονδύλια ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν επιπλέον από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 έως το τέλος Οκτωβρίου 2015, καθώς αναλαμβάνει η ΕΕ την καταβολή του 5% της ελληνικής συμμετοχής στα σχετικά προγράμματα.

    Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με την επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ Κορίνα Κρέτσου. Στη συνάντηση μετείχε και ο υφυπουργός για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.

    Σε ό,τι αφορά στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, η κ. Κρέτσου προανήγγειλε το διπλασιασμό της προκαταβολής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 7% στο 14% και σημείωσε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και ευθύνης να σχεδιάζει τα προγράμματα που θα αξιοποιήσουν καλύτερα τα κονδύλια.

    Η κ. Κρέτσου υπογράμμισε ότι για την υιοθέτηση των συγκεκριμένων ευνοϊκών ρυθμίσεων για την Ελλάδα χρειάστηκε να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, για να πειστούν οι υπόλοιπες χώρες να εγκρίνουν τα μέτρα, καθώς ήθελαν την ίδια προνομιακή μεταχείριση και άλλες χώρες.

    Οι ειδικές ρυθμίσεις για την ελληνική πλευρά αναμένεται να εγκριθούν αύριο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Στο τέλος του μήνα η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

    Στο τέλος του μήνα εκτιμάται ότι θα κατατεθεί στη Βουλή, η νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και για τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης σε συνομιλία που είχε σήμερα το μεσημέρι με δημοσιογράφους.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από το σύνολο των κόκκινων δανείων, το 5% είναι καταναλωτικά, το 65% μεγάλα επιχειρηματικά και το 35% στεγαστικά και δάνεια των μικρομεσαίων.

    «Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να υπάρξει θετική αντιμετώπιση των στεγαστικών και των δανείων των μικρομεσαίων»είπε ο υπουργός.

    [05] Αύριο στις 14:00 η ομιλία Τρ. Αλεξιάδη στη Βουλή για τη φορολογία

    Η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα ώρα 16:00, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε με τη χρήση των καρτών. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επέκταση της χρήσης των καρτών σε όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές των φορολογούμενων μεταξύ των οποίων και για τις ιατρικές υπηρεσίες προκειμένου να έρθουν στην επιφάνεια αδήλωτα εισοδήματα.

    Σχετικά με το ζήτημα, από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο πρόεδρός του κ. Πατούλης με ανακοίνωση και πρόσφατες δηλώσεις του, επικαλέστηκε δυσκολίες στην εφαρμογή του μέτρου.

    Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, την Τρίτη 06/10/2015 και ώρα 14:00 θα μιλήσει στη Βουλή για θέματα φορολογίας, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

    [06] Με άνοδο 4,07% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

    Η εκρηκτική ανοδική αντίδραση που κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές, οδήγησαν την αγορά σε υψηλά κέρδη, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

    Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 22,15%, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε υποχωρήσει κατά 30,67% και από τις αρχές του έτους είχε καταγράψει απώλειες 83,36%.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 667,09 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 4,07%.

    Η αξία των συναλλαγών παρουσιάστηκε αυξημένη σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής και ανήλθε στα 32,369 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 148.623.523 τεμάχια.

    Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 1,7 δισ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση.

    [07] Νέες ρωσικές επιδρομές στη Συρία

    Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε τις τελευταίες 24 ώρες αεροπορικές επιδρομές εναντίον εννέα στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), συνεχίζοντας τη στρατιωτική επέμβασή της στη Συρία.

    Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αεροσκάφη Su-34, Su-24M και Su-25 πραγματοποίησαν 25 εξόδους που στόχο είχαν να «αποδιοργανώσουν την ιεραρχία (του ΙΚ) και να πλήξουν την επιμελητεία των τρομοκρατών».

    Έτσι, βομβαρδιστικά Su-24M κατέστρεψαν «μία θέση διοίκησης του ΙΚ» στη Ραστάν, στην κεντρική επαρχία Χομς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

    Στην κοινότητα Ταλμπισέ, 25 χλμ. νότια της Χομς, τα ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν «τρεις στόχους», δύο αποθήκες πυρομαχικών και έναν κόμβο επικοινωνιών, ενώ μία θέση διοίκησης επλήγη επίσης στην Μπέιτ Μνέινεχ, στην επαρχία Λαττάκειας (δυτική Συρία), ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

    Καταδιωκτικά Su-25 έπληξαν, εξάλλου, ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στην Τζισρ αλ-Σούγουρ, στην επαρχία Ιντλέμπ (βορειοδυτική Συρία), καταστρέφοντας μία αποθήκη πυρομαχικών και τεθωρακισμένα οχήματα.

    Η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε επίσης την Τζαμπάλ αλ-Κομπέ, πάντα στην επαρχία Ιντλέμπ, και κατέστρεψε «τρία στοιχεία πυροβολικού και μία αποθήκη εκρηκτικών».

    Και σε μία «δασώδη» περιοχή, κοντά στην Ιντλέμπ, οι Ρώσοι έπληξαν μια καμουφλαρισμένη βάση όπου βρίσκονταν περίπου τριάντα οχήματα, μεταξύ των οποίων άρματα μάχης Τ-55 που αποσπάστηκαν από τον συριακό στρατό.

    [08] Ο σύμβουλος Επικρατείας Μ. Βηλαράς το νέο μέλος του Δικαστηρίου της ΕΕ

    Μέλος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) θα ορκιστεί μεθαύριο Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, σε ειδική συνεδρίαση ο σύμβουλος Επικρατείας Μιχάλης Βηλαράς, ενώ θα προηγηθεί τελετή αποχώρησης του προέδρου τού εν λόγω δικαστηρίου Βασίλη Σκουρή. Ο κ. Σκουρής διετέλεσε πρόεδρος του ΔΕΕ από το 2003 έως τώρα.

    Μεθαύριο θα γίνει η ορκωμοσία των νέων μελών του ΔΕΕ και στη συνέχεια η επιλογή, μεταξύ των μελών του ΔΕΕ, η του πρόεδρου, του αντιπροέδρου και των πρόεδρων των Τμημάτων.

    Να σημειωθεί ότι ο κ. Βηλαράς επιλέγει ως μέλος του ΔΕΕ και όχι για να καλύψει τη θέση του προέδρου του εν λόγω δικαστηρίου, λόγω της αποχώρησης του κ. Σκουρή.

    Η επιλογή του κ. Βηλαρά για την κάλυψη της θέσης του Έλληνα δικαστή στο ΔΕΕ, έγινε με ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ είχε προηγηθεί έρευνα για το έργο του κ. Βηλαρά από τις αρμόδιες προβλεπόμενες επιτροπές (νόμος 4297/2014), τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

    Οι υποψήφιοι για την κάλυψη της θέσης στο ΔΕΕ, εκτός από τον κ. Βηλαρά, ήταν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Παν. Τριδήμας και Βασ. Χριστιανός.

    Ο κ. Βηλαράς έχει εμπειρία στα Ευρωπαϊκά δρώμενα, καθώς, μεταξύ των άλλων, διετέλεσε επί 12 χρόνια (1998-2010) δικαστής στο Πρωτοδικείο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (έχει μετονομαστεί σε Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ).

    [09] Με τη «Ζιζέλ» εγκαινιάζει τo Mέγαρο Μουσικής τη συνεργασία του με το Θέατρο Μπολσόι

    Τη συνεργασία του με το ιστορικό Θέατρο Μπολσόι, εγκαινιάζει φέτος το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μεταδίδοντας ζωντανά τις παραστάσεις του διάσημου ρωσικού Μπαλέτου από τη Μόσχα.

    Το πρόγραμμα των μεταδόσεων για το πρώτο τρίμηνο της νέας καλλιτεχνικής περιόδου 2015-2016 περιλαμβάνει κορυφαία έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου: «Ζιζέλ» σε χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς (11/10), «Jewels» (8/11, μαγνητοσκοπημένη μετάδοση) του Ζωρζ Μπαλανσίν και «Κυρία με τις καμέλιες» του Τζον Νοϋμάγερ (6/12, νέα παραγωγή). Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων των παραστάσεων (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγηθεί στα παρασκήνια του Θεάτρου.

    Η αυλαία της φετινής σεζόν ανεβαίνει με το υπέροχο κλασικό μπαλέτο Ζιζέλ. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η διάσημη πρίμα μπαλαρίνα Σβετλάνα Ζαχάροβα. Μαζί της η νέα γενιά των χορευτών των Μπαλέτων Μπολσόι, οι οποίοι φημίζονται για τη γεμάτη ένταση ερμηνεία τους. Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 11 Οκτωβρίου (ώρα 18:00) στην οθόνη της Αίθουσας Banquet. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους θησαυρούς του κλασικού ρεπερτορίου, ένα σπουδαίο έργο που μιλά για έναν απέλπιδο έρωτα με τραγική κατάληξη αλλά και για τη λύτρωση μέσα από τη δύναμη της αγάπης.

    [10] Π. Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

    Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να υιοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις-προαπαιτούμενα, τόνισε ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

    Ο Π. Μοσκοβισί εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα γιατί, όπως είπε, έχει κατανοήσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, παρά μόνο η εκπλήρωση των δεσμεύσεων που ανέλαβε για να λάβει οικονομική στήριξη 86 δισ. ευρώ που προβλέπει το νέο πρόγραμμα.

    «Είναι κοινό μας συμφέρον να επιτύχει η Ελλάδα», ανέφερε ο Γάλλος επίτροπος, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση, τόσο για τη δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δεσμεύσεις, όσο και για τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    «Είμαι βέβαιος ότι θα αποφευχθεί ένα νέο δράμα, μια νέα τραγωδία, ένα νέο σίριαλ με την Ελλάδα», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, όμως, -είπε- πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να ικανοποιηθούν και ότι τα προαπαιτούμενα πρέπει να υιοθετηθούν και να ψηφιστούν. Σημαντικό στοιχείο για την Ελλάδα, είπε ο Π. Μοσκοβισί, είναι η ισχυρή δημόσια διοίκηση και η ισχυρή πολιτική βούληση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

    [11] EURO 2016: Εκτός αποστολής της Εθνικής και ο Μανωλάς

    Η ατυχία στη θέση των κεντρικών αμυντικών συνεχίστηκε για την Εθνική ομάδα, αφού, μετά τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ούτε ο Κώστας Μανωλάς θα είναι τελικά διαθέσιμος για τους αγώνες της Πέμπτης με τη Βόρεια Ιρλανδία και της Κυριακής με την Ουγγαρία.

    Ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Ρόμα τραυματίστηκε στο νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας του με την Παλέρμο στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα», που βρήκε νικητές τους «τζαλορόσι» με 4-2. Ο Μανωλάς έπαιξε κανονικά σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

    [12] Λίβερπουλ: Σε 123 χρόνια, 20 προπονητές! Θα είναι ο Κλοπ ο 21ος;

    Το 1892 είναι το έτος ίδρυσης της Λίβερπουλ και πρώτος της προπονητής ήταν ο Ιρλανδός Τζον ΜακΚένα. Από τότε πέρασαν 123 χρόνια και στον πάγκο της θρυλικής ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ κάθισαν μόλις 20 επαγγελματίες, όλοι τους σπουδαίες προσωπικότητες. Οι συγκρίσεις με την Ελλάδα... απαγορεύονται! Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, όταν στο ξέσπασμά του ως προπονητής του Παναθηναϊκού (2006) φώναζε: «Dodici anni, ventiquattro allenatori». Σε δώδεκα χρόνια, οι «πράσινοι» είχαν αλλάξει περισσότερους προπονητές απ΄ όσους η Λίβερπουλ σε 123! Κι αυτό συμβαίνει κατά κόρον σε όλες τις ομάδες της Super League.

    Θα είναι άραγε ο Γιούργκεν Κλοπ ο 21ος που αναλαμβάνει τις τύχες ενός από τους ιστορικότερους και δημοφιλέστερους συλλόγους στον κόσμο; Θα είναι αυτός ο «εκλεκτός» που θα πετύχει ό,τι δεν κατάφεραν οι επτά προηγούμενοι προπονητές της Λίβερπουλ τα τελευταία 25 χρόνια: να φέρει στο "Ανφιλντ" το πρωτάθλημα της Premiership;

    Πιο κοντά από ποτέ σ΄ αυτή τη «μαύρη» για την ιστορία της Λίβερπουλ περίοδο, έφτασε ο Μπρένταν Ρότζερς. Μπορεί ο Βορειοϊρλανδός να φεύγει -εν τέλει- ως αποτυχημένος, όμως τα βιβλία θα είχαν γραφτεί εντελώς διαφορετικά, θα ήταν ήδη ένας θρύλος στο «Ανφιλντ», αν η ομάδα δεν είχε χάσει μέσα από τα χέρια της τον τίτλο, το 2013. Ήταν το πρωτάθλημα που έμεινε στην Ιστορία για το... γλίστριμα του Στίβεν Τζέραρντ στο ματς με την Τσέλσι και την ήττα που αποδείχθηκε μοιραία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 October 2015 - 16:32:11 UTC